Symantec felhő - feltalálták a spanyolviaszt?

A mai cikk szerint a Norton Zone többet nyújt, mint a vetélytársak, bár a véleményem szerint van olyan opensource megoldás is, ami ennél lényegesen többet ad - ráadásul az akár az asztalod alatt is futhat, nem csak az USA felségterületén.
Vagy nem veszek észre valamit, amit kéne, vagy ismét egy gigantikus spanyolviasz-hype áll a háttérben?

Hozzászólások

Vagy csak egyszerűen marketing ?? Erre esetleg nem tetszett gondolni? :p

Igazan megnyugtato lehet latni, amikor az 0wncloudodat az asztalod alatt torik romma, es nem az USA-ban.

Hat nem tudom, hogy te az asztalod alatt tudsz-e professzionalis vedelmet biztositani, de a Nortonrol el tudom hinni ugyanezt. Ez a kulonbseg kettotok kozt.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Nem az asztalom alatt van, ne tévesszen meg az "akár" szó.
És nem arról van szó, hogy mit tudok én, és mit a Symantec, hanem arról, hogy miben több a symantec, amint más? Kezdve a Dropboxtól egészen az opensource megoldásokig.

Az konkrétan vicces, hogy a vírusgyanús fájlokat megosztani nem engedi. De a tulajdonosa bátran fel/letöltheti... Ez gáz!
--
PtY - www.onlinedemo.hu

A Symantec pontosan abban tobb, amit leirtam: nekik el tudom hinni, hogy ertenek a biztonsagos tarolashoz, mig egy tok ismeretlen szolgaltatonak meg nem. Lehet, hog jo az ownCloud, sot, meg el is hiszem, hogy jo - de ha nem privat felhot epitek, akkor nem tud meghatni a josaga. Es bizony, ha szolgaltatot kell valasztani, en inkabb valasztom a megbizhato regi ceget, mig a kerdojeles ujat.

A privat felho vs publikus felho vitaban pedig nem akarok allast foglalni. Egyszeruen arrol van szo, hogy nem mindenki akar rogton egy parmillios befektetessel inditani felho cimszo ala, es ezt tiszteletben kell tartani.

"Az konkrétan vicces, hogy a vírusgyanús fájlokat megosztani nem engedi. De a tulajdonosa bátran fel/letöltheti... Ez gáz!"

Mar miert lenne gaz? Tole nem tudja a tulajdonoson kivul mas elerni, tehat o maga nem lesz a virus forrasa. Ami a tarolast illeti: nem feltetlen csak rosszhiszemu felhasznlas lehetseges. Virusmintakat is lehet tarolni, peldaul ha valaki egy tanithato viruskeresot fejleszt, ez akar hasznos is lehet. Az S3 hasonlo szolgaltatasa peldaul nem is erzekeli a virusos fajlokat, az nem gaz?

A Symantec nem teheto felelosse ha valaki visszael az altala nyujtott szolgaltatassal.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Megin azt érzem, hogy csak az opensource kifejezésre reagálsz. De akkor kezdjük máshol:

  • Google Drive,
  • iCloud,
  • SkyDrive,
  • DropBox,
  • Ubuntu One,
  • Stb.

Miben több/jobb/szuperbiztonságosabb (szándékosan hangsúlyozom az utolsó jelzőt) a Norton Zone szerinted?
És felejtsük ez az OC-t.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Menjunk sorban:
- iCloud: ugye ez vicc akart lenni? OS X-en kivul gyakorlatilag sehonnan nem elerheto, hasznalhatatlan megoldas
- SkyDrive: -||- Csak windowsra.
- Ubuntu One: -||- Csak Ubuntu Linuxra.
- Google Drive: kiforratlan technologia, ertelmes kliens gyakorlatilag nincs hozza. Itt van a gepemen az InSync cucca dragaert, es nem tud feloldani valami szinkronizacios akarmicsodat. Kepzelem milyen lehet az ingyenes kliens.

Amin itt el lehetne vitatkozni, az a Dropbox es a Norton Zone viszonya. A Dropboxnak van egy nagyon jo kliense, es viszonylag regota foglalkozik tarolassal, cserebe eleg sok biztonsagi problema merult fol a neve kapcsan regebben.
A Norton viszont sokkal regebbota utazik biztonsagtechnologiaban. Mivel a Norton Zone most indult, azt gondolom belatod, hogy tapasztalatokrol nem beszelhetek, de ugy gondolom, hogy a Symantec nevehez talan kevesebb ilyesmi fog tarsulni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

SkyDrive: A linuxos kliens kimaradt. A BSD-s is, de azt mar nem akarom feszegetni.
Ubuntu One: Vagyis bizonyos reszeihez van Ubuntutol eltero rendszerre is kliens. Remek. Tenyleg egy szeleskoruen es sokretuen hasznalhato cucc. Raadasul kivaloan integralodik.

Tudom, hogy fanyalgok, de azert fanyalgok, mert megtehetem, mert van osszehasonlitasi alapom.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Tessek belinkelni az OpenSUSE csomagokat, a hivatalos disztribucios tarolobol. Utana johet a Fedora is.

