Linux desktop: Thunderbird, X

Évek óta megvan ez a nyomorult bug.. Hogy a jóistenbe nem javítják?


  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S  %CPU %MEM    TIME+  COMMAND                                                                                                                                              
 4281 root      20   0  541m 180m  73m R  91,0  4,6  64:44.97 X

Ez van kéremszépen. És miért? Mert a thunderbird valamit csinál, és a statusbaron szalad a csík b***meg! Ennyi történik. Beszarok. Kikapcsolod az állapotsort, eltűnik. Jah nem, nem csak statusbárnál, amikor pl. mailt küldi és "Üzenet elküldése..." Vagy "Üzenet másolása az elküldött elemek mappába..." és megy a csík, az ugyanígy 100% cpu terhelés.
Van értelme reportolni, vagy ha eddig nem csinálták meg, már ezután se fogják?

Hozzászólások

Naná,hogy van értelme reportolni.Több mint a blogodban panaszkodni róla .
Egyébként meg ha évek óta meg van nálad ez a bug akkor miért pont most zavar ha eddig nem ? :-)

Eddig is zavart, csak most kb. 31000 db levelet kene masolnom imapon egyik fiokbol a masikba, ment tobb mint egy fel oraja, mondom megnezem hol tart, es valami 200 levelet masolt at, mert a cput megette az X...
Meg ugye azalatt a pár másodperc alatt nem feltűnő, amíg pl. elküld egy levelet... Főleg az asztalin. Laptopon igen, ha mondjuk kicsit lassúbb a net, tovább tart egy nagyobb mail küldése, vagy újra kell próbálni, és akkor elkezd visítani a ventilátor.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Imapfilter, emberek, imapfilter. Lua-ban van irva a szerencsetlen, de annyira powerful cucc, hogy erdemes meg a nyelvet is megtanulni miatta.

Amugy szerencsere nem kell, mert annyira egyszeruen lehet konfigolni, hogy az siman elmegy, ha valaki latott mar eleteben valami objektumorientaltat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Thunderbird-ben egyszerűen lehetetlen ezres nagyságrend felett leveleket mozgatni IMAP mappák között (még úgy is, hogy pl. az IMAP szerver azonos gépen futó dovecot). Keress bármilyen más megoldást; csatlakozz alpine-nal vagy valami mással a fiókodhoz és mozgasd azzal a leveleket. A tüneteket jól leírtad; belefagy egy (szemre végtelen) busy loop-ba. (A ciklusmagban lehet, hogy az X-et hajtja; erre még nem figyeltem fel.)

Saccra valami O(n^2) vagy még rosszabb algoritmus vehet részt a levélmozgatásban. Én ezres, kétezres kötegekben szoktam mozgatni, amikor a mappa mérete eléri-meghaladja a tízezres levélszámot.

RIP Thunderbird.

Claws mail esetleg? Sylpheed?

Sajnos mindig másik mail cím kellett, másikra lehet csak regisztrálni, bla bla. Aztán hát eddig nem is volt bajom hiszen volt TB, működött, tudtam nézni a leveleimet, tudtam írkálni akinek akartam.

Viszont az új TB fejléce már teljesen szar Win alatt. Klasszikus és Aero alatt is. Elméletben ez valami "innováció", gyakorlatban csak valami undorító hack.

Amit még ismerek:
> Postmail: Olcsó, de nem fejlesztik. Basznak supportolni. Amolyan nesze semmi fogd meg jól.
> Mailbird: Úgynézem ez egy Sparrow Win lesz (Sparrow meg szar lett mióta Google megvette). Azonban egyelőre semmi beta, semmi program, csak egy Kickscammer oldal.

Labelek, labelek, labelek. Ez a titka a jo GMail konfignak. Igy meg akar tobb "INBOX" -od is lehet. Siman ra kell nyomni egy labelt es bearchivalni. Mivel a labelek szamai is pont ugyanolyan sebesseggel frissulnek, mint az INBOX-ei, igy nem maradsz le semmirol.

Egyebkent pedig tizenpar email fiokot meg Evolution-nel/Thunderbird-del is szar kezben tartani.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Én meg gmail-t és freemail-t használok thunderbird mail klienssel pop3-mal elérve. Valahogy nehéz arról meggyőzni engem, hogy a leveleim ne a saját gépemen legyenek. Arról nem is beszélve, hogy a root@localhost címről is le kellene tölteni a leveleket, szintén thunderbird-del. Vagy járassam meg a fél világon, amikor helyben keletkezik?

Szóval kövezésre +1. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE