Hogyan tekintesz a TV-re?

Címkék

Hasznosnak tartom és nézem.
9% (52 szavazat)
Semlegesnek tartom és nézem.
14% (83 szavazat)
Átralmasnak tartom, de nézem.
4% (24 szavazat)
Hasznosnak tartom és nem nézem.
4% (22 szavazat)
Semlegesnek tartom és nem nézem.
29% (169 szavazat)
Ártalmasnak tartom és nem nézem.
27% (155 szavazat)
A TV a sátán műve, de nézem.
4% (22 szavazat)
A TV a sátán műve és nem nézem.
9% (51 szavazat)
Összes szavazat: 578

Hozzászólások

Ezen topik nyomán: http://hup.hu/node/123725

TV nézésnek számít ezen szavzásban a napi rendszerességű min 10 perc bekapcsolása valamely streaming jellegű csatornának, tehát ahol csak csatornát lehet választani, nem tartalmat.

DVD-ről, torrentről youtube-ról film nézés nem számít TV nézésnek.

Egyeb: szemuvegen keresztul.

Furcsa kerdesre furcsa valasz.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

>Hogyan tekintesz a TV-re?

felesleges porfogó

--
Live free, or I f'ing kill you.

TV előfizetés = válóók. Nagy képernyővel nincsen gond, csak a tartalommal.

kép

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

annak a szórakozása, aki nem talál magának más elfoglaltságot és szeretne. vagy kíváncsi, hogy mások mivel fogják szórakoztatni legközelebb, mikor találkozik velük. meg hogy tudjon miről beszélgetni velük. no átkapcsolok a HUP csatornáról egy kis "külvilági" elfoglaltságra ;)

kérdés az, hogy mikor rakod le aludni a kölyköt. én max 10-kor már fekszem, délután kábé 5-6 között érek haza, a kettő között meg már nem sok idő marad! ebben az időintervallumban neten keresek magamnak ismeretterjesztő filmeket vagy információkat gyűjtök (legyen az napi hír, vagy bármi más ami érdekel), vagy olvasok könyvet és mióta nem nézek tévét, kábé 5-6 éve, azóta valahogy sose unatkoztam ...
de kérdésként felmerülne, hogy melyik tévén vannak pölö ehhez hasonló szellemi szintű művek tömkelegével: http://www.youtube.com/watch?v=EOvkFLK1fn0 ?
valahogy még ha lenne is, akkor se fogok alkalmazkodni egy műsorfüzethez se, megnézem én azt a neten ingyen. mindig megtalálom az ilyeneket ...
_______
16,67 %

Hali!

Amikor hétvégén otthon vagyok akkor háttérzaj. Kivétel az F1 futam.

Üdv:
Feri

Gondolom, nem a TV készülékről van most szó, hanem a benne levő műsorokról.
Mivel sok van, ezért szerintem nem lehet kijelenteni, hogy hasznos vagy ártalmas. Vannak hasznos műsorok, vannak kifejezetten ártalmasak és vannak semlegesek is.

"Hasznosnak tartom és nem nézem."-re szavaztam,

--
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok." by Isaac Asimov

Hülye a kérdés, nem egyértelmű hogy a készülékre vagy a fogható tv-csatornákra vonatkozik-e. De azért megértettem. :)

--
http://neurogadget.com/

Úgy fest, hogy most már nem csak "jó cég / rossz cég" félbolondok, hanem "jó TV / rossz TV" félbolondok is vannak.

--
trey @ gépház

Pontosan miért is hasznos? Régen (jó öreg crt) legalább lehetett virágokat rakni rá, meg a macska is kurva jókat tudott rajta aludni, de manapság ezek a vékony szarok már erre sem jók. :)
Egyébként ha már műsor és nem device: valóságsót, főzőműsort, vetélkedőt stb-t nem nézek. 10 perc film/15 perc reklám kombó nem érdekel (inkább torrent :)), az ismeretterjesztő csatornákon 24 óra holokauszt pláne nem érdekel. Szóval melyik része hasznos?

A kultúrális hatás azért erősen durva megfogalmazás volt. A kultúrálatlan hatás talán találóbb lenne.

Egyik újságban olvastam, hogy egy pornószínésznőt már művésznőként emlegettek.

Nekem kicsit bizarr a híres magyar művésznőknek, például Niki Millernek, vagy Csiccsolinának életművéről olvasni. Lehet, hogy már öreg vagyok, de kölyökkoromban még másként hívták őket.

:)

Befolyasolja oket, nagyon.
Egy pelda a kulturalis hatasra: nincs opera, operett a tv-ben, az aktualis generacio azt sem tudja mirol van szo. Es nem csak kereskedelmi tvk csatornait lehet jellemzoen fogni, sport, es mas tematikus csatornakbol jellemzoen joval tobb van /nem kovetem, lehet, hogy nem :P/.

Jó, lehet, hogy a szavak jelentésén csámcsogunk. Nekem a kultúra szó pozitív tartalmat hordoz, nem pedig semleges.

Te semleges értelemben használod, azaz van pozitív és negatív kultúra. Szerintem negatív kultúra nincs, az kultúrálatlanság, de nyelvészeti kérdésen nincs értelme összeveszni.

