- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hozzászólások
Ez hatalmas. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
zseniális! mivel a házi sörfőzés nálam már a küszöbön van, ezt mindenképpen elteszem :D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
http://www.hazisor.hu/termekeink.htm
Műanyag tartály meg olcsó indulószett megvan néhány tízezerből. De ha profi cuccot szeretnél, akkor fél mikulásból már egész jók vannak :D
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
azért fél misiből elég sok házi sör megvásárolható. És ebben nincs benne az alapanyag és a fináncoktól való félelem a be nem fizetett jövedéki adó miatt, bár ez utóbbi változhatott. Kíváncsi lennék rá mennyit adnak el belőle Mo.-on.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A hobbinak ált. nem az a lényege, hogy anyagilag megérje.
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
hatalmas +1 :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
évi 1000 liter legálisan főzhető otthon. nem kell félni senkitől.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Troll on:
És kinek elég évi 1000 liter házi sör wahahahha :)
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ez egy fogyasztóval számolva valamivel több mint napi 5 üveg sör. Akinek ez nem elég, az nem fog pepecselni a főzéssel.
Ha több fogyasztó van, akkor felváltva főznek. :-)
-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
igen, mert azt hiszem cimhez és személyhez van kötve. lement egy éves adag az egyiknél átcuccolnak a másikhoz :D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Idén januártól, én még tavaly néztem utána akkor horror volt. Köszi. És meg a sörfőző készülék vásárlása sem engedély köteles.
Három nappal előtte be kell jelenteni, vicces lehet ha valaki hetente főz otthon :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ha hetente nem is, de kéthetente 50 liter kb belefér az éves fejadagba :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A DS18B20 ±0.5°C pontossággal dolgozik, de meg így is bőven benne van a tartományban. Belegondolva van benne egy relé, 2 szenzor meg egy kijelző, viszont annyira igényesen ki van dolgova a project, grafikonok, statisztikák stb, hogy le a kalappal előtte, sok munkaóra lehet benne.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
-
a ds18b20-nak lehet állítani a felbontását, így lehet 0.5 (9-bit), 0.25 (10-bit), 0.125 (11-bit), 0.0625 (12-bit)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Átfutottam az adatlapját, de nem találtam a pontosságra vonatkozóan semmit. A felbontás (resolution) nem egyezik meg a pontossággal. A felbontás az AD átalakítás pontosságáról ad információt, de magának a mérésnek az pontosságáról semmit nem tudunk meg. Ráadásul egy ilyen széles tartományban működő mérőeszköz esetében szinte biztos, hogy a pontosság hőmérsékletfüggő is.
-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A harmadik mondat rögtön az elején:
It has an operating temperature range of -55°C to +125°C and is accurate to ±0.5°C over the range of -10°C to +85°C.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem voltam elég figyelmes. :-(
Ennek fényében az AD felbontásának növelése elsősorban a „felhasználói élmény” fokozására alkalmas.
-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Igen, és mégsem. :)
A sous vide technológia pontos hőmérsékletet kíván, és bár ehhez elegendőnek érezni a 0,5C osztást, de mégis jobb a nagyobb felbontás. Szóval legyen csak nagyobb, és megpróbálok építeni egy kísérleti tartályt érzékelőkkel, vízforgatóval, melegítővel.
A fenti project inverze kell. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hiába növeled a kijelzés (AD átalakítás) felbontását 0,0625°C-ra, attól még a mérés pontossága csak 0,5°C lesz.
-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A mérési pontosság az én értelmezésemben azt jelenti, hogy egy mért eredmény legfeljebb 0,5°C-kal fog eltérni a valós hőmérséklettől. De ez nem azt jelenti, hogy az ennél kisebb °C komponensek nem használhatóak fel, csak azt jelenti, hogy alapesetben zajként kell kezelni. Viszont ha én sok mérést végzek, és egy időablakban veszem a mérési eredmények átlagát, akkor a zaj kiátlagolódik, így 0,5°C-nál nagyobb felbontást is elérhetek. Persze ezért cserébe gyors hőmérséklet-változásokat nem tudok követni.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Na végre valami értelmes project. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
jó ez, csak hát a gépfüggőség... jópár (10+) évvel ezelőtt a Romváry:Fűszerek könyve c. könyvben leírt recept alapján készített egy ismerősöm néhányszor (barna) sört a konyhában amúgy is megtalalálható eszközök + herbáriás alapanyagok + pezsgősüvegek + PI-víz (szűrt) segítségével.
Az anyagokhoz + főzéshez számolt ft-okat összedobva a borsodi kisker árától pár forinttal kevesebb jött ki... és finom volt. Egyszerűen sumér sörnek neveztük. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
nagyon klassz kis cucc, szerintetek mennyiből lehet összerakni egy ilyet?
főzéshez használt elektronika:
https://www.oscsys.com/projects/brewtroller
az erjedés monitorozására én egy tp-link 1043nd-t + OpenWRT-t + fogok használni. már összeraktam, csak főzni nem volt még időm azóta. :(
A router a saját rendeltetésének megfelelően működik, ez csak egy plusz funkció rajta.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
22-es csapdája:
Vagy főzöd a sört és nem készül el soha a monitorozó rendszer, vagy összerakod a rendszert, de addig nem tudsz főzni. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
éleslátásod figyelemre méltó. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni