Bemutatták a Nokia Lumia 920-at, 820-at

Ma bejelentették a Nokia új zászlóshajóját, a Nokia Lumia 920-at. Benne dual-core 1.5GHz-es Snapdragon S4 CPU, 1280x768 LCD kijelző, NFC képességek, 2,000mAh-s akku, vezetéknélküli töltés, 8 megapixeles PureView kamera stb. A részletek itt.

Szintén bejelentésre került a Nokia Lumia 820 is. Benne ugyanaz a CPU található meg, ami a nagyobb testvérében, viszont a kijelzője kisebb. A részletek itt.

Érdekesség, hogy a bejelentéssel párhuzamosan körülbelül 10%-ot gyengült a Nokia részvényárfolyama tengerentúlon és Finnországban is.

Hozzászólások

Kurva idegesítőek szerintem ezek a pörgő-forgó csempe bizbaszok.

--
trey @ gépház

Több mint fél évnyi használat után azt mondhatom, hogy nem zavaró. nem mindegyik csempe mozog, ráadásul nem is folyamatosan. A főképernyőt meg max addig látom, amíg rányom az aktuális appra.

____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - elérhető árú, legális szoftverek itthon

Várjál, nem is ez a durva. Hanem hogy a szervízben rögtön szoftvert frissítenek (hogy ne fagyjon le megint), aminek során a telefonszámok és egyéb személyes adatok NEM őrződnek meg. Egyik ismerősöm így járt vele. Azt hiszem, többet nem fog Nokia telefont venni.

Ez a szokásos szerviz hozzáállás.
Aki szervizbe visz készüléket a rajta lévő adatra keresztet vethet. Az megint másik kérdés, h. droid esetében elég bejelentkezni a fiókodba, és máris visszakapod.
És értelmes ember factory reset-el viszi a telót szervizbe, elvégre igy harmadik személy gond nélkül lenyúlhatja az összes adatot a felhőböl is.
--

Éreztem pedig, hogy Nokia részvényt kéne venni.

Tobb dolog is benne volt:
- amit emlitettel, hogy nem mutattak forradalmit
- tulerosodott mikor a samy vesztett az alma ellen (akkor megugrott a nokia, mert arra baziroznak a spekulansok hogy az androidnak lehet hogy kapalnak), es ezt korrigaltak
- nem lesz nokia telefon a boltok polcain az iphone 5 elott...ami amugy hulyeseg lett volna, szal ezt nem csinata hulyen a nokia/ms

Miközben a faszi magyaráz, a tőzsdei "állást" mutató képernyőn a NOK valósággal virít (pirosan) a társai között. Mindezt a nagy bejelentés eseménye alatt felvett videóban.
Szuper.
--
zsebHUP-ot használok!

"The unveiling of Nokia's Lumia 920 and Lumia 820 smartphones lacked "positive surprises, carrier announcements or specific launch dates," noted Jennifer Fritzsche, senior analyst at Wells Fargo, calling the company's event Wednesday a "disappointment.""

Nokia stock sinks as new Lumias disappoint

--
trey @ gépház

A telefon maga tetszik, remélem kidobják majd Androiddal is :D

♲♻♲

Hát igen, ilyen videó láttán én is arra gondoltam, hogy csuda jó a HW, csak MeeGoval, Androiddal de még Symbiannal is szívesebben venném meg. A tőzsde a videót gondolom úgy értelmezte, hogy a Nokia lazán tudná a világ legjobb telefonját gyártani, de szívós elszántsággal csak azért sem teszi meg.

Azért vannak olyan videók is, amik alapján nem mond le azonnal róla az ember:
https://www.youtube.com/watch?v=V8_Z7_kJ3_g&list=PLgKNvl454BxeDMU2rPf3Y…

Default androidot én még nem láttam akadozni.
Az h. a faszbúk, és egyéb retteneteket nem képesek megcsinálni rendesen, és 2 magos
telón is lassú, akadozik (főleg ha sok ilyen fut egymás mellett a háttérben)
Az nem a droid hibája.
Mert a facebook baromi lassú a kis motorola milestone készülékemen is, és
a két magos tabeletemen. Igaz a nexus-on már nem. (4mag, és 1GB ram ár elég neki. Bexarás.)
--

Húúú, pont tegnap voltunk bent egy EDigitalban, mondom hátha van kiállítva egy Thinkpad, megnyomkodom. Sajnos nem volt.

