A ProofPoint megvásárolta a Sendmail Inc.-et

A Sendmail Inc.-et Eric Allman, a nyílt forrású Sendmail MTA megalkotója alapította 1998-ba. Allman egészen 2012 augusztusáig dolgozott a vállalatnál. A magát "security-as-a-service" gyártóként jellemző Proofpoint Inc. bejelentette, hogy mintegy 23 millió dollárért megvásárolta a Sendmail Inc.-et.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Készülnek már vajon az összeesküvés elméletek?

Azért 2 percen belül leírni ezt a két hozzászólást, igen érdekes. A másik hozzászólásodban negatívan nyilatkoztál róla, ebben meg pozitívan. Én legalábbis nehezen tudnám elképzelni azt, hogy ha valamit szarnak minősítenek, akkor a neve mégis pozitív töltettel bír, annyira, hogy egy-két petákot még adnak is érte.

Ha nem ismered, hogy tudod minősíteni? Arról már nem beszélve, hogy mitől jó egy MTA? Maradjunk annyiban, hogy még ma, az m4-makrók idején is jóval bonyolultabb beállítani, mint elterjedten használt társait (de ma már gyerekjáték a sendmail.cf-es időkhöz képest) - ezért aztán kezdők ritkán hajlandók megtanulni.

Korai időszakában voltak benne ismertebb hibák, de ezek azért szépen kikoptak belőle. (*) És igen, a FreeBSD-ben valóban ez az alapértelmezés, bár itt sem lényegesen nehezebb kicserélni másra, mint bárhol máshol, ahol az alapértelmezést le akarod cserélni.

(*) És ezen tizen-huszonéves infók alapján szarnak minősíteni kb olyan, mint amikor a magyarokat a lovakról hátrafelé nyilazó őseik alapján próbálják manapság beskatulyázni.

Az UFS felett biztosan nagyon jól teljesít.