Régi-új pletyka: olcsó(bb) iPhone-ok jöhetnek

Címkék

Régóta mondogatják, hogy jönnek majd az olcsó(bb) iPhone-ok. A téma megint előkerült. A Reuters meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról cikkez, hogy az Apple olcsó(bb), műanyag iPhone készülékek piacra dobását fontolgatja több színben. A gagy gazdasá olcsó iPhone modellek mellett állítólag 4,7 és 5,7 hüvelykes iPhone-ok is érkeznek majd. A cupertinoi vállalat ezzel a lépéssel próbálná meg a lépést tartani a Samsunggal.

A tesztgyártások a jövő hónapban indulnának. Az egyik ázsiai forrás szerint 20 millió műanyag iPhone érkezhet október-december időszakban. A hírek szerint a drágább iPhone-okat továbbra is a Hon Hai Precision Industry (Foxconn), míg az olcsóbb, műanyag készülékeket a Pegatron szerelné össze.

A 9to5Mac oldal már el is képzelte, hogy hogyan néznének ki a műanyag iPhone-ok.

Hozzászólások

kíváncsi vagyok milyen hw-val fogják adni. korrekt áron még érdekelne is.
--------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

$99-os árról hallani pletykákat, de ezeket én nem venném komolyan. Még úgy általában az olcsó iPhone is egy nagy kérdőjel.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

alapból én se venném komolyan, de nem rég adtak ki herélt iTouch-ot. Ezek szerint nem jól megy a szekér és nem tudnak mit kitalálni. Ilyenkor kapott elő valami "bukott" technológiát Jobs, és adta el mint a cukrot.

szerk: a $100 dollár elég nagy fantasy-nak tűnik egyelőre.
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

A Touch eladásai évek óta gyengültek, az egy ésszerű lépés volt. A telefonokat meg viszik, mint a cukrot. Az előző negyedévben - nagyon régóta először - több iPhone fogyott az USA-ban, mint Android alapú telefon.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

az összes ilyen piac követő lépéssel csak az identitásukat koptatják el.

-1

Minden a kivitelezésen múlik. A mostani iPhone-oknak van egy luxus imázsa, ami miatt jó drágán lehet adni őket. Viszont ha olcsóbban adnák, akkor a mostani vevők egy részét elveszítenék, hiszen ők pont azért veszik, mert drága.
A kérdés, hogy ki tudnak-e hozni olyan telefonokat, amik teljesen más vevőkört céloznak meg, de nem rombolják sem a cég, sem a csúcstelefonok imázsát. Az 5-ös és a 7-es bömbi mellett is megél az 1-es, szóval szerintem nem lehetetlen vállalkozás. Majd meglátjuk, sikerül-e az Apple-nek.

Hat, a Samsung ad olyan HW/SW kombot, ami megcsinalja, amit kell. OTG ? van. HDMI ? MHL port, kell atalakito hozza, de van. Ipari szabvany MicroUSB csatlakozo ? Magatol ertetodik. Cserelheto akkumulator ? A legtobb tipusban. Telefon 3" -tol 6.3" -ig ? Amekkorat csak akarsz. Dual SIM ? Csak par tipus, de van. Bluetooth korlatozas nelkul ? Magatol ertetodik. NFC ? Csak az ujabb-nagyobb tipusokban, de van.

A sajat S2-mrol beszelhetek csak, a gyari OS-en egy modositast vegeztem: root-oltam. Atomstabil 14 honapja.

Milye van az Apple-nek ? Szep telefonja. Ami torik. Nos, a telefon elsosorban hasznalati targy es csak masodlagosan "ekszer". Mindennapi taskat hogy valasztasz ? En praktikus szempontok alapjan (es csoppet sznob vagyok ebben, Samsonite-hivo vagyok mert nagyon jol birja). Ha neked csak az az erdekes, hogy szep legyen, ne csodalkozz, ha sokba kerul es gyakran kell cserelni.

A masik, mostanaban terjedo trend, a phablet, ahol az Apple nem kepviselteti magat. OK, 6" sok egy telefonnak szerintem is, de a piacon ez is elfer.

