Szövegírást vállalok webre

Fórumok

Szövegírást vállalok weboldalakhoz vagy egyéb tanulmányokhoz. A többnyelvűség és a szakszövegek megírása sem akadály. Évek alatt nagyon sok minőségi munkát elvégeztem. Egy weboldal, melynek én írtam a szöveges tartalmát tavaly elnyerte a kiváló tartalom díját.

További információk itt találhatók: http://szovegiras.us

Referenciáim: http://szovegiras.us/szovegiras-referenciak/

Kérdésekkel a szövegírás oldalon található elérhetőségeken keresztül fordulhattok hozzám.

Hozzászólások

látom te is csak ezért regisztráltál ide

Egyébként nagyon vicces felhívás :)
Ilyet én is simán vállalnék. Ugyan nem nyertem (ismeretlen ;) ) díjakat, de némelyik cikkemnek magas pagerankje és látogatottsága volt. A mai alkotásaim minősége pedig simán veri akármelyik indegszes cikkét. Ha kérik, akármilyen témában, ugyanis körüljárom.
Na jó, csak meghökkentett, hogy valaki szerint ma van ilyenre igény, amikor komplett weboldalakért sem szokás fizetni.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Az a helyzet, hogy szükség még volna is ilyesmire, ha fizetőképes kereslet valószínűleg nincs is, mert amit honlapként megírni és cégéren felvállalni képesek egyesek, az webdoktorért kiált.

Viszont nem vagyok arról meggyőződve, hogy éppen az elégít ki minden szövegírói igényt, aki a személyes oldalán ilyet képes elkövetni: "jelenleg egy új könyvön dolgozom, mely pár hónap múlva kerül nyilvánosságra."

Az írói munkásság álszerénységgel nem vádolható önkritikája ('Első könyvem 2004-ben jelent meg „A játszma rabjai” címmel, aminek a tetszési indexe és a gazdaságossága nem mutatott egyenes arányosságot' - amely mondat megmosolygásához szintén nem kell Grétsy Lászlónak lenni) kapcsán akár a néhai poliverzum klónjának is vélhetném új kollégánkat.

Ha majd egyszer egy időkapszulából előkerül ez a kordokumentum, ámulva fogják olvasni (és majd szabadulni sem tudnak az érdekes soroktól) köbükijeink, hogy - dacolva a letűnt korok kudarckereső hagyományaival - a XXI. században a vállalkozások elkezdtek a sikerre törekedni.
Hálás vagyok azért, hogy ebben a korban élhetek.

Miről miről
Hát hogy ha te is átlagos magyar kisvállalkozóként az életedért küzdenél, biztos más lenne a véleményed
És pont nem egy mondat nyelvhelyességi elemzésével lennél elfoglalva, pláne nem egy ember hirdetésének a fikázásával
Amit te aga eftárs és lx műveltek az pl a vaterán de bárhol máshol is kimeríti az üzletrontás fogalmát

Sokan csodálkoznak miért tart itt az ország, ahol
Te vagy a bizonyítéka
Hozod a tipikus átlag magyar mentalitást, a másik fúrása, fikázása, dögöljön meg a szomszéd tehene is
Akinek van Angliában, Németországban dolgozó ismerőse, az tudhatja tőle hogy kint is ha van 3-4-5 magyar együtt akkor ott fúrják egymást ahol tudják
A lengyelek és más nációk meg összetartanak és sajnálnak minket

Még mindig nem értem miről beszélsz.
Egy szövegírással foglalkozó valaki reklámozza magát, én meg kiemeltem egy mondatot a referenciájából (van ott még bőven) és kielemeztem, hogy ez szar.
Tőlem mindenki azzal keresi a kenyerét, amivel akarja. Te voltál az, aki idejöttél és halmozott ferdítésekkel vésett mondataiddal körbe körbe futkározol. (hogy értsd: hogy jön ide a "szegény magyar cégtulajdonosok" illetve "az egymás fúrása"?)

