Az Ultimate Hacking Keyboard tesztereket keres

Címkék

Sziasztok!

Monda László vagyok, az Ultimate Hacking Keyboard vezető fejlesztője.

Azért írok mert tesztereket keresünk a billentyűzetünkhöz és gondoltam, hogy a HUP-on jópár potenciális jelentkezőt találhatnánk.

Jelenleg éppen a Prezi teszteli 2 prototípusunkat de idővel mindenki sorra kerülhetne.

A leendő teszterektől azt szeretnénk kérni, hogy töltsék ki a jelentkezési űrlapot és a megadott adatok alapján fel fogjuk velük venni a kapcsolatot.

Előre is köszönjük szépen a segítséget!

Hozzászólások

Grats, nagyon profi a bemutato, sok sikert! :^)

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Nekem különösen a repair-friendly tulajdonság tetszik, szvsz. ritka dolog manapság.

international layoutot terveztek?

Venni nem lehet? Ha nem tetszik visszaküldöm széttörve.

Gyanítom a Microsoft levédte szabadalommal a "Natural Ergonomic Keyboard" megvalósítását. Ha jól veszem ki, az "Ultimate Hacking Keyboard" tulajdonképpen ugyanezt a funkciót valósítja meg azzal, hogy középen szétszedhető. Nem lesz ebből gond?

---
Science for fun...

ms natural elott joval, mar a 80-as evekben volt par szetszedheto bili, pl. IBM m15, ketlem, hogy ms ezt a vonasat szabadalmaztatta.

szerk: lehet, hogy a 80-as eveket beneztem, de akkor sem az ms natural volt az elso ilyen.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Jo kerdes. Ez alighanem OS beallitastol is fugg de az is fontos lehet, hogy a mikrovezerlo akar 1000 request-re tud-e valaszolni masodpercenkent. A mostani firmware-rel biztosan nem de egy kesobbi firmware-rel elkepzelhetonek tartom. Majd ezt a temat is koruljarjuk idovel.

Hát... Elég körülményes néhány esetben. Én elég sokat használom az ESC, PgUp, PgDn, Home, End, Delete, F3, F5, F6, F7, F8 billentyűket, és nem vennék olyan billentyűzetet, amiről ezek hiányoznak.
A billentyűzet egér jó ötlet, bár a Trackpointot nem cserélném el rá.

Sajnálom, sem vevőtök, sem tesztelőtök nem leszek.

A kevesebb lehet tobb. Az UHK (jelentos reszben) arrol szol, hogy ne kelljen mozgatnod a kezeidet. Ha nem akarod mozgatni a kezedet akkor az alfanumerikus blokkon kivuli billentyuk feleslegesek. Tovabba igy kompaktabb is a billentyuzet ami szinten feature egyeseknek.

A Kevesebb billentyu leven viszont igy akkordokat kell fognod. Amig ezek az akkordok nem melyultek el az izommemoriadban, addig lassabban fogod hasznalni ezt a billentyuzetet mint egy masikat, utana viszont potencialisan gyorsabban. Ez egy idobefektetes ami megterulhet. Ez a tanulasi folyamat UHK-hoz hasonlo 60%-os billentyuzetek velejaroja.

Ezzel szerintem az a problema, hogy aki nem hasznalja gyakran azokat a gombokat annal nem fog sose rogzulni igy automatan.
Aki viszont gyakran hasznalja mar vagy megszokta mar annyira hogy nem all at az agya az uj fajtara (kulonosen akkor ha nem csak az ujfajta billentyuzetet kenytelen hasznalni a hetkoznapokban) vagy jo esellyel nem csak egyeduli gombkent akarna hasznalni az ilyen gombokat.
En legalabbis rendszeresen hasznalom F1-6, ins, del, pg up/down, home/end e cursor gombokat is, tobbsegeben masik (akar ketto) gomb tarsasagaban. Ha ehhez meg tarsitanom kellene egy plusz modosito billentyut csak, mert teszem azt pg up-ot akarom ctrl+shift -el egyszerre leutni az mar minimum zavaro lenne, bar nem is egyertelmu szamomra video alapjan gyari beallitasokkal hogy tudnam ezt megtenni.

