Xfwm és vsync (intel-dri)

Fórumok

Sziasztok!

Tényleg muszáj lesz azt az általam amúgy nagyon nem kedvelt compizt használnom, hogy működjön a vsync XFCE-n? Csak mert nagyon nem szeretném, legutóbb amikor a beállítós GUI-ját megláttam a hányinger kerülgetett, de zavar, hogy ha xfwm-ben bekapcsolom a kompozitálást, akkor (nehezen észrevehetően, de) szakadozik a kép akár egy bongészőben is smooth scroll közben. Ha ez nem lenne elég, filmnézés közben is szakadozik a kép (legjobb példa mikor oldalra viszik a kamerát).

Emlékeim szerint írta errefelé valaki, hogy a könnyebb wm-ek (pl. openbox) xcompmgr-rel ugyanezt művelik. Így hát felmerül a kérdés: ha nem KDE, akkor muszáj compizt használnom ahhoz, hogy a GPU számolja ki az asztalomat és mégse szakadozzon a kép?

Ja igen, XFCE 4.10 Archon a téma, tehát legújabb, de már a 4.8-ban is zavart (előtte nem tudom, hogy tudott e kompozittálni).

Hozzászólások

cat /etc/drirc

<driconf>
<device screen="0" driver="dri2">
<application name="Default">
<option name="vblank_mode" value="0"/>
</application>
</device>
</driconf>

--
EeePC 901, LMDE & XFCE

Nekem pont a bekapcsolt VSync-el volt lassú a megjelenítés, ezért kapcsoltam ki a fenti fájl létrehozásával. Ha bekapcsolni akarod, akkor nyilván 1-et írsz az értékének. Lehet, hogy nem használ, mint ahogy írtad, de compiz nélkül én például nem tudtam változtatni másképpen a VSync értékén.

--
EeePC 901, LMDE & XFCE

Közben megtaláltam hogy nincs erre megoldás (mielőtt nyitottam a topikot, azelőtt is Google-öztem, de akkor sikertelenül):

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=135042

A lényeg, hogy azért szakadozik a kép, mert az xfwm-ben csak XRender van, nincs OpenGL, és senki nem akarja ezt megoldani