Nem értelek. Valaki idejött, hogy ő képes ilyesmire, itt a referencia, ennyiért, blabla. Mi írtuk, hogy akár olcsóbban, jobbat, minden bizonnyal ugyanolyan, vagy jobb tapasztalattal tudunk. Te, aki nem a hirdetés feladója vagy ezen besértődsz, meg nincs összetartás.
Ha azt mondja, ő felépít és karbantart egy 100 gépes hálózatot, itt a referencia, stb, akkor is ugyanez történik. Viszont vannak itt olyanok, akik az említett hálózat mellett még "szövegírást" is csinálnak. Nem kell messzire menni, ott van mondjuk Trey.
De nem is 'fúrásról van itt szó, hanem kapott egy erős és jogos kritikát.
Észrevetted? Csak ketten akadtatok ki ezen. Lentebb van pár link miért mondjuk ezeket, milyen irány kellene.
Amúgy még mindig állom, versenyeznék vele "szövegírásban".
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

"Mi írtuk, hogy akár olcsóbban, jobbat, minden bizonnyal ugyanolyan, vagy jobb tapasztalattal tudunk."
Ha megadod a főnököd telefonszámát, szívesen tájékoztatom arról hogy tudok valakit aki a te munkádat olcsóbban, jobban és nagyobb tapasztalattal elvégzi
Egyébként miért fáj nektek ennyire a topicnyitó ajánlata? Majd a piac- ami szerintettek szent és sérthetetlen, és sokkal jobb gazda mint az állam-lásd a gazdaág csödtömegét- eldönti hogy alkalmazza-e őt szövegírásra

I'm Feeling Lucky (book): The piece of copy he's most proud of, however, is the health warning he wrote when the Google toolbar was launched. "Please read this carefully. It's not the usual yada yada. By using the advanced features version of the Google toolbar, you may be sending information about the sites you visit to Google." The toolbar's creator, Eric Fredricksen, "agreed that talking to people about privacy upfront would reassure them nothing sinister lurked in the shadows".

m1v

"A többnyelvűség és a szakszövegek megírása sem akadály."

nacceru.
egy kis izelito kellene nekem a minoseget illetoen.
mondjuk magyar es urdu nyelven, a szupernova robbanasok es a kettos rendszerek tavolsagi problemai temaban.

+1
Azt írja, Franky Silver-nek hívják. Eredendően külföldinek tűnik, hogyan ír olyan helyesen és szakmailag tökéletesen Magyarul?
Jelzem, rengeteg spam-et fogtak a rendszereim, amelyekben ez a név is feltűnik. Max nagyon hasonló, mert spam-eket nem szoktam rendesen végigolvasni. Fraud lenne?

Tényleg ebből élek, szövegírásból és nem spamkészítésből. Amúgy pedig az informatív szó ezek szerint igen eltérő a kettőnk olvasatában. Például a vesszők számán fennakadni, valamint a nevemen poénkodni, hááát, ebben semmi informatívat nem tudtam felfedezni. Valószínűleg az informatikusoknak - a két szó hasonlóságából adódóan - "megbotlott" valahol a szövegértési képességük. Na látod, például ez az utolsó mondatom semmi informatívat nem tartalmazott, néha én is lesüllyedek a fikázás szintjére.

Az eredeti kérdésre visszatérve, ha szöveges tartalomra van szükséged, tökéleteset kapsz. A Google is szeretni fogja és a látogatók is.

franky silver

Akkor azt elnézted. Valóban ez az oldal az utóbbi hetekben kissé visszacsúszott 10-12. helyre (nem hatodik oldalra), de a másik oldalamon a szövegírás aloldal tartja a 3. helyet. Nem ez a két oldal, valamint az egyetlen szó, amivel már bizonyítottam, hogy értek ahhoz, amit csinálok, de valójában nincs okom arra, hogy itt vagy bárhol máshol "mosakodjak" mások előtt.

franky silver

"Például a vesszők számán fennakadni"
Azért akadt ki a vesszőszámláló a fejemben, mert abba a mondatba a vesszőkön kívül elfért volna még egy-két pont is. Ráadásként van, ahol rossz helyen van a vessző. Ha már ennyire a szövegírásból élsz, pont neked nem kéne magyartalan mondatokat gyártanod. (nem csak az angol nem szereti a többszörösen összetett mondatokat, még ha a magyar toleránsabb nyelv is).

SEO: A szöveg csak egy része a SEO-nak (kb a fele, kétharmad része), a másik része meg nem "All in One SEO Pack 1.6.13.3".

Csak hogy értsd miért kapod azt, amit te "fikázás"-nak hívsz: Mert pofátlan módon még spammelsz is

Ha egy szoveggyarto kisiparos nem figyel a nyelvtani helyessegre, helybol hiteltelen. Ezert akadtak fenn a vesszok szaman.