A TV nagyon nem egyenlő az RTL-tv2 kertévé tengellyel. Ha valaki akarja, meg tudja találni azt a műsort, amit érdemes nézni.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Nem kell reflektor tv-t és bulvárműsorokat nézni. A Dr. Csont, Knight Rider, CSI* műsorokban garantáltan nem találkozol Csiccsolina "bugyingójával". De a Győzike Show-ról is világcsúcs-közeli sebességgel tudok elkapcsolni. A távirányító nevű eszközre is utaltam azt hiszem a hivatkozott témában.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Egyéb: 2szemmel egy szemüvegen keresztül...

TV műsort nem nézek, de ezen vannak a konzoljaim. :)
---
gameboy rocker

A TV a sátán műve és nem nézem. - erre böktem.
Most vagy velem van probléma, vagy a médiával, de olyan műsorokat sugároznak napiszinten, hogy aki ezen nő fel, azon csodálkozom, hogy nem marad vissza a fejlődésben.
A Tények, Híradó gyakorlatilag egy krimi műsor. Ilyen volt anno a Kékfény az m1-en. A fókusz/aktív meg másról sem szól, csak arról, hogy a celebek milyen bugyit/gatyát hordanak, hol nyaralnak, nem szeretik a fehér csokit meg hasonló nulla értékű infókról...

A mai rajzfilmeket meg még 18 év felettieknek sem engedném nézni, mert félrenevelik őket, erőszakosak, trágárul beszélnek, és még hosszan sorolhatnám... Aztán meg csodálkozunk, hogy a gyerek az iskolában fejszével rohangál...

Nem önmagával a televízió készülékkel van bajom, hanem a kínálattal. Amikor én még gyerek voltam, Pom-pom meséi, Pumukli kalandjai volt a menő. Akik ilyesmiken nőttek fel, tudják mi a tisztelet, az illem, a kultúra... A mai gyerekek meg nem véletlenül vannak elvadulva... Persze most bele mehetünk a gyereknevelés irányába, de ne feledjük el, hogy a mai rohanó világban egyre inkább nevelőszerepet kapott a média (nagyon sajnos)...

Ez csak az én személyes véleményem, kéretik nem flame-nek venni. Köszönöm.

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)

Nem általánosítva írtam.
Tessék egy általam írt, egy hónapos cikk.

A Nickelodeon Magyarországnak írtam, reagáltak is, hogy szerintük a műsor erkölcsileg rendben van... (Háppersze, hogy rendben van, a kutya se eszi meg a kölykét...)

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)

OMFG...
Erre a levélre mégis mit lehetne reagálni? Semmi, de tényleg semmi konkrétumot nem írtál le, csak fikáztad a műsorukat úgy általában.

Mégis mit vártál? Hogy térden állva könyörögnek majd neked, hogy méltóztasd már elárulni nekik, hogy mi bajod a műsoraikkal? Ugyanmár, egy ilyen "bejelentéssel" tényleg annyit lehet kezdeni, hogy megy rá egy általános válasz, a levelet pedig lefűzik. Persze csak azért, mert muszáj, amúgy nettó időpazarlás egy ilyen levelet megírni is, hát még elolvasni vagy reagálni rá.

Sajnos a legtöbb gyereket valami ilyen gépre ráhagyják a szülei, addig sincs gond velük. Vagy a tv, vagy az internet megy naphosszat.

Foglalkozni kell a gyerekkel napi 1-2 órát. Ennyi a titok.

A médiát meg keményen meg kell szűrni. Sajnos nagyon oda kell figyleni, hogy mi jut el a gyerekhez.

ilyen rémtörténet: 6-8 éves gyerek, szobában egyedül lakik, tv, kábeltv van. A szülő nem is tudja, hogy 12-01-ig nézi. Arra alszik el. Jah hogy 1-2 csatornán 11 után pornó megy...

>>: sys-admin.hu :<<

Nezte, mielott kiabrandult belole. En is igy vagyok vele, egy ideig neztem, azota nem nezem. De tudom, hogy a vilag nem valtozott sokat azota, hogy en nem nezek televiziot.

A masik lehetoseg a muszajteleviziozas. Amikor egy 6 agyas korteremben vagy 4 12 even aluli gyerekkel, akkor nincs olyan, hogy nem a gyerekcsatorna megy. Es kelloen undorito meg borzalmas, meg satobbi.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

A 100+ elérhető csatornából minimum a fele olyan, ami sport, ismeretterjesztő, dokumentációs, gasztro, életmód, zene, állat- és növényvilágról, a környezetünkről, történelemről, technikai dolgokról szól. Érdekes, hogy mindenki az RTL Klubbal teszi egyenlővé a TV-t. Nem lehet, hogy régen ti csak a szart néztétek (erre volt csak zsé, erre volt csak igényetek, ez érdekelt benneteket) és nem is láttok tovább?

--
trey @ gépház

En komolyan szeretem az ismeretterjeszto musorokat, de csak ezert nem kell a TV. Olyanbol hetente parat megnezek, es el is telek vele. Sport hidegen hagy, gasztrobol is heti 1-2x 1 musor boven eleg, a tobbi meg annyira ritkan van, hogy sose latom.

