A Google kiadta iPhone-ra a Google Maps-t

Címkék

A vicces, szánalmas, szomorú Apple Maps ügyben - ami után az emberek sírva könyörögtek a Google-nek, hogy lépjen valamit - végre egy jó hír is érkezett. A Google tegnap bejelentette, hogy elérhető az App Store-ból az Google Maps for iPhone. A The Verge szerint gyors, szolgáltatás-teljes és legjobban kinéző mobil térképszoftver ma.

Hozzászólások

Korábban azt hittem, hogy nem fog hiányozni, de hiányzott. Amikor a fogorvosi rendelőmet nem találtam meg az Apple Maps-en, már kezdett idegesíteni.

http://flic.kr/p/dAJkZj

Apple Maps lepusztult a kezdőképernyőmről, a helyét a Google Maps vette át. Mindjárt a YouTube mellé került. Lassan kijelenthető, hogy az iPhone Google szoftverek nélkül csak félcédulás.

Kib. gyors, szép. Tényleg.

--
trey @ gépház

Engem is idegesített. A térképen még csak-csak megmutatta, merre járok, de hogy az olyan egyszerű keresésekre, hogy pl. Tesco, vagy petrol station, vagy Exchange Tower nem adott semmi választ, és ezért mindig Safari, maps.google.com, és ott kellett keresni...

Mihelyt olvastam, hogy van, már telepítettem is. Végre.

Nem úgy van az AppStore, hogy hogy ha redundáns funkcionalitás, akkor törlik? :D

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Nagyjából eddig tartott az Apple lendülete, ennyire lökte meg a szekeret Jobs. Innen már lassan de biztosan, de csak lefelé vezet az út. Aki olyan balek volt, hogy 700$-nál nem szórta ki az összes részvényét a nála is nagyobb balekoknak, az nagyon sírni fog amikor nem 400, hanem csak 200 lesz.

A patent trollkodásból egy darabig még meg lehet élni, de lopni - oppardon, kreatívan ingyenesnek és szabadon felhasználhatónak tekinteni más szellemi termékét - igazán csak a Jobs tudott. Ennek az eredménye ez a térkép fiaskó.

Ha megnézzük, az Apple akkor volt a csúcson mindig amikor valami gyökeresen újat csinált, pl. használható számítógépet (MacIntosh) vagy újszerű telefont (iPhone).

A TV-vel mér lefedett piacra próbál bejutni, nagy flash lesz, egy kicsit menni fog és utána elsorvad.

Ha nincs Jobs zsenialitása, akkor a cégnek reszeltek.

De hat nem erted? Anno a iphone azert lett akkora siker mert Jobs megirta sajat kezuleg az oprendszert meg az alkalmazasokat ra, osszeallitotta a hardvert, a sufniban kezzel kiesztergalta a vazat, majd elindult az utcan marketingelni. Nelkule most minden meghal, mert nincs megegy ember a vilagon aki ezt meg tudna csinalni.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Ha nem is o irta sajat kezuleg az oprendszert, de maximalizmusanak hala a szifonon nincs zotyoges, mert addig utotte a programozok fejet amig a felhasznaloi elmeny nem lett olyan amivel igazan eladhato lett a szifon. Ezt csak Jobs tudta. Ma mar alig talalok olyan igenyes embert akit ugyanugy zavar ha bevag a raszter, a sok laikus meg vezeto pozicioban ezt le se szarja... Ehhez is erteni kell.

Jobs maximalizmusanak hianya miatt ez a ceg egy kicsit meg kilebeg par evig aztan elsullyed a picsbe...szerintem.

Nyilván Steve minden fejleszető felett ott állt 24/7-ben, és folyamatosan baszogatta őket... Aki ezt feltételezi egy akkora cég esetében, mint az Apple, az egész egyszerűen idióta. Legfeljebb Forstall-t fenyítette érte, aki viszont Jobs halála után láthatólag még jobban elszállt, mint egyébként. Ki is lett adva az útja.

Annyiszor temették már az Apple-t, vagy az éppen aktuális termékeit, aztán hosszútávon sose lett igaza senkinek :). A "haterek" meg úgyis mindig találnak maguknak valami kapaszkodót //Aztán meg beszopják az Android frissítést, és nem lesz december a "kibaszottokos" telefonjukon :D

"Annyiszor temették már az Apple-t, vagy az éppen aktuális termékeit, aztán hosszútávon sose lett igaza senkinek :)."

Ez gyakorlatilag mindenről elmondható itt, legyen szó akár cégekről, operációs rendszerekről, közösségi oldalakról, vagy bármiről. A temetés intézménye a hazai fórumkultúra része... :)

Najó, ezt a decemberezést ideje lenne abbahagyni, egy huszadrangú funkcióval volt a probléma, nem az egész Androidból hiányzott, de még csak nem is a naptárból. Az is kb 2 hétig, mert utána javították(igen, még december előtt). Gyakorlatilag annyi történt, hogy nem tudtál decemberi évfordulót beállítani a kapcsolatokhoz a telefon felületén. Inkább vicces volt a hiba, mint komoly.
És még te beszélsz "haterek"-ről...

azert ez szerintem nem ennyire trivialis.

egyreszt a foxconn-osok biztos nem a karcosakat mutogattak mintakent, hanem akkor kezdtek karcolni amikor beindult a nagyuzemi gyartas es az alagsori takarito is beallt az osszeszerelo futoszalag melle...

