Allast vallalnek...

Fórumok

Nem nagyon huznam a dolgot. Valamilyen allasra lenne szuksegem:

okok:
- augusztus elejen szeretnek Budapestre koltozni -> ehhez szukseg van penzre

Ezert keresek valami olyasmi melot ami megfelelo jovedelmet nyujt.
Mivel nem rendelkezem felsofoku vegzettseggel, ezert viszonylag olcsok
a szolgaltatasaim ( nem, nem sexhirdetes ).

Amit vallalok: rendszergazdai feladatok, programozas.(nem webfejlesztes),
illetve egyeb mas UNIX operacios rendszerekkel valo feladatok.

Elore latom ahogy a sok utalom itt a hupon majd irja a szaftosabbnal szaftosabb
beszolasokat amelyekkel az en torekeny lelki vilagomra probalnak majd hatni.
Nyugodtan... birom a kritikat.

Akit erdekel egy megbizhato es viszonylag szeleskoru tajekozottsaggal rendelkezo
munkaero az tobbet olvashat rolam itt: http://www.bsd.hu/~robert/CV.html

Aki tudna nekem segiteni vegulis abban hogy elinduljak ebbol a keletmagyarorszagi falucskabol es tudna valamilyen allast ajanlani azt kerem hogy vegye fel velem a kapcsolatot emailben.

Koszonom.

Hozzászólások

Ha jól számolom 20 évesen a bsd-t hackeled. Hogyan jutottál el idáig?

Eleinte csak felhasznalo voltam akinek eleg volt a mas rendszerekbol, aztan ahogy egyre jobban a kozosseg resze lettem es megismerkedtem jobban a filozofiaval, ugy ereztem, hogy ezzel en is egyet ertek.
Aztan elkezdem kulonbozo dolgokon dolgozni majd meghivtak, hogy csatlakozzam a csapathoz. Es igy ahogy telt az ido ez mar kezdett tobb lenni mint hobbi. Sokmindent koszonhetek sok mas OpenBSD fejlesztoknek akiktol hihetetlen mennyisegu dolgot tanultam. Nagyon jo erzes ennek a csapatnak a tagja lenni. Szoszerint hihetetlen emberek vannak akik nem csak szakmailag nyugozik le az embereket hanem mint ember is.
Olyan tapasztalatokat szereztem 2 ev alatt amelyeket semmi penzert nem adnek el.

Először az alkohol, aztán a drogok, végül itt kötött ki. ;))))

Thug, szintén javítás, nem kötekedésképpen: az English nagy kezdőbetűs.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Hát, igazán nem b***ogatásnak szánom, csak ehhez véletlenül konyítok, hisz' ebből (is) fogok diplomázni nemsoká. Egy angol önéletrajznak abszolút nem így kellene kinézni. Pl.: az eddigi munkahelyek felsorolása munkakörrel, reverz kronologikus sorrendben ildomos. Interestek, skillek, külön, a cím formálása is angolszász stílus legyen. Majd keresek valami jó vázlatot.

Ezzel segíteni akarok, különben azt írtam volna, hogy "b. meg, mi a f.-t gányoltál itt össze, ez egy sz.".

Vazze, en meg asszondom hogy sz*rd le hogy mi a szabvanyos oneletrajz. Akinek kellesz, az igy fog felvenni, ezzel. En felvennelek, mert egyeniseg vagy, de nincs cegem. Akinek meg szabvanyos oneletrajz kell, ahhoz ugyse erdemes menni, mert ugyis seggfej (oriasi tapasztalatom van ugyanis seggfejekbol, ilyen a karmam).
--- Na remelem eleg szaftos hozzaszolas, bar segiteni nem segit rajtad.

Nem feltetlenul, mert ha mondjuk ha egy nagy (multi) ceghez jelentkezel, ahol van kulon szemelyugyi osztaly (HR department), akkor lehet, hogy a kukaban kot ki a "nem-szabvanyos" oneletrajzod, meg mielott az erdemi donteshozohoz kerulne.
Ez olyan dolog, mint hogy allasinterjura meg ha nem is oltony-nyakkendoben, de legalabbis elegansan oltozve illik elmenni. Szakmai szempontbol semmi jelentosege nincs, de hozza tartozik a dologhoz, egyszeruen igy szokas.