Ellenben volt egy kiállított Galaxy tab, 7 colos, vagy mi. Na, az olyat röccent, mikor megpöccintettem a kijelzőjét, hogy öröm volt nézni :D Baromira nem érdekel, hogy miért, de ez így elég nevetséges volt.

Én azt tudom, hogy az iOS nem szar, mert az Apple tabja nem röccent meg :P

Egyébként igen, jogos, és én is az Androidot választanám, ha valami kütyüt dobnék piacra, márpedig azért, mert ez az egyetlen szabad cucc. Mint felhasználó viszont nem feltétlenül használnám szívesen (mármint nem a saját termékemet, hanem egy random Android cuccot), főleg az ilyenek miatt :)

De nem kötelező megvenned.Kipróbálod már ha kitudod.(Anélkül én megse venném!!!)
Szal eldöntöd te magad hogy jelenlevő készülékek közül melyiket veszed.Csak ugye nyiltabb gondolokodáshoz jobban illik android.
Ipad is vehetsz ha az teccik/kijelző minőség ha nincs JB és ez szempont azért.Mondjuk egy XMBC-miatt,akkor nem fogod azt választani.
1.Kijelző
2.Hw
3.Szoftver
4.Ára
Kb nálam ez sorrend.Ha viszont ilyen IPS+ fullhd+ 3000*felbontás nem izgat egy 10colos kijelzőn.pl Asus Infinity vs Apple Ipad 3.Ott szoftver,ár lenne 2tényező.

Én se akarom sározni Apple-t de Ipad2 amikor néztem üzletbe megjelenéskor a beépített oceánia néző panorámás alkalmazásban (kijelző széle lila volt) azért úgy az engem nem győzött meg.Akkor Ipad3nál meg egy csomó sárgás/piros kijelzős selejtet láttam amit hoztak szépen vissza.De ettől nem fogok messzemenő következtetéseket levonni.

Érdemes lenne amúgy megtapiznod egy iPad3-at, nagyon komoly ez a Retina Display. Nem is értem, eddig miért nem jött ki más ilyen DPI-s képernyővel. Igazából az a ciki, hogy kell egy Apple, hogy ne igénytelen dolgokkal legyen tele a piac. És sokszor még így sem sikerül követniük a többieknek.

Szerk: most látom, volt a kezedben. Gyári hiba meg mindenhol előfordul, kérdés, hogy szó nélkül cserélik-e.

Nálam felszereltség/ár dönt. Mit kapok a pénzemért?
Milyen csatlakozók, milyen technológiák, abból nekem mire lenne szükségem, melyiket használnám, és milyen gyakran?
Ebben a versenyben nálam csak androidos készülék szerepelt még, az ipad szoftveres megkötései, és a csatlakozó puritánsága miatt kizárt. Egyszerűen amennyiért osztogatják, annyiért kapok egy táblát
sokkal szabadabb szoftveres feltételekkel, körberakva csatlakozókkal, miegymással.
Vicc, hogy a bagóárt vett szinte noname táblámat már használtam hdmi-n keresztül előadásra, és ezt simán nem tudja az ipad 3x-4x áron.
Nálam ilyenek döntenek.
Ha van 200+ forintom okostelefonra, az S3 a jobb vétel, mert vele szemben az iphone 4 középkategória.

--

http://www.anandtech.com/show/5688/apple-ipad-2012-review/18 én nem leszek elvakult szerintem egy ipadnál az is szempont lehet hogy céges 5GHZ-es wifin elmegy e.

Telefonba nem értek egyet sajnos Apple fanokkal.Nincs egyediség benne.Max ha veszek hozzá új tokot vagy gyári elő/hát lapot lecserélem.Nekem pl htc one xl teccene mert az snapdragonos és szerintem 2maggal gyorsabb mint tegra4-s csoda.Samsungot meg elvből nem veszek monitor/tv max.

