[Frissítve] Lezajlott az iPhone 5 bejelentése

Címkék

Élőben itt és itt követhető.

Hozzászólások

Daaamn. Megdobhatnának eggyel.

Az a baj, hogy sok embernél nagyon egybe van más is nem csak ez. :D Ez most nem neked szólt elsősorban. ;)

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Jajj ez olyan izgi, mindjart magamhoz nyulok!

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

A wikipedia szabalyzata/szokas/illendoseg szerint nem nyulunk a sajat magunkrol/cegunkrol/fiunkborjunkrol szolo cikkhez, mert nem vagyunk partatlanok. Trey az univerzum leghiteltelenebb embere, ha a HUP wikibejegyzeserol van szo.

(Bar nem tudom minek magyarazok egy olyannak, aki nem hogy nincs kepben azzal, hogy a HUP evek ota nem "unix portal", de meg buszken reklamozza is tudatlansagat, ertelmetlenul beszologatva...)

Ahogy látom, néhány "ismeretlen", "hiteles" ember szerkeszti a szócikket, így felesleges is lenne nekem bármilyen közreműködést abban végeznem :D

Egy biztos, a HUP már évek óta csak "HUP". Nem UNIX Portal. UNIX sincs már lassan, minek lenne UNIX Portal?

--
trey @ gépház

Helló!

Évek óta napi szinten olvasok HUP-ot, de bennem ebből eddig annyi tudatosult csak, hogy a HUP jó ideje Hungarian not only Unix Portal, ami szerintem teljesen rendben is van. Számomra teljesen tökmindegy, hogy Unix Portált jelent-e vagy sem, de BandiG "kedves" hozzászólása miatt kérem, hogy a hozzám hasonló tudatlanok számára az utolsó soroddal aktualizáld a HUP FAQ vonatkozó részét! Köszi!

Szabi

Felírtam a TODO listámra. Sajnos elég hosszú a lista, de majd csak egyszer sorra kerül. Az offtopikot itt rekesszük is be. Az oldal működésével kapcsolatos kérésekkel lehet privátban zaklatni. Itt a téma az iPhone 5.

És kanyarodjunk vissza oda, hogy az iOS egy OS X származék, az OS X UNIX, így ha UNIX portál, ha nem, létjogosultsága van itt. Ha másért nem azért, mert én azt mondom.

--
trey @ gépház

>> de meg buszken reklamozza is tudatlansagat, ertelmetlenul beszologatva

szerencsére a főoldalról belinkelgetett rajbook, twitter, youtube, feedburner csak lóbaszó betűkkel hirdeti hogy HUNGARIAN UNIX PORTAL, ezzel segítve a tudatlan pórnépet az ezirányú megvilágosodásban

"mert nem vagyunk partatlanok"

Ha megkérdezik a neved, akkor azt mondod, hogy kérdezzenek valaki mást, mert te nem vagy pártatlan? Szerintem tök objektív dolgoknál nem különbözik az elfogult vagy pártatlan válasz, így marhaság megkülönböztetni.

"ertelmetlenul beszologatva"

Nem hiszem, hogy egy ártatlan kérdés beszólogatás volna. De majd megnézem a "beszólogatás" definicióját a Wikipédián. :-)

Ha nézitek xms-es videót akkor azon elég durva dolgok derülnek ki.Mármint ami gondolom triviális Apple usereknek és mégis hallgatás van róla.

Kérdeztem hogy mit tudnak fejleszteni..

A válasz: semmit

Ez az új iTunes nekem erősen Amazon beütésű...

hát igen, ez nem egy telefon, ez A telefon! :)
Kár, hogy nincs 7"-es iPad, azt vettem volna nemrégen, amikor tabot vettem.

a fő alkatrészekben hozza a korszerűt.Tokozásban igényesebb, a szenzor,nfc és hasonlókban viszont elmarad. versenyképes terméknek néz ki, de azt viszont nem látom h. miért ezt vegyem s3 helyett.
--

Mert ezt diktálja a piac. Sok mindenre nincs szükség amit a gépekbe-telefonokba-tabletekbe tuszkolnak, de "muszáj".

Tükörnek tényleg nem lehet rossz, azon kívül nem sok haszna van.
(Azt viszont megnézném milyen egy Skype videóhívás wifi-n keresztül. Elég durva képminőséget tolhat át.)

Erre viszont kiválóan alkalmas a hátlapi kamera is; előlapi akkor kellhet, ha nem csak webkameraként, hanem monitorként is akarod használni. Igaz, akkor a számítógép helyett is azt kell használnod, arra meg nem túl kényelmes, ha nem a kezedben van, hanem a tartóban, előtted egy méterrel, szemmagasságban...

Ahhoz meg kellene fordítani a telefont helyből a kamerázáshoz. Ha meg jön egy hívás, ahelyett, hogy csak ránéznél, fordíthatod vissza... Aztán mivel ez a cucc ferde, így asztalról is pont az ember fejére néz ugy 0.7-1.5 méteres távban.

Gondolom véletlenül se néztél utána, hogy miről is van szó :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Előlapi kamera tükörnek max. akkor jó, ha azt akarod megnézni, nem áll-e égnek a hajad, vagy nincs-e egy nagy büdös ragya a képeden; ugyanis a kamera nem tükröz, így a képedet normál állású képként látod, mint egy másik embert. Ha balra vakarod a képed, a kamera képén jobbra fog mozdulni...

Apple termekekenel nincs szukseg kamerahoz a borotvalkozashoz. A laptopjukat leszamitva(ami kaphato matt felulettel is) mindben tisztabban latom a sajat arcom tukrozodeset mint amit vetit, persze kiveve tokeletes sotetsegben.
Most is cinema displayt hasznalok es hat mit is mondjak gyonyoru szep, meleg es ultradraga borotvalkozotukor.

Ha amr itt tartunk telefonoknal miert nem csinalnak matt kijelzot?
------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Na jó, de egy hétvégi kertipartyra nem viszek magammal szerszámost. Viszont a kontaktlencsét visszatenni az iPhone teljesen jó ha úgyis kéznél van (bár tükör nélkül is megcsinálom, ha nagyon kell).

--
trey @ gépház

Bocs, de ha meglátnálak iphone képernyővel kontaktlencsét igazgatni mint egy nő a pipere cuccával, nem az ugrana be, hogy de fess fiatal heteró legény, sokkal inkább a "más" jelző :DDDDD
Igazából értem mire utalsz, de nem hiszem hogy ehhez neked 720 kell, ahogy eddig nem is kellett. Ha meg nagyon bütykölsz akkor ne mezt használod te sem.
--

Az "életemben 4x használtam" azt hiszem jól jellemezte az előlapi kamera iránti igényemet. "Végső esetben" megoldásnak teljesen megfelel.

Kontaktlencse mellett el tudom képzelni a kerékpározás szemüveg nélkül, bogár ment a szemedbe, ki kéne bányászni forgatókönyvet is... Velem már történt ilyen, szerencsére ki tudtam pislogni...

--
trey @ gépház

Az időtállóság az majd kiderül.
Jelenleg időtállóságról akkor beszélhetnénk, ha ezt állítaná és vállalná is a gyártó.
Ezt nagyon egyszerűen meg tudja tenni hiszem tud rá garanciát adni.
Mennyi garancia van erre a telefonra? Ha van rá 5 év, akkor elhiszem, hogy időtálló,
ha mégsem az akkor majd a gyártó kicseréli ha elromlott.

Persze értem én, hogy attól még lehet időtálló a telefon, hogy a gyártó ezt nem támasztja alá garanciával,
de mire ez kiderül addigra már kinek kell ez a készülék.

♲♻♲

Megmondom őszintén arra szmitottam, hogy a samu zászlóhajóját alapul véve túlteljesitik azt ,és abszolút első számú termék lesz változatlan áron.
Tehát némileg ráköltenek a hw-re, és ezzel csökkentik a profitot a darabszámon, hogy meglegyen az elsőbbség. De inkább megint azt látom, hogy súlyoztak, és ügyeskedtek, hogy kövessék a piacot, de a bekerülés/profit olló megmaradjon. Egyelőre samu marad a trónon, még ha csökkent is köztük a különbség
--

Ha ilyen elegáns, szép, finoman kidolgozott designról lenne szó az S3 esetében is, tuti vettem volna már egyet.
Ezzel ellentétben egy gagyi szoftver (Android megerőszakolva a Samsung saját TouchWiz szoftverével) és béna műanyag külső jellemzi.

