pusztuljanak a dohanyosok

a trafikmutyi mellekzongejekent egy nagyon jo iras, ami alatt az 1. komment meg nagyobbat szol. Have fun: http://mentalisdeficit.blog.hu/2013/09/30/pusztuljanak_a_dohanyosok

Hozzászólások

A többség ezt szavazta meg, tehát egészségükre.
Szerencse, hogy nem dohányzom.

Amúgy haver megpróbált leszokni, 1 hét után feladta. Haragszom is rá érte. Ő is jó ideje sodorja már a cigit.

Azért azt hallkan megjegyezném, hogy az ügy általában nem jeleníthető ki, hogy a sodrós dohány szarabb minőségű lenne, mint a rendes cigi. A tölthető illetve sodorható dohányokba is vannak szar meg jó minőség, meg kifejezetten prémium kategória, mint ahogy a cigik között is van Sláger színvonalú fosadék, meg pall-mall is. A csomagolt dohányknál egy pl. Drumra nem mondanám azt, hogy rossz minőség, nem is kapja meg a fogyasztó 800 HUF-ért 40 gramját.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Nem is rossz ötlet!
Töltsd le a kubai szivart, nyomtasd ki otthol a nyomtatóddal, sodord be, és már szívhatod is!
(a patront előtte megfűszerezheti mindenki, a saját ízlésének megfelelően)

Már csak azt az oldalt kéne megtalálni, ahol a letöltendő szabadságvesztést lehet letölteni. Meg visszatölteni az arányt, ha torrent-ről van szó.

+1

Inkább rágják és köpködjenek, mint hogy a hajléktalanok vizeletszagánál is büdösebb szagot árasztó, éppen felszállás előtt még egy koporsószöget elszívó tahó bűzfelhők rontsák a levegőt a tömegközlekedési eszközökön. Ők persze nem érzik úgy, meg ízeket sem éreznek úgy.

--
Ingyenes Ubuntu One tárhely:
https://one.ubuntu.com/referrals/referee/170278/

helyes helyes, sétálj csak végig a pesti utakon és lélegezz nagyokat! Érzed már a friss levegőt? Az egészséget? Csak úgy árad beléd!

Ps.: btw ha lehetne választani inkább egy "bagóst" szagolnék mint egy X hete nem fürdött hajléktalant ... De szerencsére nem tömegközlekedek :)

+1
Nekem van konkretan olyan ismerosom, akivel szoktam talalkozgatni, es tudom, hogy dohanyos. Nem erezni rajta.
Ha valaki rendszeresen tisztalkodik, rendszeresen ruhat cserel, es nem napi ket dobozzal sziv el, akkor nem lehet meg normal beszelgetesi tavbol se erezni rajta a dohanyszagot.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

furcsa, de nekem gyakran kell kerülgetnem az utcán a sok parasztját, nem csak amiatt, hogy a fejembe fújják hátra a füstöt, hanem még azért is mert a sutyerákja még hátra is hamuzik.

és ezt mind akár buszmegállókban is, tehát a szabályokra szarik a többség.

én nem bánnám ha betiltanák végre közterületen a dohányzást.

Legtöbben nem sodornak, hanem töltenek, és a legtöbb tölthető cigarettahüvelybe gyárilag be van építve a füstszűrő. A sodort cigaretták tényleg szűrő nélküliek, de aki eddig „dobozos” cigit szívott, az nem fog átállni mezítlábas változatra, mert az túl erős számára.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Van valami bizarr ba'ja annak, amikor a dohanyzassal kapcsolatban az egeszsegrol megy a rinya. Kb. olyan, mintha valami drogot csak venasan lehetne loni, de felszivni nem. A vegkimenetel igy is, ugy is az, hogy az illeto hamarabb doglik meg, mint egyebkent.

En kurvara nem ertek egyet a trafikuggyel, egy undorito szar az egesz, de egeszsegugyi okokra hivatkozva hoborogni rajta, az tobb mint szanalmas. Ha annyira erdekelne a nyomorult magyart az egeszsege, akkor mar reg letette volna ezt az undorito fosadek szart a kezebol, es nem a vilag sereghajtoja lenne tudorakos halalozasokban. Minden mas csak mellebeszeles.

Nekem anyam, apam is dohanyos volt, mindketto letette, ugyhogy ne mondja nekem senki, hogy nem lehet leszokni. Ha nem akarja? Ja, hat ugy nem. En tobbszor kiprobaltam a cigit es a szivart is, mert nem ertettem, hogy mi a picsat lehet azon elvezni, ha egesz nap fustot szivok magamba. A valaszra azota se jottem ra, ugyhogy ha akarnek se tudnek raszokni erre a szarra. Van, akit nem zavar, ha egesz nap buzlik a pofaja, a kocsija, az irodaja, a lakasa es az osszes ruhaja, meg sarga a foga, az arcszorzete es a korme. Kinek mi az igenyszintje. Lelke rajta, de ne Lazar Jancsi hibaja legyen mar, ha ilyen hulye fasz.