En is rendszeresen hasznalom a nyil+shift+ctrl-szeru shortcutokat, hogy a kodban mozoghassak word-by-word es mellette kijeloljek. Az teny, hogy egy gombbal tobbet kell nyomva tartani de a Mod modositot a nagyujjal kell nyomni ami sokkal termeszeteseb mint a tobbi modosito lenyomasa. Egyebkent alkalmazas-specifikus shortcut-ok definialhatok lesznek amik tovabb konnyitik ezt a problemakort.

Nekem (hagyományos billentyűzeten) az a gondom az akkordokkal, hogy csak néhány globális hotkeyre alkalmas kombó kényelmes, utána jönnek a kicsavart pozitúrák. A kombók 99%-át bal kézre konfigurálom, mert a web miatt a jobb általában az egéren dekkol. Szóval engem épp a másik irány érdekelne, szivesen használnék +2 sor billentyűt bal kézen apró kézmozdulatokkal ahelyett, hogy az ujjaimmal twistert játszok.

Ennek ellenére elhiszem, hogy van aki ezzel produktívabb és sok sikert! :)

Bar bizonyos esetekben az extra Mod billentyut nyomni kell, mas esetekben egyszerubb az UHK hasznalata mint egy hagyomanyos billentyuzete. A default konfiguracioban (tobbek kozott) az alabbi kenyelmi shortcut-ok vannak raprogramozva:

  • Mod+D -> Alt+Tab
  • Mod+W -> Elozo fulre valtas (Ctrl+Shift+Tab)
  • Mod+R -> Kovetkezo fulre valtas (Ctrl+Tab)

Ezekkel a shortcutokkal a fenti kombinaciok sokkal kenyelmesebben erhetok el mint hagyomanyos billentyuzeten es csak bal kez kell hozzajuk. Rendszeresen hasznalom is oket egereszes mellett.

Uh, ezt nagyon szokni kell, hogy hatékony legyen vele az ember.
Nem az én világom, de drukkolok, hogy bejöjjön a biznisz :)

Lehet, hogy kiprobalom. Mar volt is sajat "hackem" a temakorben. :)
Egyebkent milyen uC van benne, es mennyire hackelheto az eszkoz? Mondjuk a scancode-ok kuldese mellett meg lehetne mindenfele vicces dologra hasznalni, ha mar ott van rajta az a rengeteg gomb.
Van szitazatlan valtozata?

--
I'm not saying the new Apple Watch will only be worn by wankers but it's not vibration, shock and splash proof for nothing.

Jo kis hack! :) Blank billentyuket mi is tervezunk adni.

A jobb oldali agy egy ATmega32U4, a bal oldali pedig egy ATmega88. Ha szaftos technikai reszletekre vagy kivancsi akkor erdekelhet teged a cikk amit irtam a Toptal blogon.

Sikeres kampany utan a NYAK-ot es a firmware-t is kozze fogjuk tenni GitHub-on GPL alatt, igy elegge szet lehet majd hekkelni az UHK-t.

Nem vagyok nagy szakértő, két kézzel és néha két szemmel is használom a billentyűzeteket, de nem találom az ismertetőben, milyen kapcsolódásra képes (ez a billentyűzet)? Ma már nem lenne ritkaság, főleg egy ilyen univerzális személyes drágaszág esetében, hogy ugyanazt használom minden kompatibilis eszköz eléréséhez, mert nem csak USB-n kommunikál, hanem wifi-n és/vagy BT-n, (infrán, szubtéren :) mifenén...) keresztül is.
...ha már ULTIMATE. :)