Igen, fogtam már a kezemben, volt hozzá szerencsém. Számomra a Motorola termékei inkább tükrözik a minőséget, nem értem mire ez a nagy Samsung hype.
Innoválni is inkább csak a Motorola-t látom. Modern, erős, strapabíró, billentyűzetes telefonok. Mellesleg némelyik akkora akkuval érkezik, hogy az ember napokig használhatja töltés nélkül.

Kár hogy itthon nem lehet kapni Droid 4-et. Már rég váltottam volna. Addig is marad az új iPhone (majd ha elérhető lesz). Remélem majd jön azért egy új Milestone.

múltkor 3 hétig hajtottam egy droid kettesért, mert az asszony semmi mást nem hajlandó használni....végül olaszban találtak egyet egy raktár hátuljában :D

Én android párti vagyok, de a samsung mizériát én sem értem. Mondjuk szerintem a Google Nexus ezerszer jobb, mint az S3. Persze hw-ben nem annyira, de fogásra mindenképpen. Az én anyagérzékeny kezemnek, meg nagyon nem mindegy.

Milestone -t pedig lehet itthon kapni. (Az itthoni is olaszból van, minden jel arra utal.) Csak a firmware (CM) telepítés szar. (Tényleg nem flame, mindössze szívás az egész. Nem egy jailbreak ahol egy kattintás minden, hanem hosszú órák amik alatt az ember megpróbálja nem brickelni a telefonját. Basszus rendesen megörültem mikor rájöttem van még 2 recovery a Motorola-ban. Végül sikerült feltúrni rá egy CMet, amivel nem lehetett telefonálni. Most elméletben van egy tizet féle fw, Jelly Bean és működik. Majd hétvégén ráerőszakolom.)

Közben azon filozofálok, hogy leszedjem e JB-t a szifonról, és rárakjam-e a 6-ot.
Nekem úgy nincs benne semmi érdekes feature, a "performance improvement"-et meg szerintem kizárhatjuk. (Volt ilyen slide.)
Mindössze annyi, hogy az SBSettings bugjai miatt van hogy elhasal a Springboard. Viszont azért JB-ztem a telefont, hogy tudjak bárhol brightness-t állítani. No meg valljuk be, kényelmes mindent egy helyről elérni.

Valamerre kellett lépni, hiszen a hype meg volt már! :D)) Egyet látok, az innováció elmaradt. Ragozni, szépíteni, hinni lehet, de szerintem kezd az egész felsőkategóriás mobiltechnológia viccessé válni.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

Amiert nekem iPhone 5 lesz es nem a valami Androidos eszkoz:
- Most is az egyik telefonom egy 1. generacios iPhone es meg birja
- En hulye modon szeretem az iTunes-t. Sajnos bloatware lett, de az eszkozoket nagyon szepen kezeli.
- Nem akarok trukkozni a keszulekkel, a gyari funkciok meg jol mukodnek az iPhone-on. Androidon nem mindig ezt tapasztaltam.
- Jobban kedvelem az iOS-t.
- Nincs szuksegem nagyobb kijelzore, HDMI-re meg a tobbire.

HDMI kimenet: oszinten nem tudom, hogy minek. Meg soha sem akartam az okostelefonomat TV-re kotni.
Szabvany USB: nekem pl. tobb iPod dock kabelem van mint micro-USB. Legutobb amikor elhagytam az USB kabelt akkor azt sem volt olcso potolni mielott lemerult a telefonom. Igaz, az uj kabellel ez is valtozni fog, de hiszek benne, hogy abbol is lesz eleg. A Nokia-nal is hihetetlenul eroltetettnek ereztem micro USB-s toltest, mert Nokia tolto kb. mindenhol volt. Raadasul az USB nem valo dokkolasra.
SD: tobb vele a macera mint amit nyerni lehet vele. Az iPhone is egyertelmuen ket okbol nem tamogatja: sok helyet foglal a foglalat, es szoftveresen szepen kezelni nehez. Nekem amugy sem hianyzik. A 8GB-os iPhone-om sincs tele. A 16GB-os sem lesz.
Tudod, valahol ez is olyan mint a 15"-os es a 12"-os notebook esete. Sokan azt hiszik, hogy a 15"-os a jobb, mert nagyobb es meg olcsobb is, de a komoly felhasznalo tudja, hogy a kisebb sokszor jobb. Lehet, hogy a nagyobb olcsobb es tobbet tud papiron, csak egy hordozhato eszkoznel ez a tudas (foleg ha melle kiforratlan is) nem feltetlenul elonyos.

Lehet, hogy neked nincs szükséged rá, de játék közben jól tud jönni, ha kitolod a képernyőképet HDTV-re. Mondjuk ott van rá az AirPlay, de nem ugyanaz...
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Meglepődnél, hogy mennyien! :) Egyébként egyre többen gondolják úgy - én is -, hogy a konzol piac egy jelentős részét fogja kiszorítani ez a megoldás (HDMI-out + controller combo), és a játékosaink is egyre gyakrabban kérdeznek tőlünk ilyeneket. Hogy szokták mondani: igény az volna rá. ;)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Akkor ezek szerint a 2013 játékfronton az OUYA vs. Okostelefon+HDMI+Bluetooth kontroller harcáról fog szólni?

Nem értek a játékokhoz sajnos időm sincs rá, konzolom sincs, okostelefonom sincs, OUYA viszont lesz majd, azért érdekel, hogy esetleg mekkora bakot lőttem vele. Persze ha játék fronton bedől a vas majd jó lesz másra, annyit megér nekem csak maga a hardver is.

Szerintem az Ouya szépen belesimul majd az Android alapú telefonok, tabletek, konzolok közé, ha játékról van szó. Azt nem mondanám, hogy ezek harcáról fog szólni a jövő év, de jelentős szeletet fog kihasítani a játépiac tortájából.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Fura, egy csomó 'újdonság' ismerős :)

Hát... hardverben semmi újdonságot nem sikerült villantani, hozták azt az átlagot, amit bármelyik smartphone gyártó hozott, a szoftvert és a design-t leszámítva nincs semmi megkülönböztető jegy... kivéve az új csatlakozó, amellyel jól megszívattak mindenkit. :)

GSMArena-n alig találni olyan kommentet, amely ne erről szólna: http://www.gsmarena.com/apple_announced_faster_and_wider_iphone_5-news-…

Marad a pereskedés, ha már az innováció elmaradt... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Bámulatos. A jövő technikája a ma emberének. ;)

Az a bámulatos, hogy egy rakat ember itt fikáz egy telefon új generációját.
Mi a rossebért fáj nektek, hogy fejlesztettek rajta?

Neked mi a rossebbért fáj, ha valaki nem szarik maga alá tőle? Óhatatlanul összehasonlítom a meglevő iPhone-ommal. A 4 két generációval régebbi ennél, de olyan nagy dolgokat nem látok köztük, ami miatt rohannom kéne a boltba.

Nem néz ki rosszul. A hardver - ahogy mindig - biztos rendesen ki van találva. De mi az, ami miatt most transzba kéne esni?

--
trey @ gépház

> Te meg pont azt veted fel negatívumként az embereknek ami az Apple stratégia?
szerintem valamit felreolvashattal, en azt vetem fel az embereknek, hogy hülyesegeket vizionalnak, aztan szaroznak ha a hülyesegük nem valosul meg. hogy a termek rosszabb, jobb, vagy 5x jobb lett, az mindegy.

> Az Apple üzleti stratégiája a szivárogtatás
ez csak szimplan fassag, ha tehetnek nem lett volna semmi info tegnapit az iPhone5-röl.

