Firefox with MSN

Címkék

A Mozilla bejelentette, hogy elérhetővé tette a Firefox MSN-nel összegyúrt változatát. Benne minden a Microsoft szolgáltatásokat kedvelők szája íze szerint beállítva: Bing az alapértelmezett keresőszolgáltató a keresődobozban és az AwesomeBar-on, MSN.com az alapértelmezett honlap, gyors hozzáférést biztosít a népszerű MSN csatornákhoz, MSN theme stb.

A cucc elérhető a Mozilla - Microsoft által fémjelzett firefoxwithmsn.com weboldalról.

Hozzászólások

Most, hogy az MS bejelentette, dobja az MSN-t (illetve migrálja a Skypeal), jó húzás volt ez?

Az MSN az a Microsoft Network (lehet, hogy az S-nek is van feloldasa, passz), ennek volt a resze az MSN Messenger. Kesobb a Messenger nevet valtott, belole lett a Windows Live Messenger, viszont maga az MSN halozat tovabbra is el es virul, lasd meg http://msn.mainap.hu/. Maga a Messenger alkalmazas ha jol tudom, outdated/deprecated lesz es unsupported: frissitesek, uj verziok nem fognak jonni hozza, maga az alkalmazas migralasra kerul a Skype-ba. Az MSN Messenger halozat ezzel egyutt - ha jol ertettem az ehhez kapcsolodo kommunikaciot - megmarad, csak a ket MS tulajdonu IM kliens egybeforr.
Egyebkent a Windowsos Skype-ban vannak (vagy legalabbis egy idoben voltak) jatekok, szoval emiatt azert nem kell aggodni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

nincs linuxos valtozat

I hate myself, because I'm not open-source.

Ha volna se használnám. Igazából ahogy megláttam e hírt, azonnal az jutott az eszembe (tudom hogy most majd hülyének néztek emiatt) hogy ugyan mire kéne váltanom Firefoxról. Nem mintha nem értettem volna meg, hogy ez csak egy "változat", és lesz továbbra is "régi" Firefox (=MSN és Bing nélkül stb), de ezt akkor is a szabadszoftveres közösség elárulásának érzem, sőt, nyíltan és nyersen szólva ezzel a szememben a Firefox készítői egyszerűen kurvák lettek (ha férfiak akkor hímringyók), mert lefeküdtek a Mikroszoftnak egy kis pénzért. Vagy legalábbis benyaltak neki. És ez undorító. Csak még nem tudom mi legyen az alternatíva. Az Opera jó lenne, csak nem nyílt forrású, az a baj.
-------------
Blogom: http://violazoli.blogspot.com
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#

Épp ellenkezőleg. Ha az az érv a szabad szoftverek mellett, hogy a választás szabadsága, akkor ez pont, hogy ezzel a lépéssel teljesült, hiszen eddig csak egyféle firefox terjesztés volt, amiben a google szolgáltatások domináltak. Így végre megszűnt a firefox-on belüli google monopolhelyzet, hiszen megjelentek versenytárs személyében a microsoft szolgáltatások.

Egyébként mivel a firefox szabad szoftver, senki nem tilthatja meg a microsoftnak, hogy egy microsoft-os firefox kiadást készítsenek, amíg az esetlegesen módosított forrást is publikálják. (Vagyis nem kell a mozilla ahhoz, hogy egy ilyen firefox kiadás készüljön, és ebből a szempontból előny, hogy a firefox szabad szoftver.)

Semmi bajom nem lenne, ha ezt a M$ csinálta volna meg. De ha jól értelmezem a hírt, ezt nem ő, hanem maga a Mozilla készítette. Ha tévednék nyugodtan írjátok meg, az se baj ha gúnyolódva, esküszöm felvidulok tőle, mert az nekem jó hír lenne!
-------------
Blogom: http://violazoli.blogspot.com
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#

Nekem inkább nőtt a szememben a Microsoft azzal, hogy támogatja a konkurens böngészőt, továbbá ismét, a nyílt forrást – kinek milyen érzések a szimpatikusabbak persze… ;)

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Nyilván. De én tudod még ott tartok hogy a Google a "jó fiú". Már amiatt is, mert nincs akkora monopolhelyzetben mint a M$. Illetve csak a keresés terén van abban. Továbbá, azért a Googlenak nincsenek annyira meredek, immorális, gusztustalan húzásai mint az MS-nek.
-------------
Blogom: http://violazoli.blogspot.com
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#

Ne hidd, hogy a Google nincs akkora helyzeti előnyben, mint az MS. Bizonyos területeken még nagyobb is a részesedése, s nem csak a kereső piacon. Lásd Gmail. Ki használ ma hotmailt? Csak azok, akik anno oda regeltek, vagy msn kellett nekik, s elfogadták a Messenger felajánlását, hogy ad nekik fiókot. De lehet még nézni az online office-t, véleményem szerint még mindig többen használják a Google-t, mint az MS féle online Office csomagot. És a sort lehet még folytatni.
A Google sem olyan jó fiú ma már, mint anno volt. Nem védeni akarom az MS-t, de Google-nek is volt jó néhány mocskos húzása (ha van wifi routered, jó esélyed van rá, hogy megtalálod az erre szakosodott térképen, s mi ez , ha nem a privát szféra megsértése).
Egy ilyen FF megjelenése nem csorbít semmit a Mozilla alapítványon. Valamiből kell ingyen böngészőt adni. Vagy Te támogatod őket havonta, hogy legyen fizetése a Mozilla programozóinak? ;)

