Megerősítették, hogy a Windows XP fut az inteles Mac-eken

Címkék

Már a hét elején jöttek a hírek arról, hogy egy leleményes felhasználónak sikerült Windows XP-t erőltetni Intel processzoros Apple gépre. A Flickr-en tűntek fel olyan fotók amelyen XP bootolt egy iMac-en. Voltak akik kétkedve fogadták a képeket. A tét nem volt kicsi, hiszen az aki sikeresen bootol XP-t egy MacIntel gépen, az 12k dollárt kap. Úgy tűnik, hogy a pénzdíjat elvitték...

A winxponmac.com szerint a pénzdíj elkelt. Majdnem 14k dollár vándorolt narf2006-hoz, aki először tudott megoldást MacIntel gépen a Windows XP és Mac OS X dual-boot-ra. Az OSX86.org fórumban állítólag számos megerősítés található arra nézve, hogy a megoldás működik iMac-em, Mac Mini-n, és MacBook Pro-n.

Bővebben a winxponmac.com-on.

Hozzászólások

Hehe, annak ellenére, hogy "kit érdekel, hogy fut rajta", elég nagy az örömködés a fórumokban. :-))

--
trey @ gépház

Lattad ezt a video-t? Szerintem nagyyon szanalmas. Nem derul sok minden ki.

Hehe, annak ellenére, hogy "kit érdekel, hogy fut rajta", elég nagy az örömködés a fórumokban. :-))

Persze hiszen mindenki inkabb windowst futtat apple gepen mint mac os x-et.Hogy orulnek most a jatekb*zik :-)))

Nyehe. Eddig hezitáltam, hogy szánjak-e 800 ropit egy 2.2-es MacBook Pro-ra, de mivel múlt hétig nem volt megoldás, hogy Windows XP butuljon rajta, inkább vettem egy Centrinos core solosat :P :D
[És igen, a maradék léből meg lelépek telelni, ne is keressetek :)]
[És igen, Linuxot tettem rá :P]

Annyit azért zárójelben megjegyeznék, hogy ha Virtual PC alatt futó OS-t kirakod full screenbe, akkor senki sem fogja megmondani képről, hogy az most VPC vagy valós Windows. Ez az installerre ugyanúgy igaz...

Engem nem érdekel... Miattam Michael Johnson is futhat rajta, meg a Rozi kutyám csócsálhatja a monitor szélét, a szomszéd Józsi macskája meg elhordhatja az egeret.
No Comment!

**********************************************
Heavy Metal for Human Bee(Gees)ings!
**********************************************

Kedves Gabu!

Bomba üzletet ajánlok! Adsz nekem 1 millát és telepítek neked egy routert, ami nem engedi, hogy olvasd a HUP-ot. Ha rádobsz még egy kicsit, még a gépedre is adok egy szoftvert, hogy akkor se lásd ha nem vagy a router mögött. Számodra így a HUP megszűnik és csak harmadába kerül.
(A másik millát a HUP közönsége fogja összeadni.)

Küldjem a számlaszámom?

Szerző: Gabucino
Dátum: cs, 2006-03-16 23:19

Ezutobbi 2 komment egeszen fantasztikus. Lassan odaerunk hogy adok 3 millio forintot en is, ha cserebe megszunik ez a foshanyas hup.

Van egy tippem amely kétmillió forinttal olcsóbb!

Ahogy én sem olvasom a prog.hu/pcforum.hu-t (kb. 2 éve), úgy előtted is ott van a lehetőség, hogy ne olvasd a hup.hu-t.Egyszerű nem?

Netán tévednék?
:)

Ezutobbi 2 komment egeszen fantasztikus. Lassan odaerunk hogy adok 3 millio forintot en is, ha cserebe megszunik ez a foshanyas hup.[/i]

Van egy tippem amely 3 millió forinttal olcsóbb!

Ahogy én sem olvasom a prog.hu/pcforum.hu-t (kb. 2 éve), úgy előtted is ott van a lehetőség, hogy ne olvasd a hup.hu-t.Egyszerű nem?

Netán tévednék?
:)

"Isten fut Windows alatt!"

