Kegyvesztett Firefox

Nem, most nem a liberalfasisztakrol lesz szo. Egyszeruen az van, hogy a tokom televan vele, hogy a Firefox ilyen lassu. Es igazabol altalaban annyira nem feltuno - amig meg nem nezel egy masik bongeszot. Mondjuk az mar a szanalom csucsa, hogy szaggat a 2048, es bog a ventillator, mert a CPU-t tekeri a muvelet. Jelzem, 16 miniatur kep mozgatasarol van szo. Nem, nem 10 eves a gepem.

Szerk: fogyatekosok (HZ) kedveert nem csak a 2048 lassu, minden mas is. A fenti esetet ugy hivjak: pelda. Meghozza kirivo. Es nyilvan ha a 2048 csak az FF-ben szar, mashol meg jo, akkor a 2048 bugos, ez tok logikus. /s

Szoval ismet korbeneztem. De egyik se az igazi.

- IE: addon-ok hianyoznak
- Chrome: adware
- Safari: hja, az mar nincs is, bocs
- Opera: mindig mindent mashogy csinal

Es megis, most nem tudok jobbat, minthogy Operazzak. Nem tudom, meddig marad, lehet vegul inkabb valtok SRware Iron-ra vagy Comodo Dragon-ra, ott legalabb az addonok elerhetoek. Bar ezeket is sikerul itt-ott elbaszni. Az Iron valami bullshit oldalra dob at a menubol, a Dragon meg lagzik az update-ekkel.

Ezen kivul van meg egy raklap kinai fos, de ezek ilyen autoskip kategoria nalam.

Szoval ami meg igy, x ev utan is felbasz az Opera-ban:

  • Ctrl + n nem mukodik. Minden mas kurva bongeszoben igen, itt nem. Of course.
  • Ctrl + pgup/pgdown szinten nem megy.
  • Bookmark-ok: csak akkor erhetok el, ha a bookmark bar fixen meg van jelenitve, allandoan.
  • Opera gomb: most komolyan, melyik dizajner mondta erre, hogy jo igy? Eloszor azt hittem, hogy a nagy Webkites portolas kozepette nem volt ido erre, de nem, 1 eve igy nez ki. Rohej.
  • Torrent fajlt nem kepes megnyitni, mindig letolti.
  • DPI scaling: szinten nem letezik. Jelzem, a tobbi emlitett bongeszoben sem az IE kivetelevel.
    Megoldas: Settings / Websites / Page zoom
  • Meg mindig tab valtas, ha odamegyek az egerrel, az utolso pixel nem a tabra mutat, hanem a menu bar-ra, nehogy egyszeru legyen eltalalni. A slusszpoen, hogy ez feature, ugyanis igy konnyebb drap-n-drop mozgatni az ablakot. Mert a bongeszoablakot rengetegszer rangatjuk mashova, ellenben tabot valtani nem nagyon szoktunk. <Facepalm>
    Megoldas: Settings / Browser / Disable tab bar's top spacing when browser window is maximised
  • Settings Importer: nincs mit mondani rola, egyszeruen nem letezik.
    Megoldas: opera://flags/First run import, ezzel csak az a baj, hogy az elso futtatas elott kene beallitani lol.

Es ezt mindossze 10 perc hasznalat utan. Elkepeszto szamomra, hogy hogyan lehet a tabvaltast igy elbaszni. De ez meg hagyjan - de hogy 10 ev alatt semmi, nulla, ZERO elorelepes nincs e teren, az valami konnyfakaszto.

Mindezek ellenere, egyelore probalgatom, perpill a dev verziot. Kozben kivancsian varom, hatha lesz valami az Otter-bol, de azzal meg az a baj, hogy nekem most kene egy hasznalhato bongeszo, nem 3 ev mulva. Nem mintha tul nagy osszeget tennek ra, hogy nem fut be olyan dicso "karriert", mint az Arora...