A masik, hogy szerintem csak egy e-mail cimet adj meg, annyi boven eleg. De ez mar csak a szemelyes kotekedesem.

Amugy isten hozott a rabszolga-piacon, sok sikert! :)

Seggfejekből van egy rakat.
Megszokták hogy vannak nyelveik, akik elhiszik hogy egy hónap alatt is meg lehet csinálni egy kereskedelmi minőségű szoftvert öt ember helyett egyedül minimálbérért.
LAS. Azt. Nekik.
Ne légy megalkuvó. Egyszer engedsz aztán lovagolnak mint az ördög. Szűrőnek jó az önéletrajz.

"akik elhiszik hogy egy hónap alatt is meg lehet csinálni egy kereskedelmi minőségű szoftvert öt ember helyett egyedül minimálbérért."

[off]
Meg napi atlag 16-18 ora melo, sajat kocsi feltetel + a hetvege is divatos munkanap, a premium szintet meg csak Nagyluku Mancika kepes "ledolgozni". Ja, hatarido qrva fontos. En ezert szalltam ki a kereskedelmi szoftvergyartasbol. Karrier? Bsszak meg. Az egeszseggel tobbre megyek. :)
[/off]

---------------------
Ригидус а бетегадьбол

"Ha jól számolom 20 évesen a bsd-t hackeled. Hogyan jutottál el idáig?
"

Mintha az ipszilon BSD-s videojában lenne egy pár szó erről.
(a High Availibility Cluster tűzfalas)

Ha nagyon nem jön össze semmi, talán érdemes lenne nálunk Székesfehérváron megpróbálnod az IBM-et. BSD-s múltadra való hivatkozással javaslom a UNIX-EXPERT besorolást megcélozni, azzal már kereshetsz egy kis pénzt is. Jó szivatós az IBM, mert el kell viselni, hogy születnek érdekes döntések, de nem feltétel a diploma!

--
unix -- több, mint kód. filozófia.

"Elore latom ahogy a sok utalom itt a hupon majd irja a szaftosabbnal szaftosabb
beszolasokat amelyekkel az en torekeny lelki vilagomra probalnak majd hatni."

Nem kell az ilyesmit felvenni, de sztem mar tudod. :)
---------------------
Ригидус а бетегадьбол

A SZTAKI szótára nem rossz, de mióta mérvadó? :)

A developement még a régies írásmód, ha jól tévedek. :) Telepítsd föl a dictet magadnak és meglátod.

Bocs Thug, elkanyarodtunk a témától.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Hat sok sikert hozza thug, foleg igy diploma nelkul, orulhetsz barmilyen IT allasnak en is csak a qrva papirer csinalom fosulit meg hogy legyen mivel kitorolni majd ha elfogy a wc papir, mas kerdes h en mar dolgozom is a szakmaba es nagyjabol azzal foglalkozhatok amivel szeretek, de mindent megcsinalok gepszerelestol winfos active directory beallitasig es te is igyfogod kezdeni aztan a lapodat bovitheted alul munkahelyekkel :) meg a penzbol lenyomsz tan kesobb par tanfolyamot vagy levelezon 1 sulit, masszoval evickelsz teis 1 darabig a x@Rban es kapsz meg par pofont az elettol mielott bekovetkezne a magyar gazdasagi osszeomlas es akkor fogod a laptopod es kimesz amerikaba havi 600k ert melozni vagy majd a hid alatt nyomatjuk az openbsd telepitest, aircracket meg a kismetet :D ...

GL!

Ha van rá módod, ne a semmire költözz a "nagy faluba". Legjobb, ha van egy rokon/barát vagy egy jó ismerős aki itt él már egy ideje és segít eligazodni. Személyes tapasztalat, hogy ha nincs aki segítsen, nagyokat fogsz szívni a leghétköznapibb dolgokkal is. (pl. tömegközlekedés).