Ugyhogy a blogpost cime rendkivul talalo, es teljes mertekben tamogatom: aki hulye, haljon meg. Ha valaki azert fizet sulyos penzeket, hogy megdogoljon, az irant pontosan nulla reszvetet erzek. Ha mindezt raadasul ugy teszi, hogy a csaladja, neadjisten kisgyerekei eletminoseget, es sokszor azok leendo boldogulasanak lehetoseget oli meg (hany ilyen van...), annak meg a jo kurva anyjat is.

pedig igaza van. Bar az nem feltetlen ugy megy, hogy leteszem, oszt kesz. Az okosok szerint a bago kb. olyan eros fuggoseget alakit ki, mint a heroin. Az meg egy picinyket megcibalja a marhajat, amikor szabadulni probalna tole...

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

En mast nem ertek ezen az egesz hajcihon, mint a tobbiek. Az alkoholt miert nem ostorozzak ilyen erosen? Pedig az alkohol tobb kart jelent az egyenre es a tarsadalomra, mint a cigaretta. Egy cigarettas ember sosem fog megutni - sot, megolni - egy masikat a cigitol hajtva, egy reszeg ember annal inkabb. Tessek ilyen hangosan hadakozni az alkohol ellen is, es akkor elhiszem, hogy van letjogosultsaga a cigarettastopnak.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Négy hete nem dohányzom!:) 17 évnyi bagó után nálam ez csodaszámba megy, el sem hiszem. Nagyon sok sikertelen próbálkozás van mögöttem, és sohasem szoktam le 2 óra hosszánál tovább. :D

Köszönöm mindenkinek a biztatást! :)

Nem áll szándékomban soha többet rágyújtani. Annyi pozitívummal járt a leszokás, hogy ezt eszembe sincs feladni. Gondolok itt a nemköhögésre, az ételek jobb ízére, könnyebben kapok levegőt, jobb a kedélyállapotom, jobban kezelem a stresszt, tehát ha kicsit ideges vagyok akkor nem belelovalom magam miközben elszívok egy cigit, hanem próbálok megnyugodni, stb.

Szóval hatalmas a sikerélmény, erre már nagyon rég vágytam és sajnos már le is tettem arról, hogy én valaha képes leszek leszokni. Soha többet cigi! :)

Nem tudom, nekem a stresszkezelesem pont forditott: akkor tudok megnyugodni, ha csinalok valamit. Ha nem utalnam a cigarettat annyira, amennyire utalom, akkor mar reg dohanyoznek. Igy azonban csak mosogatni szoktam ilyenkor.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Az nem zavar, hogy egy dízelautós egy kövérebb gázfröccsel annyi rákkeltő anyagot ereget a levegőbe, mint egy dohányos 1 év alatt?
Pusztuljanak ők is?

Amúgy már nem dohányzom, a szagát sem szeretem, de visszataszító, hogy szinte másodrendű állampolgárként kezelik a dohányosokat.

Egy középkategóriás "modern" dízelautó tulajdonos pedig pont egy babakocsiban ülő gyerek fejmagasságában pöfögi a gyerek arcába a rákkeltő mikroszemcséket. Aztán csodálkozunk miért van olyan sok leukémiás, meg agydaganatos kisgyerek. És ez az ember a társadalom megbecsült tagja a dohányossal szemben.

Azt már halkan jegyzem meg, hogy egy dohányost ki tudsz kerülni, nem muszáj a dohányfüstöt szívni, de a rákkeltő mikroszemcsék mindenhol jelen vannak, gyakorlatilag nem tudod őket kikerülni!

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

Te milyen alapon döntöd el, hogy egy dolog másoknak mit jelent?

Igen is, lehet értelme a dohányzásnak. Lehet, hogy számodra nem ad semmit, de egy dohányosnak sokat jelenthet.
Én pl. amíg dohányoztam sokkal-jobban tudtam koncentrálni. Ez egy előny, ugyanakkor rengeteg hátránnyal jár ez tagadhatatlan.

De egy felnőtt ember had döntse már el, hogy mit kezd a saját életével!