Hasznos stuffok:

Hozzászólások

A gyönyörű, hozzád méltó bevezető után, szintén hozzád méltó folytatás.
A 2048 kicsit bugos. Nem jártam utána, hogy hol és mi akad benne, de androidon, a "gyári" böngészővel is hajlamos megakadni időnként. Különösen, ha félbeszakítom a játékot.
FF alatt is ez van. Általában gond nélkül megy, néha egy-egy ottfelejtett játék hirtelen akadozni kezd, nincs animáció a kockák mozgatásakor stb.
Ezt felróni a FF-nak, ilyet is csak te tudsz. :D

Akkor miért nyitottad? Ja, te csak egy dilettáns aszpergeres vagy? Bocs... :D
Ja, agyamputált barátocskám! Továbbra is fenntartom, hogy a FF semmivel sem lassúbb egy hozzáértő gépén, mint bármely más browser. Hogy te síkhülye vagy hozzá, arról nem a firefox tehet.

Még jó, hogy leírtam: a 2048 nem csak FF alatt szarakszik, hanem pl. androidon is, de sebaj! Olvasni felesleges, érteni meg úgysem érted. :D

Néha én is kiakadok rá, ám hiába próbálom meg magam néha-néha a Chrome-ra „erőszakolni”, hamar megdöglik minden próbálkozás.

Hát, ez van :-(
--
blogom

Mivel számomra az addonok nem olyan fontosak*, én Explorer-ezek Windows-on. Mióta kijött az ie11, azóta így jól elvagyok vele. "Szar fos az exploder" az általában fud az új verzióra nézve. Néha talán van alapja, de általában nem hiszem.

Kezdetben voltak nehézségek, amikor egyszerűen nem értettem, hogy miért olyan nehéz például összeomlás nélkül megjeleníteni egy youtube előzmények oldalt. Azóta valamelyik frissítés helyrehozta.

Chrome már egy ideje "bloated" szerintem. Opera meg újabban majdnem Chrome(chromium). (nem biztos, csak jobban nem érdekel :D ) Firefox-ot minden verziónál frissítem, de nem használom a mindennapokban. Minden kiadásnál állítólag van benne valami, ami miatt jobb, mint a többi. Nem biztos, hogy észrevettem, passz.

*adblock = hosts fájl, flash-t meg lehet blokkolni, js-t is. Ok, ha épp weboldalt készítene az ember, az más kérdés, userként nem hiányzik más nekem.

Bocs, akkor úgy mondom, hogy nálam nincs és miután az IE világa kicsit távol áll tőlem, nem akarok belemászni az ilyen kísérletezésekbe mégegyszer.
Már nem emlékszem, pontosan mikor, de ezt az egyet egy korábbi IE-n kipróbáltam, és nagyon nem tudott meggyőzni.
A többiről valóban nem tudom, hogy nem létezik vagy csak én nem futottam még össze velük.

- „Meg mindig tab valtas, ha odamegyek az egerrel, az utolso pixel nem a tabra mutat, hanem a menu bar-ra, nehogy egyszeru legyen eltalalni. A slusszpoen, hogy ez feature, ugyanis igy konnyebb drap-n-drop mozgatni az ablakot. Mert a bongeszoablakot rengetegszer rangatjuk mashova, ellenben tabot valtani nem nagyon szoktunk. ”:
-- Az új Operában a haladó beállításokban ezt ki lehet kapcsolni.
- DPI scaling: ez az, ami a most következő fejlesztői változatban javulni fog.

Amúgy pedig: mivel Linuxon vagyok, mondhatom azt, hogy olyan böngészővel nem kezdek, ami a „/.”-ra nem hozza be a slashdot-ot alapból :).

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

"Jelzem, 16 miniatur kep mozgatasarol van szo."

Ezt hogy? JS-ből van mozgatva a kép? Vagy videót nézel flash-el? Vagy HTML5 anim?

Nézd meg a Comodo Dragont. Én kb 1-2 hete kezdtem el ismerkedni vele, és eddig elég jónak tűnik.

jelzem, 16 miniatur kep mozgatasarol van szo.

Jelzem, az 16 darab színezett div felirattal, és egyszerre 16 semmiképp nem mozgatható.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Mozgásról írtál, nem változásról. Mozogni pedig nem tud mind a 16, mert ahhoz eleve kell 16-nak lennie a táblán, és még az optimális esetben is (egyik irányba páronként megegyeznek) is csak 12 fog mozogni, a mozgás iránya szerinti utolsó sor/oszlop fixen marad.