Ugyanez a helyzet a tablet-ekkel. Letezik iPad Transformer (ertsd: hozzakapcsolhato billentyuzet sajat akkumulatorral es csatlakozokkal) ? Nem tudok rola. Tablet minden meretben 6" -tol ugy nagyjabol 12" -ig ? Nem. Standard USB aljzat tablet-en ? Nem nagyon. SD / microSD bovithetoseg ? Ugy tudom, nincs. Standard miniUSB vagy microUSB a tablet-en (PC adatkapcsolat) ? Tudtommal nincs. Igaz, ezek nem mindegyike talalhato meg az osszes Android tablet-en, de talalsz olyat, ami megfelel (Asus TF300T reszemrol: nem olcso, de eleg jo).

... es en nem akarok rosszat az Apple-nak, vagy elvitatni, hogy sokmindent ok kezdtek el, de ... az Apple ideje lejart, ha nem tudnak valami alapvetoen ujat mutatni. Az olcso iPhone a sajat sirgodruk kiasasa lenne.

Nekem csak a valltaskam az, de nagyon jo, szeretem.

Hatizsakban van Targus meg Enrico Benetti, ez utobbit fogalmam sincs honnan szervaltam, de vagy 6-8 eves mar, es birja. A Targust a laptophoz vettem, de az is jol turi a kinzast.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Amíg nem használtál elsődleges telefonnak hónapokig iPhone-t, addig csak a kérdéseket tedd fel, válaszokat ne adj rá, légy szíves, mert nem tudsz! ;)
Mondom ezt úgy, hogy évekig iPhone-t nyúztam felhasználóként, most pedig Androidot már pár éve. Alma (sic!) és körte...

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Nem tudom, azert vannak jogos felvetesek. Nekem pl. a szabvanyos csatlakozo neha rettenetesen hianyzik, azt ugyanis konnyebb barhonnan szervalni, mint kimondottan iphone kabelt, ami raadasul meg pofatlanul draga is, plusz a telo eleg valogatos, hogy milyen kabeleket szeret. Azert microUSB-t mar a legutolso kinai gyarto is megtanult ugy gyartani, hogy ne vegezze vasarlas utan egybol a kukaban.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Én éppen most tervezem lecserélni a lassan már túl kicsi és lassú telefonomat (egy Motorola Defy+-t), és hosszas gondolkodás után arra jutottam, hogy mégiscsak iPhone lesz a következő. Hiába van óriási választék androidos telefonokból, még sincs olyan, ami nekem tökéletesen megfelelne. Az iPhone sem fog, de biztosan jobb élményt fog nyújtani. És pont erről is van szó, a legtöbb embernek az általad felsorolt dolgokból nem sok mindenre van szüksége, és én merem állítani, hogy az iPhone korlátai sokszor jók is – bármilyen furán is hangozzon ez.

Vajon hányan tudják egyáltalán mi az az OTG? A HDMI-t és az MHL-t is biztosan használja valaki, de például az Apple-nél inkább a vezeték nélküli dolgokban hisznek, ami azért elég kényelmes a legtöbb embernek (nekem is). Az "ipari szabvány microUSB-ből" is van pár féle azért és egy átlagembernél microUSB-ből is csak az van, amit a telefonjához kapott. Az egyik fontos érv az volt az iPhone mellett, hogy nem csábít állandó rendszerpiszkálásra, mint az Android, így több időm van értelmes dolgokkal foglalkozni :)

Elég sokat olvastam mostanában mindenféle telefonteszteket, és többen is arra jutottak, hogy a nyekergés egyetlen ellenszere a nem cserélhető akkumulátor. Nagyobb telefonnak én is örülnék azon tényleg van mit fejleszteni. A Dual SIM is hasznos lehet valakiknak. NFc helyett ők az AirDropot nyomják, amiről már valaki megírta, hogy azt megcsinálták, és működik, nem csak ilyen-olyan alkalmazások letöltésével meg lehet csinálni. (Az Android Beamet élőben kevesebbszerr láttam, mint ötös iPhone-nal rohangáló embereket)

Plusz még vannak/lesznek olyan apró-cseprő jóságok, mint a iMessage, az emlékeztetők, amiket a gépen beállítasz, és a telefonon is megjelennek, meg az új jelszavas dolog, aminek elfelejtettem a nevét, de szintén a hétfői esti mesében magyarázták.