A Nortontol ezt - a jelenlegi keszultsegi allapotaban - nem is varom el. Most indult a szolgaltatas. A Dropbox se volt rogton minden platformra.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

"Nem hogy más Linuzxra, még Windowsra is van kliens"

Erre reagaltam. Windowsra termeszetes, hogy nincs a Windows Update-ben minden, viszont Linuxon elvaras, hogy ami tenyleg jo es fontos, az keruljon be disztroba.

Egyebkent igazad van, AUR-ban (Arch) van kliens, az tobbe-kevesbe hivatalosnak tekintheto, elfogadom. OpenSUSE-ra jelenleg egyaltalan nincs kimondottan neki szant RPM, a Fedorahoz pedig egyedul egy konzolos cuccot talaltam, ami nagyon nem ugyanaz a user experience, mint Ubuntu alatt. Hatareset. Mindenesetre ismerjuk be, hogy nagyon gyeren vannak tamogatva az Ubuntu-n kivuli disztrok, es a Canonical nem nagyon tesz latvanyosan ez ellen.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Tudom, hogy arra reagáltál, de tőlem meg lemaradt, hogy a kérdésem a Nortonra vonatkozott - ahogy OSx-es kliens sem az Appletől fog jönni :)

Amúgy a Canonical reakciója érthető: az Ubuntu One elsősorban Ubuntu felhasználóknak lett kitalálva, és nekik jár az 5GB ingyen, nyilván nem fogja a canonical két kézzel szórni mindenkinek. Egy darabig én is használtam, de jobb, ha az adatok nálam vannak, nem másik félnél - és erre nem Snowden után jöttem rá...
Őutána meg elképzelni sem tudom, mit akar a Symantec... Mintha nem lenne ő is az NSA alattvalója...
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Azert engem megtanitottak disztingvalni. Peldaul a fotoim, a hatterkepeim, meg egyeb hasonlok nyugodtan elferhetnek a felhoben, ha akarjak nezegessek - semmi olyan nincs rajta, amit barkinek titkolnia kellene. Megtudjak belole, hogy SimCity rajongo vagyok? Na es? Legfeljebb felkernek valamelyik eldugott Amerikai falucska polgarmesterenek.

Nyilvan vannak olyan dolgok, amiket nem rak ki az ember publikus szolgaltatasra, de azokat nagyon a sajat geperol sem engedi ki, mindegy, hogy opensource backup megoldas, vagy valami nagy felho. De ezek az adatok - marmint amiket valoban vedeni kell - nagyjabol egy pendrive-n elfernek.

Szerintem az a baj ezzel a nagy "a nagy testver mindent lat" hype-pal, hogy az emberek megprobalnak afele nyomni, hogy a paci masik oldalara essel: ne tarolj semmit felhoben, sot, lehetoleg huzd ki az internetkabelt, mert mindenhol figyelo szemek lesik minden mozdulatodat, es jaj, miket tudhatnak meg, meg mit kezdhetnek vele, azt te nem is akarod tudni...
Jobb helyeken ez mar tankonyvi esete a paranoianak.

Felre ne erts, en is olvastam a Snowden botranyrol, es pontosan tudom mi a helyzet, csak epp en maskepp ertekelem. Igen, az NSA visszaelt a hatalmaval, es olyan helyeken is megfigyelt, ahol nem kellett volna, olyasmiket tudott, amikrol nem kellett volna tudnia. De ha belegondolsz, egy csomo adatot amugy is kotelezo megadni, es a kotelezoen elszivarogtatott infokbol sokkal tobb derul ki rolad, mint abbol a szerelmes levelbol, amit annak a lanynak kuldesz.

En ugy vagyok vele, hogy nekem igazabol meg titkolnivalom se igen van. A Snowden ugy egyetlen valtoztatast eszkozolt: mostantol meg jobban megnezem, hogy ki kuld nekem levelet valojaban. Ismerik az eletemet? Ismerjek. Nem tettem olyasmit, amiert lecsukhatnak, ha meg lecsuknak mondva csinalt indokokkal, azt anelkul is meg tudjak tenni, hogy ismernek az eletemet.

Raadasul technikailag nagyon nehez elkepzelni, hogy mind a nyolcmilliard embert megfigyelnek. Az USA-ban minden embert? Lehetseges. Kanada es Del-Amerika? Talan. Europa nagyobb orszagait? Esetleg. Aztan ennyi. Ez maris saccra olyan 2-3 mrd ember. Ami nem keves, de nem is tul sok.

Nem szabad osszeteveszteni a tenyeket: az, hogy nalunk talaltak megfigyeloszoftvert meg nem jelenti sem azt, hogy azok az NSA-nak jelentenenek, sem pedig azt, hogy barki erdemben foglalkozna is a kabel vegen a bejovo adatokkal. Egyikre sincs kezzelfoghato bizonyitek, csak kodos elmeletek. Olyanok, mint amik azt sejtettek, hogy a Fold egy lapos korong, vagy egy felgomb, amit elefantok hordoznak.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Azt sem szabad azért elfelejteni, hogy ahogyan az NSA tegnap, úgy más holnap fogja úgy érezni, hogy a tömegesen megszerezhető adatokból valamilyen szempontok alapján a saját hasznára és mások kárára nyerhet ki információt - és nem nemzetvédelmi, hanem csupán önös érdekből.
Tudom, ez megint paranoia, de Snowden előtt amaz is paranoia volt :(
--
PtY - www.onlinedemo.hu