Az pedig, hogy unofficial, hivatalosan is nem ajánlott ("All other apps or sites are derivatives or fakes, and should be used with caution.") verziókat futtatsz, miért az FX hibája?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Mozgásról írtál, nem változásról. Mozogni pedig nem tud mind a 16, mert ahhoz eleve kell 16-nak lennie a táblán, és még az optimális esetben is (egyik irányba páronként megegyeznek) is csak 12 fog mozogni, a mozgás iránya szerinti utolsó sor/oszlop fixen marad.

A maci faszan vitezkotesen kivul mit szeretnel bebizonyitani? Hogy ha 16-nal kevesebbet kell mozgatni, akkor mar nem gaz, hogy szaggat? Vagy miert olyan erdekes szamodra ez a szam?

Az pedig, hogy unofficial, hivatalosan is nem ajánlott ("All other apps or sites are derivatives or fakes, and should be used with caution.") verziókat futtatsz, miért az FX hibája?

Mi az, hogy a fake nem ajanlott? A Firefox csak 1 fele weblapra van hitelesitve, vagy mi a rak? Mi a picsamat valtoztat ez azon, hogy 16nehany kep mozgatasatol kifingik? Igen, kurvara a Firefox hibaja, ha mashol jo.

Mi az, hogy a fake nem ajanlott? A Firefox csak 1 fele weblapra van hitelesitve, vagy mi a rak? Mi a picsamat valtoztat ez azon, hogy 16nehany kep mozgatasatol kifingik? Igen, kurvara a Firefox hibaja, ha mashol jo.

Most komolyan el kell magyaráznom, hogy egészen más a performancia-karakterisztikája egy szövegdoboz renderelésének és egy bitmap kirajzolásának? Vagy hogy egy háromszor annyi elemet érintő módosítás után a reflow tovább fog tartani? Vagy hogy valószínűleg az eredeti kódot, amit többé-kevésbé majdnem 1:1-ben átvettek (leszámítva a CSS és DOM generálást) a szövegdobozok kirajzolásához igazították és nem bitképek tologatásához?

És persze hogy igen, másnál valahogy működik FX alatt is és kezd egyre kevésbé érdekes lenni, hogy minden ilyen alátámasztatlan/bizonyítatlan bug a FOSS szoftverekben mindig CSAK nálad jön elő, hogy blogolhass róla? Egyszerű (és ráadásul amatőr) troll vagy, ennyi.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Akkor most le is rajzoljam, hogy megertsd? Mas bongeszoben nem szaggat, Firefox-ban igen. Pont. Vege. End of story. Csak nalam jon elo, igen. 2 millio talalat az meg pont hibahataron belul van.

En orulok neki, hogy matematikai zsenialitasod reven le tudtad vezetni, hogy a 8 (vagy akarmennyi, amennyi mozog) az bizony kevesebb a 16-nal, kurva nagy esz kellett hozza bizonyara, remelem ejszaka ra is rantasz eme bravurodra, de ez az egvilagon semmit nem valtoztat a tenyen, hogy barmilyen gepen vagyok, foslassu a tobbihez kepest. Sot, az sem fog rajta valtoztatni semmit, ha nalad, HZ-nel, meg 20 masik nyomimogyinal kurvagyors.

Es hat persze, igazabol hazugsag az egesz, leleplezted az evil plan-emet, most mi lesz velem, csak ugy siman szeretem szarral dobalni a Firefox-ot, mert kurvara raerek, es a valosagban veszett gyors. Meg a 2048 oldalak is tuti direkt raktak a kodba olyan szemetet, ami csak a Firefox-ot lassitja, hogy ok is szarral dobalhassak. Ez az egesz NYILVAN igy tortent, ahogy te kitalaltad itt gyorsba okosba. Oh my...

http://hup.hu/node/131694
http://hup.hu/node/131614
http://hup.hu/node/130221
http://hup.hu/node/129757
http://hup.hu/node/129720
http://hup.hu/node/126622

A hiba tényleg valszeg mind ezen postokban emlegetett szoftverek íróiban van és csak te vagy tökéletes. (és igen, szándékosan csak a FOSS-t gyűjtöttem, láthatóan a zárt szoftverekkel is gondjaid vannak)

BlackY

--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A hiba tényleg valszeg mind ezen postokban emlegetett szoftverek íróiban van

Igen, a szoftverekben van hiba. Kepzeld \o/

és csak te vagy tökéletes

En meg hogy jovok a kepbe, elarulnad? Szoftverekrol beszelunk. Ennyire kifogytal a bullshitbol? Szerintem inkabb vezesd le meg egyszer, hogy a 16 mennyire sok vagy keves, nagyon izgi volt eddig is.