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

De egy felnőtt ember had döntse már el, hogy mit kezd a saját életével!

jaja, de te nyilvanvaloan nem vagy felnott ember. De en legyek az utolso, aki egy bagos kezet lefogja, amikor a marha meg az oxigenpalackon logva is ra akar gyujtani. En tuti nem veszem el senki jogat, hogy seggfej lehessen. Csak az a baj, hogy a nagy hozongesedben elfelejted, hogy amit beszivsz az ugyan maganugy, de amit kifujsz, az bizony vastagon kozugy.

Igen is, lehet értelme a dohányzásnak. Lehet, hogy számodra nem ad semmit, de egy dohányosnak sokat jelenthet.

szep iskolapeldaja a kognitiv disszonancianak. Adott 2 egymasnak ellenfeszulo teny: #1 a bagozas artalmas dolog, #2 te ennek ellenere bagozol. Ez a 2 egyszerre nem lehet koser (hiszen valami nem lehet egyszerre fekete es feher is, arrol beszelve, hogy az ember igy a hulye szerepebe pozicionalja magat), szoval az agy megprobalja ezt a kellemetlen allapotot feloldani. Ezt lehetne ugy ertelmesen, hogy ha ennyire tre a bagozas, akkor felejtsuk el. De az egyszeri bagos a nehezebbik utat valasztja: megmagyarazza (es el is hiszi!), hogy a szar miert fincsi. OMFILOLHVB+

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

"amit beszivsz az ugyan maganugy, de amit kifujsz, az bizony vastagon kozugy."

Pont erről beszélek! Akkor miért a dohányos van megbélyegezve? A dohányos a rákkeltő anyagok nagy részét leszívja, saját magát mérgezi, a dízelautós, meg leginkább másokat gyilkolászik. Ártatlan járókelőket, kisgyerekeket.

Modern dízelekben például ha hátramenetbe kapcsolsz, akkor automatikusan a szellőztetés belső keringetésre kapcsol, hogy az utasok nehogy beszívják a rákkeltő dízel kipufogógázt.

Ha nem tűnt volna fel én a kettős mércéről írok, hogy van egy csoport, amelyet egy szokás miatt a csordaszellem jegyében megbélyegeznek. Míg van egy másik csoport, akik teljesen megbecsültek, ők a tisztes családapák, családanyák,cégvezetők, akik mondjuk dízel Volvóval közlekednek, ők az első csoportnál sokkal jobban szennyezik a környezetet, sokkal negatívabb hatással vannak a "az átlagemberekre" mégsincs semmilyen megbélyegzésben részük. Egyszerűen azért mert az emberek tudatlanok.

Ez nem zavar?

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

meg mielott nagyon belemelegednel a dizeles ugybe (aminek a kornyezetszennyezeset amugy senki nem vitatja), 1. itt a bagosokrol van szo, 2. ha csak annyival tudod menteni magad, hogy dehat masok (szerinted) meg jobban szennyeznek, akkor az eleg gyengusz.

amelyet egy szokás miatt a csordaszellem jegyében megbélyegeznek.

te vagy nem lattal meg csordat, vagy bagosokat egy bandaban buzleni.

Akkor miért a dohányos van megbélyegezve?

sarosak a bagosok, igen vagy nem?

Míg van egy másik csoport, akik teljesen megbecsültek,

fud-olsz. Ilyet csak te allitottal, de nem tisztem, hogy a tobbi kornyezetszennyezo ugyvedje legyek.

sokkal jobban szennyezik a környezetet, sokkal negatívabb hatással vannak a "az átlagemberekre"

fud-olsz.

Itt a bagosokrol van szo, nem a dizelesekrol. Azokat csak te keverted ide pusztan pajzskent magad elott tartva oket, hogy ha oket nem szolom meg, akkor a bagosokat sem kene. Nagyon gyatra vedekezes.

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Miért vennék? Miért nem vett benzinest?

A dízelautós is az az "állatfaj" (elnézést a kifejezésért), aki tipikusan beleugrik a nagy bizniszbe (MLM, autóreklám, devizahitel, forex, stb..) mert azt hiszi megcsinálta az évszázad bizniszét, mert az autója 2 literrel kevesebbet fogyaszt százon. Aztán meg ha kiderül, hogy a gyereke agydaganatos, a feleség leukémiás, ő meg mindenre allergiás, akkor majd a mi adónkból próbáljuk megmenteni...

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

le kene mar allnod a fud-olassal. Az agydaganat, leukemia, allergia es mas civilizacios betegsegek nem feltetlen a dizel eredmenyei. Az is kozrejatszhat bennuk, ennyiben jogos a felvetes. De ezek a betegsegek (meg amit fel nem soroltal, de beleertem) tipikusan az eletmodbol eredo nyavalyak, amiben a bagozas imho sokkal tobbet nyom a latban, mint az, hogy ki mennyi dizelfustot nyel le. Mondom, nyilvan nem jo, de majd egyszer azt is szamold ossze, hogy a bagobol mennyi ill. hany fele rakkelto anyag jon ki.

