[Megoldva] Középkategóriás smartphone-t keresek

Fórumok

Sziasztok!

Smartphone vásárlását tervezem, és a segítségeteket szeretném kérni, hogy melyik modell lenne megfelelő.

Elvárások:
- Lássa el az alapfunkciókat (telefonálás, SMS-küldés, -fogadás) mindennapi használat mellett, azaz legyen elég jól összerakott, hogy ne essen darabokra, ha véletlenül kiesik a kezemből, meg ne törjön pókhálósra a kijelző. Elég hangos lehessen ahhoz, hogy utcazaj mellett is halljam, hogy mit mond a másik fél. Nem árt, ha a világosabb napokon is olvasható a kijelző.
- Legyen benne jó Gmail integráció.
- Legyen benne használható böngésző.
- Lehessen egy kézzel is használható, ne legyen akkora, mint egy péklapát.
- Ne legyen nagyon régi modell, modern operációs rendszer (verzió) legyen rajta.
- Irányár: 200-300 €

Előny:
- RSS hírolvasó
- Facebook integráció
- Használható navigáció - GPS
- SD/MicroSD kártyával bővíthetőség
- MP3 lejátszó; további előnyök: egyéb formátumok támogatása, standard csatlakozójú fülhallgató, ha adnak a készülékkel eleve fülhallgatót.
- PDF olvasó.
- Standard USB csatlakozó adatátvitelre.
- Valami gyorsabb fajta Bluetooth.

Lehet, hogy ezek közül némelyik triviális és mindegyik telefonban van, még nem volt smartphone-om.

Köszönöm a javaslatokat!

Végül vettem egy Samsung Galaxy Nexust.

Hozzászólások

Ez független ár lenne?

--
trey @ gépház

ZTE Skate

- Irányár: 200-300 € - Te hülye vagy? Az felső kategóriás!

Hát nem Skate, de nekem egy Blade-em van, most jelenleg CM10 van rajta, tökéletesen megy (leszámítva a Youtube HD-t, meg rádiót). Szóval nem kell lemondani a friss androidról mert ZTE Blade-d vagy Skate-d van, csak kicsit utána kell olvasni. Persze nem mindenki szereti buherálni a telóját, de én szeretem kihozni az általam vásárolt cuccokból a maximumot.
Ellenpélda: öcsém vett egy Sony Tipo-t, ICS van rajta gyárilag, naponta kb. 5x indul újra. Már ptóbáltuk visszaállítani, de ugyanaz a hiba, valószínű megy szervizbe.

OFF:
Hát én nem nevezném működőképesnek az olyan ROM-ot, ahol nem megy a hw video dekódolás, videofelvétel, rádió, usb/wifi tethering, (+Skate-en a vaku sem működik) de te tudod.

Ismerem a custom ROM-okat, próbáltam kb. minden elérhetőt (és nagyrészt ugyanazok a ROM-ok vannak Skate/Blade-re, a hasonló hw miatt).

CM7.2-t használok amúgy, atomstabil, gyors (Holo launcherrel), és megy rajt minden funkció.

HAMÁROFF:

Teljesen működőképes, a témaindító igényeit figyelembe véve is. Amiket felsoroltál, pont olyan funkciók, amik nem hiányoznak. Nem kardoskodok, hogy mindenki használjon Blade-t CM10-el, csak azon véleményemet akartam megosztani, hogy lehet olcsón is minden igényt kielégítő telefont vásárolni.
mellesleg nekem ez a JB gyorsabb, mint a gyári, vagy a CM7

... amik nem hiányoznak

Neked. Én gyakran nézek YT-n HQ videókat, videofelvétel is jól tud jönni, + nehogy már ne működjön a vaku...

Amúgy nem felel meg a témaindítónak, mert ez nem középkategória, hanem alsó, és a reszponzív UI sem fedi a valóságot, be tud bizony röccenni rendesen, ha meg van pakolva folyamatosan futó appokkal / widgetekkel (ICS/JB alatt is, használtam próbaképp mindkettőt pár hétig). Arról nem is beszélve, hogy az ARMv6 architektúra már akkor elavult volt amikor megjelent a telefon, rengeteg app nem fut rajt, és egyre több nem is fog + ugye az ICS/JB nem is megy rajt hivatalosan, úgy van gányolbackportolva.