Próbálkozok.
Ha valaki a mellét verve kiáll hogy ő a legjobb sportoló, előre kiabálja, hogy a múlt eredményeire tekintettel most igazán nagyot fog szakítani, és a végén ünnepelteti magát egy közepes eredménnyel, akkor ne csodálkozzon ha leszólják a nagyképű magamutogatás miatt.
Ettől az Apple sorsa nem itt dől el, mert ha jól van felépítve időben a megjelenés az iPhone tulajoknak ez a telefon tökéletes cseredarab, ha cserélni akarnak. A várakozáshoz képest van elmaradva, amit nem más mint az Apple keltett.
Megint problémás, hogy bírósági ügyeiben az innovációját védi szavakban. Ezt a készüléket a mai piacon meg nem lehet "innovatívnak" tekinteni.
Ennyi az oka, hogy szerinted fikázzák. Pedig csak véleményt mondanak valamiről, de a vélemény ugyanolyan heves mint a felfokozott várakozás.
Arcból visszavéve kevesebb az ütközési felület...

"és a végén ünnepelteti magát egy közepes eredménnyel"

Ugye azt vágod, hogy ez a telefon - mint ahogyan az előde is - a legnagyobb példányszámban eladott smartphone lesz?! Nincs üveggömböm, de gondolom nem is kel ahhoz jósnak lennem, hogy megkockáztassam, hogy a 4=>4S sikerét is túl fogja szárnyalni a 4S=>5. Akkor milyen közepes eredményről is beszélünk?!
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Szerintem itt a közepes eredmény nem a sikerességét jelzi az iphone-nak, hanem a teljesítményt/technológiát amit kapsz. Azt nem vitatom hogy nem fog hatalmas eladásokat produkálni. Sokan nem objektívan döntenek, nem fogják mérlegelni, hogy nekik milyen teljesítményre, vagy tulajdonságokra, funkciókra van szükségük, hanem mert ez az új ájfón megveszik függetlenül attól hogy mit kapnak érte.

És ezen mit változtat az, hogy nem innovatív és így hirdeti magát?
Nem a jelen Apple a jövő Apple felhasználóiról van szó. Ezt a telefont is van miért megvenni: szép. Ha lehet választani a 4S és e között kevés érv szól a 4S mellett. Azonban techie világban elég problémás ha csak mondjuk hogy innovatívak vagyunk.

Érdekes. Felmerült bennem, hogy hülye a példa és rosszul írtam le. Elolvastam még 2x aztán láttam, hogy más pontosan értette, amit te nem. Nem mellesleg utána leírtam, hogy az Apple usernek kicsit sem számít hogy innovatív e, mert már rég függő, és ha az Apple azt mondja ő találta fel az LCD-t akkor simán elhiszik, és bárkit lehülyéznek aki ezt cáfolja. Ha meg kell telefon megveszi és kész, mert a szolgáltató hozzávágja szinte ingyen.
A telefon szép (ezt is írtam), hogy kényelmes e? Nem tudom. Androiddal lehet megvenném, sajnos nekem az iOS nem jön be.
Légyszi vedd le a szemüveged ami torzítja a látásmódod mielőtt baj lesz (az írásom szándékára való tekintettel mondom, és remélem nem veszed személyeskedésnek)

"hogy más pontosan értette, amit te nem"

Azért mert mások birkamód bólogatnak minden hülyeségre, azért nem biztos, hogy nem értettem meg amit írtál, csak nem vagyok hajlandó én is bólogatni. :)
Ha azt írod egy ilyen darabszámban eladott készülékről, hogy közepes eredményt ért el, akkor az - már megbocsáss - nettó hülyeség. Ha pedig a teljesítményről van szó, akkor szintén elhangzottak már itt a HUP-on akkor butaságok, hogy a hajam égnek állt tőle. Konkrét példa, keresd vissza: valaki azt rótta fel az iPhone 5-nek, hogy csak "elavult" két magos CPU van benne, míg a Samsung Galaxy SIII-ban négy mag van. Az persze már kimaradt, hogy az SIII-ban Cortex A9-es magok vannak, az A6-ban meg A15 és ez lesz az első nagy példányszámban kiadott telefon ezzel az architektúrával. De gondolom neked ilyen a közepesre sikerült hardver. ;) Én nem mondom, hogy nem lehet rajta fogást találni, de mindegyik készüléken lehet, ha az ember keres.

"Légyszi vedd le a szemüveged ami torzítja a látásmódod mielőtt baj lesz "

Nagyon mellényúltál, ugyanis iOS felhasználóból már úgy két éve Android felhasználóvá váltam, és fejlesztőként mindkét platformmal dolgozom évek óta, úgyhogy azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy ismerem mindkettő előnyeit és hátrányait valamennyire.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

"Ha azt írod egy ilyen darabszámban eladott készülékről, hogy közepes eredményt ért el"

Az ugye megvan, hogy nem ezt írta? Keresd vissza, ki volt az alany, és mindjárt világosabb lesz minden.

"Nagyon mellényúltál, ugyanis iOS felhasználóból már úgy két éve Android felhasználóvá váltam"

Nem látom, ez hol releváns. Ettől még nyílvánvalóan torzítja a látásmódod valami, mert még a magyar nyelvtant is elfeleded miatta, és egyből azt keresed, mire lehet fölényesen visszavágni, és még akkor is ragaszkodsz hozzá, ha utóbb kiderül, hogy ostobaság volt.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

"Az ugye megvan, hogy nem ezt írta? Keresd vissza, ki volt az alany, és mindjárt világosabb lesz minden."

Az ugye megvan, hogy a sportólós példára írtam és a közepes teljesítményre? Akár az eladást nézzük, akár a készülék teljesítményét. De majd te gondolom elmagyarázod nekem, hogy mit értettem félre, én balga.

"Nem látom, ez hol releváns."

A HUP-on sehol. Itt nem releváns az, hogy amiről véleményt alkotsz, azt ismerd is.

"Ettől még nyílvánvalóan torzítja a látásmódod valami"

Megvan! Tudod mi torzítja a látásmódomat?! A sok Apple/Android/Windows/Linux hater, aki trollkodni jár ide. Na, azoktól néha el tud torzulni a látásmódom, meg az arcom is. :)

"mert még a magyar nyelvtant is elfeleded miatta"

Újabban már az is fontos lett itt?! Csak azért kérdezem, mert akkor majd szólj willy-nek is, hogy nézzen utána, hogy az ikes igéket hogyan kell ragozni! ;)

"és egyből azt keresed, mire lehet fölényesen visszavágni"

Igazad van, minden alapot nélkülöző, fölényes visszavágás az, amikor azt mondom, hogy hülyeségek hangzanak el a HUP-on, amikor strogg azt írja az A6-ra, hogy elavult egy 4 magos Exynos 4412-es mellett (szándékosan nem a sportolós példát vettem megint elő, hogy el tudd majd magyarázni, hogy még mindig nem értem). De bocs, nem értek hozzá, úgyhogy inkább ki is szállok ebből a szálból és átadom a helyet a hozzáértőknek.

További jó szórakozást!
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

... amikor strogg azt írja az A6-ra, hogy elavult egy 4 magos Exynos 4412-es mellett...

Ez azert van, mert a sok gyokketto atvette azt az apro kis nezetet, h a mennyiseg fontosabb, mint a minoseg. Pont ugyanaz a sztori, mint amikor anno itt aradozott mindenki, h a linux milyen jo, mert kisebb vason is elfut es nem kell hetente uj gepet venni, mint windows alatt!!1111egyegyelevenhold Vicces, h pont itt es egy ilyen temaban koszon vissza ez a sztori, nem hiaba hivjak az androidot korunk windows kilencvennyolcanak. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Azért ne légy igazságtalan, most már azért talán sikerül elírni az Android 4.1-gyel, hogy ne akadozzon az SIII-on, mint ahogy a 4.0 akadt. :)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Az a baj, hogy azt próbáljátok sugallni, hogy az iPhone-on minden rendben van. Pedig 4 év folyamatos használat után állítom, hogy a szoftver minősége sokszor hagy kívánnivalót maga után. Nekem pl. az iPhone-ban a hardver összeállítása az, ami megadta a pluszt. A szoftver erősen átlagos.