Azt mondod magadrol, hogy szovegirast vallalsz. Minosegtelen szoveget barki elo tud allitani, az igazi muveszet a _helyes_ es _ertheto_ szoveg irasa, mely emellett meg marketingertekkel is bir. Ebbol a fajtabol van nagyon keves, ezt szokjak megfizetni.

En tenyleg nem akarlak bantani, komolyan, viszont ma manapsag nagyon sok minosegtelen szoveget olvasni. Plusz egy nem kell.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

A sok fikázó gondolom még sosem vett rész webes projektben, mikor SEO képes szöveget kellett (volna) az oldalba illeszteni, aztán a webfelület elkészült, a tartalomra meg csak ígéretek voltak a roppant_elfoglalt megrendelőtől. Aztán jött az ötletelés, hogy írja meg a ... (grafikus/programozó/aszisztens/Gizike). Aztán mikor végre valaki nekiállt hogy elkészítse, akkor ment a csodálkozás, hogy a tartalomkészítés nehéz, időigényes. Igenis van kereslet arra amit a topicnyitó kínál.

Nem mondtam hogy nincs kereslet, de nem hittem volna azt, ma ebből valaki megél.
Félrelőttél a webes projectnél is, részt vettem (veszek) párban, sikeresen. De ma már sajnos csak hobbi. 2013 Magyarországában ezért nem szeretnek fizetni ha nem fontos. Szórakozásból csak ha kedvem van, akkor vállalok el ilyet. Igény bőven lenne rá.
Amúgy még semmi komolyabb taslit nem kapott, ez itt még bemelegítésnek is kevés. A fentebb említett (szintén író) Poliverzum annyit kapott, hogy önként lépett le.
Az megint más, szívesen részt vennék egy webes újságíróversenyben. Kíváncsi lennék melyikünk végezne előrébb.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

hogyan gondolod, hogy ilyen hitelrontoan nyilatkozol!? ingyenes cms-t olcson vett domainre felpakolni es azt veletlenszeru tartalommal telelapatolni, pusztan reklambevetelek remelese miatt (ironikus modon ezek az oldalak egymast reklamozzak legtobbszor), epito, hasznos alkotas :-)

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Szerintem inkább foglalkozzál a Fork oldaladdal
Nem is értem hogy trey miért tűri el a hup logo általad való nyílt lenyúlását és az itteni reklámozását.
Kíváncsi lennék hogy az itteni nagy cégek, akik itt hirdenek (Lufthansa,prefession, Kürt stb) mit szólnának ha látnák az ottani szennyáradatot és a megtévesztő logodat.
Hozzád képest gabucino egy ministránsfiu volt
Mondjuk a neved mindent elmond a jellemedről, kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna

Ismét megmutatkozott az idiótaságod. Itt látszik tökéletesen, hogy minden ismeret, tudásbázis és utána olvasás nélkül, mindenféle okot mellőzve neked egyetlen célod van: beszolni másoknak.
Nem is értem trey miért tűri el a hozzád hasonlókat, az általad is említett gabucino legalább nem randomban szolt be az embereknek.

"Tudást a legegyszerűbb eladni. Csak kell keresni magadnál butább embereket hozzá."
Épp ellenkezőleg: egy butább ember legtöbbször meg van győződve arról, hogy megfelelő képzettsége, tudása, információja van arról, amiben döntenie kell, és görcsösen ragaszkodik a rossz döntéséhez. (Pl. számítógép-beszerzés, szoftverbeszerzés, cégek fejlesztési stratégiái, egyéni képzési stratégiák, stb.) Ha észérvekkel akarod meggyőzni a hiányosságairól, akkor frusztrálod. Ha eredményesen akarod meggyőzni, akkor pedig át kell verned, még akkor is, ha az ő érdekében teszed, vagyis ha használni akarsz neki és nem vagy rosszindulatú vagy épp közönyös vele szemben. Első menetben - így vagy úgy - mindenképp sértened kell az ő veled szemben eleve meglévő, kicsike bizalmát, aztán, ha tisztességes vagy, akkor később be tudod neki bizonyítani, hogy nem ellene, hanem az ő érdekében léptél fel a nagyobb tudásod birtokában.

Ez igaz egy munkahelyi kapcsolatban. (Rendszeresen tapasztalom én is.)
Termék esetében viszont nem. Ma emberek könyvkivonatokat vesznek infótermék néven.
Mit is jelent ez?
Valaki kiolvas pár tucat könyvet, majd ír róla 4-5 oldalt és eladja 4-5 könyv áráért egy WP-s agyon SEO-zott oldalon. (Ez nem csak hazánkban van így.)

