[ANDROID] Sony Xperia M root = szivas

Van ketto darab a fenti telefonbol, egy fekete, meg egy feher, a szintol eltekintve tokeletesen egyformak. De eleg furcsan viselkednek...

Alapvetoen azt szerettem volna elerni, hogy mindket telefonon megmaradjon az eredeti ROM, de rootolva legyen. Ez azert fontos, mert van egy alkalmazas (Google Authenticator) aminek rendszeresen szeretnem menteni az adatbazisat a gepemre (tehat nem Titanium Backuppal, meg ilyesmivel), es ehhez az kell, hogy az adb-vel su parancson keresztul ki tudjam kerni a fajljat. Maga az adatbazis egy sima SQLite adatbazis, es foleg azert kell mentes belole, hogy konnyen vissza tudjam allitani a kulcsokat, ha barmiert resetelem a telefont vagy atvinnem oket egy masik telefonra.

A feketevel (ez a privatom) nincs is gond, leszedtem a Framaroot nevu cuccot, felraktam, innentol olyan gyoker vagyok, hogy csak na. Elvben meg a rebootot is kibirja. Ezen a telefonon a 4.1-es Android van fenn.

A feheren (o a ceges) viszont mar 4.4-es Android van, es ez elegge betesz mindennek, aminek csak lehet:

- A Framaroot nem kepes permanens rootot csinalni, ilyen ideig-oraig mukodot csak (asszem az elso reboot kiuti). Le tudom menteni a db-t, de... nem kenyelmes, lassuk be.
- Unlockoltam a bootloadert (a hivatalos modon, kikertem a megfelelo kodot), erre lefagy a splashscreennel (eleg sokaig nem lep tovabb)
- Probaltam azt, hogy fastbootbol csinalok factory resetet, nem segitett
- Probaltam felrakni egy cyanogenmodot, hogy hatha az a baja, h a normal ROM nem szereti az unlockolt bootloadert (lattam mar ilyet, bar HTC-nel), de az is megall a splashscreennel, adb logcat meg se nyilik.

Az egyetlen megoldas visszapakolni az eredeti ROM-ot, azzal mukodesre lehet birni megint.

Meg van egy olyan scenario, hogy valamelyik este unlockolom a bootloadert (megint, nem tudom, hogy kell-e, vagy ez tok masutt tarolodik), felrakok egy CM-et, es ejszakara igy hagyom. Ha reggelre bebootol, akkor kiraly, ha nem, akkor sajnos minden egyes backupnal fel kell rootolni a telot. Ami elegge nem scriptelheto taszk.

Hozzászólások

Nyilván nem nooboknak lett kitalálva.

Nekem is kellett egy windowsos gép, némi vezető, hogy két lábat a megfelelő pilalnatban összeérintsek, de könnyedén ment eddig minden, és akár kitkatot is tudtam telepíteni a 2011 novembere előtti xperia arc s-emre. Annyi segítség volt, hogy a T-mobiltól sikeresen megkaptuk a netlock unlock kódunkat, de tudtommal ennek a kijátszására is van mód.

A sonynak továbbá saját, adb alapú flashtoolja is van, GUI-val, multiplatform, 64 biten is megy, fastbootot és flashmode-ot is tud (a GUI persze nem jelenti azt, hogy a noobok is nekiállhatnak)

Szóval sok mobil tulaja csak vágyik arra, hogy ilyen faszán hackelhető cucca legyen... (Tény, hogy van ennél könnyebben ingerhetlő platform is, de csak azért, mert egyklikkes r=1 megoldás van valamihez, attól nem tartom jobban hackelhetőnek)

A flashtool nagy coolsag, neztem en is, az rakta helye az eszkozt.

Viszont azzal hogy unlockoltam a bootlkoadert (a Sony altal leirt modon!) lett egyt nem bootolo eszkozom. Igy ertettem azt, h nem mukodik. Es engem nem feltetlen vigasztal az, hogy Xperia arc-cal meg megy...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

friss cwm-mel raktad fel a cm-et? volt wipe userdata+wipe cache?

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Talaltam egy leirast, hogy hogyan lehet felrakni egyaltalan _valamilyen_ CWM-et, es abbol vettem ki az image-t, ami tutira mukodik.

Full factory reset utan se javult meg, mondjuk csak ot-hat percet mehetett. Ezert gondolkodok egy egesz ejszakas probaban...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Próbáld meg ezzel: http://www.mgyun.com/en/getvroot
Annyi hogy mikor rootlja a telót akkor fogod kicseréled a vroot programot super su-ra.

Ezzel meg letörlöd a vroot-ot https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rootuninstaller.free

Tehát mikor rootlja a windowsos progi a telódat akkor felkerül a vroot app. Felteszed super su aztán elindítod frissíted a binárist írni fogja a progi hogy kell. Nem távolítod el vele a vrootot. Befejezi a műveletet sikeres üzenet feljön. Kilépsz root uninstaller elindít. Rootjogokat megkapja super su-tól aztán vroot letöröl.

Mennie kell. Univerzális. Én személy szerint 4.2-es telefont és táblagépet rootoltam vele. Viszont több helyen látni olyan leírásokat ahol galaxy s4 meg note 3 és egyéb eszközöket rootolnak vele.
Amúgy meg ha nem tud rootolni szól. Be kell kapcsolni a debug-ot usb-n ránéz az eszközre és írja h tud csatlakozni aztán meg rootol. Ha rootot eltolod reroot. Ha meg nem kell unroot.

Kb ennyi a root vele hogy bejön a nagy kék ablak forog egy karika meg angol + kínai szöveg. Bejön a zöld gomb root felirattal. Rányomsz feltolja a vroot-ot adb-vel az eszközre meg egy alkalmazásboltot és kész. Alkalmazás bolt letöröl vroot lecserél super su-ra. Fentebb írtam hogyan. Ha nem bízol benne guglizz utána számtalan leírás meg videó van róla a neten többek között xda-n is. Ismertebb telókhoz scriptek is vannak amivel vrootot ki lehet super su-ra cserélni. De nekem az is bevált amit én írtam fentebb.