Eszközváltó hot-key vagy shortcut is jó lenne hozzá. A wireless kapcsolatokhoz pedig legalább egy extra modul, ha már nem beépíthető. Talán jobb is, ha külön van/kikapcsolható. Akár ezen a modulon/minigépen is lehetne eszközváltáshoz szükséges kapcsoló.
Régebben láttam már komplett (talán P2-es?) számítógépet is keyboardban. Azóta van újabb, i5-ös és android verzió is.
http://www.cybernetman.com/en/all-in-one-pc/keyboard-pc/
http://www.geek.com/android/a-quad-core-android-pc-is-hiding-inside-thi…

Tudnék még linkeket beszúrni, de biztosan körbejárja a témát minden érintett és érdeklődő a fölöslegesen buzgó segítségem nélkül is. :)
Ja, igen! Láttam japán gyorsírónőket a YT-on! Egyetértek a gyakran használt rövidítés billentyűk létjogosultságával is, főleg olyan esetekben, amikor egymástól messze esnek a rövidítésben szereplő betűk, ill. pl. a többnyelvű felhasználók esetében ez is nagyon hasznos lehet.
A numerikus és funkció-billentyűk hiányát kicsit sajnálom a laptopokon is néha, mert az Alt+Fn billentyű nyomva tartásával vagy akár váltógombbal (MacBookPro-nál) sem mindig kényelmes.
Ezzel együtt biztosan meg tudnám szokni, csak akkor szinte sehová sem mennék nélküle, ill. nem sokáig használnék másikat szívesen.
................................
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Közben látom, hogy még USB-hub sem fér rá, annyira kompakt.
A köztes (mini)gép megoldja, ha valaki mindenre ezt használná.
Opcióként OTG USB-kábel(eke)t is lehetne kínálni mellé.
................................
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
muon

A bluetooth verzion mi is gondolkoztunk es tobben javasoltak de rengeteg fejlesztest igenyelne. Lehet, hogy lesz majd valamikor kulon bluetooth verzio de all-in-one USB+Bluetooth+Wifi verzio aligha mert az nagyon draga es bonyolult lenne.

Igazabol sosem akartunk egy PC-t rejteni a billentyuzetbe. Kicsit mas lenne az arfekvese a termeknek, mar ha egyaltalan meg tudnank csinalni. :)

Igy van, megcsak USB hub sem fer el a NYAK-on mert tenyleg nincs tobb helyunk. OTG USB kabelt akar valoban adhatnank, bar kerdeses, hogy hanyan hasznalnak mobil keszulekkel az UHK-t. Az en Nexus 5-ommel egyebkent szepen mukodik akar egerkent is.

Nem akar valaki olyan hagyományos kiosztású billentyűzetet gyártani ami az alább olvasható leírásnak megfelel?

- nincs rajta egy korcs gomb sem = minden gomb normális méretű és helyzetű
- nincs rajta egy multimédia gomb sem = nem akarok templomi orgona méretű billentyűzetet
- a funkció gombok, funkció gombok = nem akarok plusz gombokat nyomogatni azért hogy a napocska helyett F5 legyen
- nem hiányzik egy szokásos gomb sem = pl. megvan az insert gomb
- vezeték nélküli, cserélhető AA akkumulátorral
- tartós = egy év után nem recsegnek vagy szorulnak a gombok
- egyszerre több gomb egyidejű lenyomását is rendesen érzékeli = Pl. FGHJ

Röviden összefoglalva az elmúlt 15-20 év izzadságszagú újításait dobják ki a francba kivéve a vezeték nélküli technológiát.

+1
Az insert gombos linkkel valami gubanc van... vagy csak keveset tudok hozzá.
A nálam járt vezeték nélküliek esetében sajnos nem ritka, hogy több gomb lenyomásánál nincs minden rendben. A kommunikáció is akadozhat új elem esetén is. Ezért nem is rajongok értük.
................................
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
muon

A gomb lenyomás hiba nem a vezeték nélküli átvitel hibája. A vezetékes billentyűzet esetén sem működik rendesen.
Nyiss egy szövegszerkesztőt majd kezdd el lenyomni és nyomva tartani sorban a következő gombokat. f g h j
Ha jó a billentyűzeted akkor minden újabb lenyomás után az újonnan lenyomott betű ismétlődik amíg egy újabb billentyűt le nem nyomsz.
Ha rossz a billentyűzeted akkor pl. a h lenyomása és nyomva tartása után már hiába nyomsz le több gombot azt a billentyűzet nem érzékeli.

