Az NSA szerint a Linux Journal olvasói szélsőségesek, megfigyelésre érdemesek

XKeyscore ruleset részlet

Az ARD német közszolgálati műsorszóró weboldalán megjelent egyik cikk újabb Snowden-dokumentumokra hivatkozva állítja, hogy az NSA a privacy-tudatos embereket is gyanúsnak és megfigyelésre érdemesnek tartja. Az NSA által alkalmazott - már nem annyira titkos - XKeyscore megfigyelőrendszer nyilvánosságra került szabályaiból kiderül, hogy már az is elegendő volt arra, hogy az NSA kövessen egy IP címet, hogy arról keresést indítottak privacy eszközökre, például TAILS-re (korábbi cikkünk), vagy arról az IP címről meglátogatták a régóta üzemelő egyik "szélsőséges fórumot", a Linux Journal-t.

További részletek itt és a Linux Journal oldalán olvashatók. Természetesen mindenki csak saját felelősségére látogassa meg a "szélsőséges" Linux Journal weboldalt, számolva azzal, hogy esetleg az NSA látókörébe kerül (ha még linuxosként nem került volna egyébként) - ezzel a cselekedetével!

Hozzászólások

Kezdjük tehát a vizsgálatot ott, annál a kérdésnél, ahová feltett szándékuk, hogy soha ne jussunk el. A kérdés, hogy bármilyen demokratikus önkormányzat, bárhol, összhangban van-e az ilyesfajta hatalmas, mindent átható felügyelettel, amelybe az Amerikai Egyesült Államok kormánya vezette nem csak az amerikaiakat, hanem az egész világot.

Ez valójában nem egy bonyolult vizsgálat.

Örömmel tudatom, hogy a KFKI Telephely területén, a 18-as épület helyén az MTA WIGNER [CERN Data Centre] tenderünket a Persecutor Kft. nyerte meg.

stb.

Én annyira szeretném megérteni, hogy mit akarsz ezzel. Már hónapok óta szeretném, de nem sikerült. Kérem legyél már kicsit konkrétabb, mert rá is kerestem a történeted szereplőire és nem sikerült rájönnöm, hogy miért írod ezt be már kétszázadszor is. Pedig tudom, hogy nagyon értelmes vagy. Csak jelezni szeretném, hogy egyszerűen nem jön át az üzenet, mert nincs benne elég információ a 180 alatti IQ-val rendelkezőknek.

Lehet, hogy figyelmeztetni akar, hogy onnan figyelik a HUP-ot, mint hazai szélsőséges - aka. Linux-barát - fórumot. Végül is, itt is volt szó a TAILS-ről. Ráadásul, ha hinni lehet a beszámolóknak, az NSA nem csak az amerikai polgárokat figyeli, hanem mindenkit.

Szóval vigyázzatok!

--
trey @ gépház

Azt hiszem a vépéenn ipar nagy fejlődés előtt áll. Hiszen eksztrém sailsőséges linukszisták (mint ezexerint én is) g0ndolkodn1 merészelnek, és nem nyuxanak bele minden szooty0kba amit le akarnak doogni a t0rkukon. [sarcasm]R3mélem verri eneszéj kompatibilis a hozzásouláshom. [/sarcasm]

/troll on/
És most mindenki, aki a hírt olvasta, klattyint a szélsőséges oldalakra és az NSA-nak lesz egy szép gyűjteménye. A végén még az is kiderül, hogy ez a Snowden gyerek egy tudatos NSA hadjáratot csinál épp az ellenség megtévesztésével.
/troll off/

A chipbeültetés, meg a kemtrélezés után már ez is? Most már tényleg mindmeghalunk444

Bye Bye Nyuszifül

Abban a csoportban akik magafajták és valahonnan vették a bátorságot, hogy mi a faszt képzeljenek magukról? :D

Engedd meg, hogy a saját szavaiddal reflektáljak a kijelentésedre:

Nem hinném, hogy épp egy magadfajta retardált, élősködő szófosógépnek lenne joga belepofázni itt bármibe is.

Nem tisztem védeni senkit, de az arcod felsőbbrendüségi komplexusod elég zavaró. Gyakorlatilag olyant még nem olvastam tőled, hogy valakivel ellentéted volt a véleményed és ezt szurkálódás, lenézés nélkül hagytad. Mintha te olyan… és most jöhetnék munkanélküliséggel, szakmai hiányosságokkal stb.

Amúgy jól csinálják, mert a saját szavaidat kapod vissza megfelelő kontextusban.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

A cél továbbra is az, hogy mindenki "rettegjen". De én nem szartam be, az NSA továbbra is bekaphatja!...

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Mindenki gyanús aki nem informatikai analfabéta.

A megfigyelés előnyei:

  1. Hatalmas tárhely és adatbázis kapacitás NSA oldalon
  2. Innovációs folyamatok ébrentartása, elősegítés
  3. Humán erőforrás igény azaz sok munkahely
  4. Ha egyszer homok kerül a gépezetbe, akkor mindez hatványozódik
  5. később értékesíteni lehet az adatbázist a vásárlói szokások célirányos kiaknázására.

A legfrisebb AB dontessel kombinalva lesz igazan "izgalmas":

"közérdekből - az értékgarancia érvényesítése mellett - akár a tulajdon teljes elvonása is alkotmányos lehet."