Háát a nagy wifi nekem nem kell, de ugy itt mr bejátszik az, hogy kinek mire van szüksége?
Én ragaszkodtam hozzá, hogy legyen SD kártyahely, de valójában megfelelő készüléknél nem is fontos.
Elismerem. Ellenben telefonban én most keresek emberi árú milestone 2-őt, és a milestone 1- ről fogok előre lépni vele. A tipus totál bejött, csak már kell a nagyobb belső hely, és memória. Ez minden.
Tökéletes készülék az igényeimnek, és személyes használhatóságban magamban előrébb helyezem a zászlóshajóknál is.
Egyszerűen ennyire bejött az ahogyan lehet használni.
--

Ebayenvan 1!:)
Én ezer éve elvagyok Htc Nexus One-nal szal engem annyira ez ICS JellyBean láz se hoz izgalomba.
2.1-es androiddal is ellennék.Nekem az szebb is volt mint 2.2-es,de amint frissítettem kénytelen voltam egyből cyanogenre cserélni ROM-ot.Nem tetszett szögletes shortcout bár lent.
Ugye Apple hátránya flash hiány de lényegében ennyi.Nah jó az Itunes-es szenvedés a legfőbb gondom egyébként.Más a leányzó fekvése ha lenne Apple MacBookom akkor nemlenne akkora probléma.

Nem kell SGS3 (bár nekem is az a 2nd telefonom), de bármilyen normális minőségű hw és egy Sense3/4 ROM csodálatos élményt nyújt. A felxibilítás és a sokoldalúságot pedig egyik OS sem biztosítja. (az iPhone-t kb 2 év dobtam végleg)

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

Pont tán a win8 kapcsán mondták vagy olvastam valahol, hogy ezek a pörgő-forgó csempék pont arra jók, hogy "elfedik" amíg tölt az alkalmazás. Ha ez nem lenne, akkor az lenne, hogy ráböksz egy csempére, és legalább 0,5-1mp-ig semmi nem történik. Ezzel ilyen laggos lenne az érzés. Pedig az app nyilvánvalóan ugyanannyi idő alatt indul/kerül előtérbe.
Ezen felbuzdulva androidon is bekapcsoltam minden ablakanimációt, és ugyanez lett az érzésem. Érzésre simább a működés azzal, hogy a holtidőt kitölti az animáció, es pl. nem egy üres fekete képernyőt nézel addig. :) Úgyhogy azóta is bekapcsolva van.
--
Discover It - Have a lot of fun!

"Érzésre simább a működés azzal, hogy a holtidőt kitölti az animáció, es pl. nem egy üres fekete képernyőt nézel addig. :"

És nem csak ez szól az animok mellett, hanem egyértelműbbé is teszi a dolgokat. Az Apple UX doksijában olvastam pont erről, hogy az animáció kell, de csak annyi, amennyi egyértelművé teszi, hogy mi történik.

De jó is lenne, ha tartanák ehhez magukat. Engem baromira zavar iphone-on, amikor rábökök valamire, és sokáig nem történik semmi, és fogalmam sincs, hogy most érezte a bökést, csak bonyolultat kértem és gondolkoznia kell, vagy nem is érezte.

Pl. AppStore-ban egy app frissítésénél baromira jellemző ez.

kibaszott idegesito a faszi, meg a telefon is

--
Live free, or I f'ing kill you.

Idegesítő az ember valóban. A telefonról nem tudok mit mondani, annyira rossz ez a video meg az ember, hogy még ezt a 4 percet se volt türelmem végignézni.
Marketing szempontból biztos nagy hiba volt ezt a faszit kamera elé engedni, de még nagyobb hiba volt ezt a felvételt kiadni...
Koncepciótlan az egész felvétel.
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

hát most mit mondjak? elavult hardverekkel egy windowsos telefont kiadni ma, qurva nagy melléfogás lesz ez megint..

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

Mint stabilizatoros kamera?

