100 ezer dollárt kér a Yorba egy "gyönyörű, modern, nyílt forrású e-mail kliens" létrehozásához

Címkék

A Yorba, a Shotwell nevű képkezelő szoftver megalkotója, 100 ezer dollárt szeretne finanszírozóktól összeszedni ahhoz, hogy egy modern, párbeszédekre fókuszáló e-mail klienset hozzon létre Linux/GNOME desktopok felhasználói számára. A neve: Geary. A fejlesztése még gyerekcipőben jár, a pénzt a cég (majdnem) teljes mértékben a fejlesztők bérére és ezzel kapcsolatos adóügyi kötelezettségük letudására fordítaná.

A Geary-t Vala-ban fejlesztik. A szoftver 0.3-as kiadása 2013. március 19-én jelent meg. A pénzgyűjtő projekt az Indiegogo-n fut. Eddig körülbelül 15 500 dollár jött össze a célként kitűzött 100 ezerből. A maradék összegyűjtésére 23 napja van a projektnek.

Hozzászólások

Nem csak az ikonja, de nekem nagyon OSX Mail kinézetűnek tűnik az egész. Az a conversation view dettó olyan, mint az OSX mailben. Szóval így elsőre - csak kinézet alapján - egy az egyben egy koppintás, ami nem baj, nagyon kézreáll a Mail, csak ne mondják azt, hogy ez valami forradalmi dolog, bring mail back to desktop, meg ilyenek.

+1

A 3 paneles elrendezes (folders | discussions list | discussion) egyertelmuen Mail.app koppintas, bar meg lehet csinalni Outlookban is.

Kb semmi forradalmi nincs benne (tobb account kezelese egyszerre??? 3 panel???), de attol meg lehet egy jo alkalmazas. Foleg, ha azt a sok penzt reszben QA-re es UX designra koltik, mert ezeken a pontokon szoktak az opensource nehezsegei megmutatkozni.

Annyira jol nez ki, de nincs belole kiprobalhato verzio, igy szamomra no-go. Egy napi szinten hasznalt appot nem akarok ugy lecserelni, hogy nem tesztelem egy hetig, hogy nekem megfelel-e. $10 pedig sok ahhoz, hogy a szemetbe dobjam, esetleg.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Hogy nincs belőle kipróbálható verzió az nem olyan biztos, vagyis nem így kell hozzáállni nyilván nekik sem de neked sem. Mesélek egy rövid sztorit, lehet itt is bejönne...

Nemrég kerestem egy komolyabb projekt/task manager-t OS X-re, sehogy nem találtam az igényeimnek megfelelőt. Feltévedtem a Supertask oldalára (http://www.bitfluid.com).
Érdekesnek találtam a cuccot, mondom kipróbálom, na de sehol egy demo vagy valami trial verzió vagy akármi. Addig morogtam magamba, mígnem fogtam magam és írtam a fejlesztőknek, hogy adjanak már valami demót, mert így mégis hogy vegyem meg, azt sem tudom tetszik e vagy sem, vagy visszafizetik az árat ha nem stb.... ?

Képzeld jött válasz elég hamar, és küldtek egy demót is, nemsokkal ezután felkerült az oldalra is a letöltési link a demó verzióhoz, csak lestem, ezek szerint ha nem kérem én innen a kis Magyarországról, akkor fel sem tesznek demót?? Szóval érted, meg kell próbálni látod nálam is milyen nevetségesen oldódott meg, de megoldódott. Kipróbáltam, végül nem vettem meg a cuccukat, mert nem felelt meg mindenben az elvárásaimnak, de jó volt kipróbálni és tájékozódni, és ha megvettem volna ők is jól járnak, és ehhez csak egy demót kellett volna feltenniük, amit kérésre pár óra alatt képesek is voltak megtenni. LOL

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Nezd, nekem _van_ egy jol mukodo megoldasom a problemara, igy _nekem_ nem egeto az, hogy valtsak. Ha valakinek, nekik kellene kapalni azert, hogy kiprobaljam a megoldasukat. Ez az elvi resze a dolognak.

A gyakorlati meg az, hogy most egyelore amugy is csak tavolrol szagolom a dolgot, mivel bele kellene rugni az OS X-be kettot, hogy menjen, a Fedora grubja egy halom tragyadomb, nem kepes tisztessegesen megbootolni az OS X-et, mar megbantam, hogy nem magam kezelem a grubot.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Ha már forintosítottad: Amennyiben 4 fejlesztő egy évig dolgozik, akkor Magyarországon kb. 240 000 Ft-os havi nettó fizetés jön ki belőle. (Ha nem jogosultak semmilyen adókedvezmény igénybevételére.)

Ha maradunk a dollárnál (és az USA-ban), akkor már 2 fejlesztő egy éves munkájáért sem túl nagy fizetés.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Az a 100 000 az kb egy átlagos éves google-facebook fizetés, ezen meg 3 ember dolgozna ki tudja meddig. Sanszos, hogy több mint 4 hónapig. Nekem nem tűnik soknak.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

kellemesen semmilyen babazene szól alatta

mostanában ezt, vagy a "startup poprock"-ot szokták ilyen videók alá rakni, ukulele, meg kis lágy gitárhang, egy baba dobol, és mindenki boldog tőle :)

amúgy végignéztem, és nem látom, hogy mit nem tud ebből a thunderbird. nincs rá conversation view? pont hogy keresem én is, csak van rá, nem?

minden mást amit "eddig nem volt ilyen"-nek mutattak be, az már van.

várom a véleményeket, hogy mit nem vettem észre.