Lásd Gmail. Ki használ ma hotmailt?

http://www.neowin.net/news/gmail-vs-hotmail-vs-yahoo-mail-whos-on-first

Korántsem monopólium a gmail. De a többi sem amit írtál.

ha van wifi routered, jó esélyed van rá, hogy megtalálod az erre szakosodott térképen

Minek hirdeted az SSID-det, ha nem akarod, hogy más is lássa? Btw. hol ez a térkép? Publikus egyáltalán?

Azert a hotmail tabora ma is novekszik, szoval ez a resze legalabbis velemenyes a postodnak. USA-ban roppant nepszeru a HotMail halozat. Illetve talan pont az olyan velemenyu egyenek is oda regelnek, akik ugy velekednek a GMail/Google parosrol, ahogyan te velekedsz roluk, ez azert eros motivacio is tud lenni.

Ami a kommented masodik felet illeti, szerintem az, hogy a publikusan hirdetett SSID-ket osszegyujti es megjeleniti, az nem a privat szfera megsertese. A masik oldalrol borzasztoan nem egyszeru szurni, hogy ez most egy olyan Wifi, ami mondjuk valami sorozohoz tartozik, es beterve kerhetsz jelszot, vagy privat SSID. De ugyanakkor milyen jo, hogy $RANDOM varosban rakereshetsz, hogy hol vannak wifi hotspotok.

Ha ezt a privat szfera megsertesenek fogjuk fel, akkor a HUP is megserti a privat szferadat, hiszen a neved listazva van a profilodon + keresheto barmely kereso altal, ebbol index epitheto.

Felreertesek elkerulese vegett: en is azt gondolom, hogy valahol meg kell huzni a hatarokat, hogy milyen adatok keringenek rolunk a neten. Azonban nem szabad atesni a paci tulso oldalara, barmily eros is a kisertes. Egy SSID, foleg ha nem hirdeted sehol, hogy ez az SSID-d, az meg nem minosul szemelyes adatnak. Egy tarsashazban mondjuk meg raadasul lakashoz is nehez kotni, egy jo router siman szor ket-harom lakasban is.

Megforditva azt a bizonyos mondast: azert, mert uldoznek, meg nem kell paranoiasnak is lenni. Egy egeszseges tudatossag nem art, de ennel tovabb nem erdemes menni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

"De én tudod még ott tartok hogy a Google a "jó fiú"."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

"Már amiatt is, mert nincs akkora monopolhelyzetben mint a M$."

3/4-es android eladasok? 80%(+?)-os reszesedes a keresopiacon? Rachedli gmail cim? Ad piacon dominancia? SEO-ban mindenki a Google kegyeit lesi? Youtube? Google tracker cookiek mindenutt?

De akkor meg tovabb, mint nincsenek "immoralis, gusztustalan" huzasai: beleavatkozas mas orszagok belugyeibe? Vilagmeretu homarkampany, amely szinten nem az o feladata lenne?

Stb.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

- MS is hasznal tracker cookie-kat, meg az adverticum is, akinek nem tetszik, le lehet tiltani oket.
- A hazatelefonalo MS szoftvereket mar ne is emlegessuk fel...
- Rachedli gmail cim: van egy rachedli hotmail cim is am... a live.com -ot ne is feszegessuk
- az MS is azert rendesen ott van a szeren beavatkozas cimszo ala, emlegessuk a tisztaszoftvert? Altalanos monopolium a magyar kozoktatasban/kozigazgatasban?

Akkor most ki is a rosszabb fiu?

Maradjunk annyiban, hogy az egyik kutya, a masik meg eb, egyforman rossz valasztas mindketto. Pontosabban csak ez alapjan nem lehet donteni a ket ceg kozott.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

"De én tudod még ott tartok hogy a Google a "jó fiú". Már amiatt is, mert nincs akkora monopolhelyzetben mint a M$."
Ez a nap vicce.

Főleg, hogy globálisan a Google Chrome a leghasználtabb böngésző.
http://gs.statcounter.com/

"a Googlenak nincsenek annyira meredek, immorális, gusztustalan húzásai mint az MS-nek."
Kínai cenzúráról és a hatalommal való együttműködésről hallottál-e?

???

Google -t sokkal nehezebb megkerülni mint Microsoftot, bármit is csinálsz, ott van. Nem csak a keresés terén. Mindenhol. Amellett Google egyre fejlődik, míg MS egyre csak süllyed. Szóval az hülye érv ,hogy nincs akkora monopolhelyzetben.

Az, hogy szimpatikusabb, azt elhiszem, momentán nekem is. De ne áltassuk magunkat azzal, hogy nincs monopolhelyzetben, plz.

" még szerencse, hogy lehet kapni. "

mire jó az internet explorer?
hogy firefoxot töltsél le vele.


------------------------
Jézus reset téged