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Hat mi a lenyeg? Ugy beszeltek egy autocsererol, mintha kb. egy alsogatyat kene athuzni. Hogy 2 millio ember valtson benzinesre, most azonnal, es akkor nem lesz rak a vilagon. Veletlenul se a 40 eves IFA-kon meg Ikarus-okon mulik, amik egy nagysagrenddel tobb szemetet okadnak, es azota se vontak be a papirjaikat. Nem, majd a dizeles szemelygepkocsik meg a 2 utemu trabantok eltakaritasatol lesz tiszta a levego, hat persze, nyilvan. Ezt nagyon egyszeru gep elott befirkantani, de a valosag nem igazan igy mukodik.

totalcaron volt egy cikk a koromszemcsék nagyságáról.

Röviden: régen nagy koromszemcséket okádtak, fekete volt a füst. Mostanában nagyon pici koromszemcséket okádnak, ami kvázi láthatatlan, cserébe sokkal nehezebb szűrni, és mivel olyan helyekre is bejut, ahová a nagy szemcsék nem, ezért csúnyán rákkeltő.

Azért az amerikai rák társaság nem egy szedett-vetett gittegylet.

Ha szerintük a dízelfüst(7.) károsabb mint a cigarettafüst(11.) Akkor már csak azt kéne megvizsgálnunk, hogy eldöntsük melyik a károsabb, hogy vajon melyikből jut több a levegőbe. Na most úgy emlékszem szmogriadót dohányzás miatt még soha nem rendeltek el, ellenben a gépkocsi forgalmat korlátozni szokták.

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

egy gyárból most kiguruló 7-es dízel BMW nagyságrendekkel rákkeltőbb mint egy 30 éves Ikarus, vagy IFA

vs.

Most, 2010 februárjában egyáltalán nem tudjuk, hogy nem rosszabb-e, amit a modern dízelmotor tesz velünk, mint amit a régi.

Igen, meg mindig borzaszto meggyozoek vagytok. Meg a totalcaros cikkeitek is.

Az nem zavar, hogy egy dízelautós egy kövérebb gázfröccsel annyi rákkeltő anyagot ereget a levegőbe, mint egy dohányos 1 év alatt?

FUD vagy bizonyitsd

de visszataszító, hogy szinte másodrendű állampolgárként kezelik a dohányosokat.

mit szolsz a nemnormalisakhoz?

Egy középkategóriás "modern" dízelautó tulajdonos pedig pont egy babakocsiban ülő gyerek fejmagasságában pöfögi a gyerek arcába a rákkeltő mikroszemcséket

en sose toltam a babakocsit dizelautok kozott...

Azt már halkan jegyzem meg, hogy egy dohányost ki tudsz kerülni,

a szel, meg ugy altalaban a diffuzio megvan? Btw. sok sikert a buszmegalloban, ahova egy buzlopofaju is beallt.

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

"Btw. sok sikert a buszmegalloban, ahova egy buzlopofaju is beallt."

Ezt igy el lehet sutni alkoholistara is. Alltam mar olyan megalloban, ahol egy emberbol egy fel kocsma jott ki.

Egyebkent valahol igaza van. Teny, hogy nem kellemes a dohanyosokkal egyutt elni, de attol, mert valakinek van valamilyen szenvedelye, meg nem kellene kvazi masodrendu allampolgarkent kezelni. A kirekesztosdi mindig csak addig jo jatek, amig nem te kerulsz valamiert a racs tuloldalara, es sertesnek veszed, ha valaki kozli veled a velemenyet.

Engem 6 ev fustmentes elet (ennyi ideje nem lakom egyutt permanensen dohanyosokkal) nagyon erzekennye tett a cigarettafustre, korabban sokkal jobban viseltem. Ezzel egyutt sem nezem le azokat, akik dohanyoznak. Ok is emberek, akkor is, ha szag alapjan osszeteveszthetoek egy hamutartoval.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

igazan elo kene venned a fogalomhatarozot. Kb. mint a Mumiaban, amikor a kiscsaj ledonti a konyvtarat, es bocsanatot ker a balesetert (oops), akkor a prof elmagyarazza neki, hogy amikor Ramszesz elpusztitotta Sziriat, az volt baleset.

