Negyedik Pi a családban

Pontosan azt az elvet képviseli ez a kis szerkezet, ami miatt a villáskulcs/kamionkormány/henteskés helyett a billentyűzet és monitor lett a munkaeszközöm. Bütykölhető, kombinálható, olcsó és szinte mindenre jó. OSMC-vel a filmeket nézzük, egy régi B és relésor az akvárium világítását, CO2-t kapsolja, egy van mindenféle elektronikai bütykölésre.

Asszony kitalálta, hogy a gyereknek jó lenne egy WII karácsonyra, mert a szomszédnak is az van és ebben a korban pont tudja majd élvezni. Hát még mit nem, jobban jár majd egy RetroPie-al, mintha megkapta volna a létező összes konzolt 2001-ig, és még apuka is jól szórakozik. A bevásárlólista a következő:

- Raspberry Pi 2
- Xbox360 Wireless Controller
- Xbox360 USB receiver
- 16GB SD kártya

Hozzászólások

nem tudom mennyi idos a gyerkoc, de nem biztos hogy jobban fog neki tetszeni a 20 evvel ezelotti jatekfelhozatl mint a Wii...

neked nem szokott lefagyni az OSMC?
nálam pár óra használat után teljesen kifagy, semmire sem reagál. OpenELEC-nél viszont nincs ilyen hiba.

nekem RPi B+ van, én sem állítom le sosem. Az utóbbi 3/4 évben openelec volt rajta és nem emlékszem,hogy egyszer is lefagyott volna, azonban az utóbbi időben elkezdett olyat csinálni, hogy percekig csak tölt,ha bármi hálózatos dolgot próbálok megnyitni rajta. feldobtam az hát OSMC-t, de azzal meg pár óra alatt teljesen lefagyott, pedig még húzva sincs a Pi. lehet a microSD kártyának közeledik a vége.

Tegnap feltettem a legfrissebb osmc-t a legelső kiadású épp használaton kívüli pi1-re, ebben még csak 256Mb ram van. Mivel nem találtam szabad használható tápot, így a tv usb-je hajtja meg. Ment egész este nem fagyott ki.
Sajna a tv kikapcsolásával a pi is leáll így a hosszabb teszt még várat magára.

Unokaöcsémnek is jó volna valami játszóeszköz, bár ahogy figyelem nem nagyon érdekli a képernyő meg a monitor.
Meg szabad kérdezni hány éves a gyerkőc? :)

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok