Nyomtatás, rajzolás, nyírás, csiszolás

Mivel a szolgáltatók világszerte lemaradásban vannak az új nano SIM szállításának tekintetében, érdemes elővenni a leleményességet és a kézügyességet. Nyomtatás, rajzolás, nyírás, csiszolás.

Mankó nyomtatásához PDF itt. A többit a papírról is le lehet olvasni, de gyengébbeknek álljon fentebb egy videó útmutatóul.

Hozzászólások

Hát ez igazán csodás. Ha apple user lennék tuti azonnal nekiállnék nyeszetelni, mert Jobs azt mondta.... . Ha már millás telefont veszek, akkor igen is a szolgáltató ny*ja ki annyira a sejhajom, hogy itt a nanosim tessék használd.*

* A legtöbb szolgáltató már így árulja a szifon 5-öt Magyarországon is.

Másfelöl:
-Csókolom, új SIM kártyát szeretnék, mert a régit belevágtam a ziphone-ba, de nem lett jó.

Érkezett a gyermek három beragasztott 2 vágott és egy horzsolt sebbel. Ő az, aki küzdött, hogy a szolgáltató rongálás címén az ingyenes szolgáltatás helyett fizethessen 10csillió forintot.

Ja, népszerű rigmusok ezek manapság a neten. Ha a Nők Lapja Cafén lennénk, akkor még igazat is adnék neked. De itt férfiak is vannak, akik barkácsolnak, hackelnek, purhaboznak, szigszalagoznak, kábelkötegelőznek és néhanapján kernelt is fordítanak a gépükre. Nem azért, mert nincs szaros 2 ezer forintjuk, hanem azért mert szeretnek ilyesmikkel foglalkozni.

--
trey @ gépház

Itt nem funkcionális műanyag néhány milliméternyi levágásáról van szó és nem arról, hogy bele kell gányolni a chipbe. Ez olyan feladat, amit általános iskola 4 osztályának technika óráján el lehet sajátítani. Nem látok itt semmi különöset, ami miatt aggódni kellene.

Egyébként már jártam úgy, hogy én törtem ki a SIM-et a gyári kártyából, de az olyan szerencsétlenül tört el, hogy a sorját szikével le kellett róla vágni a végén. De nem is mondom el a részleteket, nehogy felzaklasson benneteket :)

--
trey @ gépház

"Hát ez igazán csodás. Ha apple user lennék tuti azonnal nekiállnék nyeszetelni, mert Jobs azt mondta...."

Emlékszem, hogy amikor megvettem az iPhone 4-et, akkor is ment a sápítozás, hogy de szar neked, kártyát kell cserélni jada, jada, jada. Azóta meg lassan minden jobb smartphone-ban micro SIM-et kell tenni... Lesz ez még nektek is így ;)

--
trey @ gépház

Inkább a vastagságra tippelnék. Ott akár néhány századmilliméter is dönthet arról, hogy kié a "világ legvékonyabb smartphone-ja". Ugye ezzel reklámozták az iPhone 5-öt (ami persze nem igaz, de jól hangzott). A nano SIM nem csak kisebb, de néhány századdal vékonyabb is, mint a micro SIM. 0,76 mm vs. 0,67 mm

--
trey @ gépház

iPhone 5 belülről
Azért nem sok szabad hely van itt. Igazából a microsim-et nem értem, mert eleve ekkorára kellett volna méretezni az új SIM kártyákat. Az SD kártyákkal is eljátszották ezt annak idején:
SD kártya méretek
Szóval... Szerintem csak arról van szó, hogy elkezdték kicsinyíteni, és rájöttek, hogy még kisebb is lehetne. :)
Amúgy ilyenkor nem maga a kártya mérete a probléma ilyenkor, hanem a foglalat mérete.

a te kütyüd már úton van, így életszerű a kérdés: te is gányolni fogsz, hogy használhasd?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Attól függ, hogy a szolgáltatóm majd tud-e adni. Ha nem, akkor nyilván ki fogom vágni, plusz csiszolni. Van egy jó kis 20 ezret pörgő csiszoló/foobar szerszámom itthon. Mostanában szeretek mindent azzal megoldani. Ki fogom próbálni. Ha máson nem, egy rossz SIM-en. Úgyis van most 2-3 nálam, ami már semmire se jó.