Úgy, hogy nem az a gond, hogy a szofverekben hibák vannak, hanem az kezd nagyon unalmas lenni, hogy mindenféle mérés, bizonyítás stb. nélkül időnként ideblogolsz és objektívnek beállítva közlöd, hogy adott szoftver szar. Van a bugreport, a feature-request, a kritika és van az amit te csinálsz. Utóbbinak semmi értelme.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Mondtam mar, kurvara leszarom, hogy elhiszed vagy sem. Hadakozok eleg bug ugyeben ilyen bolhanyi szarok nelkul is, ahol tortenetesen ugyanilyen idiotakkal kell ugyanezeket a 16-os rohejkoroket lefutnom, mint veled. Intel mernokkel is milyen jo volt negyed evig levelezgetni, mire vegre megirja, hogy hjabocs, tenyleg nem en vagyok a hulye, ja es amugy known issue, please downgrade. Valoban megeri a belefeccolt energiat. Ha minden bugrol ticket-et irnek, amivel talalkozom, akkor az egesz napomat bugtracker-ekben toltenem. Jo nagy kocsog vagyok, amiert nem teszek igy, tudom. Az meg mar vegkepp ne zavarjon, hogy egy bug ticket irasa annyit jelent, hogy lesz egy ticket. A tenyleges megoldas ettol kurvara messze van.

A "kritika" elem ne zavarjon a felsorolásban. Arra céloztam, hogy ha körülményeket is írnál (milyen vas, milyen OS, mennyi memória/CPU idő jut az FX-re, milyen bővítmények futnak, hány tab, mekkora az uptime-ja az FX-nek stb.), akkor lehet, hogy 1) mások is ellenőrizhetnék az állításaid, mert így nagyjából vallási szinten vagy (gyk.: nem nehéz a pokolra jutással fenyegetőzve pénzt zsarolni az emberekből, ha nem bírják ellenőrizni, hogy igazat állítasz-e) és urambocsá 2) esetleg a probléma okát is megtalálhatnánk; feltéve, hogy nem user error.

Azt meg csak ide írom, mert nem akarok mégegyet posztolni: ha keresési találatok nagyságrendjére hivatkozol, kapcsolj be rá időbeni szűrést, mert 11 és 18 éves szoftverek esetén összeomlásokra keresni nem épp jó megoldás. Az utóbbi évre szűrve már csak tizedannyi találat van. Ha messzebb akarsz menni, akkor sem illene négynél több évre keresni, akkor vezették be ugyanis a plugin-containert.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

> Az pedig, hogy unofficial, hivatalosan is nem ajánlott ("All other apps or sites are derivatives or fakes, and should be used with caution.") verziókat futtatsz, miért az FX hibája?

"Hivatalosan"? Azért nehogy már Gabriele Cirulli döntse el, hogy melyik netes játékkal szabad játszanom.

Illetve annyiban igazad van, hogy az, hogy bviktor nem a "hivatalos" verzióval játszik, valóban nem a Firefox hibája, de az már igen, ha egyedül Firefoxon nem megy jól a nemhivatalos.

Rákattintasz az általad utált Opera gombra, ott pedig a "Beállítások"-ra. A megjelenő fülön legalul a "Haladó beállítások" alatt beraksz egy pipát a "Haladó beállítások megjelenítése" elé.
Ezek után feljebb görgetsz a "Kezelőfelület" részhez és beraksz egy pipát a "A fülsáv felső térközének kikapcsolása a teljes méretű böngészőablakban" rész elé.