Egyebkent kivancsi vagyok, hogy a _hardver_ hogy tetszik a HUP kozonsegenek. Tudom, hogy a WP8 az mindenki szerint egy fos, de most nem errol van szo, hanem hogy a tobbi csucsmodellhez kepest mit szoltok a _hardverhez_. (SGS 3, HOX).

Szerintem jopofa, foleg a kamera tunik eleg innovativnak, es - bar ez lehet, hogy sokakat nem erdekel - szerintem a kesztyus kezelhetoseg is hasznos. Meg igergetik, hogy a kijelzo napsutesben is jol lathato lesz. A matt verziok meg jol is neznek ki (a sarga is, de magamnak nem vennek ilyet).

----------------------
while (!sleep) sheep++;

A kesztyűs kezelés valóban jó lenne mindenhol.
Már sokszor néztek hülyének, ahogy síelés közben a hegyen -25-ben orral vagy nyelvvel próbáltam fogadni a bejövő hívást, mert se időm se kedvem nem volt nekikezdeni vetkőzni. :)

-----------------------------------------------------
MacBook Pro - Mac Pro - PowerMac G4 - Hackintosh

Attól függ, hogy honnan akarnak vevőt átcsalogatni. Egy iPhone tulajnak ezek az újítások csak megmosolyogtatók.

Vezetéknélküli töltés? érdektelen
Kamerainnováció? Eddig is megfelelt az iPhone kamerája. Az SGS III-é pedig még talán annál is jobb. Szép, jó, de hogy valóban hiányozna jobb? Nem hinném.
A kijelzőt adom.
Kesztűs kezelhetőség baromira nem érdekel. Csak motoron használok kesztyűt. Ott meg nem telefonozok.

Az a baj, hogy ekkora szarban - utolsó esélyként - valami ütősebbet kellett volna előállni.

--
trey @ gépház

Amennyire tudom, a mostani aksik nem viselik jól, ha nagyon lemerülnek. A mostani telcsik a rádiós és számításigényes alkalmazások miatt viszont nagyon merülnek. Az emberek többsége utálja a töltőre rádugni/kihúzni a telcsit. Ez utóbbit próbálja kiküszöbölni.

A nagy "wow" az, hogy megcsinálták. Pont u.a., mint az iPhone-nál, hogy minden meg volt addig is hozzá, de az Apple meg is csinálta.

"Az emberek többsége utálja a töltőre rádugni/kihúzni a telcsit. Ez utóbbit próbálja kiküszöbölni."

Otthon ráteszi erre, a munkahelyre meg cipeli magával? Vagy ott előveszi a régi, jól bevált USB kábelt? Mit spórolsz itt? Vagy az USB kábel portba való bedugása okozna traumát? :))

--
trey @ gépház

Palm pre-t nem syncelsz. Az elvan magaban, a kontaktlistadat kozvetlenul gmailbol + facebookrol + skype-rol szedi, a kepeidet picasarol + facebookrol, nem kell azt syncelni sehova.

Sokkal inkabb az van, hogy egy ilyen magneses izet nem szivesen raksz bele a taskadba az egyeb kutyuid melle, igy kulon tartod, viszont amikor tolteni kell, akkor tokmindegy, hogy ra kell helyezni egy lapra vagy bele kell dugni, a telefon onnantol kezdve egy helyben van.

A fogkefenel ennek azert van ertelme, mert a fogkefe definicio szerint nedves kozegben uzemel.

Amit Som-Som is ír. Ne kelljen már a XXI. században kábeleket dugdosnom ahhoz, hogy töltődjön a telefonom. Lerakom az asztalra félig lemerülten, mikor felállok az asztaltól, legyen újra feltöltve, ennyi.

Nem akarok kábeleket dugdosni se töltés miatt, se sync miatt, se semmi miatt. A felhőnek, wireless syncnek is kb. csak ennyi a létjogosultsága az átlag ember számára: kényelmes.

Az ugye megvan, hogy a wireless töltő dockját is be kell dugni a konnektorba... Nem tudom milyen kábelspórolásról beszélsz. Komolyan nem értem. Ráadásul, nem az asztalra teszed, hanem egy elbaszott lapított egér forma valamire kell rátenni a készüléket. Még az esztétikustól is messze van.