Szendevely az, ahogy a svedek imadnak grillezni, szenvedely az is, ha az ember minden ejjel tavcsovel gyonyorkodik a csillagos egben, de a bagozas az kb. annyira / olyan szenvedely, mint a szonyeg kozepere szarni. Kinel hol van a lec, erted.

A kirekesztosdi mindig csak addig jo jatek,

csak hogy te is ertsd (vo. baleset vs. Ramszesz), amikor valaki embert ol, es megkapja erte a buntit, akkor nem azt mondjuk, hogy szegenyt kirekesztik, hanem hogy azt kapja, amit erdemel. Szoval ha valaki egy bagosra csunyan nez, akkor az a bagos gyoker s(z)ara. Az meg csak hab a tortan, hogy hany ilyen gondolja at, hogy objektiven igaza van vagy sem az ellenoldalnak?

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

OMG, facepalm és társai...

Mindig elcsodálkozom a dohányosokkal szembeni ilyen mértékű ellenszenv és gyűlölet láttán.
Meg eltűnődöm, hogy ha hirtelen eltűnne a bolygóról az összes dohányos, meg színesbőrű, meg cigány, zsidó, palesztin etcetera, szóval akiket gyűlölni szokás akármiért, akkor a maradék "tökéletes" ember kit kezdene gyűlölni? Mert anélkül nem élet az élet nekik, úgy látom.

lehet, hogy te meg nem hallottal a bagozas artalmas hatasairol. Amikor pl. par taho mondjuk a jatszoter mellett buzol, akkor valahogy nem oszinte a mosolyom, es ez nem az a dolog, amihez jo kepet tudok vagni.

Sulyos es otromba fud ezt a rasszizmussal osszemosni, a problema finoman szolva nem ertese...

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Nem arról van szó, hogy ne lehetne érvelni a dohányzás ellen és mellett - értelmes emberek módjára. Nem összemosásról van szó, hanem a szóhasználatodról: süt belőle a lenézés, a gyűlölet.

Értem, hogy haragszol a gyereked mellett füstöt eregető dohányosokra, csak elfelejted, hogy nem minden dohányos viselkedik így. Ugyanígy utálom, amikor _bármilyen_ témában általánosítanak emberekkel/embercsoportokkal kapcsolatban.

Igen, ez kb. annak felel meg, mintha en azt mondanam, hogy gyulolom a kopasz kigyurt barmokat, mert mindegyik egy bunko taho, es meg raadasul felelsegesen aggressziv is. Es pont ugyanannyira lenne igazam, mint sj-nek.

En meg azt is elhiszem, hogy o tobbsegeben taho dohanyosokkal talalkozik. Mivel nem tudom, milyen korben mozog, nem tudom megitelni, hogy mi alapozza meg az o - meglehetosen negativ - velemenyet errol a csoportrol. Viszont nem kepes tovabb latni a sajat ismeretsegi korenel.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Ezert volt az egyetlen ember, akit a hupper scripttel szurore raktam. Az egyetlen ember, akinek sikerult felcsesznie ennyire az agyamat. De aztan lehiggadtam :)

(Valami olyan szoveg volt, hogy megerdemli a lanyom, hoyg koraszulottkent jott a vilagra, biztos azert volt, mert bagoztam)

--
http://www.micros~1

az embereknek sosem ment konnyen a vetes es aratas vastorvenyenek a felfogasa, amit talan (a FIFO tarolok analogiajara) a SISO tarolok mukodesevel lehet a legjobban szemleltetni: shit in, shit out.

Ehelyett sokkal kenyelmesebb solution a kognitiv disszonancia feloldasara, ha azt hibaztatjuk, aki szembesit a nagy F-betus helyzettel: te vagy a problema forrasa.

Btw. en nem ugy emlekszem a sztorira, hogy en azt allitottam, hogy a lanyod megerdemelte, hanem sokkal inkabb azt akartam megjegyezni, hogy a gyerek problemaja egyszeruen annak a kovetkezmenye, hogy otthon bagozt/nak. OK, ne legyunk igazsagtalanok, mert egy koraszulesnek millio oka lehet, de tedd csak a kezed a szivedre, es mondd ki, hogy neked ebben semmi sarad nincs, dacara annak, hogy a tudoropi dobozok random jujuj szovegei kozott a koraszules is szerepel. Azert sok sikert a szerecsenmosdatashoz...

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Mindig elcsodálkozom ilyen mértékű ellenszenv és gyűlölet láttán. Meg eltűnődöm, hogy ha hirtelen eltűnne a bolygóról az összes akiket gyűlölni szokás akármiért, akkor a maradék "tökéletes" ember kit kezdene gyűlölni? Mert anélkül nem élet az élet nekik, úgy látom.