Nem arra találták ki, amire a Thunderbird-öt. Ezt kifejezetten csevegésre fejlesztették, míg a Thunderbird-öt nem. És ahogy látom, egy átlag felhasználó jobban meg tud vele birkózni. Persze, ez is csak egy vélemény.

--
"Azt mondták a hatalmasok: akinek hat alma sok, az már hatalmas ok, hogy ne legyen hatalma sok."

Tasnádi Márton - KisTasi

Csevegesre ott az IM (hagyomanyorzoknek IRC), esetleg par divatbuzinak a FB chat es tarsai. Az e-mail egy masik stilus.

Ha jol emlekszem TB-ben is van valami threaded view, egyszer veletlenul atallitottam ra az enyemet, de szerencsere nem volt nehez visszaallitani.

--
The programmers of tomorrow are the wizards of the future. You know, you're going to look like you have magic powers compared to everybody else. -Gabe Newell

+1.
Ha nem tudja mindazt, amit a TB v. a Seamonkey (a kismillió extensionnel együtt), akkor miért váltanék rá át ?
IM-re pedig ott van 1000 működő alternatíva.

Mintha egyesek vérszemet kaptak volna az adományokból finanszírozott SW projektre. Mert az olyan community dolognak látszik.

A video elinditasa nelkul is kapasbol latom, hogy egeszen pofas kinezetet ad wide screen monitorokra, amit a mozilla a mai napig nem tudott megszulni thunderbird-ben.

https://getsatisfaction.com/mozilla_messaging/topics/thunderbird_how_to…

Hogy a HTML editor idotlen idok ota meglevo bugjairol ne is beszeljek.

az ötlet jó. kell a konkurencia, lehet tetszene is a népnek. de könyörgöm, fejezzék már be előbb a shotwellt! jó lenne az, csak kb 1990-ben. bughalom :( remélhetőleg nem hal ki, mert "csodaleveledzőt" kell a világ elé tárjanak...

--
xterm

kellemes a munkahelyi környezet a háttérben :)

Elementaryba ez van.
Elég jó, naponta használom imap fiókokkal. Néha van olyan, hogy nem olvassa be a leveleket, de használható.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

GNOME alá ot az Evolutuon, ami nem gyerekcipőben jár, sokkal értelmesebb lenne azt továbbfejleszteni. Most lesz 1-el több félkész ingyenes opensource levelezőkliens. :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

inkabb egy jo webmailt csinaljanak mar, ami megy rendesen minden bongeszovel, nincs tele idegesito bugokkal, es nem csak a legalapabb minimal dolgokat tudja.

A'rpi

hogy iszonyat bugos, hogy nagy ivbe szarnak a bugreportokra, hogy 2-3 eves bongeszokkel mar hasznalhatatlan az ajax felulete, a html-bol meg egyre tobb alap featuret vesznek ki gyakorlatilag mar alig jo valamire. hogy iszonyat eroforrasigenyes. stb. uzemeltetek zimbrat, talan Mo-n a legnagyobb felhasznaloszammal, kb 6 eve, ismerem, hidd el...

A'rpi

Az oké, hogy létrehozza, de utána ki fogja támogatni és miből? :)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Tudnék egy olyat várni ettől az egésztől, hogy legyen egy owa képes normális mail kliens ( evolution nekem nem tetszik ). Érdekes, hogy az androidon megy, de más nem törődik ezzel az igénnyel. ( lehet java-s szervert tenni tudom, de azért már ágyú-veréb viszonylat )

Meglehet, bennem van a baj.
Letölt forrás (git), mindenféle függőségi baj orvosolva openSUSE 12.2 (64 bit) alatt, ./configure, majd make ~90%-ánál leáll hibával...
Előtte ez a Vala nyelv sem volt fenn (elvégre én nem programozok), de elméletben minden fönn van és mégse fordul föl le a nyomorult!
Másnak sikerült?
Egy dolog videón megnézni, megint más kipróbálni valamit.

ha nem száll be a Canonical vagy valamelyik linuxban érdekelt cég egy nagyobb összeggel, akkor nem valószínű, hogy össze fog jönni a 100000 dollár a hátralevő időben. ez az indiegogo nem hoz szerencsét.

19 nap van hátra és csak az ötöde jött össze a kitűzött a célösszegnek.

Az alapok benne vannak, az alapján készítettem Sid-hez Debian csomagot. Igen, még nincs csiszolt állapotban, de szerintem egész korrekt. Tetszik a puritánsága és a levelek nézete.
Linux-ra nem nagyon tudok értelmes GTK+-os levelező klienst. Thunderbird kevésbé tetszik, Evolution natívan nem megy a gépemen, csak chroot-ból. Ezeken kívűl mi más van?