"Combo SIM kartya 64K"

Hali,

Azt hiszem a Combo jelentese megvan, olyan SIM amibol egy micro SIM kitorheto.

Megprobaltamm rajonni, hogy a 64k-nak mi a lenyege, de nem sikerult. Kb. fele-fele aranyban a "tobb kontakt / SMS" es a "jobb tole a halozati eleres" (???), illetve ezek cafolatai vannak a Google-nel.

Tudja valaki miert jobb a 64k, 128k, ...k minta kisebbek?

/sza2

Hozzászólások

Tudtommal az a belso EEPROM-nak a merete. Erre lehet menteni a szemelyes adatokat (contactok, sms stb..). Mai telefonoknal nem sok jelentosege van ... egyszerubb szinkronizalni a contact-okat mint kimenteni SIM-re szvsz...

Igen, az EEPROM, azaz az adattár mérete. A méret befolyásolja az elmenthető üzenetek számát, a nevek számát és hosszát. Egyes USIM-ek kiejtés tárolására is képesek, pl. Japán Katakana vagy Hiragana jelölésrendszerrel.

De ez SIM-e válogatja. Pl a Gemalto készített SIM-en futó, minden GSM telefonnal kompatibilis Facebook alkalmazást. Egy ilyen alkalmazás is tárolhat adatokat az EEPROM-ban, pl. Facebook felhasználónevet és jelszót.

http://fr.sitestat.com/gemalto/gemalto/s?tel_facebook&ns_type=pdf
http://download.micron.com/pdf/articles/hd_sim_article.pdf

Igen, azert arra en is rajottem, hogy a 64k az 64kB memoriat jelent :-)

Viszont tobb helyen azt olvastam hogy ettol fuggetlenul, csak 250 kontakt tarolhato a kartyakon, tehat ilyen tekintetben nem elorelepes.

A linkek nem igazan mondanak errol sokat, raadasul a masodik a Micron nagy kapacitasu SIM-jeirol szol (4MB - 1GB), a hagyomanyos csak viszonyitaskepp van benne.

Szoval valami meggyozobbre gondoltam.

Azert koszi.

/sza2