Középkategóriába ma már belefér egy dualcore CPU, 1GB RAM is, ez az a határvonal ahol már nem kell komolyabb kompromisszumot kötni, és a gyári rendszer is megy normálisan, meg úgy általában minden.

Nézd meg, lentebb linkeltem a ZTE V970-t, 180 dollár, fényévekre van egy Blade/Skate-től, és azt sem mondhatod, hogy drága. :)

A leírtakat bármelyik androidos teló teljesíti (az árat kivéve), a rá telepíthető programokkal pedig olyan formátumokat kezelsz vele, amilyet akarsz.

Nekem ennyiért pl. a Sony Xperia P jön be leginkább. Esetleg nézd meg egy boltban, hátha megtetszik.

"A leírtakat bármelyik androidos teló teljesíti"

"legyen elég jól összerakott, hogy ne essen darabokra, ha véletlenül kiesik a kezemből, meg ne törjön pókhálósra a kijelző. Elég hangos lehessen ahhoz, hogy utcazaj mellett is halljam, hogy mit mond a másik fél. Nem árt, ha a világosabb napokon is olvasható a kijelző."

Pont a nagy fényerejű kijelzője miatt szemezek a P-vel.
Ha meg attól félsz, hogy leesik, összetörik, akkor vagy vegyél rá tokot, fóliát, vagy akaszd a nyakadba.

Egyébként az okosteló főleg nem azért okosteló, mert a gyárból már magas IQ-val jön ki, hanem azért, mert programokat lehet rá telepíteni. Így aztán szinte mindenre jó, amire egy PDA vagy számítógép, plusz még telefonálni is lehet vele

:-)

Nekem pillanatnyilag egy Sony Ericsson K750i-m van, az elég masszív konstrukció, leejtettem már véletlenül párszor, de apróbb karcolásokon kívül semmi baja nem lett. Azt akarom, hogy az új telefon is ilyen ellenálló legyen, a pókhálósra tört kijelzőt nem tartom elfogadhatónak.

A Nokia C6-00 telefonomat már számtalanszor leejtettem, és még nem pókhálósodott be egyszer sem a kijelzője. Igaz több szempontból sem nevezhető korszerűnek. (Symbian, jó használható, de rezisztív kijelző, nem tölt usb-ről... De amire nekem kell arra jó, és elég jól bírja a gyűrődést.)

'Nem árt, ha a világosabb napokon is olvasható a kijelző."

Ez eléggé föl tudja vinni az árakat. Minél jobb egy kijelző, annál drágábba kütyü.

"- Legyen benne jó Gmail integráció."

Ez pontosan mit akar jelenteni?

"- Ne legyen nagyon régi modell, modern operációs rendszer (verzió) legyen rajta."

Ha modern a rendszer, akkor gyors a kütyü, ergo nem olcsó. Most azt a részét felejtsük el, hogy veszünk egy közép vagy alsó kategóriás telefont, és egyből rootolunk, meg főzött ROM-ot hegesztünk rá.

"- Legyen benne használható böngésző.
- RSS hírolvasó
- Facebook integráció
- Használható navigáció - GPS
- MP3 lejátszó; további előnyök: egyéb formátumok támogatása, standard csatlakozójú fülhallgató, ha adnak a készülékkel eleve fülhallgatót.
- PDF olvasó."

A Playről mindent be lehet szerezni. Én nem nagyon ismerek olyan embert, aki a gyárilag telepített programokat használná. Éppen ezért ezekből nem is lehet kiindulni, de mindennek van alternatívája a Playen.

"- SD/MicroSD kártyával bővíthetőség
- Standard USB csatlakozó adatátvitelre."

Ez minden készüléken alap, ilyen szempontból nincs köztük különbség.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

HTC Desire HD vagy az utáni széria pl Sensation XL,XE, stb.
Ezt a szeriát többre tartom barmelyiknél, beleertve az sgs3-at is

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

Elvileg egy hónapon belül jön a ZTE V970 (vagy Grand X) két hazai (T betűvel kezdődő) nagy szolgáltatóhoz is, függetlenül pedig most is megrendelhető.