Persze enélkül is menni fog, csak így sokkal könnyebb és több időd és energiád marad másra.

képes vagy elmenni úgy a városunkból, hogy még le is falucskázod.. ejj - ejj. ebből csak arra következtethetek, hogy lélekben már budapesti is lettél.. nagy kár, nagy kár...

amúgy sok szerencsét kívánok neked - kissé ünneprontóan viszont azt mondom, tapasztalataim szerint ott sem lesz sokkal jobb. miért nem mész külföldre? kicsit tudsz angolul, tárt karokkal várnak: a tapasztalt magyar informatikus kicsit nyugatabbra megbecsült ember. én ha annyi idős lennék mint te, meg sem állnék valamelyik másik kontinensig.

bármely cimborám dolgozik külföldön, semelyik sem panaszkodik: aki programozni ment ki, sokszor SAJÁT KOCSIVAL jön haza, nem ritkán Volvo - val. hangsúlyozom: semelyikük sem panaszkodik, mindenki szuperlatívuszokban beszél - legfőképpen a skandináv földre "költözött" haverok. szóval a víz az víz marad mindenütt, de a munkalehetőségek és megbecsülés terén (legfőképpen a ""más szemléletű"" piac miatt) viszont már mérhető a különbség. én ennek a nyomait látom a környezetemben.

"skandináv földre"

arrafele nem jarok

"sokszor SAJÁT KOCSIVAL jön haza, nem ritkán Volvo - val. hangsúlyozom: semelyikük sem panaszkodik"

Ja kerem, itt a "haza" a hangsulyos szo. Ki hol lakik es hol dolgozik. Ez am a nem mindegy, a pohar viz peldaja erre vonatkozott.

En sem panaszkodnek, ha nem kb. £120 lenne egy London-Doncaster retur vonatjegy, vagy ne kellene min. £60 utadokat kohogni £0.95 gazolaj mellett, meg evente muszaki vizsga, aztan havi £180 onkormanyzati ado, lakber £350, etc. Ha lakhato hazat akarsz venni nem art ha van min £100.000 a zsebedben. (meg sorolhatnam)

Annak jo am akinek van hova menni, de aki itt reked az talan csak annyival van elobbre, hogy konnyebben talal munkat. Azonkivul, ha baleset erne az illetot, haaaat elgondolkodnek, hogy az itteni egeszsegugyre bizzam magamat. A gyors, segitokesz hozzaallas, az orvosi kvalitas, meg steril mutok errefele csak "a keleti alom"-ket emlegetett valami. :-(
---------------------
Ригидус а бетегадьбол

Azt nem tudom, de itt az autovasarlashoz nem kell meg szakadni, meg magyar fizetesbol is vehetsz itt 4-5 eves jaguart. Mindegy csak vegyel, a tobbit az olaj/aszfalt/autoalkatresz maffia meg a parkoloautomatak lehuzzak rolad. Ha Mo-ra akarod vinni, akkor meg a vamnal szedik le rolad.

Ez egy p.csanyi kisvaros eldugott szeglete, 2 autokereskedes, 2 bonto, es 3 autoszerelo van a szomszedsagomban. A varosban akarmerre messz az autokereskedes az autokereskedest eri, el sem tudod adni amid van, mert a kutyanak sem kell.

---------------------
Ригидус а бетегадьбол

Pont Debrecenben a Siemens keres Unix/Linux C++ fejlesztőt.
Valami más nagyobb cég is keresett ott embereket ilyesmire mostanában. Azért tudom ennyire, mert egy hónapja kerestem épp melót és azon gondolkoztam, lehet, hogy megérné odaköltözni Bp-ről.
Mondjuk itt a HUP-on ismert vagy annyira, hogy valszeg összejön valami, de azért sztem nézzél körül a profession.hu-n is.

En arra gondoltam, hogy ha mas nem is de erdeklodj utana. Ha par honapra kapnal egy melot ott, ugrodeszkanak jo lenne. Talan tudnal annyit ott helyben osszeszedni, hogy az elso 1-2 havi alberletet egyeb koltozeskori kiadasokat fedezhetnel belole.

