A régi lemez...

Egy ideje elszoktam tőle, így most megint elöntötte az agyam a sav. :) Ez a "...de mindenki másnak tudunk levelet küldeni, biztos ott a hiba.."

Aztán mindig kiderült, hogy nincs reverse zóna, vagy hülyeséget mond Hello-val vagy fent van minden létező spam listán. De persze nyomták ezerrel, hogy csak nálunk lehet a hiba. A visszapattanó mailt megnézni luxus. A visszapattanó mailt elküldeni a saját rendszergazdának luxus, reklamáljunk rögtön a másik oldalon.
6-8 ilyen eset volt itt az elmúlt 10 évben, de mindig megdöbbent ez a magabiztosság. Ilyenkor ha volt a túloldalt értelmes admin, akkor megbeszéltem vele a gondot és kijavította, ha nem volt akkor felvettem kivétellistára a küldőt, azt nyomhatta a rosszul konfigurált szerveréről is, elvégre partner. Egy idő után már nem is szóltam, csak kivétel lista. :)

Most, hogy pár éve nem volt ilyen, annál erősebbet szólt ma a fordítottja. Nyomozzam ki, hogy miért nem látják (a címzettek)a tőlünk küldött levelek nagy részét. Merthogy mindenki mástól kapnak levelet, csak tőlünk nem kapják meg mindet, szóval biztos itt a hiba... Persze nem kizárt, hogy hiba van nálunk, de miért nem néznek körül előbb a saját portán, hogy mégis hova lesz az általunk küldött 10. levélből 7. Miért én nyomozzak?
Megnéztem egyébként, tőlünk 250-el átvették a leveleket. No most akkor? Adnak root jelszót, hogy körülnézzek az ő szerverükön is? :D:D:D:D:D:D:D:D ...mert innentől fogva mégiscsak nekik kéne körülnézni mi a fene lesz ott a leveleinkkel...

Most tényleg az én dolgom az is, aki nem tud küldeni meg az is aki nem kapja meg? Tudom feleslegesen tosztam fel az agyam, de itt legalább kidühöngtem magam. :)

Hozzászólások

Tehát most azt játszod, amit ők szoktak veled...

No, hiába szóltam vissza, most is újabb nekik küldött maileket akar velem megtaláltatni az ügyfelem, de le merem fogadni ezek is 250-ek lesznek, de mindjárt megnézem. Nehezen megy át, hogy most már ott is megnézhetnék igazán mi a fene történik a mélekkel....

--
Rózsár Gábor (muszashi)