Apam kepes egesz nap NatGeo-t/Discoveryt nezni, en azert nem vagyok ennyire fuggo.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

ugye a probléma ott kezdődik, hogy te azt hiszed, hogy a 100+ csatorna az választási lehetőség, holott csomó csatorna egy tulajdonos kezében van, szinte mindegyik ugyanaz.
sport nézése engem is hidegen hagy, filmeket már ingyé se nagyon nézek, ezért az összes filmszar kiesik, amit meg történelem címszó alatt egyes csatornák művelnek azért meg nemsokára halálbüntetés fog járni ...
zenetévét meg helyettesítheti a kedvenc ingyenes netrádió, natgeó és társai meg egy idő után unalmassá válnak, mindig megnézni ugyanazt a nagymacskás/majmos/állatmentős filmet kitalált történettel alámondva. és így tovább.
én diginél vagyok, itt a max csatorna 57+hobocsomag. ez 3100 forint jelenleg, én ennyivel gazdagabb vagyok a tévé előfizetőknél. ez évente 36k+, ez olyan mintha minden karácsonykor 8-10 üveg jobbféle tokaji bort kiöntenék a vécébe és rászarnék. nem is beszélve a tévé áramfogyasztásáról ...

szerk.: ja és mégvalami, ha ezeket leszámítva mégis lenne valami értelmes, akkor meg nem vagyok hajlandó a műsorfüzethez alkalmazkodni ...
_______
16,67 %

A te problémád ott kezdődik és végződik, hogy akkor miért nem mondasz fel a diginél. Lehet, hogy te is azok között az elmebajnokok között vagy, akik a sátán művének tekintik a tévét? Ha igen, akkor sincs gond, kreálj magadnak hétköznapi dolgokból hülye ideológiát, és élj aszerint, amíg ez csak a te dolgod. Ja, még mielőtt. Nincs tévém.

Az a baj, hogy a tipikusan "tudomanyos" csatornanak tartott helyeken is fura dolgok mennek: pl akik raktarak tartalmara licitalnak, es hasonlo. OK, ez meg mindig jobb, mint jo par masik musor, de ez mitol "tudomanyos", ami regen az ilyen csatornak jelleget meghatarozta? Mostanaban hiaba kapcsolok oda, szinte soha nem talalkozom ertelmes tudomanyos-ismeretterjeszto vagy hasonlo musorral. Mondjuk speciel RTL Klub es ilyen csatornakat mar kb evek ota nem is lattam.

Semleges / nezem ... persze nem mindent. Ha pedig nem tudom nezni (pl most eppen rosszalkodik a TV) akkor sem faj kulonosebben azert.

Hát ja, ettől vagyok én is kiakadva. Régebben azért a Spektrum/Discovery/NateGeo szentháromságból mindig tudtam valami jót esténként nézni. Most választhatok, hogy nyomorgó országokat, holokausztot vagy autószerelést nézzek... Gyakorlatilag nem nézek már szinte semmit, ami érdeklene, az olyan lehetetlen időpontokban van, hogy szánalmas. Az asszony viszont nézi, bazárikurvák-függő.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Azzal még nem találkoztam - szerencsére. Olyan viszont volt, hogy mindhármon ugyanaz a jézuskás ökörség ment, kb. negyed óra fáziseltéréssel. :) Mondjuk most nyolckor jó sorozat van a Spektrumon, csak pont üti a buziközt. Kénytelen leszek torrentelni, mert ezt persze nem lehet beszerezni dvd-n sehol. Ahogy Attenborough-t sem, sőt, Durrellt meg egyáltalán sehogyan sem.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Ez azért van mert a világ legolcsóbban előállítható műfaját (valóságshow) ráhúzták minden egyéb műsorra. Olcsó szereplőkkel tartalom nélküli szórakozás az agyatlan tömegeknek.

Pl.
Discovery Channel: American Choppers: A szerelők veszekednek. A néző nagyjából semmit nem tud meg a motorokról. http://memeblender.com/wp-content/uploads/2012/12/funny-memes-american-…
Discovery Channel: Gordon Ramsay: A szakács és a kukta veszekednek. A néző nagyjából semmit nem tud meg a főzésről. http://i3.kym-cdn.com/photos/images/original/000/520/201/6c2.jpg
Cartoon Network: Total Drama Island: A Totál Dráma Sziget a Te saját, külön bejáratú valóságshow-d. Valóságshow rajzfilm, nem kell részletezni...
Music Television: Évek óta nagyjából semmi köze a zenéhez, vlóságshow műsorok mennek egymás után: Geordie Shore, Túlképzetlenek, Tini mamik 2, stb.

--
maszili

Szerintem a közszolgálati adók jó irányba változtak. Az M2-n például egész jó gyermekműsorok vannak. A Kossuth rádiót is szeretem, mert értelmes emberekkel is szoktak riportot készíteni, nem csak a 10-es IQ-s celebekkel.

Ritkán nézek TV-t, de a közszolgálati média valahogy értelmesebb lett.

A riptorterek normálisak, a tényekre jobban koncentrálnak. Némelyik kereskedelmi csatornán vannak riporterek, akik önmagukat szeretik ajnározni, miközben a vendég csak azért van, mert egyedül nem lehet interjút csinálni. Rendszeresen beledumálnak a vendég mondandójába, 10 perc jut a vendégre, 40 hogy a riporter hülyeségét hallgassuk.

Ebből a szempontból a közszolgálati média nagyon jól csinálja. Szerintem nem feladatuk a vendégről és mondandójáról véleményt alkotni (ahogy pl. a kereskedelmi csatornákon ezt a megrendelő előírja).