Látok én minden nap csúnyán lagoló iPhone-t ahhoz, hogy az össznépi iPhone ajnározást csak félmosollyal szemléljem.

--
trey @ gépház

Akkor had idézzem egy mondatomat korábbról: "Én nem mondom, hogy nem lehet rajta fogást találni, de mindegyik készüléken lehet, ha az ember keres."
Az SIII-on, az iPhone 5-ön, a Lumia 920-on, mindegyiken. Csak akkor ezt ki kell mondani és nem mondani olyan hülyeségeket, hogy az iPhone 5 középszerű teljesítményre lesz képes, meg különben is csak két magos. Bocs, de az ilyen embereket egyszerűen nem tudom komolyan venni.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Hát, valóban nincs benne NFC, de nem is gagyi műanyag az egész. Mindegyiken lehet fogást találni. Egyik sz@rabb, mint a másik. :)
Nem a te hozzászólásod miatt "hoztam ki" az iPhone 5-öt felső kategóriásnak, hanem a paraméterei alapján. van annyira jó telefon a maga hibáival, mint az SIII és vica versa.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

A gagyi műanyagra annyit mondanék, hogy az egyetlen szépüveges iphone amivel találkoztam az első landoláskor pókhálósra tört, amíg az én gagyiműanyagos telefonom a műanyag rugalmasságából adódóan pattanik egyet a kövön, max karcos, kopott lesz, ejtettem is le néhányszor már, és még egyben van :)

Egyrészt nekem többször is leesett az iPhone, de egyszer se lett semmi baja. Szóval annyira azért nem sérülékeny.
Másodszor, aki nagyon aggódik... havi 500 forintért full biztosítást lehet rá kötni (törés, lopás stb.).

Szerintem az üveg hátlaptól a műanyag + alumínium felé egyértelmű visszalépés. Nem is lépték volna meg talán, ha a nagyobb méret miatt az üveg már nem lett volna túl nehéz.

Én pont a hátlap miatt vagyok egy kicsit csalódott. Ez az egyik, ami miatt szerintem az iPhone pont abból engedett, amiben erős volt. A kialakítás minőségéből.

Persze, ezt most a képek alapján mondom. Az is lehet, hogy élőben rám cáfol majd.

--
trey @ gépház

Nagyon jól tudják ők is, hogy egyik sem jobb a másiknál, csak a népszerűbb/jobban elterjedtebb OS nyilván több nemtetszést is szül.
Ha megfigyelted a mindig a legnépszerűbb oprendszer a "legszarabb" is egyben :)))))))))
Elképesztő urban legend az, hogy az IOS jobb az androidnál. Legalább annyi van ellene mint az android ellen. De persze divatos az iphone-t jónak látni, és nagyon divatos dolog az androidot szidni. Ahogyan a linux csak jó lehet, a windows meg rossz:)))
Én ezzel már nem is foglalkozom:)
--

Így van. Mindegyik mellett szól valami. Számomra ez egyértelmű, mert 2 évente napokig döntésképtelen vagyok, hogy a következő két évre melyik mellett tegyem le a voksom. Ha az egyik egyértelműen jobb lenne, akkor nyilván nem kellene napokig mérlegelnem. Most sem tudom, hogy mit tegyek. Várok a hónap végéig, majd ha már a kezembe fogtam az iPhone 5-öt, akkor eldöntöm, hogy mi legyen. Az elmúlt években az iPhone felé billent a mérleg. Viszont akkor az újdonság varázsa is megvolt. Mostanra egy kicsit meguntam az iPhone-t. Szóval még nehezebben fogok valószínűleg dönteni :)

--
trey @ gépház

Ez itt egy touchwiz lenne?! :O
http://www.youtube.com/watch?v=_DcrLvK7D20

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

S3-ról van szó. Azon meg TW van. Innen indultam ki. Volt 4.0-m is. Nem éreztem annyira akadósnak, mint a TW-t egyes telefonokon. De láttam olyat is, hogy a home screen scroll volt darabos valamelyik tableten. Közben mellette egy másikon ugyanaz fluid. Ez akkor az android, vagy a gyártó hibája?

Előbb reklamálsz, hogy ne sz@rozzam az Android 2.x-4.0.x-et, amikor az S3-at a TW fogja meg, majd amikor kirakok egy videót, ami bizonyítja, hogy nem így van, akkor meg az a baj, hogy miért nem az SIII-ról beszélek?! "Érdekes logika" ez nálad! :)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Mégegyszer:
"Ha valaki a mellét verve kiáll hogy ő a legjobb sportoló, előre kiabálja, hogy a múlt eredményeire tekintettel most igazán nagyot fog szakítani, és a végén ünnepelteti magát egy közepes eredménnyel, akkor ne csodálkozzon ha leszólják a nagyképű magamutogatás miatt."

Ennél többet nem akarok magyarázni, mert már nekem fájna. Ha nem érted, szerintem vonulj vissza, mert a játékaid is csak szarok lehetnek ilyen agyi defekt mellett. Komolyan kétségbeejtő, hogy hogy vagy képes egyáltalán gépelni?
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Látom megértetted amit mondtam, és még nekem van agyi defektem! Na sebaj! :)
Rendben visszavonulok, mert a főtroll megmondta a HUP-on, hogy csak sz@r játékokat tudunk csinálni. Lefújom az összes megbízásos munkánkat, leállítom a saját fejlesztéseket, kirúgok mindenkit a cégtől, beszántom és sót szórok a forráskód backupjaira, sőt követeket küldök a szélrózsa minden irányába, hogy tudassák azzal a kb. 1 millió emberrel aki játszik velük, hogy ők is hülyék, mert tetra megmondta. Jó lesz így, vagy van még más kívánságod is felém ó, nagy trollok trollja?! :o)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Bár én most nem készülök telefont váltani, da ha készülnék sokkal inkább az sgs 3 ra szavaznék

Vajon a google fog e perelni az androidban régóta meg lévő full screen böngésző miatt?

Kb nekem is ez jutott eszembe, az utolsóval meg simán lehet majd kenyeret is vágni, mert csak 0,1mm vastag lesz.
Szerintem elcseszett arányú lesz ez a készülék, de majd meglátjuk, ha kézbe lehet venni. A régi méretü házba kellett volna belerakni a nagyobb kijelzöt, meg a vastagság is maradhatott volna, akár hosszabb akkuidövel. Gatyazsebbe úgyse nagyon vágja az ember, máshol meg elfér az a +1,7mm.

Jó, de handras, az b^W"fanb^WXM^Wáá... inkább nem szólok rá semmit :D

Szinte még az is objektívebb, amikor plastik tövig áradozik arról, hogy annyira de annyira kurvajó az Apple, mert olyan kegyetelnjól kitalálták, hogy nem lehet szavakkal kifejezni, hogy mennyire zseniálisak a (lekerekített sarkú) ikonok az Applenál és mindjárt helyből leszopja magát érte...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Ez valaha készült legszebb iPhone!"

Kár, hogy szembe kell köpnie magát minden reggel... :)

"Pár gondolat a 16-9-es kijelzővel kapcsolatban, miért tartom bődületes baromságnak:
600 000 iPhone alkalmazás van az App store-ban, ezt mind át kellene írni 16:9-es képarányra. Az új alkalmazásokat két féle képarányra kellene elkészíteni, hiszen iPhone 4, 4S, iPhone 3GS tulajok is letöltik ezeket, nem beszélve az iPod touch tulajokról. Ez pontosan 600 000 indok amellett, hogy ne legyen 16:9-es kijelző. Egyébként is a 16:9-nek max filmnézésnél lenne előnye, meg többet látnánk hosszában a weboldalakból, ellenben az olvashatóság nem javulna, hiszen a betűméret pont akkora lenne mint most.
Persze lehetne 4 inches iPhone-t terveznie az Apple-nek ezzel azonban a következő problémák merülnek fel. Jelentősen nagyobb kijelző, nagyobb készülékházat eredményez, ezzel mehet a kukába az összes külső gyártó által készített dokkolós hangfal és egyebek. A felbontás a fenti leirt appkészítés miatt nem változhat, így viszont veszítunk a 326ppi-s felbontásból."

http://handras.hu/?p=6410
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Nem tökmindegy?! Úgyis eladnak belőle 3 millió darabot a nyitónapon.