Nagy kérés lenne, hogy ilyenkor azért némi kis debug eredménnyel is alátámaszd a meglátásodat? taskmgr (process explorer)/nmon adatok, esetleg FF-en belül about:memory kimenet, és hasonlók (tűzfal/víruskergető/etc)?
Csak mert ez így bármiféle bizonyíték nélkül konkrétan csak csipogás
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Es elarulnad, hogy miert kene nekem barmit is bizonygatnom neked? Mintha szivesseget tennel nekem, ha elhinned. Legjobb esetben nagy kegyesen megerositened, amit mar tudok. De valoszinuleg inkabb tovabb akadekoskodnal, hogy jaj de hat az nem ugy van, meg ne a szememnek higgyek, hanem neked. Vagy elmagyaraznad, hogy works4u, meg te expert browser user vagy, mint HZ (rofl). Bizonyara megerne a befektetett energiat. Nem mintha a lassusag korrelalna az altalad emlegetett memoriahasznalattal, ami tokeletesen hidegen hagy.

Legalább egy állításod téves volt (16 elem egyszerre mozgatása), ha a többinél is pont ennyire felületesen vizsgáltad, akkor ez egyszerű sározás. Megismételhető, méréseken alapuló vizsgálatoknak hiszünk, nem ismeretlen-körülmények-között-"szemre nem jó" típusú beszólogatásoknak.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Aha értem.. Minek is nézzünk utána mi okoz 1-1 hibát, helyette simán csak kiáltsuk ki xarnak, tegyük ezt közhírré, és mondjuk el mindenkinek hogy ők se használják, mert az egy xar, ahelyett hogy értelmes, tényekkel alátámasztott mondandót közölnénk, ami még esetleg konstruktív is lehetne..
Miért emlékeztet engem ez a régi boszorkányégetésekre.. ?
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Aha értem.. Minek is nézzünk utána mi okoz 1-1 hibát, helyette simán csak kiáltsuk ki xarnak, tegyük ezt közhírré, és mondjuk el mindenkinek hogy ők se használják, mert az egy xar, ahelyett hogy értelmes, tényekkel alátámasztott mondandót közölnénk, ami még esetleg konstruktív is lehetne..

Ki kotelezett teged, vagy barki mast barmire? Ki mondta, hogy ki mit hasznaljon? Tokeletesen leszarom, mit hasznalsz. Azt irtam le, hogy NEKEM mi a SZEMELYES tapasztalatom vele.

Miért emlékeztet engem ez a régi boszorkányégetésekre.. ?

Mert idiota vagy.

seamonkey nem jo? vagy regebbi, hosszu szupportalasu firefox?

Seamonkey nálam szerintem leakel. Legalábbis elindítom a browsert 10 tabbal, foglal ~500 MB memóriát. Olyan 1 nap múlva, folyamatos használat után ugyan, de csak az eredetileg is megnyitott tabokkal már ~700 MB-ot eszik. Általában akkor unom meg, amikor 1 GB fölé megy, 4 GB memóriám van és nem a browser az egyetlen memóriazabáló dög, vagyis egy idő után egyszerűen kevés lesz a memória. Na akkor egy browser restart szinte csodát művel.

Midori?
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Nekem sincs jelenleg tetsző browser, OS X-en a Safari majdnem jó, bár néha JS fronton van egy-két érthetetlen belassulása. A többivel ugyanaz a bajom amit te is leírtál, meg még egy plusz bajom az Operával:
-már az alapbeállításokkal elviszi a kedvem, miért kell minden bezáráskor ott lévő tabot visszarakni elém mikor elindítom (főleg hogy sok oldal post requestek meg session miatt jelent meg úgy ahogy, és totál összekavar mindent, és csak annyit látok, hogy "hibával indult", meg extrém esetben "remélem nem fizettem mégegyszer"). Általában ez az a pont ahol feladom mindig az Operára váltást, még ha régen emlékszem is, hogy át tudtam állítani.

A goto fail előtt a ló túlsó oldalán voltak, biztos próbálják kiegyenlíteni a "failed certs per year" statisztikát. :D :D

Viccet félretéve egyszer sem találkoztam még Safarin "nem jó tanusítvány" hibaüzenettel, azt se tudom hogy néz ki, ergo nem tudom igazad van-e ;)

2048 nálam akkor akadt (és általában a javascripttel akkor van gond), amikor meg van nyitva több tab, és az egyik időnként auto refresheli magát, ami után vagy valami masszív javascript fut, vagy valami plugint (jellemzően flasht) tölt be.