IMHO egy probat meger, oszt ha nem tetszik: bssz ra! ;-)
---------------------
Ригидус а бетегадьбол

Jelenleg én is ebben a cipőben járok. Nekem a szívem linux, java irányba húz, de sok esélyt nem látok. Nincs olyan ismerősöm, aki tudna foglalkoztatni. Esetleg bejöhet valami távmunka mellékesben, de ennyi. Kicsit bele vagyok már fáradva a keresgélésbe. 35 leszek, szóval nem nagyon tudok ugrálni:(
Ha tudsz, inkább külföldön próbálkozz. 20 évesen biztosan mennék.

Ket kerdes:

"I am one of the developers of OpenBSD"
Ez pontosan mit is takar? Nincs OpenBSD CVS tree-m, hogy a commit logokban keresgeljek, de azert emlithetnel 2-3 dolgot, amire a "legbuszkebb" vagy.

Az architekturak ismerete mennyire mely?

Ja es ezek pur informative, mert nincs infos cegem pesten, csak ha lenne, ezekre kerdeznek ra igy elsore.

Letoltottem a 3.8-as Changelog-ot. Kivancsisagbol. Ha jol lattam, benne van a kezdetektol minden amit arra szantak, hogy Changelogba keruljon. 90%-at atneztem. Amit lattam, az az, hogy egy csomo package maintainere vagy meg masok security dolgait beleolvasztod az OpenBSD-be. Ket lehetoseg:

1. En vagyok balfasz (de meg mindig joval tobbet szantam a dologra mint egy atlag munkaado!), es nem jo helyen kerestem, vagy a maradek 10%-ban van a lenyeg.

2. A keresesem nem tevesztett celt es nagyjabol ugy van, amit lattam.

Az elso esetben bocsanatot kerek, es kalapomat emelem. A masodik esetben pedig gyorsan kivennem a CV-mbol azt, hogy "OpenBSD developer"...

Just my 2 cents...

Ugy latszik hogy a meret szamit.... meg mindig szanalmasak a magyar emberek (tisztelet a kivetelnek);
zaudio(4)
bktr(4)

Meg meg mittudomen mik vannak nem fogom vegignezni a treet hogy hova mit commitoltam. Nem ez a lenyeg.
Ha valakit meg az erdekel hogy melyek azok a projectek amiken most dolgozok es fogok dolgozni hat elmondom:
jelenleg: tmpfs portolasa NetBSD bol, gpio(4) support a bktr(4) driverhez, bktr(4) driver sparc64-n. (vegulis a sparc64 iommu kodot kell fixelni mert ott van a bibi), zaudio(4) recording tamogatas.
jovobeli: OpenBSD portolasa EFIKA ra. Amint megkapom a hardwaret ezt is elkezdem. Roviden ennyi van most a TODO ban. Persze emelle mindig jonnek kisebb nagyobb dolgok.

Figy thuglife, nem tisztem senkit megitélni, de ha csak nincs valami kibaszott nagyon jó háttér mögötted, hogy tudj a széllel szembe pisálni akkor ne tedd. Én is ezt csináltam. Nem éri meg. A multik simán kiszívják a véred.

Egyébként a srác 1aca? vette a fáradtságot és utána nézett a dolgaidnak. Nem ledorombolni kell, hanem mondani neki: "Kösz, hogy utána néztél, de rosszul kerestél. Keress így." Ekkor senki nem fog sértődni meg anyázni.

SZVSZ

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

íme egy élő példa a bsd-sek elitista arroganciájára... :)
De szerintem csak arról van szó, hogy 20 évesen az embernek még sokat kell változnia... (most nem akarom kimondom azt hogy felnőni)

Ha valaki konstruktív kritikát mond és ha ezt te elutasítod, akkor az beszél magáért. Én biztos nem alkalmaználak, bármilyen szakmai háttered is van...

A hozzaszolasomban 2 lehetoseggel szamoltam. Az jott be, hogy en tevedtem. Ha azt a bocsanatkerest es kalapemelest nem fogadod el, ami abban a postban volt, akkor most megismetlem.