Egyébként, meg amiket leírtál a 16:9-es képarányról, az Androidon hatványozottan igaz már egy jó ideje, az idióta, gyártóról-gyártóra változó képarányokkal, mégis megoldjuk valahogy.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

http://handras.hu/?p=2288

"Szvsz kizártnak tartom, hogy ez a csúszós üveghátú ronda alukeretes valami lenne majd az új iPhone, nagyon kíváncsi vagyok az Apple rekciójára, hogy a következő napokban mit fognak nyilatkozni, eltávolíttatják e a képeket meg a videókat."

http://handras.hu/?p=2294

"Nem hinném, hogy az Apple piacra dob egy olyan készüléket amin ekkora lyukak vannak az illesztések közt, kerek kilógó hatalmas gombok, csúszós üveg hátlap, stb."

Ez az ember nagyon vicces dolgokat tud mondani, aztán leköpi a tükröt... :D

Bocsánat, igazad van! Most látom, hogy ez egy idézet Handrástól. Na őt nem kell komolyan venni! :)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

El kell, hogy keserítselek. Más platformokon ez sokkal nagyobb probléma volt eddig is és ez után is az lesz. Egyik jó példa rá az Android.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Androidon probléma? Kinek? Szerintem tervezés kérdése. Persze többet kell hozzá gondolkodni, figyelembe kell venni azt, hogy ugyanaz a cucc máshogy nézhet ki más készülékeken. Lehet hogy a webfejlesztés jó hatással van rám, ott sose éreztem problémának.

Azért, mert egy kicsit összetettebb a probléma, mint megcsinálni egy nyamvadt CSS-t, azért. :)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

hahahahahaha... A netbookokkal annak idejen pont az volt a baj, hogy a kisfelbontasu szelesvasznu kijelzokre senki sem tesztelte a programokat es nem fert ki az egesz. Desktopon ugyebar azert nem szokott gond lenni, mert konnyu tobb meretet tesztelni, a nagyobb kijelzo meg nem gond. Az igazan kicsik ott is gondot okoznak.

Megy az mobilon is, csak oda kell figyelni. Ettől még az iOS eddig Kánaán volt az Androidhoz képest és még mindig sokkal jobb a helyzet. De röhejes, amikor valaki a weblap készítéssel hasonlítja össze egy natív app fejlesztését. :)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Ugyanarról beszélünk. Mi pl. a 2D-s játékainkat eleve úgy készítjük el, hogy minden háttér "szélesvásznú' legyen, hogy Androidon ne legyen vele gond. De nem volt ez mindig így. Ha valaki nem figyel oda a tervezésnél, akkor nagyon csúnya dolgokba bele lehet futni Androidon, amit aztán nagyon költséges javítani. Míg iOS-en két arányra kellett felkészíteni a programjaidat, addíg Androidon jópárra. Persze ha az ember kialakítja a megfelelő munkamódszereket, akkor van erre is megoldás, de macerásabb.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Inkabb arrol van szo, hogy mivel eddig csak egy felbontas volt, ezert sok program feltetelezte azt a felbontast. A jol megirt programok egyebkent tudnak kovetni. Igy is van eset amikor a kepernyo kisebb: ha beszelgetes kozben nyomkodod (a felso sav nagyobb lesz). Vannak pl. programok ahol az iPad felbontasaval sem volt gond. Szoval igazabol nem atirni kell, hanem a programozoknak tesztelni, esetleg 1-2 dolgot javitani, es a nagyobb felbontast engedelyezve kozzetenni.

Szoval mas platformon ez azert nem problema (mar) mert tobb eszkozon vannak. Cserebe viszont ott gyakoribb lehet a felbontashoz kapcsolodo hiba, mert a fejlesztok nem tesztelik minden a programokat. (Ezert is nem nagyon varial a kepernyomerettel az Apple.)

Az első iPhone fantasztikusan jó dolog volt. Sokat bohóckodtam Windows Mobile-os PDA-kkal meg telefonokkal előtte, igazából az Apple volt az, aki megmutatta, hogyan kell ezt csinálni. Túl sok újítás mellesleg nem volt benne már akkor sem, de a részek összjátéka tökéletes lett, még akkor is, ha hiányos volt a megoldás itt-ott.
Most már sajna nem tudnak újat mutatni, inkább a vallási fanatizmus hatásmechanizmusát akarják felhasználni. Kezd elborult agyú diktátorként viselkedni a cég: manipulálja a híveit, könyörtelenül nekimegy (mellesleg ész nélkül) minden ellenségének. Innentől kezdve akkor sem fogom semelyik terméküket sem megvenni, ha mellesleg tényleg az övéké a legjobb. De sajnos már nem az.
Visszasírom a nem-Apple-ős Steve Jobs-ot, szerintem akkor volt a fickó a leginnovatívabb egész pályafutása során, amikor a NeXT-et csinálta. Mellesleg abból profitálnak ma is az Apple cuccok.

Jó dolog ez most is. Félre ne értsen senki. Ez a legjobb telefon szerintem most is több okból. Viszont én egy kicsit csalódott vagyok, mert többet vártam a bejelentéstől. Számomra semmi izgalmasat nem hozott a bejelentés. Jó, jó.

Ez olyan, mint amikor a Ferrari kihoz egy új típust, neked áll 2 a garázsodban és szeretnéd, ha az az új típus valami eredetit, izgalmasat kínálna. Helyette jön egy majdnem ugyanolyan. Persze több a lóerő, meg a kakaó. De ez nem annyira érdekes. Meg az alváz más színű.

Nekem a legérdekesebb újdonság a nagyobb kijelző. Ezt meg is adom. A csatlakozót leszarom. Vicc. Az iOS 6 jön a 4-re, 4S-re, nem érdekel. A kamera nem érdekel. Az LTE nem érdekel. A gyorsabb WiFi nem érdekel. A Siri-be újdonságai? LOL.

Már korábban mondtam, szerintem az iPhone unalmassá vált. Ránézel az iOS felületére és 4 év után már azt mondod, hogy nem valami tetszetős.

Az új kijelző nélkül biztos, hogy nem vettem volna. Még így sem 100%.

--
trey @ gépház

Nekem 4 évvel ezelőtt symbianos telóim voltak, SE, később Nokia is, és kb. ezekkel azonos tudásúnak tűnt az akkor beharangozott iPhone. Plusz egy zárt rendszer, iTunes-hez drótozott funkciókkal. Meg néhány természetesnek tűnő feature hiányával (vágólap, MMS).

Ehhez képest az iPhone 4 design, meg a hardver már egész tetszetősnek tűnt, de amikor tavaly a boltban megláttam ugyanazt a béna kezelőfelületet, már tettem is le a telefont, és vettem inkább egy androidos HTC-t...

En is meglepodtem magamon, mennyire hihetetlenul hidegen hagynak az uj Apple termekek... Az Engadgeten is csak a cimszavakat olvastam el nagyjabol.

Új HW elemet mindig lehet beletenni. Aztán vagy bejön, vagy nem. Korábban az Apple is tudott ilyet: iránytű, gyorsulásérzékelő, nagy felbontású kijelző. Most semmilyen HW újdonság nincs, az NFC is kimaradt. Illetve a ház az, amiről még nem tudjuk, hogy újdonságként hat-e, és hogy lenyomja-e az SGS3 műanyag házát.
Azt hiszem, az Apple kontra Samsung, illetve Apple kontra Android versenyben eddig még nem fordult elő, hogy a legújabb iPhone ne verte volna HW-ben a mezőnyt. Eddig.

