Ajánljatok VoIP szolgáltatót!

Fórumok

Üdv!

Keresek olyan VoIP szolgáltatót amely ad nekem ingyen 0621-es számot. Később szeretnék esetleg 0652-es számot is (debreceni), persze az már lehet fizetős.

A NeoPhone-t próbáltam, sikerült is beállítani az asterisk-el, kaptam számot is, lehetett is hívni, csak éppen az egyenleget nem lehet feltölteni. Elvileg amikor egyenleget akar az ember feltölteni átirányít egy OTP-s felületre, ahol csak magyar kártyával lehet fizetni. Holott ki van írva (illetve egy legördülő menüből választható is), hogy bármilyen MasterCard-ot illetve, Amex kártyát is elfogadnak. Sajnos egyikkel sem sikerült a dolog, szánalmasnak tartom mindkét oldalról az egészet. A NeoPhone oldaláról azért, mert nincs PayPal-os fizetési lehetőség (21. században úgy érzem alapnak kéne lennie) és mert egy ilyen bankkal sikerült megegyeznie ahol nem lehet fizetni.

Az OTP meg szimplán egy kalap...

De úgy látszik nem én vagyok az egyetlen

Ahogyan az egyik jogosan felháborodott forumozó írja: "..seems that Neophone doesn't need the money." Igaza van, ha nem kell nekik a pénzem akkor megyek máshova.
Igaz ezek a bejegyzések 2008-ban születettek, megoldás azóta sincs, gondolom azóta is dolgoznak az ügyön...

Ebből kifolyólag a legjobb az lenne, ha olyan szolgáltatót ajánlanátok ahol lehet PayPal-al fizetni, vagy ha az nem megy akkor legalább biztosan elfogadják a külföldi kártyát is.

Hozzászólások

eddig mindig sikerult svajci/amerikai Visa/MC kartyakkal fizetnem az OTP-s feluleten, szoval nem csak az OTP lehet a ludas.

mi is keressük, de még nem találtuk meg. Talán annyi, hogy perc alapon számláz.

Nekem mostanában nem kellett, de 3 haver már használja, valószínűleg szóltak volna, ha nem kerek. Én megavoip.com-ot használtam, ott igazak voltak a percdíjak, csak ott volt egy 4 centes kapcsolási díj is, amit viszont korrekt módon ki is írtak.

Szia, jol ertelmezem, hogy 10 Euroval feltoltve 120 napig a free-k 'ingyen' hivhatoak es a 10 Euro kreditbol meg mellette lehet a fizetosekert beszelni? Ha a 10 Eurot nem beszeled le 120 nap alatt, akkor kuldenek valami figyelmeztetest, hogy toltsd fel, hogy a free-ket tudd tovabb hivni vagy elkezdik onnan lenullazni a 10 eurodat?
Koszi

Az elso mondatra a valasz igen. A fene se tudja, hogy a freedays vegen kuldenek-e figyelmeztetest, de az egyenleg nullara fogyasanal biztos kuldenek email-t. Nekem altalaban hamarabb elfogy az egyenleg, mint 120 nap :)

Kulonben kiszamolhato, hogy mi eri meg jobban: fogyasztani a vezetekes irannyal is az egyenleget, vagy ott tartani penzt folyamatosan (ha nem fogysz le nullara a freedays vegere, de feltoltesz, hogy legyen freedays).

Kulonben en beirtam a Microsoft cimet mint szamlazasi cimet, es nem amcsi kartyaval fizettem, igy az afa elkerulheto :) Mondjuk igy is raraknak meg 7% kezelesi koltseget, tehat valjoaban 1.07 cent egy perc.

Koszi mindkettotoknek. Ki fogom probalni. Eddig lustasagbol a Skype-ot toltogettem szuleimnek korlatlan europa csomaggal, de hocipom tele van mar vele. Nem szol, hogy lejar harom havonta, es toltsem fel, hanem automatikusan leszedne a kartyamrol az osszeget. Persze netkartyan nincs penz, igy nem tudja, elso kiserlet utan dobja a szolgaltatast. Jo esetben ujra lehet aktivalni, ha epp sikerul, rosszabban ujra elofietni uj szolgaltataskent altalaban dragabban..