Nem arról van szó, hogy ne lehetne érvelni a dohányzás ellen és mellett - értelmes emberek módjára. A szóhasználatodról süt a lenézés, a gyűlölet.

Tegyel fel a trLOL szurodre, akkor nem lesz igazam...

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Hát én elég ritkán írok le sértő szavakat, úgyhogy ha most megtettem, gondolhatod, mennyire kiverte nálam a biztosítékot az igazadhoz való megrögzött ragaszkodásod.
Nem gyűlölet volt bennem, hanem felháborodás, amiért úgy írsz/ítélsz egy esetről, hogy nem ismered a körülményeket. Inkább mulatságos egyébként a dolog, így kissé lehiggadva. :)

meselj, mit nem tudtam, amit pedig ha tudtam volna, akkor mast gondoltam volna?

Btw. nekem az nevetseges, hogy valami eloszor "ennyire kiveri a biztositekot", de "kisse lehiggadva" mar (allitolag) "inkabb mulatsagos". Viszont az mar inkabb szanalmas, hogy nem vagytok hajlandok szembenezni azzal, hogy a bagozas egy gonosz dolog, aminek bizony vannak kovetkezmenyei, olyanok is, amiert az ember kesobb mar csak verheti a fejet a falba, ld. fentebb (bar ahhoz az is kene, hogy az ember elismerje a sajat felelosseget, ami lathatoan nem konnyu feladat). Hanem ti inkabb picsogtok, meg hisztiztek. Bar vegul is te no vagy, igy ez a termeszetes reakcio.

Na de sebaj, ha egy kicsit megint leghiggadsz, biztos ezen is majd nevetni fogsz, es nem veszed zokon, hogy neked most kimeletlenul lecsaptam a magaslabdat.

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Kedves sj!
Volt szerencsém belelátni egy dohányzásról leszoktató programba és a résztvevők gondolataiba, problémáiba a lányom révén (egészségügyi szakemberként közreműködött). Talán te még soha nem beszélgettél dohányos emberrel odafordulással és megértéssel a dohányzás ártalmairól, ezért meglepődnél, ha tudnád, mennyire tisztában vannak vele, és mennyire nehéz leszokni róla. (Persze van, aki csak gondol egyet és máról holnapra abbahagyja, de ők csak pici százalékot tesznek ki, a dolog általában nem ilyen egyszerű.) Szóval amellett, hogy tisztában vannak vele, egyéb segítséget is lehet nekik adni, már ha tényleg fontosak neked. Ha csak leírni akarja őket az ember - na, az a legkönnyebb.

A mai magyar parlamentbe illő megjegyzésedre nincs mit mondanom, magáért beszél.

+1

En is le akarok szokni mar regota. A trafik-torveny adta a vegso lokest (az ara es a kohoges mellett). Szoval, juliusban bespajzoltam, kb. aug 15-ig eleg, akkor leteszem.

Azota is dohanyzok. Nem annyit, mint elotte, de volt, hoyg ket naopig nem gyujtottam ra, mikor az ejjel kozepen felebredtem es ugy ereztem, ha most rogton nem gyujtok ra, akkor belehalok. Maszkaltam a szobaban, megittam egy liter vizet, de semmi. Minthoyg nem engedhetem meg magamnak, hoyg akar csak egy napot is szabin legyek, igy elmentem az utolso villamossal a Moriczra, ahol 24 ora trafik van es vettem egy dobozzal, aztan hazasetaltam. Es vegre tudtam aludni....

Mocskos, rohadt kemeny egy drog a cigi. Nem azert nem szokik le rola az ember, mert nem akar, hanem mert nem tud.

Ha szabin lennek, akkor le tudnek. Csak szabira nem jutok el, mert annyi a melo.

De mindegy, ezek az en gondjaim.

--
http://www.micros~1

azt mondjak, az alkoholista gyogyulasa is ott kezdodik, hogy (vagy addig nem kezdodik el, amig) be (nem) ismeri, hogy nagy kaka van. Hogy esetleg segitseg kell, az meg csak ezutan jon. Nem igazan lattam itt olyat, aki eljutott volna idaig. De hoborgest annal inkabb lattam, hogy "ne szembesits mar engem azzal kocsog, hogy hibas vagyok" (biztos, ha jobban ertenem a korulmenyeiket, akkor rajonnek, hogy ok valojaban artatlanok), vagy a "miert nem a dizel ellen szolalsz fel?" (hiszen ha a dizel karosabb, akkor a bago biztosan teljesen artalmatlan) tereles, ami egy pulikutyanak is becsuletere valna. De a palmat a "hogy mered te megitelni, hogy valakinek mi a jo?" kezdetu agyhalott (bocs, haver) vitte el. Az ilyenek magukat irtak le, nem akarnak gyogyulni, csak pampogni. Mert hogy azt a legkonnyebb.