Ja, és a végső érv: az alkalmazások, sajnos iOS-re tényleg minőségibbek az alkalmazások, mint androidra, ezt a saját szememmel kellett látnom.

Meg még egy érv: iPhone-hoz rengeteg kiegészítő van, például van hozzá normális, ráillő vízálló tok (több is), nem csak egy elbaszott one-size-fits-all zacskó, mint az Android-fronton. (Tudom, hogy van vízálló androidos telefon is, de mindnek van valami nyűgje.)

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Ha én most váltanák Defy+ mobilról biztosan megvárnám milyen lesz a de facto utóda.
Ha másért nem hát azért, hogy nem kelljen újra megvásárolnom a fizetős alkalmazásaimat. De az sem hátrány ha az új mobil is bírja a gyűrődést ha már egyszer ehhez szoktatott a Defy+

Normális HUP-ot használok!

+1 a Defynek. Nekem a sima Defy van, és gyári 2.2.2-es droiddal tűrhető a dolog.
Sőt uptime-ra gyúrva már 1850-órája megy :)
Azt hiszem nemsokára én is ilyen S4-Active ot nézek.

u.i.: iPhone-om nekem is van/volt , egyet értek a minőségről, viszont azt is látni kell, hogy az SD kártya és a testre szabhatóságban egy nagy mínuszt kap. Értsd a csengőhangon, vagy a hátterén (és nem cydázgassunk minden gyári), mert egy átlag felhasználónak ezek a fontosak ingyen!
Az Appstore-ban pedig sokszor fizetős ugyan az ami a Playben ingyenes....

Hát a Defy+ nálam már 2.3.4 vagy ilyesmi verzióval érkezett, és teljesen gyári állapotban is szépen lelassult egy idő után (még kevés alkalmazással is). Sőt, a kis beépített használati utasításában is az volt, hogy indítsa újra naponta (ez is csak egy ideig ért valamit). De a 2-es Android azért nem egy mai darab már (például nincs Google Now). A 4-esre frissítéssel meg senki nem akart foglalkozni. Ezzel szemben azt látom, hogy az ismerőseim 4-es iPhone-jára ősszel jönni fog az új verzió (3 évvel a kiadás után).

Most is 8 GB-es kártya van a telefonomban, és elégnek tűnik. Szerintem, ha van elég hely a telefonon, nem olyan nagy előny a kártya (nálam ez Androidon sem szempont). Szerintem hátteret lehet cserélni, és a csengőhangot is megoldják valahogy...

Az App Store-ban lehet, hogy 0,89 EUR éppen az alkalmazás, de nincs benne reklám, és normálisabban néz ki (sokszor normálisabban is működik) - sajnos. Én ezeket nem azért írom, mert akkora Apple-rajongó volnék, csak ezeket látom a két rendszeren úgy, hogy mind a kettőt látom nap mint nap. Tényleg örülnék, ha az Android a sokoldalúsága mellett hozná az iOS-es minőséget – akkor nem lenne kérdés a választás. Az sem kizárt, hogy 1-2 éven belül fel is fejlődik addig.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Jo azert a kartya, a zeneket es a konyveket valahova fel kell tolteni... :-)

Amugy fura, nekem is elojon ez a belassulasos tortenet. Most reszben eliminaltam azzal, hogy hanyagolom a Google Chrome hasznalatat, mert leakel, mint a fene, ez mar kiderult, viszont ezzel egyutt is vannak erdekes dolgok, pl. neha nem tudom felvenni a hivast, mert elobb csong, minthogy a kezeloszervek elobujnanak. Ritkan van szerencsere, de nem tudom mihez kotni. HTC Desire Z, Android 4.x
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

/o\ Hát köszthx... Pont erről beszélek, már feltettem rá, de ez így egy kísérleti takony élményt nyújt azért sokszor (sajnos még így is jobban megéri nekem, mint az eredeti, ami ugyanennyit lassult, csak folyamatosan és nem szakaszosan). A gyártó baszott adni frissítést, ezzel szemben a szintén 2010 körül négyes iPhone-re meg felmegy a következő iOS-verzió is.