--
trey @ gépház

kicsit azért lúzer dolog ez, bármely szolgáltató is érintett a dologban. hónapok óta tudják, hogy egy engedelmes zombisereg szellemi fogyatékosokkal vegyítve akár heteket fog az üzletek előtt gettózni, odaszarni és hugyozni, fakérget zabálni, hogy egy ilyen cucchoz jusson. eközben mégis felmerül, hogy egy retkes SIM-kártyát sem tudnak adni, és ilyen vagdalásra kell vetemedni mindenkinek.

pedig kegyetlen zsé van benne, ez is előre látható volt. kíváncsian várom kaptál-e kártyát, vagy be kell izzítani a gyerek körömvágó ollóját. azért az előbbinek szurkolok.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Az a baj, hogy amikor ilyen kemény ellenérzést érzek, akkor már csak a bennem levő konokság miatt is dafke ellene megyek. Rohadjak meg, ha bemegyek kártyáért. Most már csak azért is Dremel-lel fogom kivágni ezt a szart és garantálom neked, hogy sorjamentesebb lesz az általam készített végeredmény, mintha én törtem volna ki kézzel a gyári perforált kártyából a nano SIM-et. :)

--
trey @ gépház

az lehet, de ha csak személyes ügyintézés által megoldható problémád lesz a SIM-mel / szolgáltatóval akkor ránéznek a kártyára és azt mondják, hogy a., kedves Micskó úr, fogadja el, hogy jobb magának ha ezt a kártyát "elvesztette" és adunk újat a régi számmal és adatokkal kb ?10e Ft-ért? (FIXME) kérem fél órát várjon b., kedves Micskó úr kívül tágasabb.

látszólag persze van még pár olvasata a dolognak, de a szolgáltató mindig a purger-vonal végén áll. tényleg kíváncsi vagyok kapsz-e nano SIM-et. fogd fel szolgáltató tesztnek :)

--
Vége a dalnak, háború lesz...

talán azért mert elvágtad, kvázi rongáltad a kártyát - illetve szerintem további rongálásokat is bele fognak "képzelni" [lásd régi kártyás fülke @ lenullázott kártya -> sütő @ pár mp -> "szar a kártya aggyá újat" esete, ami által egy idő múlva már ránézésre elhajtottak a csába, hiába volt gyárilag szar a használati nyomokkal már belakott kártyád]. ha bunker ügyintéző elé kerülsz meglehet, hogy leszarja a problémádat és új kártyát úgy kapsz maximum, hogy régi szám->kuka, régi SIM adatok->kuka. ez nagyjából egyenlő a kívül tágasabb megoldással. de nem tudom pontosan, nem vagyok ügyintéző hálaégnek.

mondjuk szerencsésebb lett volna feltételes módban fogalmaznom, de valami ehhez hasonló fokú jóindulatra tippelek szolgáltatótól függetlenül.

előbb vagy utóbb úgyis kiderül mi a SIM vagdalás ára, majd leírja aki megtapasztalta. én nem régen céges flotta egyik SIM kártyájával mentem xyz szolgáltatóhoz, hogy "lécci cseréljétek mivel kb 8+ éves: max 100 szám fér mögé, valamint már telefonja válogatja + okostelefon sem igazán forgalmaz rajta stabilan adatot". azt mondták, hogy ~"nagyon szívesen, vigyek meghatalmazást pecséttel, eredeti aláírási címpéldányt, nagyjából nettó 5000Ft ellenében cserélik is enyhe sorban állás & ügyintézési idő után". nem volt vagdalva rongálva stb. mondjuk azt mondta az ügyintéző, hogy _NEM_ észlelhető úton tönkre kellett volna tennem és egyszerűen cserére vinni. a papírmunka & várakozás maradt volna változatlanul, csak a pénz lett volna megspórolható. tehát esetemben céges flotta sértetlen kártyájáról volt, rajta havi nettó ~20e Ft forgalommal, vásárlás óta folyamatos használattal. ehhez képest egy utcáról betévedt személy szétvagdalt kártyája valamivel gázabb szerintem problémára jelentve.

