Accu-Chek vércukormérő Ubuntu alatt?

Próbálkoztam a Google-n, de nem sok sikerrel.
Egy Roche Accu-Chek Active készüléket kaptunk egy ilyen eszközökkel foglalkozó ismerősömtől páromnak, és ezen található egy infraport. Tudom, hogy van USB-s kütyü, ami ezzel kommunikál, de asszony gépén Ubuntu fut, és ez alatt szeretnénk valamilyen módon feldolgozni az adatokat. (A Windows nem alternatíva, párom C64 után linuxon "nevelkedett".)
Mivel az ország lakosságának kb. 6%-a regisztrált cukorbeteg, remélem van itt is valaki, aki már találkozott a problémával, esetleg megoldást is tud.

Hozzászólások

Ha rendes megoldást nem ad senki:
Ha a körülmények ehhez megfelelőek, egy Virtualbox-ot fel lehet tenni a gépre, arra pedig egy XP-t. Amit csak a mérés idejére kell elindítani. Ez a felállás bármilyen USB-s csodaketyerével megbirkózik, hiszen magát az USB portot lehet átadni a guest gépnek(XP).

Amikor a Smart Pix-et csatlakoztatod a géphez, először leolvassa infrán a méréseket, majd USB-n (mint egy pendrive) hozzáférhetővé teszi a mérésekből generált html oldalakat. Egy xml fájlban megtalálható az összes mérés, ha magad akarod feldolgozni. Ubuntu-n is menni fog. Én előbb át szoktam másolni a fájlokat:

http://lglinux.blogspot.hu/2010/10/how-to-copy-accu-chek-smartpix-data…

en most dobtam ki(inkabb be) az e77-es akcioban (csere dcont trend), mert baromi draga volt az accuchekhez a tesztcsik.