Elektronikai témához segítség kerestetik

ez _NEM_ állásajánlat!!!

Egy arduino alapú dolog prototípusának összehákolásához keresek segítséget. Van egy tervem, ami nettó évek óta húzódik, és nem látom, mikor tudnék érdemben foglalkozni vele. Röviden: olyan embett keresek, aki dolgozott már arduinoval/atmel cuccal van némi szabadideje és ki tudna engem segíteni 1-2 dologban. konkrét eredményeket szeretnék, tehát nem support jellegű a dolog.
Hogy gondolom:
- küldesz némi info-t magadról,
- ha tetszik, leülünk meginni egy KV-t/sört, beszélgetünk, ismerkedünk, elmondom, mi a feladat
- nalszunk rá 1-2t,
- elmondod a feltételeidet,
- ha mindenkinek bejön minden, akkor örülünk,
- nekiállunk, megcsináljuk,
- a végén leülünk meginni egy KV-t/sört, beszélgetünk, elintézzük, amit el kell intézni,
-a többit meg majd meglátjuk, ha megérjük.

Tisztában vagyok vele, hogy az idő pénz, ezért is ez a felütés, tudok/hajlandó vagyok némi (hogy mennyi az sokmindentől függ) $$$-t adni az elvégzett munkáért. Minden megegyezés kérdése, bármi érdekel, de hogy komolyan vegyük magunkat legalább egy kicsit, mondjuk úgy hogy projekt jellegű dologban való részvételrevárom a lelkes és korrekt jelentkezőket.

céges megkeresés nem érdekel!!!

ez b]_NEM_[/b] állásajánlat!!!

Hozzászólások

HE-t máskor, más miatt próbáltam, de nem lehet pénzes hirdetést/fórumtémát feltenni. 1x próbáltam, le is szedték. Imho nem biztos, hogy futtat. Másrészt ez egy nagyon nagy túlzással is csak hobbiprojekt, még csak nem is projekt. Gyanítom, hogy max. 20 sorból meg lehet oldani, de Újra: nekem perpill arra sincs időm/energiám, hogy meghaljak megkeressem a dobozt, amiben ezek a cuccok laknak.

Ati,

Ez a bizonyos prototípus hw lenne vagy sw? Vagy mindkettő?

a sw elég, ha akarok belőle 1x hw-t, akkor azt megoldom, vagy keresek valakit. Perpill egy pilot-ot kéne összerakni, amiből látom, hogy ,űködik, és milyen paraméterek/körülmények között Szóval breadboard szinten elég, lényeg, hogy az elkészült dolgok alapján egyedül össze tudjam rakni breadboard-on a tx/rx részeket.
Köszi.

Mennyire titkos, hogy mit szeretnel? Ha tenyleg 20 sor, akkor valoszinuleg sokan vagyunk itt, akiknek beleferne, de info nelkul nemtom ertek-e hozza elegge, illetve tenyleg 20 sor-e.

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

nem titkos:
RF tx/rx modult kéne hozzátákolni arduino-hoz úgy, hogy legyen a végén egy függvény, amibe csak beleöntöm a adat, a másik végén meg kiesik és tudok vele vmit csinálni, közben a tx/rx modul paramétereit (sebesség, rf power, ilyesmik) is kényelmesen be tudom állítani. bHa jól emléxek, akkor SPI-n lehet etetni.

Ahhoz kell segitseg, hogy valaki a rengeteg elerheto NRF24L01 library kozul valamelyiket feltegye a gepedre? Vagy mas modult hasznalsz? Esetleg a radios modult is ugy akarod legyartatni? (ha igen, minek? arban, tudasban valoszinuleg alatta lesz a kinabol fillerekert rendelhetonek)
(Mondjuk ha neked pont-pont osszekottetes kell, akkor a mesh kiesik..)

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

Oke, de melyik 433 megas bigyo? Amelyiket ismerem, az egy iranyt tud (kulon ado, kulon vevo), ilyen kell neked? Az enyemen van egy VCC-GND-DATA harmas (adon, vevon is), illetve egy lyuk, ahol kulso antennat lehet hozza kotni. A tobbit megoldja (ha 1-est adsz az ado adat labara, a vevoe is 1-be billen, ha 0-at, 0-ra).

"AL7HH, I'll let you into a little secret. For any chip that is half useful, there is usually a Arduino library for it. Whether or not you like/hat
e the Arduino concept, you'll end up doing the same thing anyways. Since Arduino is just C/C++ you can usually borrow the code with little modific
ation." -Kartman, http://www.avrfreaks.net/forum/io-expanders

Ezert kerdeztem. Ha van valami Arduinohoz szant bigyod, szinte biztos, hogy van valami lib hozza - altalaban mintakoddal egyutt.

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

Abbol kiindulva, hogy egy normalisan megirt libbel rendelkezo eszkozt mennyi ido beuzemelni Arduinoval, nem vagyok biztos, hogy belefer a sorozes. De persze tipust meg mindig nem tudunk, szoval lehet.