ezért írtam. de a fszsetudja'

--
Vége a dalnak, háború lesz...

aha, jól van.
ellentétben evvel, a valóság úgy működik, hogy bemegyek és kérek új simkártyát.
aztán természetesen adnak, mivel egyrészt miért ne adnának, másrészt ha nincs simkártyám, nem tlefonálok, nincs telefonszámla.
persze valószínüleg felszámítják a kártyacsere díját, de az is lehet, hogy nem.

másfél éve Telenor-nál, ellopott telefon miatt (szolgáltató szempontjából elveszett kártya) 5000Ft volt egy kibebaszott kártya "cser"e. papírom van róla, hadd ne keressem már elő. nos a., a valóságban ez így így működik b., a Telenor Debrecenben más mint máshol. csak példaként írtam, egy példaként felhozott testidegen szolgáltatónál.

ha most ezek után bemész és azt mondod, hogy bocsesz beszart a kártyám itt van - de méginkább bocs mivel kettényestem idejekorán akkor arra nem tudom mit szólnak :))

ideje kipróbálni valakinek valakinél.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Most cseréltettem a Telenor-nál céges, 10+ éves SIM-et micro SIM-re. Semmilyen papír sem kellett. Vittem a céges azonosító mágneskártyát + a PIN-t. Papírok csak akkor kellenének, ha nincs meg az azonosítókártya. Más szolgáltatóknál nem tudom hogy van. Ingyen cserélték kb. 5 perc alatt.

Túl van ez egy kicsit misztifikálva most itt.

--
trey @ gépház

azok alapján amit olvastam jó döntésnek tűnik részedről, én viszont nem tudom megtenni. konkrétan nem állhatok a főnököm elé, hogy céges telefonszámomat vigyük máshová miközben a többieké marad ahogyan van (szívesem megtenném, a számla egy részét én állom). privát vonalon lévő számaimra pedig nem érdekes a dolog, ott időnként vándorolok (most majd ünnepek körül szerintem megint, hiszen ilyenkor pl. ajándék 3 havi mobilinternet nem is túlzottan kiugró akár egy gagyi kártyás megoldásnál, nekem viszont megváltás).

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Telenor:

Díjmentes („normál” SIM  és Micro-SIM kártya esetében is)

    programhibás SIM-kártya cseréje
    50/100/160 memóriás (régi) SIM kártya cseréje új típusú SIM kártyára
    2 évnél régebbi SIM kártya cseréje


3 825 Ft

    Fizikailag sérült kártya cseréje
    PIN/PUK kód letíltása miatti kártyacsere
    Normál méretű SIM kártya cseréje MicroSIM-re és fordítva (amennyiben a csere nem tartozik a fenti díjmentes esetekbe)


5 100 Ft

    Ellopott vagy elveszített kártya cseréje

Jobban járok, ha kettéfűrészelem, mintha "elveszítem".

(forrás)

--
trey @ gépház

Sehogy. Nem szarakodnak vele, kicserélik szó nélkül. Nekem volt egyszer egy bizonytalanul működő, egyből cserélték a Telenor-nál. Viszont csak arra számra élesítik vissza, amin eredetileg volt. A hátulján a számsorból azt hiszem, hogy meg tudják állapítani, hogy milyen számhoz volt kötve.

--
trey @ gépház

Tenyleg ki kell rajzolni a rezcsatlakozok korul, hogy ki lehessen vagni :o

--
FeZo