A parlamenti dolgot meg ne vedd a szivedre. Ha majd "kisse lehiggadsz", akkor "inkabb mulatsagosnak" fogod talalni. En mar nevetek is rajtaLOL...

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Az a baj, hogy ezek az emberek pontosan tudják, hogy min kellene változtatniuk, milyen következményekkel jár a választott életvitelük. De te csak annyit csinálsz, hogy ezt az orruk alá dörgölöd, mindezt olyan stílusban, hogy úgy érezzék, a te szemedben nekik az élethez sincs joguk. Ezután nem csoda, ha beindul egy védekező mechanizmus, csak hogy bebizonyítsák neked, hogy attól még, hogy valamiben nem tökéletesek, még ugyanolyan emberek mint te. Így persze, hogy nem éred el a célod. Ha arról indítanál diskurzust, hogy melyik dohányzásról leszoktató módszer a jobb, szerintem sokkal jobb eredményeket érnél el.

arra azert nem fogadnek, hogy "pontosan tudjak". Iskolapeldaja az a beszelgetes, aminek fultanuja voltam, amikor xy meghalt. Aztan kiderult, hogy eleg stresszes volt a munkaja, de o is a bagoban talalt nyugit. En meg a fejem fogtam, hogy emberek (akik kozul nehanyan szinten bagosok) komolyan(!) racsodalkoztak, hogy xy meghalt. Holott az problemai kozul (bago, stressz, ...) 1 is kepes megolni az embert. Es lon.

Vagy az elobbi sulyosbitott esete: adott a bagos apa, aki nem biztos, hogy latni fogja a gyereket leerettsegizni. Na nem azert, mert a gyerek tan megbukna, hanem a sajat hulye feje miatt. Ha raadaskent meg iszik is, akkor legalabb van egy jo hir: a nyugdij miatt mar nem kell fajjon a feje.

A problema finoman szolva nem ertese, ha te ezt azzal utod el, hogy "valamiben nem tokeletesek". Akinek megadatik, hogy az oxigenpalackon logva elsirhassa magat az elcseszett elete miatt, hogy mi mindenre nem szol mar a jegye, az nem fog olyan finoman gondolni magara, ahogyan en fogalmaztam. Ha valoban pontosan tudta volna, akkor tuti nem ugy dont, hogy igy bassza el az eletet - ami nem is akkora problema, mert mindenki ugy teszi tonkre magat, ahogy akarja (ahogy egy negativ hos fogalmazott: nem vehetik el az emberek jogat, hogy seggfejek lehessenek - csak az a baj, hogy mindig szokott lenni egy kis jarulekos veszteseg. Azt meg hagyjuk is, hogy pont a bagos reteg az, amelyik a leghangosabban szokott pampogni a velt jogai miatt, amint ez ebben a topikban is szepen elojott. Sok sikert a leszokashoz szolo diskurzushoz. LOLOMFI...

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Lehet, hoyg rosszul emlekszem. Nem ez lenne az elso, hogy x ido mulva visszaolvasva maskent ertelmezem.

A gyerek koraszueletesenek mas oka volt: az anyja kora, plusz egy huvelyi fertozes, ami az anyanal eszrevetlen volt, a gyereknel meg tudogyulladast okozott. Ha nem jon ki hathonaposan, akkor ugy szedik ki holtan....

De mindegy. Ahhoz valoszinuleg az en koromnak es a dohanyzasomnak is lehetett koze, hoyg 5+ evig nem fogant meg.

Mindenesetre, amig az anyja autoban viszi mindenhova es max a jatszoterre meyg le vele, en ossze-vissza cipelem a varosban (lehetoleg persze nem a Deak ter meg a Nagykorut vonalan, inkabb mondjuk Gellerthegy, vagy most hetvegen Gyermekvasut), egyutt biciklizunk meg mas dolgok. Lehet, hoyg dohanyzok, de ez mellett igyekszem nem autoval jarni a WC-re is.

mindegy, az ember nem fekete vagy feher, nem tehet csak jot a vilaggal (foleg mert akkor alt. sajat maga szivja meg, nem elismerik, hanem kihasznaljak)

--
http://www.micros~1

Konkretan magasrol tojok arra, hogy _szerinted_ mi a szenvedely. A szenvedelybetegseg - igazan kinyithatnad te is a fogalomhatarozot - egy egeszen konkret dolog, es pont a dohanyzas az egyik tipikus peldaja.