Kérdeznek, arra megkapják a választ, a néző meg megalkotja a véleményét a hallottak alapján.

Nem tudom, en a kiralyi teveken sose lattam semmi ertelmes musort. Jo, persze, a hirek biztos jo, meg ilyenek, de ha csak ezeket lehet kiemelni mint jo musorokat egy tv ado kinalatabol, akkor megette a fene az egeszet. Most dontsuk el, hogy egy CNN/BBC szeru csatornat csinalunk, vagy kozszolgalati musort, a ketto nem feltetlen ugyanazt takarja. Nincs semmi baj a CNN-szeru adokkal, csak akkor ne eroltessek a tobbi musort, akkor alljon az egesz teve beszelgetos musorokbol, es akkor lesz celkozonseg meg minden.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

hrgy84, a véleményemet mondtam el. Havonta egyszer bekapcsolom a TV-t és amit a közszolgálatiban látok, az tetszik.

Ha valami hiperfantasztikus szerkesztő lenne a közszolgálati tv élén, akkor sem nézném többször, nem vagyok célcsoport és jobb dolgom is van, mint egy zajládát bámulni órákon át. Személyes vélemény volt, hogy most jobban tetszik, mint 5 éve.

Onnan. hogy a tévéműsoroknak ha akarom, ha nem, fültanúja vagyok, mivel a család többi tagja rendszeresen nézi.

Egyébként a magam részéről egyetlen egy filmet szeretek mindösszesen, az pedig a Doki. Szerintem az egyetlen egy sorozat, aminek van értelme, tanulságos, szórakoztató, ja és nem degenerált gondolatokkal van tele...

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)

"Amikor én még gyerek voltam, Pom-pom meséi, Pumukli kalandjai volt a menő. Akik ilyesmiken nőttek fel, tudják mi a tisztelet, az illem, a kultúra... A mai gyerekek meg nem véletlenül vannak elvadulva..."

Nyilván a gyerekként Pumuklit nézők közül is lettek gyilkosok, tolvajok, huligánok, politikusok, stb. szar emberek, szóval ezt a fene nagy pozitív hatást én nem látom.
Persze hatása nyilván van, de a legnagyobb hatással a szülő van a gyerekre. És nem mellesleg az ő felelőssége az is, hogy mit néz a gyerek.

"A mai rajzfilmeket meg még 18 év felettieknek sem engedném nézni, mert félrenevelik őket, erőszakosak, trágárul beszélnek, és még hosszan sorolhatnám... Aztán meg csodálkozunk, hogy a gyerek az iskolában fejszével rohangál..."

Figyelj, én 7-13 évesen végigjátszottam az összes véres gyilkolós játékot, ami PC-re elérhető volt, nem egyet betiltottak bizonyos országokban vagy megváltoztatott tartalommal engedték csak kiadni (Blood, Carmageddon, Shadow Warrior, Redneck Rampage, Postal, Turok, etc... Ezek régi címek, folytathatnám még rengeteggel). Ezen kívül megnéztem az összes ledarálós gyilkolós akciófilmet, olyan könyveket olvastam ahol embereket öltek (a Nagy Indiánkönyv nagyapáink kedvenc fiatalkori regénye, na abban minimum 1000 embert lövöldöznek le, ha nem többet). Szóval az emberölés nem újdonság a kultúrális termékekben. Az én generációm (25 éves vagyok) rajzfilmjei sem voltak erőszakmentesek, a jó öreg Tom és Jerry is az, ha belegondolsz (felgyújtják meg feldarabolják egymást, igaz nem halnak meg. De mégis, a Tom meghal úgy hogy ráesik a zongora, igaz álmában).

És abszolút irtózom az erőszaktól, sem az iskolában sem azóta nem folyamodtam erőszakhoz, és nem is akarok. Mivel felfogtam, hogy ezek nem a valóságot jelentik, attól hogy egy nem létező autóval a képernyőn gyalogosokat ütök el, az csak szórakozás, az nem valóság. A valóságban sosem tenném meg, 7 éve vezetek és a legnagyobb vétkem az hogy elfelejtettem parkolójegyet venni, eszembe se jutna kárt okozni vezetés közben.

Szóval szerintem elmegyünk a lényeg mellett. Igen, úgy tűnik hogy a mai fiatalok között nagyobb eséllyel kerülnek ki erőszaktevők, de szerintem inkább a neveléssel (vagy annak teljes hiányával) vannak gondok.

--
http://neurogadget.com/

Szóval szerintem elmegyünk a lényeg mellett. Igen, úgy tűnik hogy a mai fiatalok között nagyobb eséllyel kerülnek ki erőszaktevők, de szerintem inkább a neveléssel (vagy annak teljes hiányával) vannak gondok.

... és ha nem kap máshonnan nevelést, akkor ezt majd megkapja a tévéből, ami előtt átlagban napi több órát tölt. A képernyőről frankón lehet viselkedésmintákat látni, amik (kellő IQ esetén) normál állapotban nem jönnek elő, de nyomás alatt (konfliktushelyzetben) előjöhetnek. Emiatt káros a (tévében, képernyőn) látott erőszak is, mert tárolódik a minta, ha akarod, ha nem.

