Scanner-szerver

Fórumok

Üdv mindenki!

Egy roppant egyszerű kérdés: hogyan lehetne a legegyszerűbben, legkevesebb ráfordítással a hálózati szkennelést?
Hálózati nyomtatásra még jópár éve vettem egy tplink nyomtatószervert, ami teljesen jól teszi is a dolgát. Nincs valami ehhez hasonló kütyü szkennelésre is? Keresgéltem neten, de azért a pénzért inkább mindig dugdossuk az usb-kábelt a gépekbe.
Egy külön szkenner-szerver gépet nem akarok beállítani, egyrészt géphiány (két laptop van, de mindkettő "mobil"), másrészt az ágyúval verébre esetnek nem akarok példája lenni.

Ötletek?

Hozzászólások

Annó nekünk HP scanner + saned. És windows alá is felraktuk az xsane-t.
Illetve otthon van ilyen wifis multifunkciós masina aminek a saját webjéről is lehet scannelni. Így hirtelen ennyi.

Fedora 16, Thinkpad x61s

Régi téma, de most eszembe jutott: egy Raspberry Pi pont megfelelő lehet egy ilyen feladatra, jól gondolom? Neten keresgélve találtam is oldalakat, de itteni vélemények is érdekelnének.

Ha van rá saned, miért ne?
Egyébként meg sok SOHO routeren volt olyan funkció, hogy hálózat felett lehetett vele USB portot "megosztani". Ez talán nem pont az, amit te keresel, de ha van ilyened kéznél, az is megérhet egy próbát. Talán stabilabb lesz az eredmény mint az RPi.
Vagy esetleg megnézheted az USB/IP-t is.

Én játszottam ilyennel, Rpi lett volna hivatott nyomtatószerverként, scanner serverként, NASként szolgálni (sane, cups, samba). Sajnos sem a scanner kompatibilis a sane-nel, se a nyomtató a cups-sal, kompatibilis eszközt meg keressen az akinek két anyja van. De ha az eszköz támogatott lett volna, akkor szuperül működött volna.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"