Én pl. azért nem tudok játszani a HP laptop billentyűzetén mert ilyen szar.

Én úgy gondolnám, hogy minden gomb lenyomása esetén működnie kellene. Ha az "é" nem megy akkor az is szar. Próbáld végig más területen, ott is lesz hasonló korlát.

Sok évvel ezelőtt az egyik haverom azért kutatott fel ős billentyűzetet mert azon nem voltak ilyen problémák és lehetett rendesen játszani vele.

Tipikusan valoban igy van, viszont a legtobb modern operacios rendszer kepes 64 bajtos USB csomagok kezelesere (64 billentyu allapotanak egyideju vetelere), igy ez manapsag inkabb a billentyuzetek korlatja. Az UHK-nak van NKRO modja amiben 64 bajtos USB csomagokat kuld a hosztnak es mindenfele specialis driver nelkul mukodik a full NKRO.

Kipróbáltam: a most használt billentyűzetem is hibátlan.
(extra smartcard olvasós DELL)
Turkálóban szereztem, normál áron. Talán gyakrabban kellene ilyen helyeken körülnézned. Hátha találnál megfelelőt.
................................
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
muon

Igen, gondoltam hogy valami ilyesmi lehet a háttérben csak engem nem érdekel. Oldják meg. :) Egyébként érdekes, hogy a 20 éves billentyűzet esetén ez még nem volt probléma.

Minden gyártó elkészíti a saját hiperszuper űrtechnológiás, jövődizájn billentyűzetét ami kimerül abban, hogy szétbarmolják a megszokott billetyűzet kiosztás mer' szerintük az jó lesz nekem és jól megdizájnolják (attól lesz pl. gémer billentyűzet vagy egér) és ráírnak egy 50EFt-os árat. Aztán kiderül hogy egy talicska ganét nem ér az egész mert egy év használat után szétkopik az összes gomb és mehet a kukába.

Legutóbb egy Logitech K800-at téptem szét (össze van ragasztva) és vágtam ki a kukába úgy hogy egy évig sem volt használva. Egyszerűen nem gyárt semelyik gyártó normális, használható és tartós billentyűzetet.

Ez a problema 2 reszbol all.

A fo gond az, hogy a billentyuzetek 99%-aban nagyon lebutitjak a billentyuzet matrixot. Azzal, hogy kisporoljak a diodakat azt erik el, hogy lesznek olyan akar 2-3 gombos kombinaciok is amelyeknel 1-1 billentyu nem fog regisztralodni. Az UHK hasznal kulon diodakat billentyunkent, igy nalunk nem all fent ez a problema.

A masik problema az, hogy a standard USB billentyuzetek 6KRO-t hasznalnak, azaz a modosito billentyuket nem szamitva maximum 6 billentyu scan kodjat tudja a billentyuzet elkuldeni USB-n keresztul egyszerre. Az UHK-nal ez sem problema mert van NKRO mod amiben specialis USB deszkriport hasznalunk es ugy egyszerre 64 billentyu allapotat tudjuk elkuldeni a 6 helyett.