Most vagy velem van probléma, vagy a médiával, de olyan műsorokat sugároznak napiszinten, hogy aki ezen nő fel, azon csodálkozom, hogy nem marad vissza a fejlődésben.

Nyugodt lehetsz, visszamarad.

Már nem újdonság, hogy a sokat tv-zőkre, főként a fiatalokra milyen sok negatív hatás zúdul. A fejlődés alternatívájaként ülnek a képernyő előtt. (és ez sajna a számítógépezésre is igaz.)
Amúgy a TV *lehetne* hasznos is, csak mivel nem az értékközvetítésre motiváltak, hanem a nézettségre, ezért ez elég nehezen megy.

Amúgy a 'nézni' szót definiálni kéne. Néha, rendszeresen, stb.

"Nem önmagával a televízió készülékkel van bajom, hanem a kínálattal. Amikor én még gyerek voltam, Pom-pom meséi, Pumukli kalandjai volt a menő."

TV != RTLklub || TV2

A Pom-pom minden hétköznap este megy az M1-en 7-8 között, a Magyar Népmesék és a Nils Holgerson társaságában. Az én gyerekeim pl azt nézik, nem a kereskedelmieket.

Ráadásul a sporteseményeket is TV-n lehet legjobban, élőben, és leginkább költséghatékonyabban követni. Én ugyan csak a Forma1-et nézem, de azt mindig meg szoktam nézni. Az ismeretterjesztő csatornákon is általában értelmes filmek mennek - bár nem mindig.

Minden nap nézünk tv-t, de olyan rettenetekkel amiket Te írtál, nem találkozunk. Nem kötelező ugyanis odakapcsolni.

--
http://csuhai.hu

Erre szavaztam: "A TV a sátán műve és nem nézem."

Amúgy TV-ben vagyok vágó, kellene egy ilyen opció is :D

Nincs is TV-nk. Felesleges még azért a gagyi műsorokért, filmekért is fizetni...
A Forma 1-en kívül max a híradót nézem néha, de ezeket lehet streamről is.

Van hogy fotelből, van hogy fekve a komódon, van hogy a számítógép mellől, székből tekintek a TV-re. Csatlakozom az előttem szólóhoz én is TV-nél dolgozom de sem az adót sem a konkurenciát nem nézem.

A TV az tök jó mert tud Full HD-t! A műsorokkal van a baj. Szerintem! :)
Filmet nézni jó abban a minőségben.
c

Rossz a kérdés... A szennycsatornák a sátán művei kb, de én Xbozok a TV-n, most akkor az TV nézés vagy nem?

--

Egyéb. TV-m van, csak nincs a kommunikációs pokolra kötve. Azt nézem amit megveszek és vagy letöltök. Reklám és népbutítás nélkül.

Hasznosnak tartom, nagyszerű lehetőségeket rejt a televíziós műsorszolgáltatás, de a kommersz csatornákon a tartalom meglehetősen nagy százaléka szemét, ezért nem, vagy csak nagyon ritkán nézem.

amikor sacc hat éve tönkrement a TV-m nem vettem újat. és érdekes, hogy azóta sem hiányzik belőle semmi. szerintem ez egy ilyen pótcselekvés alapvetően. mert ha valamit célirányosan akar az ember, azt neten is el tudja érni. annyi a gáz, hogy céltalan TV-zés helyett bejött a neten való összevissza kattingatás :)

Van, elsősorban és leginkább HD tartalom fogyasztására. Ez lehet sugárzott vagy konzerv. (bár a sugárzott is konzerv)

Marha nehéz erre felelni.

A TV se nem hasznos, se nem ártalmas. Én megtalálom benne azt a szűk tartományt, ami nekem és gyerekeimnek hasznos. Az ártalmas tartalom jóval több, ha műsorhosszban nézzük, ezért nem is engedem a gyerekeknek, hogy össze-vissza kapcsolva random műsorokat/csatornákat nézzenek, de vannak jó műsorok is, azokat miért nem nézzék/nézzem.

Mindent tudni kell használni, kevés dolog van, amiről lehet azt mondani, hogy ez "hasznos" vagy "ártalmas" úgy összességében. A TV sem ilyen.

Amíg csak a Magyar Televízió volt, addig értelmes, nézhető, sőt hasznos műsorok is voltak a TV-ben.
Az 1990 előtt volt!
Amióta az RTL és a TV2 betette a lábát azóta a pöcegödör tartalmával egyenlő a legtöbb csatorna.
A történelmi, és természet csatornákon akad néha nézhető, meg a kis csatornákon van néha a szemnek való rágógumi, ha az ember agyilag kivan és már nincs ereje normálisabb kikapcsolódáshoz!
Szóval vannak elviselhető és nézhetetlen csatornák.
Így a kérdésre nem tudok válaszolni, de valószínűleg boldogabbak lennénk a mai magyar televíziózás nélkül!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nem kötelező pont azt a csatornát (vagy egyáltalán) nézni. Ott van számtalan ismeretterjesztő, tudományos csatorna/műsor is, mégse azt nézi. Ennyi erővel ha nem a tv-vel hülyítené magát, akkor megtenné azt helyette alkohollal vagy bármi mással. Alapvetően nem a tv-től lesz hülye/életképtelen valaki, ha nem lenne akkor mással pótolná azt.