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

szerintem abból adódik az értetlenkedés, hogy az alapján amit írtál, kb az


#include <433megasbigyo.h>

bigyo 443megasbigyo;

void loop() {
  char bar = bigyo.read();
  char baz = foo(bar);
  bigyo.write(baz);
}

magasságban mozog, ezt meg magad megcsinálod lényegesen gyorsabban, mint amíg az első pontban felvezetett megiszol egy bambit valakivel dolog tart :)

Szia,

Szerintem ez vagy ez a megoldás működhet, bár az rf power nem tudom mennyire szabályozható.
Ezekhez az egyhurkapálcás 433-as cuccokhoz nem kell SPI, simán ráakasztod egy digitális pin-re aztán hadd szóljon. Persze ettől még az arduinós adód és vevőd kommunikálhat a külvilággal SPI-n.

A kódot láthatod az első linken, egyszerű mint a faék, egyik oldalán beöntöd az adat és kiesik a másikon. (Vagy nem, lásd még környezeti zaj és stb., csak az a kérdés hogy mennyire hülyebiztos cuccot akarsz csinálni. Adott esetben kell hozzá egy visszirány is, illetve valami saját minimál protokoll, ahol minden üzenethez adsz egy sorszámot és számolsz egy checksum byte-ot, és a túloldal visszaküldi, hogy ACK,ID,checksum, vagy vettem valamit de nem OK, küldd újra. Az adó meg persze nyugtázza, h vettem h vetted.)
Itt a 13-as pin-re kötött LED-et villogtatja fél Hz frekivel, persze ez csak példa.

Az arduino programozás nem túl sárkányos (szerk: alapszintem), C szintakszis és kb. mindenhez van valami használható lib., lásd virtualwire. Az IDE egyszerű mint a faék, letölthető win/lin/osx alá, kell még szabad USB port, két arduino eszköz (vagy kínai másolat), illetve az RF cuccos.

Köszi, de már megint nem arról beszélünk, ami a topikindítóban volt, nem kell kitalálni a melegvizet, az rf modulok adottak, meg a protokollt se kell kitalálni.
A feladat az, hogy :
ay adott tx/rx modul legyen hozzábindzsizve 1 arduino-hoz,
szülessen egy működő sample kód rx és tx oldalon, ami tudja azt, hogy amit bedobok a tx végén, az kijön a rx végén.

Mi a kurcaanyámat lehet ezen nemérteni.= kezd felmenni a vérnyomásom.

Jóvan, bassz is le hogy segíteni próbáltam. (Mert tényleg azt próbáltam. És még most is.)

Amúgy meg faszkivan azzal, hogy csepegteted itt az infókat apránként, baszki 2 hete indítottad a topic-ot, és még most se tudjuk hogy konkrétan milyen RF kütyükről van szó, bár nagy nehezen már kiderült 433 MHz és SPI interface-es.
Az igazi kérdés már csak a cucc konkrét típusa, pontosabban hogy van-e az adott cucchoz valami használható arduino lib, vagy nincs. Mert nagyon nem mindegy, hogy

#include <SPI.h>
#include <RF433SPI.h>
RF433SPI kutyu(a,b,c,d,e,f,g,h,i);
void setup(){
kutyu.init();
}
void loop() {
if (kutyu.readyToSend(){
kutyu.send('valami');}
delay(10000);
}

típusú a feladat, vagy mondjuk datasheet alapján lehet nekimenni a bitbarkácsolásnak, és lényegében megcsinálni ezt az RF433SPI lib-et, mert ez nagyságrendekkel nagyobb meló.
Az egyik a 2 sört megiszunk és összedobjuk fél óra alatt típusú feladat, a másik pedig 50-100 (vagy 100+) munkaórányi fejlesztés kategória.

az esetleg felmerült benned, hogy a fene se megy el sörözni, meg ír neked esszét, hogy aztán kiderüljön, hogy nem egy szájbarágós hogyan kell a libet használnira van szükséged, hanem arra, hogy valaki írjon neked egy libet, mert még nincs? És mondjuk arra már nincs kedve?

A freki persze mindegy, ha az elején le lett volna írva, hogy SPI iface-es rádiós (nem wifi) adó+vevő vagy adóvevő, akkor nem is mentünk volna el ebbe az irányba. (Általában a filléres 433 megás kis vackok egy pin-t igényelnek.)

A feladatot anélkül pedig senki se fogja elvállalni, hogy tudja h van-e hozzá lib. Illetve bárki elvállalhatja a worst case scenario alapján kalkulálva 6-7 számjegyű összegért és sok hónapos határidővel (max. ha van hozzá lib akkor élete legjobb órabére lesz), csak ezt meg Te nem fogod kifizetni.

Ehhez persze kellene tudni a pontos típust, de én továbbra se fogom megkérdezni :)

hany informatikus kell egy villanykorte kicserelesehez?