"Épp ellenkezőleg: egy butább ember legtöbbször meg van győződve arról, hogy megfelelő képzettsége, tudása, információja van arról, amiben döntenie kell, és görcsösen ragaszkodik a rossz döntéséhez. "

Viszont rá is igaz, hogy keresni fog önmagánál butább embereket, így az Ő tudásának is értéke van. Ilyen ez a rekurzió :)

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Megnéztem pár referenciát. Olyan érzésem van, hogy kényszeredetten akarsz "különlegesen" írni, és emiatt pozitív, kellemes csengésű mondatok helyett merev, görcsös mondatok jönnek létre.

:)

Ezeket a formázatlan tömbszövegeket (a babaindexet, és a könyvfelvásárlást néztem meg) sose értettem, azt gondoltam, valakit kizavartak a bölcsészkarról vagy a kodolányiról, aztán így ír, és senki nem volt, aki szóljon neki, hogy hello, ez web.

Ezt szoktuk hivatkozni amúgy: http://www.nngroup.com/articles/how-users-read-on-the-web/

Most ehhez jönnek még tone of voice meg design personality studies dolgok (legismertebb a mailchimpé: http://voiceandtone.com/ )

Vitathatatlan, hogy kb. egy amolyan száraz, porózus origo.hu-t hozol, gyakran vitatkoztam ott újságíróskodó volt szobatársammal, hogy ez miért jó vagy nem jó így.

Az emberek a mondatokba csak bele-belekapnak, és ezt nem látom az írásaidban (biztonságos napozás, könyvfelvásárlás első oldala), hogy ez működne velük.

Szóval magyar viszonylatban nem rossz ez, de ettől még nekem picit citromíze van ennek a narancsnak. Angolul hogy írsz?

Aadaama, viszonylag normális hozzászólásodhoz csak annyit tennék hozzá, hogy az origó (amit valszeg pár nagyságrenddel többen látogatnak, mint a kipécézett oldalt) hemzseg a nyelvtani hibáktól, szinte nincs olyan cikk, amibenamelyben ne lenne súlyos nyelvtani hiba

Ha jól értem az origó nyelvminőségéről elmondottakat, akkor megeshet, hogy te vagy ott a korrektor.

"Az azért még hozzátenném, hogy az origó nem szövegalkotási profizmussal házal."

Ez rendben is van, de én akkor tartok hitelesnek egy cikket, ha az szintaktikailag és szemantikailag is helyes. A szintaktikai helyesség a cikk írójára vonatkozik (de mivel ezeken az oldalakon nincs cikk író megjelölve, tovább eszkalálódik, tehát az egész portált minősíti), a szemantikai hibák viszont by design az egész oldalt érintik. Nem kell a szennylapokig tempózni a "ganyéjban", hogy összefussunk olyan cikkekkel, amelyeknél a cím kicsit el van ferdítve vagy akár a cikknek is csak a végén derül ki az igazság, vagyis az, hogy a cikkben egészen eddig falsul állították be az igazságot (mint amikor Eric Cartmen a könyvében Wendy-t elhordja mindennek, majd feltehetőleg szándékosan a következő oldalon írja, hogy "...de az is lehet, hogy nem. Nem tudom, én csak kérdéseket teszek fel").

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Semmi tisztem az origót, vagy bármelyik trehány és/vagy pongyola portált* védeni, egyszerűen szúrta a szememet, hogy úgy került ide, mint a négerek szoktak, akiket Amerikában vernek.

* Azért ahová a nyomtatott sajtó minden szakmai szempontból süllyedt, ott az onlájn hírközlésnek semmi oka szégyenkezni - sőt, onlájnéknál legalább (már ahol) a baromságok mellett megjelenhet az olvasó korrekciója, míg a nyomtatottban erre akkor is kisebb az esély, ha újságírásra és nem agitpropra szerződött a szerkesztőség.

Ha valóban az lenne a kommunikáció, amit a honlapodon állítasz, "információk, gondolatok, tárgyak cseréje" akkor nem Franky Silvernek neveznéd magad. Te a pénzen kívül láthatóan nem sok mindent szeretnél kapni, miközben azt hiszed, hogy kommunikálsz. De hát, szerencsére a kommunikáció nem az, amit állítasz. A SEO mellett ajánlanám még pl. Horányi Özséb könyveinek a tanulmányozását is. Mélyen.

