Optimalizálás.

Valahol, valamikor lekerült az asztalról a memória-optimalizálás kérdése, sőt talán bármilyen optimalizálásé. Ami előtérbe került, az a gyors fejlesztés, és a szép felület. Ami persze mind jó dolog.

Nem lenne jogos tőlem nekimenni az Adobe-nak hogy mire is kegyeskedik megenni azt a 8-12 Giga ramot inDesign alatt. Mert egyrészt az egy munkaeszköz elsősorban, másrészt kevesen használják, harmadrészt pedig 16 Giga RAM erősen a töredéke a program árának.

De az olyan programok mint a böngészők, kommunikációs programok és egyébb olyan dolgok amik majd' mindenki gépén gyakorlatilag állandóan mennek igenis figyelhetnének jobban erre a kérdésre.
Úgy gondolom, hogy erre is érvényes a 80-20 szabály, és talán mi fejlesztők megtehetnénk, hogy rászánjuk azt a 20-at arra, hogy az embereknek jobb élményt biztosítsunk, és ne kényszerítsük arra őket, hogy magukat korlátozzák, vagy új eszközt vegyenek.

Tehát a részemről Az újévi fogadalmam, hogy fejlesztés közben jobban figyelembe fogom venni ezt, és igyekezni fogok ténylegesen csak a szükséges erőforrásokat használni.

Hozzászólások

>és talán mi fejlesztők megtehetnénk, hogy rászánjuk azt a 20-at arra,

A fejlesztoknek pont a 80-at kellene raszanni....

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Egyet értek, de nem gondolom, hogy céges környezetben ez valóban elvárható lenne alulról kezdeményezve. A 20 talán. És már az is rengeteget számítana.
Igazából ha megint belejönnének a programozók ebbe, akkor nem is lenne plussz erőfeszítés.

### ()__))____________)~~~ #################
# "Ha én veletek, ki ellenetek?" # E130/Arch

"Amig arammal mukodnek es melegednek a procik, addig mindig okos programozok kell csinaljak az embedded cuccot.
A butaknak ott a PC." - Petya

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.

Nem hiszem, hogy ez ész kérdés. Ez simán hozzáállás kérdés. És nem csak PC-n. Androidon pl ugyan ez megy. És fogadok, hogy embedded vonalon is lehetne találni.. khmm.. érdekes megoldásokat. Csak ugye az kicsit más környezet. Bár ott soha nem fogjuk tudni, hogy mit vesztettünk.

### ()__))____________)~~~ #################
# "Ha én veletek, ki ellenetek?" # E130/Arch

Hahahahahahaha.... Attól, hogy egyes embedded fejlesztők arra verik, hogy ők azért okosak, mert elpöcsölnek azzal, amit 99%-ban minden értelmes ember már egy fordítóprogramra bíz, attól még nem lesznek ők okosak, maximum sok esetben beképzeltek.

(Tisztelet a kivételnek, sajnos kevés van belőlük.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™