Szép hibaoldalak a webszerverednek

Egy fehér oldalon ez látható:

404 Not Found
---
nginx

Ismerős? És mindig valahogy elfelejtődik az, hogy legalább a gyakrabb HTTP hibaüzeneteknek csináljunk megfelelő és értelmes hibaüzeneteket.

Na ennek mostantól vége, eleget néztem a fehér hibaoldalakat, most megcsináltam a gyakrabban előfordulókat szépen, ezeket csak be kell cuppantani a webszerverbe. Minden hibaoldalnak megpróbáltam a felhasználó számára értelmes üzenetet tenni hogy vissza is találjon. És hogy jó legyen, az egészet egy csinos kis csomagban le lehet tölteni, semmilyen külső dependenciája nincs.

Használjátok egészséggel, ötletek, javítások, pull requestek (különösen más jöhetnek.

Megosztani, forkolni ér!

Hozzászólások

Tetszik! Főleg hogy ha nagyítom az oldalt akkor nem esik szét és nem kell vízszintesen scrollozni :)

És magyar merre van? :)
Egyébként jó, egyszerű de szép.

Egyébként ez nyilván nem a te hibád, de jelzi hogy mennyire egységesek a browserek:


        background: #0a2b4f; /* Old browsers */
        background: -moz-linear-gradient(top, #0a2b4f 0%, #539ab8 100%); /* FF3.6+ */
        background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%,#0a2b4f), color-stop(100%,#539ab8)); /* Chrome,Safari4+ */
        background: -webkit-linear-gradient(top, #0a2b4f 0%,#539ab8 100%); /* Chrome10+,Safari5.1+ */
        background: -o-linear-gradient(top, #0a2b4f 0%,#539ab8 100%); /* Opera 11.10+ */
        background: -ms-linear-gradient(top, #0a2b4f 0%,#539ab8 100%); /* IE10+ */
        background: linear-gradient(to bottom, #0a2b4f 0%,#539ab8 100%); /* W3C */

--
The Community ENTerprise Operating System

A magyar szövegek már megvannak (lásd a belinkelt Google Docs), most gyógyítom bele a forrásba. JavaScriptes felismeréssel megy, ha nincs JS, akkor angol, egyébként a böngésző nyelvét veszi elő. Kidobtam pár közösségi helyre, hátha akad akinek van kedve fordítani, kéretik ezért a linket meg is osztani.

Természetesen nagy örömmel veszek bármilyen javítási javaslatot és / vagy patchet.

jopofa

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

egy official licenset dobj ra a githubra, pls, a nelkul en pl nem is tudok hozzanyulni. lehetoleg BSD, de nyilvan amit Te szeretnel ra.

Egyre "jobb". Nem tudom, hogy a "liszensz" honnan ered, de az angol license szóból manapság előszeretettel használják itt egyesek a "licensz"-et. Viszont a magyar nyelvbe sokkal régebb óta meghonosodott a német nyelvterületről a "lizenz" fonetikus átirata licencként.

De millió egy oldal van, nem nehéz rákeresni.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Valószínűleg azért írják licensz-nek, mert így is mondják. Egyetlen embert nem hallottam még életemben, aki úgy mondta volna, hogy "licenc". Mellesleg rendkívül bénán hangzik. Német nyelv ide vagy oda. Igen, nagyjából 100 éve még használtak olyan szavakat, hogy "licencia", de ma már senki nem beszél így.

Nem annyira idegen. A 'c' hangunk az valojaban ilyen 'tsz'-szeru hang, viszont a 't' hang zongetlen, ami - tobbek kozt - azt is jelenti, hogy nincs erdemi kulonbseg a rovid es a hosszu verzioja kozott, ellentetben a 'sz' hanggal, ami viszont zonges.

Ott van peldaul az utca szavunk. A t-t magat soha nem hallod, valojaban folyamatosan azt mondod, hogy ucca, pontosabban 'uttsza', ami ugy jon ki, hogy 'u', hosszu szunet, 'sza'. Kesz. Es ennel a szonal se igen mukodik a szoelemzes elve, hiszen a 'ca' az nem egy toldalek, meg akkor sem, ha az 'ut' az onmagaban ertelmes szo.

A magyar nyelv tele van idetlen szavakkal. Vagy hozzaszokik az ember, vagy nyelvet valt. De pl. az angol ennel sokkalta rosszabb tud lenni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Csak nehogy valaki bedobja google fight-ba, mert csunya dolgok fognak kijonni.

Keresgeles helyett: Az MTA helyesirasellenorzo oldala a 'licenc' format dobja ki helyesnek, es igazabol ez az egyetlen, ami szamit: az MTA az egyetlen hiteles forras a magyar helyesirassal kapcsolatban.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Ha tippelhetek, nalam a "liszensz" valoszinuleg onnan ered, mint a "prodzsekt". Ez utobbit is lattam (leirva) es hallottam "project", "projekt" es "prodzsekt" formaban is. Vagyis, a rendszervaltas kornyeken sok olyan szo kerult koznapi hasznalatba, ami addig nem (nem, sztem az utca embere a Kadar-rendszerben egyiket se hallota/hasznalta tul sokat). Plusz eleg sok uj ujsag jelent meg (miutan mar maganember es nem-allami ceg is kiadhatott ujsagot). Ugy lehetett ez, mint az info szaknyelv magyaritasa, lsd "file", "fájl", egyik ujsag/konyv iyg irja, masik ugy. Szoval valoszinuleg tul sokat olvashattam "liszensz"-t anno es ez maradt meg.

