Acer Aspire 5720Z ELTŰNT/ELLOPTÁK

Szolnokon, buszmegállóban eltűnt/eltulajdonításra került a címben említett notebook, annak tartozékaival (táskával).

Összeválogattam minden elérhető információt róla, a következő linken:

http://pety.me/acr5720z - Megosztását megköszönöm!

Notebook Sorozatszám (S/N): LXALA0C029812154631601

Amennyiben bárhol felbukkan (akár részben), megköszönök egy jelzést.

A gépen jelszó volt, így kicsi az esélye, hogy internetre fellép a jelenlegi rendszerrel. Pótolhatatlan adat nem sok volt rajta, de fájó az eszköz hiánya.

Hozzászólások

Tettél feljelentést a rendőrségen?

Helyben golyót kéne az összes enyveskezű szemétládának!!! mások 2x is meggondolnák...

+up!

--
openSUSE 12.2 x86_64

Megosztva.
- - - - - - -
"Nagy kár, hogy az informatika abba a korba ért, hogy lehet nyugodtan pazarolni az erőforrásokat." Saxus

de ennél jobb legyen ám :)

ezzel így visszaél bárki. nagyon egyszerű példaként Kakszi Lajos átmegy a szomszédhoz, a gépének adatait sunyin felírja, ide regisztrálja és a kedves szomszéd ezek után már pl. nehezebben adja el. vagy Lajcsi megharagszik a szomszédjára, amiért nem neki adta el a gépet, hanem a másik szomszédnak: beregisztrálja a gépet, és a másik szomszédnak elhinti, hogy lopott szart vásárolt itt vannak az adatai és tegyen feljelentést. lehet még ragozni.

amúgy próbáltam kamu adatokkal anonym kitölteni: általam kitalált nevű készüléket tudnék"regisztrálni", fasza kis telefonszámmal, lopás helyszíne pedig lehet Biharröcsöge vagy Kocsmaibudi. de a fentebbi visszaéléses dolog inkább a lényeges. csak annyi volt hátra, hogy megnyomjam a küldés gombot, szóval ha tényleg csak ennyi hiányzott a művelet végéig akkor ez halottnak a csók. nézze már meg valaki, akinek van ilyen ügye folyamatban, egy ilyen művelet befejezésével le lehetne ellenőrizni a dolog komolyságát.

ui a szándék az dicséretes.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Jó, hogy a MAC-et (00:1F:3A:8F:8C:0D) megadtad, ezzel könnyebb a felderítés.
Az is jó lenne, ha a stick szolgáltatójával felvennéd a kapcsolatot, mert, ha egyszer bedugja, akkor belép a hálózatukra, és legalább a torony környékére szűkíthető. Nem beszélve arról, hogy az adatforgalom figyeltetését kérhetnéd - ha belemennek -, mert ha elég hülye, akkor nekiáll vele pl. facebookozni, mint ahogyan erre az USA-ban volt is rá példa.

A szolgáltató nem fogja nekem kiadni az információt, és adatforgalmat is csak SIM-hez kötötten tudnak figyelni, de megkérdeztem, és visszamenőleg is látják hogy honnan mikor léptek fel az adott IMEI számmal, így a rendőrség ha lassan is, de a stickhez akár eljuthat. Jó esetben pedig maga az eszköz is ott van.

Nekem már hoztak vissza telefont a rendőrök. ha a "becsületes megtaláló:P" agyonvágja a telefont és alkatrészként adja el, vagy szimplán kiütik az imei számot belőle, a rendőrség sem találja meg. Ha ennél butábbak akkor úgy is előkerül.

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)