De ha ennek ilyen piaca van, én megcsinálom 3000-ért.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Unfortunately XXXX has stopped.
XXXX is not responding. Do you want to close it? üzenetek rendszeresen. Van, amikor nem lehet feloldani a képernyőzárat. Néha nem lehet felvenni a hívást. Van, hogy az alkalmazás azonnal elindul, de néha fél perc után sem történik semmi. Újraindulások. A legnagyobb kedvenc az volt, amikor szép csendben lefagyott a telefonfunkció, és ugyan a telefont lehetett nyomkodni és használni (minden másre), de hívást fogadni és indítani nem lehetett.

Ez elég?

Hivatalosan nem adtak ki erre a telefonra 4-es Androidot, a XDA-fórumon kalapálják rá valakik – kisebb-nagyobb sikerrel.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

The Motorola Defy (aka Jordan) is a touchscreen smartphone manufactured by Motorola. Official CyanogenMod support is ONLY for the Motorola Defy, NOT the Motorola Defy+.
Lehetséges, hogy ez az oka a nálad tapasztalt problémáknak.
Én a helyedben ennyi hiba mellett inkább visszaraktam volna az eredeti gyárit és néha törölném zerora ha nagyon belassult.

Szerinted: XXXX is not responding. Do you want to close it? üzenetek rendszeresen. Van, amikor nem lehet feloldani a képernyőzárat. Néha nem lehet felvenni a hívást. Van, hogy az alkalmazás azonnal elindul, de néha fél perc után sem történik semmi. Újraindulások. A legnagyobb kedvenc az volt, amikor szép csendben lefagyott a telefonfunkció, és ugyan a telefont lehetett nyomkodni és használni (minden másre), de hívást fogadni és indítani nem lehetett
ilyen esetben nem az lenne a logikus, hogy visszakerüljön a gyári?

Tényleg értékelem, hogy segíteni próbálsz... De olyan érzés ezt olvasni, mint egy Windows-os hibaelhárítót: a végén csak rossz szájíz marad.

Nyilván én is rákerestem, megtaláltam, hogy "hivatalosan" nem támogatott. A gyári régi, és nem is fogják frissíteni. Nekem jó, ha kéznél van egy újabb Android (több okból is). Tudom, hogy mivel jár rátenni egy ilyen parkolt dolgot. Nem panaszkodtam, csak a tapasztalataimat írtam le. Erre a telefonra nincs jó megoldás, így a felhasználói élmény jelentősen korlátozott. Az iPhone-os ismerőseimen azt látom, hogy ők elégedett felhasználók. A tapasztalatok alapján hozok döntést, ezzel mi a gond?

--
"Trollhammaren sveper igen..."

+1

Most kezdtem el nézegetni, hogy esetleg van-e alternatíva az android/iphone világon
kívül, de sajnos nincs. A Nokia cuccok gázok, a windows platformra nincs program,
a blackberry már majdnem jó volt, csak ahhoz, hogy elérjem a gmail-es fiókomat,
külön kell fizetni, ami nevetséges, szóval vagy valami drága android, vagy iphone,
vagy marad a mostani.

Ez, meg az, hogy ő jelly beant (CM10) rak rá, hivatalosan meg a gingerbread (CM7.2) támogatott. Az is gingerbread mint a gyári, de legalább nem lassul be, meg nem fogy el a memória.

--
"I can't think of many people who deserve to go to hell, but people who teach its existence to vulnerable children are prime candidates."

Noh, elért a fagyás engem is.

Most hogy elhagytam a 2000 órás készenlétet (uptime) a wifi úgy beragadt, hogy teljesen belassult, s a "Local"
ami mindig is szétfagyasztotta a defy-met (jó mi? google termék) és soft-reset-elte, most nem, s úgy maradt (fagyva).
Akksi ki, ennyi volt, azért 84 nap már nekem egy jó uptime :P

"Az "ipari szabvány microUSB-ből" is van pár féle azért"

Nekem microUSB kábellel még sosem volt olyan problémám, hogy nem tudtam bedugni valamelyik microUSB portos (vagy azzal kompatibilis porttal rendelkező) eszközbe. Nem véletlenül lett ez az ajánlás telefonok részére. Ráadásul bármilyen töltő használható, legfeljebb lassabban tölti az eszközt, ha nem tud akkora áramerősséget.