(Megjegyzem, most akadt a kezembe 3 szam 1990-es Computer Panorama, nemcsak nosztalgkus es neha megmosolyogtato, de neha azon is tunodok, mit takarhat az elnevezese nehany dolognak. Persze a szovegbol kiderul)

--
http://www.micros~1

Érdekes cucc ez az LSD (ha már gramma'nazi :D), anno a Beatles-t (Beatlest? - most épp melyik a helyes? Régen az első volt, mert az S-t a végény Sz-nek ejtjük) is meggyanúsították azzal, hogy reklámozza.

gyk: Lucy in the Sky with Diamonds...
Mondjuk a dallamából ítélve hihető is. :D

Akit tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

Köszönjük a nép nevében :)
Anno én is megcsináltam a céglogóval, magyarázó szöveggel. kulturáltabb, mint a semmit mondó fehér lap, így örülök, hogy így közkincsként is van hasonló.

subscribe

alias killall='echo "Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja. Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput." | espeak -vde' #That's not funny.

Tetszetős, de azon azért elgondolkodtam, hogy nem azért szokás-e a minimalista hibaüzenet-lap (valahol régen olvastam ilyet), hogy lehetőleg minél kevesebbet vigyen el a letöltése a sávszélből?

A legnagyobb gond a dinamikus híroldalaknál van, ahol mondjuk egy komplett kategóriát átmozgatnak, s teszem azt még a google felé is jelzik (robots.txt, webmaster tools, stb.), na de annak a cache-éből azért nem rögtön ürül ki, így tud ám 404-et okozni maga a Google bot, meg az azon érkező látogató is pár napig.
Ettől függetlenül egy 5k-s 404 oldal nem sok a mai világban, így szerintem nem probléma ez a css alapú design.

Nem, iPhone es WP8 nem all rendelkezesemre. De ha teszteled es valami gondot talalsz vele jelezd es javitom. Azt nem gondolom, hogy egy feher oldalon fekete betukkel kiirt "403 Forbidden" uzenet az atlagos felhasznalot barmilyen szinten informalja azon tul, hogy "nem jott ossze, igy jartal". Arra biztos nem jo, hogy az oldaladon maradjon es ott valamit csinaljon.

Update: az angol, nemet es magyar szovegek mindenhol bent vannak, kozben beerkezett a komplett adag orosz forditas, mindjart azokat is implementalom.

Update 2: kesz az orosz forditas.

kuldtem issue-t.

Amugy meg a "Your Browser sent a Bad Request"-ba tennek egy
a "Bad" ele, szerintem ugy jobban nez ki.

Elbandi

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Szuperül néz ki! Plusz pont hogy a böngésző nyelvét is figyelembe veszed, meg is lepődtem :)
(jelenleg orosz nyelvre van kapcsolva)
Szép munka!

Kérem, próbálja meg az alábbi lépéseket a probléma orvoslása érdekében.
Kérjük, kövesse az alábbi lépéseket a probléma megoldása érdekében.
Nézzen vissza pár perc múlva.
Frissítse az oldalt, hátha már készen vagyunk.

Ezek mind felszólító módban vannak. Nem néztem végig minden oldalt, de többségben csak pont van a felszólító mondatok végén (van kivétel is).

A 403-as hibánál pedig összecsúszott az angol és a magyar üzenet.

"Ha a címet kézzel adta be, ellenőrizze ezt gépelési hibákra."

Jujj. En nagyon kicsi beszelni magyar.

"Ha a címet kézzel adta be, ellenőrizze, hogy nem vétett-e gépelési hibát"
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

1) Rettenetesen utalom a GDocs-ot ilyesmire, valami forditashoz kitalalt formatum sokkal jobb lenne... PO vagy TS...
2) Ha lesz idom ra, tuzetesen atnezem a magyar es az angol szovegeket. De mostanaban legfeljebb idetrollkodni van idom, sajnos.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Oke, es a mostani forditok kozul hany lett volna hajlando elnyomni egy Facebook logint ehhez? Mert kb. ennyire van szukseg.

Ne keverjuk a dolgokat: azert jott anonym a forditas, mert ez volt a legkissebb energiabefektetest igenylo mod. Ha Facebook login kellett volna hozza, akkor ugy jott volna.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Én ugyen nem fejlesztek webre, de ez oly mértékben megtetszett, hogy megjegyeztetem a kompjúterrel.

Már csak az a kérdés, hogy miért nem szeretnek a web-szerver fejlesztők szép hibaoldalt szállítani?
Ha már a hiba csúnya, legalább az oldal legyen szép :-)

Fuszenecker_Róbert

510-es hibát hozzátudnád adni? :-)