$190 dollár körül van, ezért az árért igen jó vasat pakoltak bele:

CPU: MTK6577 ARMv7 Cortex-A9 Dual-core 1.0GHz (Létezik belőle Tegra 2-es verzió is, sőt Intel Atomos is, bár azt nem ajánlanám.)
GPU: PowerVR SGX531 Ultra
Android V4.0
RAM : 1GB / ROM : 4GB eMMC
MAX supports 64GB Class 12 Micro SD Memory Card (TF-Card)
4.3" QHD, 540 x 960, 16M Colors, IPS-LCD
Back 5.0 mega pixel / Auto Focus / Flash LED
Support to shoot 3GP 720P (1280x720) with sound, Max 30 mins.
FM
Li-ion Batteries 1600mAh
wifi, bt, gps, stb.
Külföldről dual sim-es verzió is beszerezhető.

"Őszintén szólva a GHz-ek sem érdekelnek, én nem arra verem. Legyen riszponzív az UI!"

Pedig android alatt ez sajnos ez az egyik legfontosabb tényező. Hiába ugyan az a rendszer, amikor kismillió gyártó, kismillió kategóriájú készülékén kell működnie. Tehát nincs olyan szintű hardver és szoftver összecsiszolás, mint win és ios platformokon. Ebből fakadóan az androidos telefonok nagy része az optimalizálás ellenére is izomból futtatja az aktuális hivatalos rendszert, ez szerintem leginkább a felső kategóriás telefonok plusz 4 valahányas droid kombókra érvényes. Persze fut a négyes széria két magos, meg egy magos kütyükön is, de bizony kompromisszumokkal, mivel a biztonságos futás előrébb való, mint a sebesség. Ezért írtam, hogy vehetsz szerényebb képességű telefont is, egy mag, 1Ghz alatti sebességgel, de ott csak főzött romokkal tudod kihasználni a legfrissebb rendszereket, viszont garancia nincs semmire sem. Tehát ha hivatalos 4 valahányas rendszer, akkor minimum 2 mag és 1 Ghz processzor. És akkor még a grafikus gyorsításról nem is beszéltünk, amiket a legújabb android rendszerek aktívan ki is használnak.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

motorola defy? Az massziv...
-------------
"Az informatika az a szakma, melyet foiskolan tanitanak. Jo alapot adhat, de megelni belole nem fogsz..."

En az Xperia Rayt mar tobbszor dobtam betonra, 1-2 festekhibanal nagyobb baja nem lett. Jelenleg egy Mobistel Cynus T1-et nyuzok a dual SIM funcioja miatt.

esetleg dhgate-en érdemes lehet körülnézni, nekem x18i van onnan, kellemes, 140-150$ körül mozog. Vannak 200 körüliek is, valamivel jobbak.

ha strapabíró cuccot akarsz: Caterpillar B10

http://www.catphones.com/

Illetve még annyi baja van, hogy csak ARMv6-os CPU-ja van, szóval a dolgok jelenlegi állása szerint a 4-es Android nem fog tökéletesen menni rajta, 2.3-assal jön gyárilag. (nem azért, mert gyenge a hardver, hanem mert a Qualcomm nem ad ki ICS-hez GPU drivereket ARMv6-ra...)

Nem, azért ennyire kemény cucc kell, csak olyan hétköznapi strapabírás. Strapabírásból a Defy is bőven elég nekem, nem szoktam én a telefont úsztatni, de azért néhány esőcsepptől ne essen már össze. A Defy+ jó lenne, csak azt írják, hogy gyenge a processzora és lagol az UI-ja, aminek nem örülnék olyan nagyon.

+1 wp7 phonera.

Leirtak alapjan ugy tunik nincs meg tapasztalatod az okostelokkal, ergo hatarozott elkepzelesed sincs mit akarsz tole (amiket leirtal az eleg altanos, minden platformnal meg a minimum is sokkal tobb). Ezt csak azer tmondom, hogy nem azert akarsz iPhone-t mert az imessege es az iclout miatt szereted (en pl ezert hasznalom), vagy azert androidot mert a gui-a annak a legjobb.