// onion beszámoló az eseményekről:

Apple CEO Tim Cook introduced the widely anticipated latest generation of the iPhone at a press event Wednesday. Here are some of the new device's features:

  • Says things when you touch it, just like a real person
  • Adjustable hand-strap
  • Siri tunelessly hums when left alone for too long
  • Plaid
  • Makes a sighing noise whenever it passes older iPhones
  • Frictionless no-grip casing eases transition from hand to floor
  • Can hammer nails
  • Is pathetic piece of shit compared to the iPhone 6

forrás: onion

--
#agilis Dan North: A bizonytalanság tudatos elfogadása

wireless töltés sincs :(

--
trey @ gépház

Szép telefon, kár hogy nincs nfc rajta, de remélem lesz rá Jelly Bean :) (ha lesz, szóljatok veszek egyet)

Itt a legújabb csoda szifon, ami egy kicsit erősebb, gyorsabb, szebb az elődjénél. Nem mozdult meg a Föld tegnap sem.

--
http://neurogadget.com/

Miert erolteti az apple ezt az "1 telefon mind felett" strategiat?
Termeszetes, hogy van kicsi iMac es nagy iMac, kicsi MBP es nagy MBP, kicsi Air es nagy Air, kics iPod es nagy iPod. Kiadtak volna egy 3.5"-es telefont, mert sokunknak ez tokeletesen eleg, meg kiadtak volna 4.8"-es ping-pong utot es elmondhatnak, hogy twice as amazing :) Ehelyett a ket szek koze estek, en sokallom a 4"-et, masok szerint meg nevetsegesen kicsi.
Oke, hogy igy is ez lesz a legjobban fogyo okostelefon, de ekkora ziccert kihagyni...

NFC hianya is sajnalatos, es sehol egy "one more thing" (pl. erdekes lenne, ha licenszelhetnek az iOS-t mas telefongyartok is, meg ha eros megkotesekkel is, mint a win.phone-t, vagy akar ugy, hogy a belsejet az apple szallitana, a "gyarto" csak az akksit es a kulsejet modosithatna)

Azért erőlteti, mert ez Jobs alapfilozófiája: ne aprózd el magad, hanem legyen egy húzóterméked, ami piacvezető. Erre a filozófiára alapozva nincs többfajta méretű iPhone meg iPad egyidőben a piacon, vagy legalábbis nem sokáig.

Amíg ezt bekajálja a piac, bolondok lennének változtatni.

Licenszelés: ez szintén nem játszik, mert a filozófia egyik legfontosabb eleme, hogy a márkához ezer szállal kötődjön a fogyasztó. Vennél két kilóért Apple terméket, ha ugyanazt a tudást megkapnád a kínai noname cucctól jóval olcsóbban? Ugye, hogy nem.

Szóval a technológia itt csak eszköz, a lényeg a parasztvakítás.

Az Apple semmivel sem ad magasabb minőséget (pláne nem folyamatosan), mint más prémium termékeket áruló cégek. Volt már cirkusz a hamar tönkremenő és cserélhetetlen akkumulátorokkal, besárguló képernyőkkel, repedező alumínium házakkal, a különböző szoftveres melléfogásokat nem is említve. Nem hozott az Apple e téren semmi újat a piac többi szereplőjéhez képest.

"Volt már cirkusz a hamar tönkremenő és cserélhetetlen akkumulátorokkal"
Igen? Ebbol kimaradtam. Az elso generacios (2007-es) iPhone-om koszoni szepen, jol van. En ugy tudom, hogy ez kamu balhe volt csak. Sargulo kepernyo sem remlik, csak sargulo muanyag. Ezert is van keves muanyag Apple termeken. Az alu hazak sem repedeztek, az a Siemens volt a combinoval. Az iPhone 3G-3GS illetve a regi MacBook muanyag haza csinalta.

Az fehér iPhone 3G-m tökéletes állapotban van. Sehol egy repedés, sehol egy karcolás. Ennyit erről a műbalhéról.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Ellenpéldaként hoztam fel, nem azt mondtam, hogy mindenkinek ilyen. De az sem igaz, hogy gyengébb minőségű az Apple szappantartója, mint mondjuk a Samsung szappantartója. Anyagminőségben ugyanolyan sz@r mindkettő, de az Apple már leszokott róla, míg a Samsung nem.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

És ez miben újdonság, vagy miben több, mint ami más platformokra van?
A Microsoft már vagy 15 éve rájött arra, hogy ahhoz, hogy a Windows-t népszerűvé tegyék az kell, hogy a fejlesztőknek jól használható eszközöket adjanak. Ballmer sem (csak) azért kiabálta azt, hogy "developers, developers", mert megzakkant.

Amúgy itt is hozzá lehetne tenni, hogy még a programozásához is olyan nyelvet kell használni, ami az Apple környezeten kívül sehol máshol nincs.

Fejlesztőként dolgoztam Symbiannal, Windows Mobile-lal, Androiddal, de egyik platformon sem volt olyan szinten egységes és kiforrot a fejlesztőkörnyezet, mint iOS-en, még ha meg is kellett tanulni a C++ után az Objective C-t is.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Ha egyetlen fejlesztéssel nem tudod kitermelni egy használt Mac Mini plusz költségét, akkor nem is nagyon érdemes fejlesztésre adni a fejed, de abban az esetben más platformon sem nagyon. :)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Szerintem ez hülyeség. Ha annyit keresel egy programmal, hogy csak kis kiegészítőt termel, amolyan zsebpénzként, közben van normális munkád akkor már nem érte meg? A kis pénz nem számít?

Felejtsük el az árát, ha megveszem utána még mindig meg kell tanulnom kezelni egy osx-et, amin elsőre semmi sem áll kézre, rögtön egy új billentyűkiosztást megszokni (mert minek van egy jól megszokott ugye), aztán lehet egy új IDE-t megtanulni, mert csak az az egy amiben fejleszthetsz, és akkor még utána jön hogy a prog nyelvet és az SDK-t megtanulod...

"Ha annyit keresel egy programmal, hogy csak kis kiegészítőt termel, amolyan zsebpénzként, közben van normális munkád akkor már nem érte meg? A kis pénz nem számít?"

Azt úgy hívják, hogy hobbi projekt. Az ember a hobbiját meg saját zsebből kénytelen finanszírozni, de akkor ezt a plusz költséget vállalja is. Ha viszont munka jellegű fejlesztésről van szó, akkor az eszközök beszerzését is tartalmaznia kell a fejlesztési költségnek. Én legalábbis így szoktam a munkákat elvállalni.

Amit leírtál az mindenre igaz. Én Amigáról és C-ről jöttem Windowsra, majd Linuxra C++-ozni, majd onnan OS X-re Objective C-zni, majd jött a Unity-vel a C#. Viszont ha hosszú távon megéri váltani, akkor az ember rá fogja áldozni az idejét és a pénzét rövid távon.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Az imént felhívtak a T-Mobile-tól. Lejárt a 2 év hűségem. Telefont akartak eladni. Feltűnően le akartak beszélni az iPhone 5-ről. Állítólag - erre hivatkozott a képviselő - sokkal drágább lesz nekem 2 év hűséggel, plusz kedvezményekkel, mint a 113 e (vagy ilyesmi) forintért nagyon kínált SGS III.

Mondtam, hogy nem döntöttem még. Nagy nehezen megértettem, hogy most nem veszek semmit, megvárom a hó végét.

A lehetséges verziók:

- nagyon sok SGS III van raktáron, el kéne adni
- tudják, hogy nem lesz időben iPhone 5, ha lesz, akkor is kevés lesz
- ??

Valamiért nagyon tereltek el róla. Szinte gyanús volt.

Mindenesetre azt mondta az illető, hogy nyugodtan hívjam, biztosít iPhone 5-öt soron kívül és sorban állás nélkül, ha mégis az kéne. De csalódott volt a hangja...