Ja, hat arrol mar ne is beszeljunk, hogy a Firefox legalabb 5 eve keptelen normalisan kezelni a Flash-t. Konkretan olyan szinten hasznalhatatlan, hogy mar toroltem az NPAPI verziot, es csak emiatt IE-t nyitok, ha Flash-t kell neznem. Es ez is csak nalam jon elo, meg csak szarral dobalozom, es a Firefox hibatlan, bocsi sracok :)

Firefoxnak egy-egy verziója es "újítása" néha engem is fel tud kergetni a falra, de végül mindig oda jutok, hogy nem elég rossz ahhoz, hogy alternatívát keressek. Főleg az, hogy a Tree Style Tabsnak nincs jó alternatívája és a Firebug is jobban tetszik, mint az alternatívák.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"- Ctrl + n nem mukodik. Minden mas kurva bongeszoben igen, itt nem. Of course."
Ménem? megnyit egy új ablakot.

" - Ctrl + pgup/pgdown szinten nem megy."
Ennek mit kéne csinálni?

" - Meg mindig tab valtas, ha odamegyek az egerrel, az utolso pixel nem a tabra mutat, hanem a menu bar-ra, nehogy egyszeru legyen eltalalni. A slusszpoen, hogy ez feature, ugyanis igy konnyebb drap-n-drop mozgatni az ablakot. Mert a bongeszoablakot rengetegszer rangatjuk mashova, ellenben tabot valtani nem nagyon szoktunk. "
Ezt nem értem

" - Bookmark-ok: igen, most mar van valami csokevenyes felulet ra, de meg mindig hulladek. Miert nem sikerul ezt 1 ev alatt megugrani? Mi olyan bonyolult string-ek rendezett tarolasan?"
CTRL+D nem megy?

" - Settings Importer: nincs mit mondani rola, egyszeruen nem letezik. "
egy sqlite db fájl, variálj rá valamit, "könnyű"...

" - DPI scaling: szinten nem letezik. Jelzem, a tobbi emlitett bongeszoben sem az IE kivetelevel."
Ez nem tom mi. miez?

" - Opera gomb: most komolyan, melyik dizajner mondta erre, hogy jo igy? Eloszor azt hittem, hogy a nagy Webkites portolas kozepette nem volt ido erre, de nem, 1 eve igy nez ki. Rohej."
Be vót' baszva...

" - Torrent fajlt nem kepes megnyitni, mindig letolti."
Mert ez nem így van jól?

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

No offense, de ez meg micsoda?
„Ennek mit kéne csinálni?” -> én nem használom, teljesen felesleges, más se akarja használni?
„Ez nem tom mi. miez?” -> úgyszint

A Firefox-szal való problémámat igen egyszerűen le tudom írni én is: szar, mert nem nyalja ki a picsámat úgy, ahogy akarom.
Ellenben a többi böngészőnek meg olyan fasságaik vannak, meg olyan hiányaik, amik még szörnyűbbek.

Ha jól sejtem, bviktornak is ennyi a gondja most épp. Erre nem az a megoldás, hogy: „niddmá', gecc, ezt én nem is tudom micsoda, bittos te is jó' meglesze' nélküle...”
--
blogom

Nem azt írtam, hogy megvan nélküle, hanem, hogy nem tudom mi az amit eredményként kapni akart. Mer talán van 5letem, hogy lehet ráerőszakolni az operára az ilyesfajta működést...

A "nímá', geca" pedig így helyes :p

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Ménem? megnyit egy új ablakot.

n := {1, 2, ... 9}, ami az n-edik tabra ugrik.

Ennek mit kéne csinálni?

Ugyanazt, mint a ctrl+tab/ctrl+shift+tab-nak.

Ezt nem értem

Valahogy tuleljuk.

CTRL+D nem megy?

De, behanyja valahogy, valahova. A semminel valoban tobb, de nem sokkal.

egy sqlite db fájl, variálj rá valamit, "könnyű"...

Uh.

Ez nem tom mi. miez?

Uhh.

Be vót' baszva...