A terkep sem annyira egyszeru, azert a hibak nagy resze (foleg a durvak) usa-n kivul vannak, es mint tudjuk az amerikaiak foldrajzi ismerete europarol es kornyekerol elegge hianyos. mondjuk a magyarok tobbsege se tudna szerintem megmondani melyik amerikai allam hol van, de meg azt se hogy a K-i vagy Nyi-i parton van pl New York. Nyilvan nem teszteltek le a vilag osszes kis es nagyvarosaban, megbiztak a terkepszolgaltato adataiban, es meg azt is rosszul konvertaltak at...

Amugy meg a google istenitett terkepe is tele van/volt hibakkal, a mult heti frissitesig pl. a Dunaharaszti paradicsom-szigetre vezetett a vizen at a Hokony utca, pedig ott se hid se ilyen nevu utca nincs. eleg sok gmaps-al navigalo ismerosom tevedt mar el amikor oda probalt eljutni, pedig direkt gps koordinatakat kuldtem nekik nem cimet, mert azt a gmaps nem is talalta...

A'rpi

Azert a sw teszt sem igy megy, hogy nezzuk meg USA-t aztan a tobbi meg nem erdekel.

Nem tudom az almaterkep hany szazalekban volt pontatlan, de ha tenyleg ennyi hiba van benne, mint amennyit beszelnek rola, akkor a testcase-nek fel kellett volna tarnia. Harom eset lehetseges:

- feltarta, de ugy dontottek, hogy azert is menjen ki -> hibas vezetoi dontes
- nem tarta fel -> hibas testcase
- nem annyi, csak unatkoznak a nepek es szertnek fikazni -> minden ok

Ha az elso forog fent, akkor tenyleg sinking van es nem thinking. Egyertelmu, hogy SJ aki meg a karaktereket is arrab tetette 1 pixellel, mert szemre nem volt kozepen ilyet nem engedett volna meg.

Ha a masodik, akkor valamit nagyon elbarmoltak a testcase-nel. Mert eleg jol automatizalhato az adatbazisok osszehasonlitasa. Persze lehet az is, hogy ugy gondoltak, hogy ok tudjak jo helyen, majd a vilagot atepitik miattuk.

Harmadik eset is valoszinu, de azert par eset elegge latvanyos.

Google map-nal nekem is elofordult egyszer, hogy egy bolt nem ott volt, ahova irtak. De ez csak egyetlen egyszer, es egy kis helyi kerekparosbolt, egy kisvarosban.

Google map-nal nekem is elofordult egyszer, hogy egy bolt nem ott volt, ahova irtak. De ez csak egyetlen egyszer, es egy kis helyi kerekparosbolt, egy kisvarosban.

Mazlista vagy. Pl. a H5 Kaszasdulo megalloja ket hettel ezelottig az evtizeddel ezelott tortent atnevezes ellenere Koles utcakent szerepelt. :) Obuda peldaul jo par ponton el volt cseszve.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Nyilván, a Hokony utca problémát nehéz megoldani konkrét helyismeret nélkül, de azért az csak fel kellett volna tűnjön a tesztelésnél, hogy Berlin az Antarktisz közepén van. Valahogy ezt egy kicsit komolyabb súlyúnak érzem, és a tesztelés komoly hiányosságait olvasom ki belőle.

Engem a hibák kevésbé zavartak. Sokkal inkább, hogy a keresés használhatatlan volt. Semmit nem lehetett megtalálni, ha nem tudtad a címét.

Google maps se teljesen pontos, volt már, hogy kerestem, mondott valamit de igazából egy utcával odébb volt. De szinte mindig volt találat, és az idő nagy részében helyes volt.

Azért Jobs jelentőségét szerintem nem szabad lebecsülni, mert nagyon nagy szerepe volt abban, hogy az Apple itt tart most. A kritikus helyzetekben gyakran hozott jó döntést, és ezeken a döntéseken nagyon sok múlt. Ettől függetlenül szerintem kellene még leírni az Apple-t, még akkor sem, ha Jobs valóban nehezen lesz pótolható.

Nem a vállalati kultúráról van szó, tessenek észrevenni!

A stratégiai döntésekről, ami a vállalat jövőjét meghatározza, kijelöli az irányt. Nos ilyen ember nincs Jobs helyett, aki ezt érezné.

Nézz vissza az Apple történetében, hogy amikor csőd előtt álltak, Jobs hozta vissza a halál torkából a céget.

A ratyi biztosan kiválóan tudja operatíve irányítani a céget, nagyon büfé a vállalati kultúrában, de nincs benne semmi a zsenialitásból. Külső embert meg nem fognak tudni hozni erre a pozícióra, mert még soha nem láttam olyan álláshirdetést, hogy "jövőbelátó vállalati zsenit keresünk stratégiai döntésekre"...

Nincs ilyen. A látszat ellenére az Apple egy one-men-show volt. Csak a vállalat méretei és a vállalati kultúra miatt sokáig tart majd a süllyedése.

a mindent elsopro meneteles es top1 cegkent valo tundokles aki barmihez er arany lesz, sztem is vege, viszont mar akkor ceg hogy nem megy csak ugy tonkre, inkabb egy siman nagy es lassu mamutt lesz aki jelentos es megkerulhetetlen szereploje a piacnak. (microsoft, oracle, vagy akar ibm)

Én már csak azt nem értem, hogy az ios gmaps miért tud kevesebbet mint az androidos?