Ez már a kánaán ;-)

--
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

B+ magyarázza el már valaki, miért jó, ha megveszek k.rvadrágán egy Apple gépet és ezután rárakok egy Windows-t... egyszerűen nem fér a fejembe. Jó, pézes játékőrültek lehet, de ők eddig is az elérhető legdrágább gépeket vették. Szóval miért kell ennek örömködni? Miért kell erre pénzjutalmat tűzni, miért nem egy teljesen közömbös dolog ez?

Az elefánt, aki nehezen tanul ;-(

Rosszul olvasol, azonnal ítélkezel. Erre viszont többszáz példát tudnék hozni a hup-ról, nem egyet.

Mégis, mit lehet azon félreérteni, hogy "magyarázza el valaki, miért veszek meg sokszázezer forintért egy vasat, amire utána hackelni kell egy másik OS-t?" Példa jó válaszok lennének:

1. Mert nem lehet ilyen teljesítményű vasat venni jelenleg Windows-zal. -> Vegyen szervert.
2. Ugyanazért, amiért vannak dualbootos linuxos, windowsos emberek - szereti az OSX-et, megteheti hogy megveszi, de nem tud lemondani a Windowsos alkalmazásairól. -> Ha annyi pénze van, vegyen mellé egy PC-t is.

És bmeg azért kérdeztem újra, mert még mindig nem értem, hogy mi a motiváció; és mert tudtommal szabadon megkérdezhetek bármit a hupon, és elvárom hogy ne próbálja senki megmondani, hogy milyen témában írjak vagy kérdezzek.

Ne akard megmagyarázni vagy kitalálni, hogy én mit gondolok, hanem mondjuk kérdezd meg!

Aki megcsinálta annak jó, mert kap egy (kisebb) halom pénzt.
Meg ugye kihívás volt. (Miért mászta meg azt a hegyet? Mert ott volt...)

Aki kiadta a lóvét, annak biztos megéri valamiért.
Vagy mert valami olyan szoftvert árul, ami Win-es és jól jönne neki egy pár alapvetően Mac-es ügyfél, akinek így nem kell második gépet vennie.
Talán az EFI miatt... Lehet így hamarabb lesz EFI a normál PC-kben, vagy bármi hasonló és akkor ki tudja hátha mi is nyerünk rajta.
Sok oka lehet.

Addig meg max örüljünk neki, hogy ők örülnek... ;-)

Üdv.: Tamaas

vagy mert nem bizik dzsunkapc rt-ben, a toke tele van a mistrallal, es szeretne venni egy pc-t, amire az okosok azt mondjak, hogy jol ossze van rakva, es kibirja tutira 3-4 evig, es meg teljesitmenyileg is okes. vagy valami ilyesmi lehet az erv, en ezert vennek pl apple laptopot, ha lenne penzem ra.

Ha használni akarom a gépet, akkor egy rendes desktop OS kell, mondjuk Ubuntu vagy SUSE. Ha játszani akarok, akkor kell egy minőségi darts tábla (pl. Winmau vagy Unicorn), és valami jobb, legalább 80% tungsten nyílszett. Na jó, esetleg egy Playstation. Windows XP meg kell a fenének...

Ha valakinek a munkájához pedig feltétlen kell windows, az speciális eset, van, akinek csőgörény, vagy szippantóskocsi a munkaeszköze...

Mint azt feljebb is írtam, nem azért telepít valaki WinXP-t egy Macintosh-ra, mert feltett szándéka azt használni, hanem mert kihívás.

Miért használna valaki Macintoshon windowst? Mert bár van pénze, de azért nem annyi, hogy megvegye az eredeti playstation 2-re írt játékokat, windows-os játékok meg amúgy is ingyen hozzáférhetők, a BSA meg rohadjon meg... Vagy ugye kényszerhelyzet, egy-két programra szüksége van, ami csak XP-n érhető el (pl. egy számlázó/könyvelőprogram).

Windows XP-t általában nem "választja" az ember, hanem azt kapja (vagy a géphez eleve, vagy jószívű barátoktól), azt veszi természetesnek. Aki már gondolkodik rajta, majd döntést hoz, az általában nem windows-t használ. Ha mégis, annak általában az az oka, hogy valamelyik konkrét szoftverre van szüksége, ami csak windows alatt elérhető (vagy esetleg MacOS X alatt is, azonban érthetően nincs félmilliója egy Apple gépre). Ez azonban a csőgörény vagy szippantóskocsi esete, nem választja, hanem a munkából fakadó kényszerhelyzet.