Tehát ezen logika szerint, ha az ecseri piacon veszel egy TV-t amiről az eladó azt állítja, hogy tudja venni a beépített antennájával a DVB-T adásokat, majd otthon kiderül csak analóg tv-adás vételére alkalmas akkor szerinted abból az következik, hogy baj van a DVB-T szabvánnyal?
Érdekes!

Normális HUP-ot használok!

OTG? volt már, hogy túrán nem volt senkinél laptop és át kellett volna másolni a fényképezőgépemmel készített képeket valakinek... akkor jól jött volna az OTG kábel (SGS2-m van, ami elvileg tudja).

HDMI? sajnos az MHL is egy drága kábelt igényel, de ott a lehetőség, ha lenne mire kötni és full screenben akarnék játszani.

vezeték nélküli dolgok használatára kényszerítés: hát ne lásd, hogy most hogy áll fel az ötlettől a szőr a hátamon! Csak a gond van az ilyenekkel!

USB-ből nincs többféle! Van a szabvány és vannak azok a dolgok, amelyek nem is USB-k (én régen attól kaptam hülyét, amikor fényképezőgépeknél még az eladó is magyarázta, hogy ehhez 4 pólusú mini usb kell! de olyan nem is létezik! :D a canon, nikon, sony, ... mittoménmik saját csatlakozói nem usb szabványúak, az USB emblémát rá se tehetik és nem is hívhatják úgy.)

Milyen rendszerpiszkálgatásra szorulsz te android alatt? nekem még mindig a gyári OS van rajta rootolás nélkül és tudom használni ARRA, amire tervezték (és amire én is megvettem).

Az, hogy az apple fitogtatva saját erejét és dominanciáját direkt egy másik szabványt kreál és nyomat az NFC helyet, pontosan az, ami: oszd meg és uralkodj! Ezért utálom őket!

Emlékeztetők, amit a gépen beállítok: pontosan ugyanezt tudja az android is a google calendarral karöltve!

sok kiegészítő az iphone-hoz: ja, kurva drágán! és ha egy nyamvadt usb-t rá akarsz kötni, akkor már mélyen nyúlhatsz a zsebedbe. Ha hasonló funkcionalitást akarsz, mint egy mezei androidos telefon, akkor egy zacsiban cipelheted magaddal a kiegészítőket és ha még használni is akarod, akkor rájössz, hogy egy karácsonyfát vettél! Mindez azért, mert nekik mindig más utat kell járniuk...

Milyen rendszerpiszkálgatásra szorulsz te android alatt? nekem még mindig a gyári OS van rajta rootolás nélkül és tudom használni ARRA, amire tervezték (és amire én is megvettem).

Epp a multkor futottam bele az alabbi sztoriba: egy ismerosomnel voltam latogatoban es a lanya megkert, h nezzem mar meg a tabletjet, mert valami nem stimmel, semmit sem tud letolteni a play store-bol. Nezegetem, uristen android, de legalabb a negyes szeria, probalok lerantani valamit, jonnek a kerdesek, h tenyleg akarom-e, mondom igen. Es nem tortenik semmi.

A 10. probalkozasra nagy nehezen feldobott egy dialogus dobozt, ami valahogy ugy nezett ki, h "Hiba lepett fel a Google Alkalmazas Bolthoz feres kozben, hiba kod: [random alfanumerikus szemet]". Ocsem, mocskos informativ, minden kislany fejbol vagja mi a problema. Mint amikor az androidos settings appban megnezed az sd kartya adatait es annyit ir ki a koceraj, h "/dev/sd0". OKE.