Én sem nézem ezeket. Hónapok telnek el, hogy egy-egy filmet megnézek a TV2-n, mert tudom, hogy az éppen jó.
z RTL-en még ez sem fordul elő. De ez a két legnézettebb népbutító csatorna.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ennyi erővel hasznos/ártalmas-e a kés, víz, féltégla!? Ha valamit lehet hasznos és ártalmas módon is használni, akkor mi a helyes válasz? Hülye a kérdés.
Aki kijelenti, hogy a tv-ben csak ártalmas műsorok mennek, annak fogalma sincs az egészről és divatból fikázik.

+1 hülye kérdés
TV egy eszköz. Olyan fura hogy "ártalmas"(?) miközben ez volt a csoda évtizedekig, legjobb időeltöltés volt(vagy még mindig?). Technikai fejlődés egy nagy mérföld köve, aki utálja és ártalmasnak tartja az pörgesse vissza agyában eseményeket és biztos hogy mindent utáltál a TV ben? jah hogy mikor gyerek voltál és rajzfilmeket nézted és szeretted.. Nem nem azt mondom hogy RTL kluboot nézz, valóban IQ szint legalja, de azért már mai világban lehet választani talán mást is.
Én spec heti átlagba bontva max 1 órát ha nézem TV-t, de pl. azt se mondom már hogy NET nem ártalmas.
Facebookot se értem hogy mi a jó benne, ask.fm et nem rég mondta nekem valami nem tudtam miaz(ránzéztem, nem jöttem rá) és még sorolhatnám. Ennyi erővel mondhatnánk akik ezeket használják miért nem az online encyclopediát olvasgatják mert attól nem butulnának..

futásból jövök, micsoda hülye időtöltés már.. :)

mar 6-8 eve alig-alig nezek TV-t, kb. 3 eve nincs is TV-m.
ha veletlen TV ele kerulok, minden esetben arra jutok, hogy ez jol is van igy.

A TV a sátán műve és nem nézem, idegesít a rengeteg reklám és egyre kevesebb olyan tartalom van benne amiért megéri végigszenvedni a reklám maratont.
Amúgy is mostanában animéket(seinen), doramákat(ebből kevesebb) és Babylon 5-öt nézek. :)

Ha már valamit, akkor csak sportot. A többi az időmet rabolja.

Összefoglalva ez a végtelenül intelligens topik: "nem kötelező TV-t nézni ha nem tetszik a benne folyó műsor, de közben mit jelented ki, hogy nem nézel TV-t, ettől érzed magad menőnek? Hidd el, nem is menő nem nézni!!!44!!!44"

Ja és a kedvencem: ha tiltakozol elene, akkor mégnagyobb hatással van a kultúrádra.

Unsubscribe.

Elalvás előtt NatGeo vagy History (Diginél nincs Discovery :( ), hétvégén forma-1, de ennyi. Semlegesnek tartom és nézem.
___
Blogom

Hétköznapi időtöltéseink forrása. Manapság már kezdi beelőzni a net. Aki nem nézi, annak is forrás közvetetten, 1-2 emberen keresztül.

Öregapám és öreganyám tanyán élt. Náluk nem volt még rádió sem. A történteket, teendőket személyesen tanították a fiatalabbak felé, délután meg kiültek a diófa alá mesélni. Hogy kell tenni, mi is volt régen vagy a harmadik szomszédban. Ő még az ük-ük öregjeivel is találkozott. Egy-egy teendőnek megvolt, hogy ki kinek taníthatta, mondhatta tovább. A legöregebbekre pl. nagyon vigyáztak, mert ők voltak azok, akik a többiek által még soha nem látott gubancokra tudhattak megoldást. Persze a móka, viccelődés is benne volt egy határig: "Hogy is kell egy vödör vízzel nyakonönteni öreganyádat a kút mellett véletlenül!" :D

Rádióhoz pedig egy egyész LW-s antennasor volt a szomszédjukban vagy 2 km hosszan. Egyszer került kipróbálásra hozzájuk egy szokol rádió. Meg is viccelték vele, mikor a kertben kapált. Betették az árnyékba és feltekerték a hangot, amikor bemondta az időjárást. Szaladt is a szomszéd tanyára, hogy már működik az antenna, mert hallotta a kertben csak a fülével is az adást :) Ezt persze ebéd után, a domboldalra kiülve az antennák felőli oldalon mesélte.

Régen tv-ztem, néztem jó filmeket, jó ismeretterjesztő sorozatokat, kultúrműsorokat, Forma 1-et. Aztán pár éve azon vettem észre magam, hogy már csak a forma 1 miatt van tv, télen ki van húzva, annyi a reklám, a szemét és az ismeretterjesztő csatornákon is csak reklám, meg hülyéknek való mindent 15x elmondogató amcsi vackok mennek, így eladtam a tv-t, dvd játékost, 5.1-es cumót egy fórumtársnak. Basszus, megmértem, 1 db 35 perces sorozatrész 1 óra 25 perc alatt ment le a reklámok miatt! Kinek van erre ideje?
Vettem egy usb-s dvb-t kütyüt, Forma 1 nézésre. A többi vacak, ami nem, azt megnézem interneten.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

PCI-os TV tuner és egyébként is elég ritkán nézem (Showder klub, Forma1, stb.)

"Hogyan tekintesz a TV-re? "
Amíg volt, szemből.