+1

Pontosan ezek voltak nekem a problémáim már nagyon hosszú ideje. Ezen kívül elvárás volt, h

  • wireless legyen
  • keveset fogyasszon
  • ne legyen 1,5 kg
  • lapos, szétválasztott billentyűk legyenek rajta (nem tudom mi a szakmai megnevezése, de a lényeg, hogy nem pontosan egymás mellé teszik a billentyűket, hanem van köztük hely)
  • a pg down-tol az insertig minden a hagyományos helyen legyen (!!!!!) az sem baj, ha az összes többi kiosztás is hagyományos
  • lássam, hogy be van-e kapcsolva a caps/scroll/num lock, mondjuk a gombon
  • bekapcsolható világítása legyen

Sajna tökéletes nincs, így az utsó két pont nem teljesült, de a Logitech K750 billentyűzet a majdnem tökéletes kategória számomra és másnak is csak ajánlani tudom. Mellesleg ez a cucc majdnem vékonyabb mint egy Oneplus One. :D Egyetlen nagy hátránya: a fényes kivitel miatt olcsó műanyagnak tűnő hatása van, amikor elkezd maszatolódni (vagyis amikor először hozzáérsz)... eleinte nagyon zavaró volt, de megszokható.

Szerk.: Hogy írjak valamit a címben lévő termékről is. Nagyon szép és igányes kivitelnek tűnik, az pedig nagyon bátor húzás, hogy nincsenek kurzorbillentyűk. Bár nálam emiatt már pont kiesik a pixisből. Ok, hogy helyspórolás vagy nem tudom milyen megfontolásból történt azoknak a kivétele. (láttam, hogy átállítható a layout, de nekem speciel az kevés) Viszont irtózatosan vastagnak tűnik, ahogy a billentyűk is nagyon magasak.

-------
It is our choices that define us.

dobjak ki a wirelesst is, vagy csinaljak meg normalisan. faxom kivolt attol hogy mindig ejjel 2-kor egy szerver konfig kozben merult ki hirtelen az elem, es epp nem volt keznel masik... arrol nem is beszelve hogy aki sokat gepel annal havonta merult ki a 4xAA...
a billt amugy se mozgatom es nem hurcikalom sehova, nem zavart a vezeteke (egernel latom ertelmet a wirelessnek, de billnel minek???).

ellenben a hattervilagitas kell, foleg amiota kimentek a divatbol a feher billentyuzetek es minden fekete, felhomalyban mar ha nincs megvilagitva akkkor nem is latod melyik gomb micsoda...

A'rpi

Nem tudom hogy sikerül ilyen gyorsan lemerítened őket, nem emlékszem hogy kellett volna az utolsó elemes billentyűzetemben elemet cserélni valaha, pedig több mint fél évig volt aktívvan használva. Utána lecseréltem igaz, de csak mert van egy jobb (napelemes).

Miért jó, hogy bal oldalon alul van a Space és felül a Mod, jobb oldalon meg felül van a Space és alul a Mod?

Meg az egérirányítást hogy kell ezzel elképzelni? Nyomni kell a nyilakat meg a gyorsítást/lassítást?

Ennek a diagonalisan szimmetrikus layoutnak megvannak az elonyei.

Eloszor is azt kell latni, hogy senki sem gepel 10 ujjal mert mindenki vagy a bal, vagy pedig a jobb nagyujjaval nyomja meg a space-t. Nezd csak meg, hogy a space-ednek melyik vegen fenyesebb a felulete, azt az oldalat nyomod. Ily modon a hasznalatlan nagyujjadat a Mod lenyomasara hasznalhatod. Tehat mostantol hasznalod mind a 10 ujjadat es cserebe nem kell mozgatnod a kezeidet a billentyuzet blokkok kozott.

Masodszor, szerintem ergonomialilag fontos, hogy szimmetrikusak legyenek a modosito billentyuk, igy a Mod is jelen legyen mind a 2 billentyuzet felen. Ezt a hazon levo plussz gombok segitsegevel tesszuk lehetove es akkor mar a Space is lehet szimmetrikus mert ily modon annak is van hely es egereszes kozben is nyomhatsz Space-t.

Az egeriranyitast ugy kepzeld el, hogy nyomva tartod a Caps Lock-ot (ami valojaban alapertelmezesben az eger gomb) es mellette nyomod az IJKL billentyuk valamelyiket a mozgashoz es az SDF billentyuket az egyes kattintasokhoz. Akar drag and drop is mukodik igy. A gyorsitas/lassitas billentyuk opcionalisan nyomhatok a fentiek mellett. Lasd a mouse layer-t.