--
trey @ gépház

Vagy baromi rosszul haladnak a szolgáltató-apple tárgyalások.
Egyébként most olvasom, hogy "csak" két magos proci van benne. Ez már most közép kategória.
Nem technológiai zászlóshajó már most sem.
A bejelentés után sem indult meg az árfolyam felfelé (http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/itt_az_iphone_5_miben_ujitot…) bár annak tulajdonitják, hogy túl sok előzetes szivárgott ki. Szerintem meg annak, hogy a fix tények ismeretében nem estek fenékre.
Nagyon érzi a piac, hogy az iphone mizéria kifulladóban.
--

Majd azért annak nézz utána, hogy az előző bejelentéssekkor mi volt a helyzet. Legtöbbször a bejelentés napján esett a részvények értéke, aztán meg felkúsztak az égbe, amikor elkezdték venni a telefonokat. Egyedül az iPhone 1 bejelentésekor volt jelentősebb erősödés, olyan 8% körüli, de majd előásom...
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Szerintem valamilyen extra folyik be a T-nek az SGS-ből, mert pár hete nekem is kínáltak egyet. Mondjuk én nem akartam IPhone-t, szóval már másnap postázták is;-) /de a Sense qurvára hiányzik az SGS3-ból, hiába erős hw-ben/

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

Most nézem h. mennyire drága mulatság az S3. A 44-49K (online 10% kedvezménnyel 44.) beugró után 2 évnyi rabszolgaság, mozaik XXL dijcsomag, amit havi 20K.
Hááát ilyen áron rablás.
De mivel felső kategóriás húzó termék gondolom nem 1000 forintot keresnek rajta:D
Vagy a samu többet hagy a szolgáltatónál, amit az apple elkért eddig is.
A tárgyalásokat biztosan befolyásolta,hogy már nem az apple az egyetlen amelyik ilyen termékkel bir, igy muszáj lesz engednie az árból. Szinte biztos vagyok benne, hogy ilyen vita is van.
--

Igen ezt addig érzed így amíg nem fogsz a kezedbe egy felsőkategóriás HTC telefont. Ha az SGSIII bejön akkor szerintem egy HTC-től bepisilsz :D) Ha az SGS lenne az első Android telefonom akkor nekem sem hiányozna, de annyira könnyű megszokni a luxust :) Most dilemmázok egy HTC One X-en Sense4-el, ha a nejemnek kell az SGS3...

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

Mert az SGS szépségétől elvakultam ;-))))) Nem gondoltam, hogy nem fogom jól érezni magam ezen a gyerekes TouchWiz UX (launcher) felületen. Gyakorlatilag cserélhettem is volna bármikor, de maga a forma megfogott. Kicsit bizonytalan vagyok még, vagy mégse ?:)) Szerencsére, mivel Androidról beszélünk, van millió másik launcher a PlayStore-ban, így bármilyen felületet rakhatok fel (sense nincs).

trey: azért majd blogold le, hogy mit vettél és, hogy milyen tapasztalataid vannak mint Apple-fan :)

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

> Tudtommal nincsen BT file küldés.
Micsoda?! :D

Jó, annyira nem követem a mobilpiacot, okostelefonom is <1 hete van, de ez új infó nekem. Persze, az Apple generálja a legszebb vendor lock-ineket, de egy ennyire de facto szabvány dolgot nem támogatni...

Ha az utca emberének egy iPhone 4S-t nyomsz a kezébe, és azt mondod, hogy ez az új Samsung Galaxy SIII, akkor is ugyanezeket a reakciókat fogod kapni. :)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Elhiszem csakhogy itt nem ez a lenyeg. NEzd meg a riport alanyok nagy resznek szifon4se van, meg elo is veszik es hasonlitjak. Es meg igy is lejon nekik mennyivel jobb a masik. Nyilvan nem tudjuk hany embert kerdeztek meg, de remekul peldazza a video a mai agyatlan vasarloi szokasokat.
------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Akkor máshogy mondom, hogy szemléletesebb legyen. Ha kimégy az utcára és az emberek kezébe nyomsz egy SII-t, hogy ez az SIII, akkor ugyanez lesz, maximum ha egy meglévő SIII tulajba botlasz, akkor az röhög egy jót. Egyszerűen az átlagember nem ért hozzá, hogy meg tudja különböztetni, hogy mit lát. Viszont a sajtóban már látott ezt-azt és vissza fogja neked mondani a reklámszöveget. Ez nem iPhone sajátosság. Itthon sokkal több Androidos reklám van a tv-ben, mint iPhone, simán meg lehetne ezt játszani.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Egy kis segítség, bár benne van a cikkben. Gondolom nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy gyökeres változás nem lesz a trendben egyik napról (negyedévről) a másikra:
http://www.portfolio.hu/img/upload/2012/09/iphonebevee.png
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Csak erről lehet szó! Meg is értem, hiszen egy középkategóriás, túlhájpolt vacakról van szó, amiben mindössze két mag van, nincs benne NFC, törékeny üvegből és karcolódó fémből van, az unalmas iOS 6 fut rajta, ami ugyanúgy néz ki, mint a 2.0, meg egyébként is csak az agyatlan zombie-k és a hülye kis tini lányok veszik. Kihagytam volna valamit? :o)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

A francba! Éreztem, hogy kimaradt valami! :)
Egyébként 150k HUF-os SIII ide, 200k HUF-os iPhone 5 oda, nekem a következő telefonom egy Xiaomi Phone 2 lesz 70k HUF-ért. :)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Most olyan információt fogok neked elárulni, ami után meg kell, hogy öljelek: Kínából. :)
Egyébként ez a kínai kacat hasonló minőséget képvisel már, mint a fenti két átszitázott kínai kacat, csak mivel belső piacra készült, így jóval olcsóbb.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Direktben vásárolok kínai web shopokból és a legtöbb helyen PayPallal lehet fizetni. Közvetlenül kártyát nem használok kint. Több dolgot is rendeltem már így, soha nem volt semmi gondom vele, nagyon korrekt módon, időben megérkezett minden.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Postaköltséget a szállító állja, mivel fillérekbe kerül nekik. Webshopra meg a terméknév alapján keress, mert van egy "pár" alternatíva!
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Na, ja! Kínaiak ebben nagyok, bár én főleg $100 alatti dolgokat rendeltem, ott meg nincsen VÁM.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Igen kihagytál. Hogy legalábbis ezt gondolod ezt akarja mindenki mondani az új iPhone-ról
Ez torzítja a látásmódot, hogy _minden_ kritika mögött már ezt látod. Legalábbis én ezt gondolom arról amit néha írsz.
A telefon szép, és az Apple termékvonal híveinek izgalmas is lehet. Azonban nem innovatív, hogy valaki csak azért vegye meg, mert ez a technológia jelenlegi csúcsa. Ez pedig csak egy vélemény. Még kritikának sem gondolnám. Az viszont tény, hogy az Apple ezt állítja róla. Ez pedig probléma, és ezért nem kár ha ekézik.
Hidd el, nem minden sarokban ül troll....

Ezt a APQ8064 SoC-ot fogjuk még pár kínai telefonban látni szerintem nagyon jó áron. A nagyok vakargathatják a fejüket... :)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Egyébként jönnek az első "pletykák" arról is, hogy nem az ARM által licencelt A15 core van az A6-ban, hanem az Apple első saját fejlesztése. Meglátjuk, hogy mi igaz belőle, ha szétkaptak egyet.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Ezek szerint nem követed rendszeresen az Apple híreket. Már az A4 után saját tervező részleget hozott létre a cég.
http://www.hwsw.hu/hirek/49057/apple-a6-arm-processzor-cpu-iphone-5-ios…

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Félreérthető voltam. A CPU-ra gondoltam. Ez az írás még nem győzött meg engem arról, hogy a CPU maga nem egy ARM mag. A cikk össze-vissza használja a "mag" szót, de azt helyesen említik, hogy manapság az iparban nagyon kevesen fejlesztenek processzor magot. A legtöbben, mint a Texas, vagy a Qualcomm licenszelik az ARM magot, és maguk teszik köré a perifériákat. A végterméket nem is procinak szokás már hívni, hanem SoC-nak. Némelyik perifériát maguk fejlesztik, némelyiket pedig szintén licenszelik. Pl. a DDR vezérlő is egy ilyen periféria, ami nem az ARM-tól van. A SoC gyártók még a belső buszok típusát és számát is szabadon variálhatják.
Tehát engem ez az írás még nem győzött meg arról, hogy az Apple a többi SoC gyártóval ellentétben az ARM magot is lecserélte volna. A Geekbench-es tesztek szerint az Ingeter és FP teszteken az A6 nagyjából az órajelének megfelelő mértékben marad le az 1.4GHz-es Cortex A9-től. Tehát ha le is cserélték az ARM magot, az új mag nem lett gyorsabb.
Azon kívül nem hiszem, hogy megtarthatták volna akár az ARM, akár a Thumb utasításkészletet, ha lecserélik a magot. Márpedig a cikk ezt állítja.

