Láttam élő embert, aki MorphOS-t futtatott a gépén

Mindig tudtam, hogy az Amigának elég nagy kultusza van a mai napig, és sejtettem azt is, hogy rengetegen futtatnak hobbiból/nosztalgiából ilyen rendszereket. De azt álmomban sem gondoltam volna, hogy találkozok valakivel a buszon, aki MorphOS-t futtat a laptopján. Tegnap ez történt, láttam, hogy a Mac-en valami egzotikus DE fut, és mivel egyik általam ismertre sem hasonlított megkérdeztem, és rácsodálkoztam, mikor jött a válasz: ez egy MorphOS. Persze remek módja ez egy PPCs Macbook (talán pro volt) életben tartásának, és az is biztos, hogy rengeteg a hérköznapokban felmerülő problémát tökéletesen meg lehet oldani vele, én mindenesetre meg voltam győződve arról, hogy az ilyen rendszerek kedvelői (Amiga, BeOS, stb.) unalmas vasárnap délutánokon elindítják kedvenc oprendszerüket, fátyolos szemmel gyönyörködnek benne egy kicsit, és kb ennyi.

Hozzászólások

Neki is biztos örömmel tőlti el a szívét, hogy más is használja (hacsak nem vele találkoztam személyesen). Engem meg lehülyézhet bátran. Én még linuxon belül se "merek" mainstream distrón kívül mást használni, mert már meguntam, hogy ha valamire nincs csomag, akkor hókamókázni kell, hogy tudjam futtatni az adott szoftvert. Nem beszélve arról, ha még csak támogatva sincs az oprendszer.

-
Konténerezett Hadoop és Cassandra cluster konfigurálása - harmadik rész

Hacsak nem valami Mainz környéki helyközi járat volt, Németországban, akkor nem velem találkoztál. De szerintem tudom ki volt, van egy dude aki mintha Kecskemétről ingázna (IIRC), és szeret MorphOS-t használni útközben.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Ez egy nagyon érdekes módja az ismerkedésnek. :P

Sajnos pont leszállásnál történt az eset, nem igazán tudott kibontakozni az ismerettség. Jah és f@szi volt az illető ;) de a multkor egy kedves lány kérdezte meg tőlem ugyanígy a buszon, hogy az ubuntu??

-
Konténerezett Hadoop és Cassandra cluster konfigurálása - harmadik rész

Persze remek módja ez egy PPCs Macbook (talán pro volt) életben tartásának

A "pépécés mekbúk (talán pro)"-t amúgy PowerBooknak hívják. Esetleg iBooknak (ha műanyagburkolatos fehér).

én mindenesetre meg voltam győződve arról, hogy az ilyen rendszerek kedvelői (Amiga, BeOS, stb.) unalmas vasárnap délutánokon elindítják kedvenc oprendszerüket, fátyolos szemmel gyönyörködnek benne egy kicsit, és kb ennyi.

Nem, én ki is szoktam verni rá. És aztán letörlöm Zewa Softis mentolos zsepivel. (A kedvencem mert olyan hűűűs!... Ja az egy másik reklám.) Ha már így rákérdeztél.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-