Annak ellenére hogy a topicnyitó szerintem is gázos írói álnevet használ, az itteni tipikus fikázó mentalitás köszön vissza Erőss Zsolt -al kapcsolatos kommentekben is. Valaki (egy sportágbeli) meg is jegyezte hogy ilyen alpári stilus amit a balesettel kapcsolatban egyesek megengednek maguknak, minden más országban elképzelhetetlen lenne
pl lazus a nol.hu-n:
"»Miota magyar allampolgar? Bevandorlo „nemzeti” celeb, mint a Vidnyanszky. Menjenek vissza oda, ahonnan jottek. Havat ra!<<

http://hungariangeographic.blogspot.hu/2013/05/aki-onmagat-nem-szereti-…

"Ezt az írást azoknak ajánlom, akik az internetes fórumok olvasása közben némán és elkeseredetten csóválják a fejüket, a markukat ökölbe zárva - az ott lévő embertelenséget olvasva! "

http://mandiner.hu/cikk/20130525_bayer_zsolt_holt_lelkek

kilvadi ön téved, nem vagyok trafikos de még fideszes se. Csak vannak érzelmeim
A politikát meg aga_e(f)t(árs) hozza ide a Fork portálja reklámozásával
Csak ezzel az idézettel tudok vákaszolni a hegymászó linkből:
"Az alacsony intelligencia, a be nem vallott tudatlanság és a komfortzóna kicsinysége arra kényszerített sokakat, hogy az emberi mivoltukból kivetkőzve 1. vagy az elállatiasodás 2. vagy az elgépiesedés útjára lépjenek, akik feladták elsődleges emberi funkciójukat: a gondolkodást. Sajnálatos tény, hogy ettől nekik is jár a korlátlan internethasználat és még sajnálatosabb, hogy a szavazati jog is. Ezeknek a volt embereknek, elsődleges ellenségük és gyűlöletük tárgya a még létező Homo Sapiens, akik bár lassan kisebbségbe szorulnak, de tetteikkel messze kiemelkednek közülük, akik így még mélyebbre süllyednek frusztrációjukban, amivel egyenes mértékben gyűlik a gyűlöletük, mindennel szemben - ami még emberi"

http://hungariangeographic.blogspot.hu/2013/05/aki-onmagat-nem-szereti-…

Már aki tudja mit jelent az hogy EQ
Csak megkell nézni 1-2 társkereső oldalt, ahol a nők egyre reménytelenebbül vadásznak a még független és EQ-val is rendelkező férfiakra

lasd mint fent.
egyebkent a legviccesebb, hogy pont attol idez cikket, aki az "elallatiasodas" olyan fokaig jut el rendszeresen cikkeiben, hogy a vele nem azonos nezeteket vallokat legszivesebben likvidalna. hol egy lampavason, hol az orgovanyi erdoben. de mar olyan is elofordult, hogy egy egesz nepcsoportot nevezett allatnak.

Gondolom te is még csak tv-ben láttál eltérő kultúrát és nem élőben találkoztál vele, ahogy 5-en a falhoz szorítanak este egy sötét utcában.
Ha szerencséd van, csak az okostelefonodat és a pénzedet veszik el, ha nem akkor az életedet is a "véletlenül" mindíg náluk levő késekkel
Rózsadombról könnyű osztani az észt
Látom nagyon frusztrál amiért valaki kimeri mondani az igazat, amit a társadalom kb 90%-a gondol csak a polkorrekt "demokratikus" szabályok szerint nem teheti meg.A

http://hungariangeographic.blogspot.hu/2013/05/aki-onmagat-nem-szereti-…

oldali idézethez miért nem fűzöl megjegyzést?
"Ezt az írást azoknak ajánlom, akik az internetes fórumok olvasása közben némán és elkeseredetten csóválják a fejüket, a markukat ökölbe zárva - az ott lévő embertelenséget olvasva!"

"Ha szerencséd van, csak az okostelefonodat és a pénzedet veszik el"
"Rózsadombról könnyű osztani az észt"

ne lottozzal, ne totozzal!
es gondolatolvasonak se menj, mert nagyon szarul csinalod!

ami azt illeti, eddig csak feherboru, "magyar", un. felsotizezerhez tartozo lopott meg. (munkaberrel)
megsem gondolom hogy te is gyilkos vagy!

az idezet linkhez mit varsz?
vki elmondja a velemenyet. tudod ez az amibol mindenkinek van.
sok dologban nem ertek vele egyet. es?