Ezek utan en egy wp7-et ajanlanek, ami egy regebbi (1 eves :) ) keszulek mar toredeke a te altalad meghatarozott arnak viszont marha jo!! Sose gondoltam volna hogy microsoft termeket reklamozok, de wp7 sok mindenben elorebb van mint az ios es android (persze sok mindenben meg nem :).
Nezz ra ezekre a keszulekekre:
HTC Mozart, HTC radar, Nokia lumia 710, Nokia Lumia 800. A HTC-k szerintem ma mar 100 euro alatt, a nokia se dragabb 150-200-nal.

"Leirtak alapjan ugy tunik nincs meg tapasztalatod az okostelokkal, ergo hatarozott elkepzelesed sincs mit akarsz tole (amiket leirtal az eleg altanos, minden platformnal meg a minimum is sokkal tobb)."
+1
"Ezt csak azer tmondom, hogy nem azert akarsz iPhone-t mert az imessege es az iclout miatt szereted (en pl ezert hasznalom), vagy azert androidot mert a gui-a annak a legjobb.
Ezek utan en egy wp7-et ajanlanek, ami egy regebbi (1 eves :) ) keszulek mar toredeke a te altalad meghatarozott arnak viszont marha jo!! Sose gondoltam volna hogy microsoft termeket reklamozok, de wp7 sok mindenben elorebb van mint az ios es android (persze sok mindenben meg nem :).
"
-1
"Nezz ra ezekre a keszulekekre:
HTC Mozart, HTC radar, Nokia lumia 710, Nokia Lumia 800. A HTC-k szerintem ma mar 100 euro alatt, a nokia se dragabb 150-200-nal."
+1

+1 wp7/Nokia párosra
Lumia 800 újonnan, függetlenül, Unión belülről (vám+áfa miatt nem kívülről) olyan 255 USD körül van jelenleg. De magyar boltból is meg lehet venni 2 év gyártói garanciával (tehát bármelyik hivatalos Nokia szervizbe vihető gond esetén!), magyar számlával, magyar papírokkal kb. 80.000 Ft-ért, nem muszáj külföldről rendelni. Jó telefon, a Nokia rengeteg exkluzív pluszt ad és a wp7.5 is jó.

Két kérdés WP7 felhasználókhoz:
VPN támogatás van már a WP7-ben?
Teljes diszk titkosítás?

Nem kötözködésképpen kérdem, csak tudni szeretném hol áll a dolog ezen a téren, merthogy ezek hiánya miatt jelenleg nekünk nem alternatíva a WP platform.

Vagy a Microsoft egyátalán nem gyúr a WP-vel az enterprise funkciókra?

Engem nem zavar. (hülye júzer ellen amúgy sem véd semmi: egyszerűbb a "szupertitkos" céges levelezést "átszinkronizálni" autoforwarddal gmailes fiókba és azt olvasgatni androidon, mint rendesen felkonfigolni a vpn-t és imap-pel olvasni a céges szerverről... megtörtént eset)

androiddal kezdtem, nagyon csiptem de zavart egy csomo minden benne (htc desire, belso memoria hiany, app crash stb) igy iphone-ra valtottam. iPhone marha jo, az hogy tobbi alma cuccal egyutt dolgozik verhetetlen, de sokszor uncsi es punkrock kedvelokent nehez azt a mainstreamitast es nyalverest elviselni ami korulotte van.
A Wp7 - ez vicces - de pont a nepszerutlensege miatt lett nekem erdekes, csomo innovativ dolog van benne szerintem, persze a erzodik hogy nem annyira nepszeru meg ezt az appok mennyisegen tunhet fel. (remelem nem ront a velemenyemen, de sajat wp7-em meg nem volt, azonban pont most akarok egy regebbi htc-t beszerezni tesztelni, hogy napi hasznalat mellett is igy gondolnam e)

Szerintem pontosan megfordult a szeljaras: az apple az uj microsoft, az ellenszenves nagy boszme mamutt aki innovacio helyet a biztosra megy, az ms pedig a fiatalos, innovativ szimpatikus ceg(ecske) :)

Nekem régen volt kínai telóm, windows mobile 6.1-el, azzal nagyjából elégedett voltam, mert jó áron vettem... 4 éve lehetett, akkor 32eFt-ért vettem és volt benne wifi, az teljesen jó ár érték arány volt az akkori iphone árakhoz képest. De a windows mobile 6.1-nek volt pár nagyon idegesítő hibája, meg próbálom felidézni. Adtak hozzá alapból vmi eztra ui-t. SPB mobile shell lehetett... Azzal egész jónak tűnt. Most Galaxy note-ot használok elégedett vagyok a reszponzivitásával.