  • Hͣasznosnak ta̖rtom és nézem.
  • Az alábbi két ok miatt:
    #1 - A C64, vagy valamel͊yik konzol van rákötͣve.̖
    #̄2 - Discover̖y Channel
    #3 - Ki̖tölt̄i a nappͣaliban szobában a teret.
    #5 - Gyurcs̖ók egyszer megáldotta, és azóta az összes port, és szenn̢yeződést magába szívja.
    #6 - A hangyák h͊áborúját órák̄ig eltudom né҉Ω̶̷̵̵̢̻͔̭͍̺̐̌ͧ̑ͧͤ̽̿̈́͒̉̃̊͒҉̷̩̩^C

    Nekem az a problémám az egésszel (tv csatornák), hogy pont fordítva működik az egész, mint ahogy nekem megfelelne:

    Én azt szeretném nézni, ami érdekel. Ehelyett bármilyen csomagot fizetnék elő, ők rám okádják azt, ami nem érdekel.

    Csak olyan csatornákra előfizetni, ami tényleg érdekelne szinte lehetetlen.

    A legtöbb műsor manipulatív, tele van hamis tényekkel, még egy normális, valamirevaló hírszolgáltatás sincs.

    Ezért én nem fizetek egy fillért sem, és a gyerekeimet sem teszem ki ennek nap mint nap. Nagyszülőknél, barátoknál is éri őket éppen elég tévés "információ", talán még így is több, mint kellene.

    Csodálatos dolog lehetne a televíziózás, de a mi világunkban nem az. Némelyik sorozatot jónak találom, azokat minimális reklámmal vagy anélkül szívesen nézem. Eredeti nyelven is, ilyen-olyan felirattal. Ezt vagy megveszi az ember DVD-n vagy letölti, ugyebár.

    Több mint három éve nem nézünk otthon semmilyen hagyományos értelemben vett tévé műsort. Azóta azt vettem észre, hogy ha máshol háttérzajként megy valamelyik kereskedelmi csatorna szokásos műsora, akkor 30 percen belül feszültté tesz és szinte menekülök abból a helyiségből.

    A nagy képernyő viszont jó dolog, egy jó film kedvéért szívesen leülök elé.

    Ugy kell nevelni a gyerekeket, hogy felismerjek, ha valaki nem mond igazat. Ha viszont egy olyan kornyezetben nevelkednek, hogy mindenki mindig igazat mond, vagy legfeljebb csak lenyegtelen dolgokban fullent, akkor nem fogjak ezt megtanulni.

    Meg kell tanitani oket kulonbseget tenni informacio es felinformacio vagy akar teves informacio kozott, es erre bizony a napi hirek az egyik legjobb alany.
    --

    Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

    Kar, hogy a vonal a keszitesnel meg is szakad, es en peldaul azt is megkapom, amire _nekem_ semmifele igenyem nincs. Elhiszem, hogy nyolcmillio embernek szuksege van a Gyozikesora, en hadd tartozzak abba a parszazba, akinek nincs.
    --

    Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

    Neked pisztolyt szorítanak a fejedhez, hogy ilyet nézz? Én mindig, amikor hazamegyek, bekapcsolom a TV-t, mégsem nézek rajta olyasmit, ami nem érdekel. Van távkapcsoló, van elektronikus műsorújság, át lehet nézni, hol van valami érdekes. Ha sehol, akkor meg ki lehet kapcsolni vagy körbenézni a NAS-on, van-e a konzervek közt olyan, ami megfelel az aktuális hangulatomnak.
    Nem olyan nagy tudomány ez, túlmisztifikálni sem kell. Szerintem.

    Ave, Saabi.

    a sátán műve, de nézem :)
    de de csak ami érdekel... /most pl defiance, continuum, got, orphan black, vikings ami eszembe jut./ A napi gyözöt sajna nem veszi be a gyomrom, azt nem nézem. Pontosítok csak pár sorozatot és filmet nézek. Ja és az F1 - et meg kézilabdát meg olimpiát. A kereskedelmi tvk celebjei meg hírműsorai hidegen hagynak. Viszont ilyen szempontból a tv potenciális veszélyforrás a gyerekekre az tuti.

    " Viszont ilyen szempontból a tv potenciális veszélyforrás a gyerekekre az tuti."

    Ja, azt hallottam, hogy szívburokrepedést kapnak tőle!!4

    (Bezzeg az internet! Az aztán mennyivel különb. Sehol egy fasz, se egy szopóálarc, se hazugság. Csend, rend, nyugalom. Sőt, ebből a topikból majdnem az jön ki, hogy a torrent megjavítja a TV műsorokat. Ha kábeltv adja a sorozatot az nem jó, ha a torrent oldalról töltődik le, akkor megszépül!!1)

    --
    trey @ gépház

    :)

    Nem tudom ellenőrizni, mit néz a gyerek és nem is akarom. Nézi ezeket a hogyishívják műsorokat, amiben anikók vannak és mert mindegyik ezt nézi hát lassan az anikó meg a nemtudomki a példaképe egy felnövekvő generációnak. Ez így sztem népbutítás... Persze, hogy lehet terelgetni a gyerek érdeklődését úgy - ahogy, de épp ez a baj, hogy mindenki ezt nézi, vagyis téma és ciki nem nézni. Valahogy nem jellemző, hogy mindentudás egyetemét nézik a kölkök.
    Mondjuk már kicsit kiestem ebből, mert a gyerek felnőtt. Viszont látom a gyerekeket edzésen, meg itt-ott. Mit mondjak a viselkedésükről, modorukról, céljaikról.. Inkább semmit.
    Az internet kicsit más ilyen szempontból, ott mindenki mást néz /pl facebook :-P/ szval Janika megnézte az izét azt nem tudja olyan jól kitárgyalni másnap 20 gyerekkel mint egy olyan reality izét amit szinte egész nap nyomnak a fejükbe.