A szanalmassagot azert hagyjuk. Kurv@ra naiv vagy, ha azt hiszed, hogy mindenki aki infos ceget vezet, kene ismerjen teged, a NAGY Robertet (poen :))

Miutan elismertem, hopgy elso fazisban tevedtem, es infos ceg aktiv vezeteseben reszt veszek (bar nem Budapesten), lenne meg egy kerdesem. Mutass valamit, amit te hoztal letre, adtal eletet neki, es nem belekutyultal (NEM akarom leertekelni a munkadat, csak mint munkaado probalok gondolkodni, aki nem OpenBSD hackelesbol keresi kenyeret, hanem valami ujat akar letrehozni. Ha ugy erzed ez serto vagy nem vag a temaba, csak mondd, es ez volt utolso hozzaszolasom...).

"- augusztus elejen szeretnek Budapestre koltozni -> ehhez szukseg van penzre"

És minek? Szerintem itt a legszarabb Szabolcs-Szatmár után. Szerintem Bp-nél bármelyik Mo.-i város tisztább, rendezettebb. Ott van Debrecen, nem igaz, hogy ott nincs valami. Ha meg nem, akkor külföld.

Azt a 'developement'-et jót tennéd ha kijavitanád.

 $ look development 
development
development's
developmental
developments

$ look developement 
$ 

a Szabolcsi helyzetet nagyon jól látod, de azután közvetlenül HBM következik, az élén Debrecennel. Itt tényleg nagyon nehéz megélni, gondolom azt nem is hiszed el elsőre, hogy itt a dolgozó embereknek mostmár akár bő 30% - a minimálbér körül van (off: részben hála a "zseniális" kormányunknak, remélem 2 hét múlva húznak a picsbe'), pedig tapasztalatom (távoli és közeli ismeretségi köröm, jó nagy számban) szerint ez így van. gyakorlatilag a munkaerőpiacon tényleg nincs semmi olyan komoly sem, amiért érdemes lenne ide jönni bárkinek (ezt értsd az egész KeletMo területen).

más: amikor a munkaügyi szervezetnél dolgoztam x éve, már akkor irdatlan mennyiségű diplomás munkanélküli t_e_h_e_t_s_é_g_e_s fiatal jött hozzánk. ez van, KeletMo az már csak ilyen. Ez nem csak debreceni "betegség".

más2: szerintem is külföld... látod Thuglife, már "el is adtunk" külföldre... még jó, hogy nem lány vagy - most mehetnél táncosnőnek :)

más 3: Szabolcs - Szathmár területén meg végképp nem laknék, rossz nyelvek és pletykák szerint 10 lakosra jelenleg már ~5 olyan lakos jut, akik éppen nem dolgoznak. és ez nem a nyugdíjasok & gyerekek aránya miatt van.. Dejo, itt vagy? mi igaz ebből a 10/5 helyzetből?

ez nagyon szep toletek, hogy kulditek kulfoldre, de azert ahhoz nem artana valam kapcsolat, allas is. Pesten legalabb szilard talaj van a talpa alatt, egyetemre jar, diakkedvezmenyek, turheto allasok (allitoleg). ha majd van annyi tartaleka, hogy kimehessen kalandozni, akkor menjen. az angoltudasrol nem is beszelve.

Egyebkent thuglife, Theo nem tud segiteni kesobb kulfoldon allast keresni, vagy o olyan, hogyha megtudja, hogy eladtad a lelked, akkor kiatkoz?

amugy meg jol szetcsesztuk ezt az allaskereseses topicot is :/

szerintem egyetem alatt tobb lehetosege van az embernek, en is igy vagyok mar kinn lassan egy eve hollandiaban. foleg, mert amig diak vagy, addig csomo esetben jobb a helyzet, mert kvazi legalisan tartozkodhatsz az orszagban, vallalhatsz munkat (mar amennyire a szemet holland hatosagok engedik, de meg igy is elnezobbek, mint a sima bevandorloval).

