ÓÓÓÓ, 12ezer.

Hmmm, most hogy ránéztem a blogjaimra látom hogy az iskolai migrálós blog 12ezer olvasás felett jár. Úgy emlékszem olyan 9-10-nél hagytam abba az írást. (vagy még kevesebb???) Szóval 2-3 ezer olvasás biztosan volt azóta, hogy a blogbejegyzés már nem aktív.
Kíváncsi lennék miért olvassák? Migráció/linux keresőszavakkal nincs az első oldalnyi google találaton, szóval nem hiszem hogy csak úgy belefutnak véletlenül. A miértet nem konkrétan értettem, hanem kicsit tágabban. Benne van, hogy vajon az olvasóknak segített valamit, hasznos volt? (remélem igen) Döntöttek csak ezért migráció mellett vagy ellen? Mire voltak kíváncsiak akik olvasták? Mert amíg ment a blog, addig érthető hogy sokan jártak/jártunk arra, de kíváncsi lennék hogy a lassan eltelt egy év alatt arra járt pár ezer olvasó/olvasás célja és vagy eredménye mi volt...

Hozzászólások

Én pl linkeltem azt a blogodat máshol is.
Gondolom más is.
- - - - - - -
A buszállomás az a hely, ahol a buszok állnak, a taxiállomás az a hely ahol a taxik állnak, az íróasztalomon viszont van egy munkaállomás....

Miért? Már ezt most nem számon kérő hangsúllyal mielőtt félreértődne, hanem őszinte érdeklődéssel.

Ma rájöttem (eddig is tudtam, csak soha nem alkalmaztam:) hogy néha meg kell állni, visszalépni kettőt és megnézni mit is csinált eddig az ember az életben és vált-e valamiben is hasznára a világnak. Most nem konkrétan ezt a dolgot gondolom világmegváltónak, csak ebből az alapfelvetésből indult az érdeklődésem is, hogy ugyan mi a fenéért érdekelhetné az embereket ennyivel a projekt után is a dolog. Ez a migráció alapvetően megváltoztatta az életemet, utána kezdtem el más irányban nézelődni, gyk ez volt az utolsó csepp, talán ezért érdekel hogy miért is érdekelt bárkit is ez már a vége után.
Na jó, nehéz ezt elmagyarázni, azt hiszem így közel a negyvenhez keresem a helyemet. :)

Rózsár Gábor (muszashi)

Igazából a sztory a LOK-ból indult, beszélgettem egy lánnyal és kérdezte mi ez a LOK (látta az oldalt) és meg elmeséltem. Aztán mondtam, hogy ezt mindenki ingyen csinálja, szervezők, előadók én és mindenki ingyen jöhet, stb.
Erre nagyon, nagyon elcsodálkozott hogy ingyen? Ő csak pénzért dolgozik. És bizony egy két percig próbáltam elmagyarázni, hogy miért csinálom ingyen, de láthatóan úgy nézett rám mint egy ufóra. Komolyan nem értette.

...és aztán kimondtam egy olyan mondatot, amit sose tettem még korábban, még fejben sem fogalmazódott meg, kb azt mondtam, hogy azt gondolom mindenkinek kellene tennie valamit, amitől jobbá teheti a világot, én ezt teszem. (ezt most nagyképűnek hangozhat, de ekkor már percek óta próbáltam megfogalmazni miért is csinálok valamit ingyen évek óta)

...és aztán erre a magam által kimondott mondatra felfűztem saját magamat és elkezdtem végiggondolni, hogy valóban tettem-e már valami igazán hasznosat az életben...
Így aztán most minden nagyobb fordulópont előkerült és igazán érdekel, hogy az jött-e át másoknak a dolgaimból amit én valóban gondoltam vagy valójában egész más minden mint ahogy gondolom.
...tán szentimentális kapuzárási pánik esete forog fenn... ...végül is jobb később mint soha az útkeresés :):P

Rózsár Gábor (muszashi)

Mindig ez a miért...
Mert olvasmányos. Valós tapasztalatokkal van tele.
Rávilágít arra, hogy hiába lehet relatíve gond nélkül migrálni, az emberanyag jelentősen keresztbe tehet... A megmondóembereknek egy jó példa arra, hogy nem működik minden ész nélkül, majd megszokják módon.
Ráadásul szakmai vonalon is erősnek mondható a cikk. Leírja a buktatókat, és azok megoldásait, segít kikerülni azokat.

Pár helyre linkeltem, egy-két idősebb tanár ismerősnek is elküldtem (egyik nagyon kedves hölgy ének-matematika vonalról állt át számtech-matek vonalra mikor kiöregedett a hangja ő kifejezetten örült neki) a legtöbben pozitívan fogadták. Gondolom köztük is volt olyan aki továbbosztotta.
- - - - - - -
A buszállomás az a hely, ahol a buszok állnak, a taxiállomás az a hely ahol a taxik állnak, az íróasztalomon viszont van egy munkaállomás....

Eljutottál oda, hogy ha írsz egy bejegyzést, elolvasom, bármiről is van szó.

Esetleg rakj fel egy Google Analytics-et.

Muszashi mester, felismerted-e (egyáltalán), hogy szerfelett JÓL írsz?! ;-]
Öröm olvasni a soraid. :) Igen ritka ez a tehetség... :-|

Az, hogy valaki szakmailag megír egy hót száraz dokumentációt, az egy dolog. Hogy olvasmányos is legyen - az meg egy másik. :]

(Mindezt nem a pedál-medál rubintokkal ékesített fokozatáért írtam, hanem tiszta őszintén. >:-]]] )

Tulajdonképpen nem. Volt annó egy próbálkozásom sok éve, de akkor többfelől is igen negatív kritikát kaptam így aztán nem gondoltam, gondolom hogy így lenne. Viszont ha Te így gondolod, annak örülök! ...csak aztán nehogy kedvet kapjak és nekiálljak rendszeresen posztolni. :)

Köszönöm még egyszer a pozitív visszajelzést!

....és akkor ahogy megbeszéltük, küldöm a tölgyfalombokkal ékesített vaskeresztet. :D;)

Rózsár Gábor (muszashi)

Lelkizés a HUP-on? Egyszer kérdezd meg inkább például Atyát, miért csinálja. Szerintem amit válaszol, az nagyjából érvényes lesz rád is.