Raguglizas utan a kovetkezo lepessort kopte ki:
- lepj ki az alkalmazasboltbolt, menj be a beallitasokba
- Alkalmazasok -> Osszes futo -> Google Play ize -> kenyszeritett leallitas -> cache uritese -> adatok torlese
- Alkalmazasok -> Osszes futo -> Google Play ize Szolgaltatas -> kenyszeritett leallitas -> cache uritese -> adatok torlese
- reboot

Mi a wtf? Mi ez, valami elkurt windows 98 klon? Azert vegig csinaltam, reboot es... SEMMI. Nem mukodott tovabbra sem. Gondoltam hatha elszurtam ezt a lepessort, ujra. Reboot... semmi. Poenbol beallitottam az egyik spam filter gmail accountom es... egy azaz 1 darab alkalmazast sikerult letolteni, majd ujra jott a szokasos "Hiba a letoltesben, kod: 234@#$".

Nem kell hekkelgetni, mi ? A legrosszabb XP-s, registrys hekkelos remalmaim jottek elo ezen a vackon, berhelni kellett, mint egy szaros windows 98-at. Ha ezt erre terveztek, akkor jelentem sikerult, ekkora fostengert veletlenul nem lehet gyartani.

A tobbire nem is reagalnek, onmagukban is implikaljak a fun faktort.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Őszinte részvétem a sztoriddal kapcsolatban, de el kell szomorítsalak, mert én is azt kell mondjam, hogy "még mindig a gyári OS van rajta rootolás nélkül és tudom használni ARRA, amire tervezték (és amire én is megvettem)". Persze az is lehet, hogy mi vagyunk az a két szerencsés, akiknél működik ez a "fostenger" :)
--
♙♘♗♖♕♔

Na ebbe en is belefutottam. A Market volt a rigolyas. A /data ala akarta tenni a cache-t, akarmit csinaltam. Aztan persze ha tele van, akkor 'mystic error' - meg nem mondana, hogy mi a baja! Emiatt nagyon beragtam, mert jo sokat tokoltem, mire kiderult ez a turpissag.

igen, a google is hibazik. sot, az android is bugos itt-ott.

A problemara a megoldas mount2sd vagy a2sd es hasonszoruek (... a marketbol). Azokban kapasbol benne van, hogy mount --bind -olja specifikusan a google market cache dir-jet a /data alatt. hat bazzz.

Amiert az android ezzel egyutt is jobb, az az, hogy ha nem tetszik, akkor kihagyhatod az egesz google-t ugy, ahogy van. xda-developers-en szinte minden ROM google apps nelkuli, es kulon kell tolteni hozza gapps-ot, licensz okok miatt. Ha ehelyett te amazon market-et teszel fel, az a te szived joga. Az android maga opensource, a google egyeduli hatalma az android felett a market/gapps -ban rejlik.

Aranyosak ezek a "ez a hulye tuti csak egy hibat talalt, biztos bena juzer" jellegu worksforme probalkozasok, tenyleg hozzak az emlitett fun faktort.

Nem egy eleg durva es kritikus, az Apple-nel is megszokott modon sok major releasen ativelo hibat talaltam mar benne, de ez csapta ki annyira a biztositekot, h hosszu ido utan eloszor majdnem falhoz csaptam az emlitett eszkozt. Ha sajat lett volna ott kot ki.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Valószínűleg én is valami ilyen nem szabvány csatlakozóba futottam bele.

Az OTG, HDMI és a többi ilyesmi: mindegyikre találni fogunk egy példát, ami miatt tényleg jó lenne, ha lenne a telefonon. Meg az ellenkezője is: nekem felesleges volna pl. a HDMI csatlakozó, csak zavarna, hogy ott van az oldalán és rosszabb tőle a fogása. Ilyen volt a régi gépemen az eSATA-USB kombicsatlakozó. Az elején öröm, hogy van, de 3 év alatt egyszer sem használtam, csak nehezebb volt az USB-s dolgokat beledugni.