Nekem nagyon tetszik, főleg a mechanikus billentyűk miatt. Ritka madár manapság, főleg a homorú felületű gombokkal ellátott billentyűzetek. :) Szívesen kipróbálnám!
--
Coding for fun. ;)

Nagyon jól néz ki, én is szívesen kipróbálnám. Pont egy héttel ezelőtt regisztráltam nálatok.

Szimpatikusan hangzik. Az, hogy az eger kivaltasara is alkalmas lehet, az kulonosen jo. Gyulolom az egeret. Raadasul kevesebb felesleges gomb van rajta, mint a mostani TypeMatrix 2030-omon.

Sok sikert a projecthez!

(Formot kitoltottem, hatha... :))

--
|8]

Azt is utalja.

sh4d0w808:
A kedvedért, ha már egyszer lusta voltál megkeresni: http://catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html

Hunger:
Minden egyes alkalommal, amikor valamelyik hülyegyerek az ESR hacker-howto-ját linkeli fogalom nélkül, Isten megöl egy kiscicát.

algernon:
hacker howto, hacker howto, hacker howto, hacker howto, hacker howto, hacker howto, hacker howto

siposa:
Kutyás vagy, mi?

STP:
http://en.wikipedia.org/wiki/Flowers_for_Algernon

http://hup.hu/cikkek/20110322/linus_velemenye_a_google_allitolagos_ille…

--
I'm not saying the new Apple Watch will only be worn by wankers but it's not vibration, shock and splash proof for nothing.

+1

Bármiféle megoldást életképtelennek tartok, ami megváltoztatja a hagyományos kiosztást... próbáltam már sokfélét, de mindegyiktől rosszul vagyok... lehet maradi vagyok, de nem akarok hónapokat eltölteni egy új kiosztás "megtanulásával" teljesen feleslegesen, mert ha odakerülök egy másik bill. elé, akkor csak a szívás van...

Egyszóval hagyományos kiosztású, jó minőségű billentyűzetből kellene több... (notebook-ra is, pl. a régi Thinkpad T sorozat)

mergedes...

+1

Az eredeti 84 gombosról még mindig nem tudtam teljesen átszokni a 101 gombosra: inkább nyomogatom a numnlock-ot, de képtelen vagyok használni a középső részre rakott nyilakat, lapozó, del és insert gombokat. A numlock alapértelmezett állapota is kikapcsolt induláskor. A majdnem sík laptop billentyűzetektől egy idő után elgurul a gyógyszerem.

Emlékszik még valaki a Primó érintőbillentyűzetére?

Én nagyon szerettem, meg a Primót is. Kémia laborban ideális lenne most is egy lemosható, letörölhető felületű billentyűzet.
---------------------------------------------------------------------------
Környezetvédelmi nyilatkozat: Ez a hozzászólás kizárólag reciklált elektronok felhasználásával íródott.

"Bármiféle megoldást életképtelennek tartok, ami megváltoztatja a hagyományos kiosztást..."

Alap esetben én is így vagyok. Azt az egy dolgot nem értem csak, hogy miért nem jutott még senkinek se eszébe a numerikus blokkot balra rakni. Lehet nagyon hülyén nézne ki elsőre, de a cél az volna, hogy az egér és a billentyűzet "törzse" (a betűk és környéke) közel legyenek egymáshoz.

Elsőre jól néz ki, nyomtunk is egy jelentkezést.
Aztán ha lesz, ki is próbáljuk.

Nem buktam meg. Csak az ötöshöz hiányzott még négy jegy...

Utalom ha egy billentyuzeten nem ket soros az enter...

Nem tudom ki, hogy szokott programolni, de nekem alap need a numerikus billentyűzet. Meg a külön kurzor billentyűk.
Valszeg a pap, paplan esete.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Régóta szemezek már egy értelmes mechanikus billentyűzettel, azt hiszem megtaláltam :)

Mikor lesz kapható?