"When you buy credit you will get 120 Free days (unless stated otherwise depending on the amount of credit).
This means you can call countries from the 'free destinations list' for 120 days at no cost!
When your free days run out we will charge you the normal (cheap) rate for these destinations.
But every time you buy credit again you will also get new free days (with a maximum of 365)."

Ez azt jelenti, hogy ez a free-s dolog csak egy evig megy max? Van ezzel a resszel valakinek tapasztalata?

+1, de
+ egyenleget feltölteni lehet átutalással is
+ nem csak hordozni lehet földrajzi számot, hanem saját számmezejükből venni is (99Ft/hó)
- a 0621-es szám is 99Ft/hó
- külföldi használathoz engedélyeztetni kell az ügyfélszolgálaton az IP címet

feliratkozás

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

flame: hogyan adjon neked ingyen hívható 0621-es számot, amikor az ingyen hívható számok a 0680 mezőben vannak? (esetleg 12xx, 14xx)

UPDATE: Köszönöm a tippeket, sajnos nem volt időm a topic-al foglalkozni, remélem a héten vagy a jövő héten valamikor vissza tudok rá térni.

Én ACN-t használok. A szám amit kapsz hordozható és ugyanaz a körzetszám ahol vagy pld Debrecen 52.
Egyszeri kb 10ezer ft költség, rendszeres havidij kb 2000 ft. A havi telefonszámlám kb 3-3500 ft. (ezért órákat beszélek európán belül, de néha az USA ba is)

Idézek:
• korlátlanul a nap 24 órájában percdíj nélkül hívja egymást a világon minden ACN videotelefon (az előrejelzések szerint 2-5 éven belül minden háztartásban és irodában lesz videotelefon)

• korlátlanul a nap 24 órájában percdíj nélkül hívható Magyarország összes vonalas telefonja

• További 46 ország vonalas telefonja korlátlanul a nap 24 órájában percdíj nélkül hívható (Andorra, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Kína, Ciprus, Ciprus (török), Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Gibraltár, Görögország, Hong Kong, Cseh Köztársaság, Izland, Írország, Izrael, Olaszország, Liechtenstein, Luxemburg, Málta, Monaco, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Puerto Rico, Románia, San Marino, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Portugália, Azoriszigetek, Madeira, Svédország, Svájc, Thaiföld, Törökország, Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Spanyolország, Kanári-szigetek, Hollandia)

• korlátlanul a nap 24 órájában percdíj nélkül hívható 9 ország mobiltelefon-számai (Kanada, Kína, Hong Kong, Új-Zéland, Puerto Rico, San Marino, Szingapúr, Thaiföld, USA)

Én nagyon elégedett vagyok velük, a számláik összegével is.
elöbb utóbb a kommunikációnak ingyenesnek kell lennie.
*-------------------------------*
* Ami nem öl meg, az erősít..*
*-------------------------------*

"az előrejelzések szerint 2-5 éven belül minden háztartásban és irodában lesz videotelefon"

A mondat második része is erős nem csak az eleje :) Megnézem, hogy hogyan fognak használni kisebb városok vagy falvak irodáiban, önkormányzatainál vagy polgármesteri hivatalaiban "videótelefont", amikor a sima hívásra is csak hátszéllel van meg a feltöltési sebesség. Nem is beszélve arról, hogy milyen drágák a videótelefonok.

Most próbáltam ki a freevoipdeal.com -ot és AZTA*****, 0.012€/perc a mobil Magyarországra és ingyenes a vezetékes hívása... Leteszteltem és tényleg... Hogyan tudnak ilyen olcsón szolgáltatást nyújtani? Elég csak mobilnetre előfizetni és az ember már tud telefonálni...

Bejövőre jó a neophone (ahol én sem tudtam nem magyar kártyával fizetni, és telefonos kérdésemre ezt meg is erősítette az OTP); kimenőre pedig a freevoipdeal, ahogy ezt már említették. Ráadásul ha ott nem EU országot adsz meg lakóhelyednek a regisztrációnál (semmi hátránya nincs), akkor még ÁFÁ-t sem kell fizetni a feltöltéseknél... én ezt a kombinációt használom évek óta, egy Linksys PAP2 (vagy PAP2T ?) routerrel. Ennél olcsóbb telefonálás szerintem ma nincs.