Vezeték nélküli: nem tudom, hogy találkoztál-e már testközelből Apple-termékekkel... Nem tökéletesek, de azért elég tisztességesen meg vannak csinálva. Az AirDrop meg szerintem nem szabvány, csak egy szolgáltatás. Utálni meg végképp nem kell őket, szerintem csak arról van szó, hogy ők tényleg elhiszik, hogy valami nagyot csinálnak, és ezzel hajtják magukat. Az ultralinuxisták meg szabadságharcosnak hiszik magukat, ők meg abból merítenek erőt, a microsoftosok meg a komoly corporate faszagyerekeknek gondolják magukat és így tovább – ez egy ilyen bicikli :)

Kiegészítők: Az iPhone-hoz van igen sok dolog, pont azért mert elterjedt és nem minden második nap jön ki, hanem évente (külső formára meg eddig kb. kétévente vagy hogy), így könnyebb bármit is gyártani hozzá.

Hogy milyen rendszerpiszkálgatásra? Például örülnék, ha a telefonomra kiadták volna legalább a 4-es Androidot. Ehhez mindenféle kalapált ROM-ok kellenek. Persze ez nem muszáj, csak ingerem van rá.

De nem kell félreérteni, én szeretem az Androidot is, vannak jó oldalai és az iOS-nek is kevésbé jók, nekem most az utóbbi felel meg jobban valószínűleg. Én örülnék, ha az egyik sokkal jobb lenne, mert akkor kurva sok időt megspóroltam volna a döntésen.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

El kell, hogy keserítselek: 6 féle USB csatoló biztosan van: standard A és B (nyomtatókábel két vége), mini A és B (tipikusan régebbi digitális fényképező), micro A (ilyet még csak papíron láttam) és micro B (az USB-s mobilok kilencvensok százalékán, újabb digitális fényképezőkön). Más kérdés, hogy bármelyik járatos USB kábel kapható 1000 ft alatt, így nem ez fog hátba vágni...

Még a wikipedian is fent van ez az info, nem kell hozzá szakkönyv sem...

Jó-jó, igazad van, de én erre reagáltam:

"USB-ből nincs többféle! Van a szabvány és vannak azok a dolgok, amelyek nem is USB-k (én régen attól kaptam hülyét, amikor fényképezőgépeknél még az eladó is magyarázta, hogy ehhez 4 pólusú mini usb kell! de olyan nem is létezik! :D a canon, nikon, sony, ... mittoménmik saját csatlakozói nem usb szabványúak, az USB emblémát rá se tehetik és nem is hívhatják úgy.)"

Volt "szerencsém" Motorola Defy+-t használni, az valóban szörnyű készülék és valószínűleg ezért érzed az "állandó rendszerpiszkálás" szükségességét. Amióta nexusaim vannak csakis stock androidot használok root nélkül, teljes megelégedéssel.

"Vajon hányan tudják egyáltalán mi az az OTG?"
Lényegtelen hányan tudják, de ha szükségem van rá akkor tudom használni.

"NFc helyett ők az AirDropot nyomják"
Nekem egyszerűbbnek tűnik egymás mellé tolni a két telefont. Szinte naponta használom.

"emlékeztetők, amiket a gépen beállítasz, és a telefonon is megjelennek"
Gépen Google taskban beállítom, telefonon gtaskban megjelenik. Mi ebben az újdonság?

"az alkalmazások, sajnos iOS-re tényleg minőségibbek az alkalmazások, mint androidra, ezt a saját szememmel kellett látnom."
Motorola Defy+-ra a 2 éves 2.3.6 a legfrissebb elérhető, normálisan működő android verzió, amire valóban minimális minőségi alkalmazás van.
Nézz meg olyan alkalmazásokat ami >16 API levelt kér.

OTG: Neked nyilván jó, ha van. A legtöbben nem tudják mi az, és hogy kellene használni. Én sem használok pendrive-ot pl. évek óta. Fotókhoz meg az iOS-nek is van egy külön kis vacka (Camera Connection Kit). Az androidos telefonokhoz viszont nem lehet kapni azt a rengeteg féle fiszfaszt, amit az iPhone-hoz. Megértem, én sem gyártanék ennyire széttöredezett és gyorsan változó piacra. Ennyi az egész: vannak mindkettőnek hátrányai és előnyei.