Szoval ha en most rad csunyan nezek, es hulyenek tartalak, akkor az a te sarad. Hmm.... igen, ez egy jo eletfelfogas. Tamogatom.

Az objektivseget meg inkabb ne eroltesd, nem megy az neked.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

hadd segitsek, mert a jelek szerint csak random fekudtel ra a billentyukre: az elobb meg szenvedelyt irtal, most meg szenvedelybetegseget. A ketto nem egeszen ugyanazt jelenti. Persze ettol meg nezhetsz ram csunyan, nagyon meg fog viselni. Ehh, csak a szokasos hrgy84 "bolcselkedes", LOL....

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

nem azért néz le az ember egy dohányost, mert az dohányzik, hanem azért mert az adott dohányos szarik a többi emberre.

Bármennyire is jól hangzik ez az egyenlősdi, a dohányos önként választott egy olyan életmódot ami sok embernek kellemetlenséget okoz, ebből az következik, hogy neki kell alkalmazkodnia és megtennie mindent, hogy a többi ember nyugalmát ne zavarja.

Sokak szerint sérülnek a dohányosok jogai, hogy szabályok közé szorítják őket, de ha nem szorítják, akkor a többi ember jogai sérülnek. Valakié sérülni fog, és el kell dönteni, hogy kié. A dohányosnak van egy olyan bónusz pontja, hogy ő választhatott, tehát akkor leszünk egyenlőek, ha az ő jogai sérülnek.

Tehát nem kirekesztésről van szó. A toleranciának vannak határai.

Bizonyítsam? Kezdésnek:

Pl az Amerikai Rák Társaság szerint a 7. legrákeltőbb anyag a dízel kipufogógáz (a dohányfüstben található formaldehid a 11.)
http://www.webbeteg.hu/cikkek/daganat/8905/a-top20-rakkelto-anyag

Nem véletlen, hogy Amerikában és Japánban ritka a dízel, mint a fehér holló. Csak itt Európában ilyen hülyék az emberek.

Még pár anyag kezdésnek:

http://index.hu/tudomany/egeszseg/2012/06/12/who_rakkeltoek_a_dizelmoto…
http://totalcar.hu/kozosseg/rsvptc/2010/02/10/tenyleg_karos_a_modern_di…
http://www.bevezetem.hu/cikk/elkoboznak-dizelautokat-milanoban-es-korny…
http://my.opera.com/gaborjozsef/blog/2009/03/13/diesel-power-es-a-resze…
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/6/1/3/THM_0008730613.jpg
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A1ll%C3%B3_por

Örülj, hogy nem toltál babakocsit dízelek között, hidd el szinte lehetetlen mutatvány kikerülni őket, mert tolod az út mellett a járdán és csak azt veszed észre, hogy megcsap az a jellegzetes büdös dízel szag és akkor már késő a gyerek is kapott belőle. Egy dohányost meg messziről kiszúrsz és kikerülsz.

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

lehet, hogy valami elkerulte a figyelmemet, de nem ertem a problemadat. Miert hulyek azok, akik dizeleznek, mig azok nem, akik meg bagoznak? Vagy ha hulyek ezek is, azok is, akkor mi a baj azzal, hogy a gyereked mindennap megfurdik a kipufogogazban?

Az allitolagos bizonyitasod meg finoman szolva fud. Van egy olyan erzesem, hogy sokkal tobben halnak meg a bagozashoz kotheto ok miatt, mint ami a dizel szamlajara irhato...

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Több okból nem elterjed, az egyik pont az, hogy nem engedik a többségét forgalomba állítani.

http://hvg.hu/cegauto/20090128_dizel_autok_usa_vw_mercedes_bmw

"A németek felkészültek arra, hogy elérjék azokat a szigorú nitrogénoxid értékeket, amelyek öt tagállamban érvényesek. Köztük Kaliforniában és Massachusetts-ben, ahol a legtöbb autót adják el. Ám a jó időzítésből pillanatok alatt rossz lett: épp, hogy elérte a német trió – több évnyi munka után – a küszöbértékeket, amikor megváltoztatták azokat. "

A másik: szerinted egy autót szerető ember szívét mi dobogtatja meg inkább, egy öblös V8-as benzines hangja, vagy egy MTZ traktoré :)

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

Nem állítom, hogy a egészségügyi/környezetvédelmi okok nem számítanak a döntéshozatal során, de a háttérben folyó lobbitevékenységek ismeretlenek.

Költői kérdésedre a magam részéről az ellenkezőjét válaszolnám, de tudatában vagyok, hogy nincs mindenkinek ízlése. :)

:)