:)

Már harmadszor röhögtem fel hangosan a vergődéseden, ne haragudj meg.
Itt a HUPon -három megérdemelt kivételtől eltekintve- senkivel nem személyeskedtem komolyan. Sem te, sem a topicnyitó nincs közötte. De nyugodtan felveheted a páncélt ;)

Teljesen kizártnak tartom, hogy a főnököm találna mást aki olcsóbban végzi a munkámat, pláne nagyobb tapasztalattal. Egyrészt nem keresek túl sokat, másrészt nem keres embert. Kollégáinkkal nagy szerencsénkre hosszútávra terveztek, jól megválogatták kiket vesznek fel. Persze lehetne próbálkozni, de meglepődnél milyen gyorsan küldenének el a fenébe. (Láttam, ne éld át ;) )

Topicnyitó ajánlatára elég sokan alá tudnak ajánlani, (csak nézd át az itteni hozzászólásokat) én csak elmondtam a teljesen logikus véleményem.

Az aláírásomban szereplő oldal NEM AZ ENYÉM! Egyáltalán. Még egyetlenegy karaktert nem írtam oda. Egyedül a logó az én művem, mert az eredeti eléggé gagyi volt. Készítettem egy újat a HUP logót feldolgozva. Nos, az volt az amire Trey szólt is hogy "a lopás bűn" etc. A mostani csak hasonló, teljes mértékben az én művem. A cél is ez volt, hasonlítson, de mégsem. Mivel időnként, rajtam kívül mások is azt hiszik rólam hogy grafikus vagyok, ezért raktam az aláírásomba egy olyat ami kapcsolódik a HUP-hoz, és valami amit deezainoltam :p
Egyébként SJ-vel -aki az oldal gazdája- más közös grafikai dolgokat is terveztünk, csak végül nem fért bele az időmbe.
Mellékesen itt és itt olvashatod miről is szólna az a dolog. Ez alapján ponthogy kivinné a politikát innen.

Az amiről most SJ irkál, arról teljesen más a véleményem. Direkt nem szóltam hozzá.
No meg egyáltalán nem vagyok keresztény, nagymagyar, antiszemita, aspergeres (lassan már hátrány), kommunista, jobbos, szegfűs, barackosnarancsos, stb.-stb.
Realista vagyok. A politika kb. annyira érdekel, mint az hogy mit evett/kivel szakított a jóbarátok közt "sztárja".

--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nalátod, tudsz te normális hangnemben is beszélni.
Nem tudtam hogy sj-é az oldal mert az aláírásával sem utal rá, de te igen Így elnézést
A neved viszont eftársra asszociál:)
Csak azért szoltam bele mert feldühített hogy valakik áskálódnak egy ember ellen aki próbál megélni/túlélni a "válságban". Miért nem hagyjátok hogy a piac eldöntse, igény van-e rá?
Peace

Itt szinte mindenki ezt kapja aki állást keres. Szerencsére, mert legtöbbször egy interjú sem gyengébb. Sőt.
És nagyz még be sem nézett ;)
Számomra teljesen egyértelmű volt eddig, hogy egy IT blogon az angol et=@ . Ezért van ott az aláírásomban is. Mégpedig azért, mert a terminálban mindig ezzel találkozom, és a legtöbb mélcímem is ezzel kezdődik. :)
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Esküszöm a kedvenc trollom vagy, csinálni fogok egy figurát rólad a diopanorámámban. ;)
Ez egy nick. Kiejtve et. Ennyi.
Te meg nem vagy képes ékezetekkel írni, pedig blind keyboardod van. Nekem úgy 50 disztróból 49-ben egy percen belül sikerült beállítani ékezeteket.
Tudom, te már nem tartassz ott hogy ilyen pórias dolgokkal foglalkozz mint magyar nyelvű írás.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Van egy tévhit amit belénkvertek gyerekkorunkban. Kb. "hogyelőttmindigvesszőtteszünk. Vesszőtobzódás, fölösleges mondatfelosztás, nos ez nagyobb hiba. Tudtad, hogy az új szabályok szerint már a Budapesti is szabályos?
A tartasz szónál meg is álltam, de mivel mobillal a kezemben épp ételt készítettem, benne maradt.
Mellékesen én nagyzével ellentétben nem vagyok tökéles.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nem kell a hogy előtt mindig vessző, egy szóval nem mondtam. Ne terelj, helytelenül írtad. A „Budapesti” pedig csak abban az esetben helyes, ha egy intézményszerű rendezvényről van szó, például Budapesti Nemzetközi vásár.