Miért használna valaki Macintoshon windowst? Mert bár van pénze, de azért nem annyi, hogy megvegye az eredeti playstation 2-re írt játékokat, windows-os játékok meg amúgy is ingyen hozzáférhetők, a BSA meg rohadjon meg... Vagy ugye kényszerhelyzet, egy-két programra szüksége van, ami csak XP-n érhető el (pl. egy számlázó/könyvelőprogram).

Felhivnam a figyelmedet ama apro, megis fontos korulmenyre, hogy ezt a versenyt usabeli emberek hirdettek, es finansziroztak, maganemberek. Az elso felajanlo 1000$-t ajanlott fel, szerinted o warezolni fog windowsos jatekokkal?

Ő nem azért telepítette a windowst, mert mindenképpen azt akart használni (akkor PC-t vett volna... akár egy MAC mellé), hanem mert kihívás. Ez szerintem fontosabb volt, mint a pénz... Ha másért nem, mert egy ilyen kihívásnak való megfelelés hosszú távon sokkal több pénzt jelent rongyos 1000 dollárnál (az csak 200 ezer Ft... jó pénz, de nem lehet belőle megélni, kb. 6 hét alatt keres annyit egy pályakezdő diplomás még Mo-n is...).

Amikor januárban bemutatták az Intel-processzorokkal működő új Maceket, egy amerikai Apple-rajongó felajánlott 100 dollárt annak, aki rájön, hogyan lehet futtatni a Windows XP operációs rendszert az új gépeken. Colin Nederkoornt az motiválta, hogy ha ez sikerül, a munkahelyi PC-jét is lecserélheti végre imádott vállalata számítógépeire.
-- Forras: it.news.hu

kerestem az eredeti bejegyzest errol, nem talaltam, tobb idot meg nem akarok raszanni. szoval akkor miert talalta ki a versenyt, es miert ajanlott fel $1000-t? Persze lehet, hogy maganak akart hirnevet (ugyes huzas), de olyan rohadt nehez felfogni, hogy valaki windows-t, esetleg linuxot akar az OSX mellett egy iMac-en? Mutass mar meg egy ilyen gepet mas PC gyartotol legyszives.

szerk.: helyesiras

A képek alapján nem valami nagy durranás, de személyesen még nem láttam fogtam a kezembe. Egyébként meg kinek a pap kinek a papné. Ennyi pénzért inkább egy valódi erőművet rakok össze. Lehet itt dumálni arról, dehát Apple meg minden ez engem nem hat meg.

--
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

A MacBook Pro ugyebár egy notebook (coreduo procival, slot-in-es meghajtóval és számos olyan dologgal, amely meglehetősen ritka más notebook gyártok kinálatában), az iMac meg egy olyan desktop gép, amelyhez nincs külön kanoccal összekötött bádogdoboz, hanem kvázi egy TFT monitornak kinéző cucc, amely mellesleg egy komplett gép is egyben (ez is meglehetősen ritka más cégektől, de javíts ki ha tévedek). Ezért nem értem, hogy mi köze van az ASUS Micro-ATX dobozoknak meg az MSI "Hi-Fi" PC-knek az egészhez.

de akkor engedd mar meg, hogy nekunk azert tessen. nem arrol szolt a thread, hogy neked miert kellene win a mac-edre, hanem h milyen ervek szolhatnak emellet. na peldaul ez.

(amugy meg csak nemsokkal feljebb mondtad, h meg nem is lattal pl iMac-et eloben, szoval ezalapjan tuti velemenyt lehet nyilvanitani)

Na nézzük. Van itt egy olyanom, hogy abev.exe. A te definíciód alapján az, hogy tartok otthon windowst (abba most ne menjünk bele, hogy a notebookomon is az fut, mert a Linux szar rajta) munkából fakadó kényszerhelyzet.

Nem, ez néha az életből fakadó kényszerhelyzet. Aki meg mást mond, az elvakult idealista. :)

Ez így is van rendjén, használni akarod ezért a megfelelő oprendszert választod. Pont erről szól a választás szabadsága. Az abev miatt sajnos winhez vagy kötve, tehát itt nem választhatsz. Ha majd a linux támogatja teljes mértékben a laptopodat akkor érdemes lesz megpróbálni újra a váltást, de csak azért, hogy szopjon az ember nem érdemes erőltetni.

--
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.