Ilyen volt a készülék volt:
http://www.youtube.com/watch?v=QPUcAE8FPDQ

Akkor elég lett nekem a windows mobile-ból...

Milyen HTC készüléket vettél?
--
Dropbox:
https://www.getdropbox.com/referrals/NTI3NzY1ODQ5
Ubuntu One:
https://one.ubuntu.com/referrals/referee/1453424/

nos, egy napja hasznalom a htc mozartot wp7-es telefont. 2 eves hasznaltan vettem 20 ezer ft alatt, osszehasonlitas keppen, most adtam el a szinten egy 2 eves iPhone 4-et majdnem 80 ezerert....4x-es a kulonbseg, de mire?????

Eddig iPhone 4s-t hasznaltam amivel total elegedett voltam, de mar picit untam (foleg a korulotte levo hypot, hogy ezt tartjak csucs telonak. Nem az, csak egy siman marha jo telo a sok kozott).
Eloszor egy htc one x-el (ami ugye az egyik csucs android jelenleg) probalkoztam hogy levaltsam, de nem tudom miert de nem jott be, az appok GUI-jai valahogy nem tetszettek androidon, bar ez total megszokas kerdese csak. (pedig regen hasznaltam es nagyon csiptem a htc desire-t)

Erre jon ez a keteves, okostelofonhoz kepest filleres modell es egyenlore egyaltalan nem kivankozom vissza egyaltalan az iOS-re! Ugye mondjak hogy wp7 gyengeje a keves elerheto app hozza. Hat nem tudom, lehet a sarki kocsmanak nincs appja ra (ami ios es androidon mar elerheto persze), de en eddig MINDEN app-omat megtalaltam amit rendszeresen hasznaltam ios-en. (Najo instagram az egyetlen kivetel). Es ami a legjobb: ugy integralodnak az app-ok mintha a rendszer resze lenne. Pl a meltan nepszeru tuneIn netes radio progi egybol bekoltozott a music hub-ba es ugy kezelem az ottano kedvenc adokat, mint a sajat zeneszamaim. De ez a youtubra is igaz. Whatsapp meg pont olyan mint a beepitette sms kuldo, sot a gchat is. Nagyon tetszik a gui elkepeszto jol nez ki, gyors es ergonom.
Indokolatlanul hanyagolt ez a rendszer es tenyleg vicces, hogy igy megfordult a vilag ebbol a szempontbol: most a microsoft a innovativ es underground rendszer.

Tehat topic nyito kerdesre: egy wp7-es telot vegyel, nem banod meg ;) Vagy varj a wp8-ra ami elvileg meg tutibb lesz.

Szerintem ha minél több csápja van egy polipnak annál kevésbé tudom melyik csápja hol van épp,pláne ha több polip van.
Nem tudom ki mit vár el egy okostelefontól de nekem beépített cuccaival megfelel mind Ios/Android.(telefonálni,sms-t irni,email,böngésző,jegyzet,értesítés)
Wp7 azért nem mert max wp7.5-ös rendszert kaphat ami egy skin. :(
W8 nem találkoztam vele szemtől szemben,ergó nem tudom miben nyújt többet mint a látott wp7-es mobilok.
Wp7 design nem teccik csempés fityegés,akkor contakt szinkronizáláskor azonos szám két név mind2 höz ugyanazt nevet rendeli stb stb.
Nekem mind ios mind android letisztult és ezen verzió kergetéssel se értek egyett.Jöjjenek bugfixek/secupadtek ennyi.Ios3 is jó volt Android 2.2-2.3 is megfelelt.Táblára akarmi más kiegészítőre jöjjenek ujabb ficsőrök ha ezek nem csökkentik telep élettartamot teljesítményt.

Huwei Ascend G300 +1 2 hónapja vettem és nagyon tetszik, az árához képest meg még inkább ICS van rá.