Uhhh.

Mert ez nem így van jól?

Hat lehet, hogy te a torrent fajlokat lemented, aztan nezegeted, en viszont alapvetoen az altala megjelolt tartalmat szeretnem letolteni, szoval nem, semmi ertelme, hogy lementsem, megnyissam a torrent kliensben, aztan toroljem.

ctrl+n-t már értem...

"Ennek mit kéne csinálni?

Ugyanazt, mint a ctrl+tab/ctrl+shift+tab-nak."
a ctrl+tab tabot vált. Ez működik én ezt használom. Nem tudtam, hogy máshol másképp van. De próbálkozz a gyorsgombok beállításánál (már ha a 15+-ban is van még ilyen)

"Ezt nem értem

Valahogy tuleljuk."
Ettől még nem értem.

"egy sqlite db fájl, variálj rá valamit, "könnyű"...

Uh."
Mé? Nem Firefox-ból akarsz átmenteni operába beállítást? mind2 sqlite-ot használ a beállítások tárolására. Sőt a bookmark tároló is egy külön sqlite db fájl. mi ebben az "Uh"?

"Ez nem tom mi. miez?

Uhh."
Nem tudtam meg...

"Be vót' baszva...

Uhhh."
Az volt a kérdés, melyik dizájner szerint szép az úgy, há be volt baszva azér olyan... Problem?

"Hat lehet, hogy te a torrent fajlokat lemented, aztan nezegeted, en viszont alapvetoen az altala megjelolt tartalmat szeretnem letolteni, szoval nem, semmi ertelme, hogy lementsem, megnyissam a torrent kliensben, aztan toroljem."

Jah én letöltöm a torr. fájlt is, mert utána transmissonben szenvedem le. és mivel szemét köcsög módon, tracker nélkül töltök ncoreról, ezért ha épp úgy dönt ez a nagyszerű upc csoda internet, hogy épp elmegy, akkor sajnos szükség van ismét a torrent fájlra, mert a büdös életbe (de még az illatosban sem) nem indul újra a letöltés...

Amúgy van, hogy letöltés helyett megnyitás gombot nyomok, ekkor letöltés nélkül nyitja hozzá a transmissiont..

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Esetleg a forrásfájlokat írod át úgy, hogy az jó legyen neked. Igaz kicsit beteges ötlet ez, némi munkával azért helyre tudod pofozni.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Az about:support oldalon le tudod csekkolni,hogy megy-e pl a hw gyorsítás, az sokat dob a teljesítményen a legtöbb esetben. Megnézheted, hogy nem-e a Flash kavar be esetleg tt is. Én alapból letiltom a sandboxingot a Flashben, és a Flash-t is csak click to play módon játszik le a böngészőm.

próbáld ki üres profillal is, hogy ugyanez a hiba jelentkezik. Ha nem jelentkezik a probléma , akkor próbáld meg alaphelyzetbe állítani a profilodat szintén az about:support oldalon.

KAMI | 神
Firefox OS: https://is.gd/fxoshu Linux Mint: http://linuxmint.hu LibreOffice: http://libreoffice.hu SeaMonkey : http://is.gd/smhun
Legyél Te is Mozilla és Linux Mint önkéntes!

https://wiki.mozilla.org/Blocklisting/Blocked_Graphics_Drivers

Itt le van írva, milyen grafikus lassítóhoz milyen driver kell, mikkel van probléma, stb. Olyan is lehet, hogy forceolni kell a dolgot, mert bár le van tiltva mert pl. a driver verziód alacsony, de nem jelent meg újabb a gpudhoz, viszont ez a gyakorlatban nem okoz ez problémát.

Valaki nem tud extension-t / barmi mast a Firefox tab group-jaira?

Illetve Hupper-bol nincs valami Opera-kompatibilis verzio?

chrome adware: hol láttál te a chrome-ban reklámot (ami nem egy weboldal része?)

Normális választ nem lehet adni ezen az oldalon?

"Adware, or advertising-supported software, is any software package which automatically renders advertisements in order to generate revenue for its author."

Hol csinálja ezt a chrome? Mert én használom, és nem vettem észre, hogy ezt tenné?
Vagy nem szabad feltennem egy ilyen kérdést?