Előtte-utána

Ubuntu 6.10 -> 12.04.2 LTS #1
Előtte

Ubuntu 6.10 -> 12.04.2 LTS #2
Utána

Több lépcsős upgrade, ami gyakorlatilag eseménytelen volt. Kiindulópontnak: Unsupported and Obsolete Versions

Bejárt út (ha jól emlékszem):

Ubuntu 6.10 -> Ubuntu 7.04 -> Ubuntu 7.10 -> Ubuntu 8.04 LTS -> Ubuntu 10.04 LTS -> Ubuntu 12.04.2 LTS

Hozzászólások

en valamikor tavaly anyu osregi Xubuntujat akartam frissiteni par lepcsoben, de kapasbol nekiallt hisztizni hogy ez olyan regi hogy semmit nem fogod tudni csinalni vele
ezt az obsolete verzios linket akkor meg nem lattam, koszi :)

Nem mondom, bemutatónak jó.
De ha ennyire nem tartalmazott a rendszer semmi speciálisat, akkor elegendő lett volna a fontos csomagokról listát írni, változtatott config fájlokat lementeni. Ezekből reprodukálni. Szerintem gyorsabb lett volna, és nem marad bent semmi inkonzisztens, felesleges dolog.

6.10 -> 12.04.2 az nyűgös akárhogy. Csak arra akartam célozni, hogyha valami olyan rendszerről van szó, ami nem sokban tér el az alaptelepítéstől, azt könnyű klónozni. Ha "szénné van konfigolva" akkor jönnek a gondok. Ez igaz az újratelepítésre és a dist-upgrade-re is. Ez a sok dist-upgrade viszont azt a benyomást keltette bennem, hogy egy könnyen reprodukálható rendszerről van szó.

Ha az lett volna a könnyebb és gyorsabb, azt csináltam volna. Virtuális környezetben fut, így a frissítést a egy klónon csináltam, majd a végén két kattintással kicseréltem a régi éles gépet a frissítettre.

Ezen kívül kíváncsi is voltam, hogy meg lehet-e ezt csinálni. Meg.

--
trey @ gépház

Ezzel a félmondattal remek támadási felületet csíptél el. Gratulálok, csak így tovább. De mi is a célod ezzel elárulnád?

1.Szeretnél elüldözni? Nem hiszem, mert ha ez így működne a végén nem maradna kinek beszólogatnod.

2.Szeretnéd ha okulnék az esetből?
Nem mert benned semmi segítő szándékot nem vélek felfedezni.

A te célod az öncélú ködösítés, semmi más. Még egy rendes vádat sem tudsz a fejemhez vágni.

Ja, és szokás szerint neked a szövegkörnyezet sem számít. Ha éppen meglepődöm, hogy milyen jól működik az Ubuntu, te akkor is megszólsz.