Kérem a tisztelt bíróságot, hogy kötelezze a vádlottat a helyesírási szabályzat tanulmányozására és vizsga letételére.

Mindig szórakoztatónak tartom amikor egy random netes fórumban a véletlen hibákat róják fel, az amúgy 97%-ban helyesen író egyénnek -és itt most nem csak rólam van szó-, miközben ilyeneket írnak le gond nélkül mint "ahoz", profi programozó nyelvzseniként csak egynyelvű billentyűzetet ismernek, stb.
Köszi a linket, érdemes átnéznem nekem is, bár az ezévi változások pont nincsenek benne.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Ne tévedjél, szerintem a legtöbben tudnak magyar kiosztáson is írni, egyszerűen csak egy mentális context switch kiosztást váltani, és egy trollkodáshoz nem biztos, hogy megéri. Nekem pl. idő, mire megszokom az y-z különbséget, meg hogy pár dolog nem ugyanott van, mint angolon. Kell egy oldalnyi vagy több szöveg, hogy belejöjjek a gépelésbe. De ebből levonni azt a konzekvenciát, hogy csak egynyelvű billentyűzetet ismernék... tudod mit, inkább tartózkodok a minősítő jelző kimondásától, nem lenne az jó egyikünknek sem.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Nem rólad van szó.
Amúgy az tény, hogy programozáshoz egyszerűbb használni az angol kiosztást.

Viszont van egy apró történetem. Chatelgettem egy lánnyal magyarul, hónapokon át sokmindenről. Nem igazán értett a számítógépekhez, csak használta. Közel fél év után derült ki, hogy egyébként Arizonában él 20 éve. Egyszer nem vettem észre abból ahogy írt, pedig ott neki US billentyűzete van. Csak annyit mondott, néha nehéz elérni az altot a laptopján hogy előjöjjenek az ékezetek, merthogy még magyarra sem volt átállítva.
Pedig ő nem csak trollkodni járt, mint ahogy írtad, ide a Z.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Az US Intl. kiosztas elonyei. Ettol eltekintve, az amerikaiak jo resze nem hasznal Intl kiosztast.

Egyebkent en is kodolok, illetve elsosorban scripteket irok, amihez jol jon, ha a pontosvesszot meg a kockas zarojelet nem altgr+barakarmivel kell elerni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Megszokás kérdése. Mivel üzemeltetés és programozgatás mellett elég sok hivatalos levelet is kell írnom, ahol ugye nem írhatok ékezet nélkül, így magyar kiosztást használok. Egy pontosvesszőnél nem veszek észre különösebb problémát, kényelmetlenséget, mivel megszoktam.

En nagyon sokaig (tobb mint negy evig) dolgoztam magyar kiosztason, programoztam es rendszergazdaskodtam is rajta. Eredetileg egy Mac tesztelese miatt ismerkedtem meg az angol kiosztassal, mert a maces magyar tulsagosan is eltero a PC-shez, es akkor meg nem tudtam, hogy lehet custom kiosztast rakni egy Macre. Aztan valahogy ugymaradtam. Azota angol kiosztason gepelek, es ugy erzem, hogy konnyebb. De ez szemelyes tapasztalat, persze. Az ekezetmentesseg viszont nem ekkortol datalodik, mar magyar kiosztason is lusta voltam megkeresgetni az ekezetes karaktereket (azokat nem sikerult teljesen elsajatitani).

En majdnem teljesen vakon gepelek ugyanis, ha ismerem a billentyuzetet, ami a kezem alatt van, akkor full vakon, ha nem, akkor kell egy par nap, amig megszokom. Mindket kiosztason tudok vakon gepelni, csak a valtas rettenetesen nehez, sokszor utom azt, amit a masik kiosztason utnek.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Egyszer beküldtem Treynek egy szavazást, valami ilyesmi szöveggel: "Zavarnak a különböző billentyűzetek közötti méretkülönbségek?"
Sajnos nem került ki, de ahogy látom nem csak engem zavar. Kedvenc (tönkrement) Logitech-emen ment a vakongépelés, laposon félreütök, a többin szintén.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)