NFC vs. AirDrop: Az NFC azért több dologra alkalmas, nem csak fájlátvitel( kezdeményezésé)re. Lesz az még az iPhone-ban is. Szerintem meg mondjuk pont jobb az AirDrop fájlmegosztásra.

A Defy-on már jó ideje 4.1-es Android megy, tudom milyen alkalmazások vannak rá. Látom mindkét alkalmazásboltot testközelből nap mint nap.

Még egyszer elmondom: itt nem az van, hogy szerintem szar az Android, hanem hogy most nekem éppen jobban megfelel egy iPhone. Másnak meg más jó. Már lassan kevesebb Android-fikázó iPhone-ost látok, mint a fordítottját. Most mi a baj pontosan az Apple-lel? Drága? A Samsung Galaxy is az. Büszkék a saját vackukra? Mindenki az. Sorban állnak az új iPhone-ért az emberek? Az alsó kategóriás fos Nokiákat is vették 10-12 éve mint a cukrot, pedig azok csak akkor jöttek szét, ha leejtetted őket, ha te akartad szétszedni, akkor nem. Ráadásul kb. az összes többi gyártó gyorsan elhúzott mellettük funkcióválasztékban. Az imádat mégis olyan mélyen ül egy csomó emberben, hogy még most is várják a csudatelefont a bukdácsoló Nokiától.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Mivel kb 100 euro-bol legyartjak es 700-800 euro koruli aron adjak igy van boven mozgasteruk arcsokkentesre.

nem csak azt feltételeztem, hogy valami furcsa ízlés ficamod van, és azt gondolod hogy a defy különbül nézki és azért vettél olyat.
btw elmondanád mi benne szerinted $100?(semmi kötekedés tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre)
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

De hát azt is írtam, hogy a HTC One néz ki szerintem jobban. (A Defy-t tavalyelőtt vettem, meg amúgy sem egy kategória) A legjobban a "krómozott" műanyagcsík zavar az S4 oldalán, ez szerintem olyan dolog, ami mindennek olcsó kinézetet tud adni. Ezenkívül a nagyon műanyagnak kinéző borítás miatt nem tetszik. Plusz a formája sem igazán az esetem, de az nem az olcsóság kategóriája már.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Jaja! Ezek azok a cikkek, amikben leírják, hogy mennyiért lehet beszerezni az alkatrészeket, mennyibe kerül az összeszerelés. De szó nincs a kutatás fejlesztés kiadásairól, az iOS fejlesztési költségeiről, stb.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Az Apple profitját nézve a felsoroltak még egy százas (EUR-ban), a maradék (4-500) meg a haszon (200e Ft-os listaárral számolva)... nem véletlenül előzte meg (vállalati értékben) az Apple a Microsoftot, ahol pedig köztudottan "alig bírnak valamit kezdeni a profittal, olyan sok van belőle"

Nem vagyok biztos benne, hogy az uniós vámoknak és az áfànak nincs köze ahhoz, hogy a 650 dolláros telefon itt 200000. Különben a felső kategóriás androidos telefonok is ennyibe kerülnek – nézd meg az álistákat. Ha azt vesszük, egy Samsung vagy HTC még egy kicsit előnyből is indul, mert nem egyedül fejleszti a rendszert a telefonjaira.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Abban igaza van, hogy a negyedéves profitjelentéseken látszik, hogy az Apple jóval nagyobb haszonnal dolgozik, bár ebben benne van az is, hogy a szolgáltatóktól szedi a sápot az iPhone után.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Ez igazán nem érv, mert minden mobilszolgáltató mesterségesen manipulálja az árakat. Vodafone Red azonos havidíjú csomagban a SGS4 csak 37990 Ft, és a Red sokkal jobb díjcsomag mint a T-mobile 20 ropis csomagja. A Vodafone-nál a havidíjnál nem lesz magasabb a hó végi számla, ha külföldre nem telefonálsz és nem emeltdíjazol mert minden belföldi számra érvényes a korlátlan beszélgetés még a T-mobilenál csak Telekom számokra korlátlan, tehát a havi számlád magasabb lesz mint a havidíj.

És különben is meg lett mondva ezerszer, hogy a multi úgyis mindent áthárít az ügyfeleire. :-)