Annak ellenére kételkedem abban, hogy az A6 nem ARM alapú lenne, hogy az Apple-nek valószínűleg anyagi érdeke fűződne hozzá, hogy ne kelljen licenszelt proci magot használnia. Jó procit, legalábbis az ARM-oknál jobb procit tervezni azért nem annyira egyszerű. Jó perifériát tervezni sem egyszerű, de én úgy látom, hogy a piacon kapható SoC-ok némelyik perifériája bizony hulladék.

Azon kívül nem hiszem, hogy megtarthatták volna akár az ARM, akár a Thumb utasításkészletet, ha lecserélik a magot. Márpedig a cikk ezt állítja.
Na ezt rosszul tudtam. Ezek szerint lehet külön az utasításkészletet is licenszelni: http://www.anandtech.com/show/6292/iphone-5-a6-not-a15-custom-core

Ez maximum csak annyibol lehet fontos, h lesz egy alap amire lehet hivatkozni, h mit tudhat majd egy A15, de ha nem, akkor sem jelent semmit. Az fontosabb, h ha ezek a szamok valosak, akkor bedaraltak az arm szegmenst ugy fel evre. A konkurens cpu gyarto cegeknek az a szerencseje, h csak sajat eszkozokbe gyart az Apple hardvert.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Hacsak nem M4-es core van benne. ;)

Amúgy forrás? Mindenki azt hiszi, hogy nem az A15 van benne: http://www.itproportal.com/2012/09/17/benchmarks-show-iphone-5-trailing…
(Egyelőre én is arra tippelek, hogy nincs saját Apple ARM core.)

Szerk: ha jól látom, az a feltevés, hogy az Apple saját CPU Core-t fejlesztett, az AnandTech-től származik. A cikkben Anand is említi az ARM big.LITTLE megoldását. Kicsit utánaolvastam, és azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az Apple A6 az első ilyen 4-magos big.LITLE proci. Lehet benne két Cortex A15-ös mag a sebességet igénylő dolgoknak (pl. teszteknek), és két A7-es mag a fogyasztáscsökkentés kedvéért.
A Nomura szerint: "Apple's iPhone 5 mobile phone is a dual-core Cortex-A15 manufactured for Apple by Samsung Electronics Co. Ltd. in its 32-nm HKMG manufacturing process". Illetve valahol azt olvastam, hogy a Samsung 2012 második felére tervezi az első big.LITTLE technológiás csipjeit. Szóval lehet, hogy ilyenek vannak az Apple A6-ban. Sőt az is lehet, hogy ilyenek vannak, de mégsem a Samsung csinálta, hanem az Apple maga.

Tegra3 tud ilyesmi számokat (igaz, négy maggal), és az nem egy mai SoC.

A GHz mellé pedig egy fogyasztást is érdemes odatenni, önmagában nem sokat jelent, hogy egy mobil eszközbe szánt SoC mekkora frekvencián tud üzemelni, az számít, hogy a számítási teljesítményét mekkora fogyasztással képes nyújtani.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Tudtommal eddig egyedül a Nexus 7 tudta megközelíteni ezt az értéket a Tegra 3-as cuccok közül, de például a HTC One X olyan 1100 pontot tudott csak elérni.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Igen, kb. 30-40%-kal nagyobb frekvencian ketszer annyi maggal. Hadd ne szamoljam ki, h ez most hanyszoros szorzo. A fogyasztasa az A6-nak ketlem, h horribilisen nagy lenne, leven nagyjabol valtozatlan akumerettel hoz jobb szamokat az i5, mint az elodjei.

---
pontscho / fresh!mindworkz

"Igen, kb. 30-40%-kal nagyobb frekvencian ketszer annyi maggal. Hadd ne szamoljam ki, h ez most hanyszoros szorzo."

És? Nekem teljesen mindegy, hogy mekkora frekvencián és hány maggal tud két SoC egy bizonyos számolási teljesítményt, ha közben a fogyasztásban nincs jelentős különbség közöttük. :)

"A fogyasztasa az A6-nak ketlem, h horribilisen nagy lenne, leven nagyjabol valtozatlan akumerettel hoz jobb szamokat az i5, mint az elodjei."

Ami ugye semmit nem jelent, mert ezek a számok (készenléti idő, beszéd idő, videó lejátszás, stb.) mérése alatt messzemenőkig nincs kihasználva se a CPU, se a GPU. A minimum fogyasztást mondjuk jelentheti a készenléti idő, de ezt az egész telefonra kell érteni, a SoC szerepe ekkor is minimális.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Nekem teljesen mindegy, hogy mekkora frekvencián és hány maggal tud két SoC egy...

Felhasznalo szempontjabol valoban mindegy, de csendesen azon megy a rotyoges, h mindenki jol lekozepszeruzte az ebben a vacakban leledzo vasat es a vegen kiderul, h igencsak felsokategorias. Kulonosen az vicces, most h ez kiderult, rogton megy a mosdatas, h igazabol nem is fontos, meg mernok szemmel sem, ahogy ebben a threadben is a vasra tekintve lett.

Ami ugye semmit nem jelent, mert ezek a számok (készenléti idő, beszéd idő, videó lejátszás, stb.) mérése alatt messzemenőkig nincs kihasználva se a CPU, se a GPU. A minimum fogyasztást mondjuk jelentheti a készenléti idő, de ezt az egész telefonra kell érteni, a SoC szerepe ekkor is minimális.

Viszont erdekes viszonyszamokat vetit elore. Majd ha lesz kedvem es beert a gyarba a tesztpeldany lehet kiprobalom, van egy ket olyan hazon beluli alkalmazas ami kibelezi ezeket a hardvereket.

---
pontscho / fresh!mindworkz

"Felhasznalo szempontjabol valoban mindegy, de csendesen azon megy a rotyoges, h mindenki jol lekozepszeruzte az ebben a vacakban leledzo vasat es a vegen kiderul, h igencsak felsokategorias."

Nem középszerű, csak nincs benne semmi különösen kiemelkedő... a felső kategóriában középszerű, átlagos.

"Viszont erdekes viszonyszamokat vetit elore. Majd ha lesz kedvem es beert a gyarba a tesztpeldany lehet kiprobalom, van egy ket olyan hazon beluli alkalmazas ami kibelezi ezeket a hardvereket."

Hajrá... aztán megosztani a mérést... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Nem rossz! Bár ez a mondat nem igaz: This one score also places the iPhone 5 ahead of the average scores of all Android phones on Geekbench. Viszont az SGS3, meg a Nexus 7 négy maggal és 1300-1400 Mhz-en tudja ippeg csak megverni a 2 magos, 1GHz-es Apple A6-ot.
A részletes eredményekből az látszik, hogy a memória hozzáférés sokkal gyorsabb az A6-nál. Saccra azt mondanám, hogy az Apple A6 már tud DDR3 RAM-ot kezelni, míg az Android-os procik (köztudottan) csak LPDDR2-t. De nem biztos, mert nem találtam infót az iPhone 5-ben levő memóriáról.

Úgy tűnik, hogy mind a kettőtöknek igaza van és mind a ketten tévedtek. :)
E szerint a cikk szerint LP-DDR2-t használnak, de megnövelt sávszélességgel és átdolgozott memóriavezérléssel:
http://www.hwsw.hu/hirek/49057/apple-a6-arm-processzor-cpu-iphone-5-ios…

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Az, h LP-DDR2, eleg evidens volt, arra ohajtottam reflektalni, h valoszinutlen, h a sebesseg miatt DDR3 lenne a vasban. Kis pikanteriaja a dolognak, h epp ma delelott emlitettem meg a kollegaimnak, h valoszinuleg nem A15-rol van itt szo, hanem vegre kalapaltak a mag ala egy normalis memoriakontrollert, leven minden SoC alaphibaja a kulvilaggal valo kapcsolat tartas silanysaga. Delutan veszek lottot.

---
pontscho / fresh!mindworkz