Az arányokat nem tudom. Munkahelyek jönnek létre és zárnak be.
Nekem nincsenek olyan adataim, amit elhinnék. Az egyik azt mondja, hogy folyamatosan javul a helyzet, a másik meg azt, hogy radikálisan romlik. Azt is tudom, hogy a kismértékű javulást nem nagyon érzékelik az emberek. Az egyénnek nincs 18%-os munkanélküliség csak 0%-os vagy 100%-os!
Azt tudom, hogy van a városban vagy 20 számtech szaküzlet és szervíz egyben, akik néha megcsípnek egy egy néhány milliós (gyakorlatilag bagatell) rendelést de azon kívül alig vannak. Az állandó megrendelésük szervíz szolgáltatásra, karbantartásra, üzemeltetésre pedig minimális, kell hozzá az eseti megrendelés, ami hol van hol nincs.
Sok az eszkimó és kevés a fóka. Az árverseny is vérre megy, aki beszál az csapdába esik. Van olyan cég aki híresen a legolcsóbb a városban, de nem nagyon adnak ki a kezükből olyan árut amit 1-2 napon belül nem vinnének vissza valamilyen problémával.
Ha nekem állás kellene nem tudom, hogy találnék-e. Inkább megbecsülöm a mostanit!

Egyébként Debrecen csak tud valamit, ha a T-Mobile Budapesten kívül egyedül ott rendelkezik UMTS lefedettséggel...
Gondolom a fizetőképes kereslet és nem a kedvező széljárás miatt döntöttek így.

Én éltem 3 évet Pesten, már nem mennék vissza. Igaz, hogy van burgerking, meg pizzahat (ezek kulcsfontosságú dolgok az ember életében), de kapsz mellé hihetetlen nyomort, kutyaszart és büdöset. Kivéve, ha felhúzott ablakú mercivel jársz, akkor ezeket nem fogod észrevenni. Ha marad a bmw (busz,metro,villamos) akkor bizony nem lesz igaz az, hogy "Budapest, Budapest, de csodás!". Számomra döbbenetes volt, hogy gyakorlatilag lehajtott fejjel kell az utcán közlekedni, mert percenként lépsz a szarba.

Ez az egyik oldala budapestnek. De szerintem őszintén szólva más europai nagyváros is küzd hasonló gondokkal, tehát ez nem egy magyar sajátoság. Mi is a jó oldal? Romkertek, jó kis sörözök, megannyi nagyon jó szórakozóhely,kulturális élet, kiállitások,koncertek,stb,stb. :)

Ird meg az emilre (sandokan69atfreemaildothu, ha gondolod az elérésedet (mail,telszám).

Hat nem feltetlenul kene IT-ben dolgoznod. En is Bekes megyeben vagyok, es nem teljesen IT-ben dolgozom, es megis a vegzettsegem az. Mi tudnank neked melot adni, meg Debrecenben is, kapnal is szep penzt belole, csak nalunk _hatarido_ van. Nyerogepekkel, touch gepekkel, zenegepekkel foglalkozunk. Namost ezeket megfizetik, kemenyen, de ha vmi szarul van lekodolva, akkor azt nem koszoni meg senki. Kemeny vilag, viszont fizetnek, es eleldegelsz akarhol belole. Viszont az, hogy 20 eves vagy, es azt mondod, hogy "teged nem erdekel, hogy ki sertodik meg", hat itt kicsit maskeppen mukodnek a dolgok ;)) /ezek kitepik az ember szivet ;D/
Mindenesetre gondolkodom. Sok sikert!

Ha keresel még rendszergazdai munkát írj ide: pezo [kukac] pezo [pont] net

Thug!

IstenBizony, a lehető legjobbat akaorm Neked, amikor azt
tanácsolom: eszed ágába se legyen Pestre költözni!

Keress egy egyetemi várost a keleti végeken és nézz ott
körül. Próbálkozz ott valaminek a felsőfokú megtanulásával.
Ezután gondold át újra, hogy biztopan a BűnösVáros-ban
akarsz-e élni!!!

Ezt a legkomolyabban és a legjobb szándékkal mondom.
Indokom: a 46.958904109 év, ami mögöttem áll.

> Sol omnibus lucet.