ProFTPd rossz gid

Sziasztok,

ProFTPd-t használok MySQL autentikációval, amivel nicsn is gond. A gond azzal van, hogy amikor feltöltök egy fájlt, akkor a szerveren csak az ftpuserem uid-jét kapja meg a fájl, a gid "unknown" marad. A uid-et jól kiszedi SQL-ből, de a gid-et már nem.

Ezzel mit tudok kezdeni?

Előre is köszi.

Hozzászólások

senki?
-------------------------
neut @ présház

Na ez már más. Az a GID egy előre definiált változóból van, ami az "SQLDefaultGID" ezt kapják az SQL-ből szerzett userek, ha nem sikerül a GID-et beállítani. A te esetedben azért mert van egy "SQLMinUserGID" ami alá nem engedi menni a GID-et.
Vagy ezt vidd lejjebb (ami nem javasolt) vagy a www-data -t emeld meg.

---
#include "alairas.h"

Ez rendszerfüggő, ezért nem tudok konkrétumot írni.

Attól függ milyen webszervert futtatsz, a webszerver használ-e az egyes hostokra külön ID-t, a php modulként, vagy fastcgi-vel fut, ha fastcgi-vel fut, akkor siteonként van-e konfigurálva.

Ha minden alaptelepítés, akkor csak átírod, megnézed az apache konfigokat (ha apache van) hogy hivatkozik-e rá ID-vel (valószínűleg nem), és restart.

---
#include "alairas.h"

"Unknown" nem maradhat, mivel olyat a linux nem tud eltárolni. Azért lehet unknown, mert olyan GID-et használsz, amit a rendszer nem tud feloldani. (/etc/group -ban nem szerepel) mc-vel ellenőrizd a GID-et.

---
#include "alairas.h"