    Na ennyi.
    ergo a tv az nem a sátán műve, de a tv műsor az egen! A beékelt reklám dtto!

    hm, megyek, el is vágom a koaxot :)

    "Ha kábeltv adja a sorozatot az nem jó, ha a torrent oldalról töltődik le, akkor megszépül!!1) "

    Annyi haszna van, hoyg akkor nezem, amikor akarom. Felbehagyhatom egy fel evre, vagy egymas utan megnezek tiz reszt, ha olyan kedvem van. Plusz nem vmi fahangu csoka szinkronizalta, hanem magyar nyelvtanbol bukasra allo egyen feliratozta :)

    --
    http://www.micros~1

    Egen, de ezt nem akartam mondani. Megiscsak abbol elnek a tv-csatornak, nem az elofizetesi dijbol.
    (mint ahogy az is erdekes, ahoyg egyesek felfogjak a letoltest: "ha' ma' miert adjak 5e Ft-ert a filmet, amikor a DVD ara 50 Ft? Ekkora extraprofitot, pofatlansag" Nem esik le neki, hoyg nem a hordozot fizeti meg.)

    --
    http://www.micros~1

    Érdekes egy gyűjtőhely ez a hup.

    A TV a sátán műve és nem nézem, mert hittérítő műsorokat adnak benne. Én hithű ateista vagyok, és minden parancsolatot és szabályt vakon követek. Ja, a sátán létezését is tagadom... :D a világ se létezik. és így ez a szavazás is értelmetlen, mert olyan sincs, hogy TV...
    Nincs még péntek véletlenül? XD

    Nem a TV ártalmas vagy hasznos, hanem a butaság. Ezzel az erővel kérdés lehetne, hogy a kés ártalmas, vagy hasznos.

    Bambán bámulom és csorgó nyállal tárcsázom a 0690-ADJ-AGYAT számot.

    --
    A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

    Sokszor szörnyülködtem mikor szavazás nyomán kialakul valami beszédtéma itt, hogy mi hiányzik a válaszok közül, miért hülyeség a kérdés stb. Azonban minden ellenérzésem ellenére mégis szóvá teszem:
    A hasznos ellentéte a haszontalan és nem az ártalmas. Sőt ismerek olyan elemeket, amely a mellett hogy hasznos, bizonyos mennyiség felett ártalmas... Emellett értve a szándékot az "sátán műve" helyett simán beférne.
    (amúgy a kérdés hidegen hagy)

    Honnan tudnám, hogy hasznos, vagy sem, ha nincs tévém?
    --
    unix -- több, mint kód. filozófia.
    Life is feudal

    2000-ben romlott el az utolsó TV-nk, azóta nem nézem, bár már előtte se sokat néztem. Viszont egy érdekes dolgot észrevettem.

    Gyerekkoromban anyám és a nővérem rengeteg szappanoperát nézett. Akkoriban rengeteget veszekedtek és amikor órákon át bámulták a képernyőt, hozzájuk se volt szabad szólnom. Rettentő érzés volt, hogy amikor hazajöttem az iskolából senkinek se tudtam elmondani a gondjaimat vagy hogy épp kaptam valami jó jegyet. Akár hazahoztam egy ötöst, akár egy igazgatóit a verekedések miatt, mindkét esetben el lettem hajtva 2 szóval, mert nekik épp TV-zni volt kedvük és ne zavarjam őket. Utána órákig beszélgettek arról amit néztek...
    Aztán egyszer elromlott a TV és hónapokig nem volt pénz megjavítani vagy újat venni. Feltűnően abbamaradtak a veszekedések és végre én is meg lettem hallgatva.

    Elszomorított mikor vettek egy új TV-t és kezdődött minden elölről...

    Egy idő után besokalltam és a műszaki érdeklődésem arra irányult, hogy hogyan tudom kinyuvvasztani a TV-ket. Mikor "megmagyarázhatatlan okból" egy év alatt 3 TV pusztult el, úgy döntöttek mégse kell az.

    Na azóta nincs TV és azóta van nyugalom.

    Többen is említették, hogy rossz hatással van a TV a gyerekekre. Szerintem a felnőttekre is, ráadásul ennek a gyerekeik lesznek a leginkább szenvedőalanyai. A TV-zős szülők sokat veszekednek és nem figyelnek a gyerekeikre, helyette inkább azt a vacok dobozt bámulják egész nap.

    Persze ez se helyes, hogy ennyit vagyok számítógép előtt. Ha lesznek gyerekeim, akkor a számítógép használatot is radikálisan lecsökkentem a munkahelyi használat szintjére. Inkább velük beszélgetek majd mint egy géppel.

    Egyeb: monitorkent amire azt kotok amire epp szuksegem van :)