Van olyan szolgáltató ahol nem 21-es körzetes számot lehet venni (csak bejövőre kéne)? Lakcím szerinti madzagos körzet teljesen megfelelő lenne már!

Ehhez kapcsolódóan egy újabb kérdés merült fel bennem. Több helyen írják, hogy a meglévő madzagos számot lehet hordozni is akár voip szolgálatóhoz. A kérdés, hogy ilyenkor a körzeten belüli többi telefonáló továbbra is körzetszám nélkül tudja azt hívni, vagy ilyenkor kötelezően elé kell pakolnia a 06körzetet is, és ezt honnan fogja tudni hívó?

1) a vezetékes számot tetszőleges körzetből tudja hordozni a voip szolgáltató (akkor is ha adott körzetben nincsen saját száma)
2) nem, nem kell bepakolni a hívónak a 06KK számot a 6 (7) jegyű szám elé (feltéve, ha tisztességesen be van állítva a routing, általában igen)

Sziasztok! Szeretném a mostani vezetékes számunkat elvinni VoIP szolgáltatóhoz, s az analogot lemondani.
Ha elviszem az ephone-hoz, havi 100Ft-ért biztosítja, hogy elérhetőek legyünk a régi számunkon? Így megmarad a hívószámkijelzésünk is?
Kifelé való telefonáláshoz a freevoipdial-t használnánk.
Ezekhez beraknék egy VoIP adaptert, pl Linksys PAP2T-t, ebbe be tudom mind2 szolgáltatót állítani (ephone+freevoipdial) ? És meg tudom mondani neki, hogy befelé az ephone kifelé pedig a freevoipdial-t használja?
Köszönöm előre is a válaszokat!

Érdeklődnék hogy tudok-e lehetőleg magyar VoIP szolgáltatót, ahol be tudok regisztrálni saját pbx-et, és támogatja/nem bünteti a párhuzamos kimenő hívásokat (igen: céges megoldás kell)? Más szóval: keresek még olyan szolgáltatókat, mint az ePhone.
(Mielőtt valaki megkérdezné: nincs semmi bajom az ePhone-al, csak jó lenne az árakat összehasonlítani más hasonló szolgáltatóval. Illetve jó lenne egy tartalék trönk is, ahol még kimehetek.)

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

Első sorban ezért keresünk magyart, mert nálunk (nem tudom miért) nagyon óvakodnak a céges bankkártyás fizetéstől. Nemzetközi átutalás esetén meg többe kerül a körítés (utalási díj), mint maga a hús (a szolgáltatás, amit igénybe vennénk).

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

Szerintem nem nagyon fogsz találni az Ephone-hoz hasonló szolgáltatót itthon. (Vagy ha igen, akkor lehet, hogy kicsit magasabbak lesznek az árak.)

Vésztartaléknak én lehet, hogy néhány GSM kártyát tennék be flottás SIM kártyákkal. (Gondolom a redundáns netkapcsolat már megvan két külön szolgáltatótól?)

20ft/perc a magyar mobilhalozat ~ 0.07 CHF/perc (vs most 0.4-et fizetek) (nekem ez a fontos) (mondjuk eleg igenytelen, hogy a teljesen magyar nyelvu oldalon a percdijak csak angolul vannak)

szerk: 2014-ben jo lett volna online intezni mindent, ugy latom oda meg nem jutottatok el, leven hogy a megrendelesnel nem accountot csinalok, hanem bekerik a szemelyes adataimat egy szerzodeshez...

Csak nem probaltal meg a vegen katt-kattolni, azt lattam volna, es hasznalhattad volna aznap. Tenyleg. Nem Te lennel az elso, akinek sikerul velunk ez.

Amugy az elozo ketto hozzaszolonak igy vagy ugy, de igazat adnek. A szabalyozas eleg eros, ezert a korulmenyeskedes, igy lehet normalisan megoldani, mashogy sajnos nem nagyon.

-

BudgeTalk - VOIP telefon, E-Fax

Én ezt használom: browsercalls.com

Sziasztok,

Bocsi, hogy újra felhozom a témát, tudjátok, hogy most melyik a legolcsóbb? A browsercalls ami volt 0.005 USD/perc, most már 0.017.