A 4700 forintos legalja Oral B fogkefének esztétikusabb a töltője mint ez.

--
trey @ gépház

Nyilván be kell dugni, de azt jobb esetben 1x, amikor megveszed, míg a telefont minden töltésnél.

Maga a dokkoló formája meg teljesen más kérdés, egyébként ebben igazat adok. Én csak azt mondom, hogy jó, hogy beletették az SGS3-ba is, meg ebbe is a technológiát, mert remélhetőleg ez a jövő. Meg jó lenne, ha szériatartozék lenne az asztali dokkoló/töltő, nem külön kéne megvenni, mint a Samu esetében.

"Nyilván be kell dugni, de azt jobb esetben 1x, amikor megveszed, míg a telefont minden töltésnél."

Abban az esetben, ha egy szobában éled le az életed. Ha nem, akkor viszed magaddal. Inkább viszem az iPhone kábelét, amit aztán vagy 220-ba dugok (mindenhol van), vagy USB portra (mindenhol van, még a kocsimba is), mint egy ilyen habos szart cipeljek magammal.

--
trey @ gépház

1. Olyan telót nem veszek, amin nem usb-s a töltő.
2. Mivel otthon ott a töltőm/asztali gép
melóhelyen gép,
kocsiban usb-s szivargyújtó átalakitó
Innentől elég nekem egy adakábel, oszt jóvan.
De mivel minden értelmes eszköz usb-s, ezért töb bezsköz is lehet nálam, és elég egy kis vékonyka kábel. Nagyon enm előrelépés, ha ezt a vlékony kábelt becserélem egy szappantartóra, ne adja az ég szappantartó*eszköz száma mennyiséget kéne cipelnem.
Ezt tipikusan annak való aki egy szobában használja a kütyüt, annak meg mindegy amúgy is. Nekem 10-20e felárat baromira nem ér meg,hogy az usb-s kábelt ne kelljen rádugni.
Ezt inkább hasznsotechogiára lehetne forditani. ilyen pl. a napelemes hátlap (ha már töltés) vagy törésálló üveg. Nah ennek értelme is van.
--

Na de látod? Nekem ebből van elegem, az állandó dugdosásból. Reggel felkelek, leveszem a töltőről a telefont, kihúzom a töltőt/áramtalanítom az elosztót, beszállok a kocsiba (nem, de tegyük fel, hogy azzal járok munkába), bedugom a szivargyújtós töltőt, rádugom a telefont, megérkezek, leveszem a telefont, kihúzom a szivargyújtós töltőt, bemegyek a munkahelyre, bedugom az USB kábelt a gépbe, rádugom a telefont, elmegyek ebédelni, kihúzom a telefont, visszaérek rádugom a telefont, vége a napnak lehúzom a telefont, kihúzom az USB kábelt, beszállok a kocsiba, bedugom a szivargyújtóst, rádugom a telefont, hazaérek, lehúzom a telefont, kihúzom a szivargyújtós kábelt, otthon bedugom a töltőt és ráteszem a telefont.

vs.

otthon felveszem a telefont az asztalról, beszállok a kocsiba, telefont beteszem a középkonzolhoz, megérkezek munkába, felveszem a telefont, a melóban leteszem az asztalomra a teleont, elmegyek ebédelni, felveszem a telefont, visszaértek leteszem az asztalra a telefont, hazaindulok felveszem a telefont, kocsiban kirakom középre, hazaérek, kiveszem a kocsiból a telefont, otthon lerakom az asztalra.

Nem életszerű a dolog.
Én egy okostelót használok, kocsival járok dolgozni, és elég sok hivás betalál.
Reggel leveszem a kábelről, és a legtöbb esetben du hazaérve visszateszem.
Ha egy elmebajos nap után tucatnyi hivás után még a telefon sázmára megterhelő
dolgot kell művelni, (vidékre GPs-el pl.) ott a kocsiban a szivagyújtós cucc.
Cégnél is ritkán dugom rá.
De a lehetőség adott, és nem kell kétségbe esnem. Pláne nem cipelek 1...n számú szappantartót feleslegesen egy - nem csak az erre alkalmas- usb kábel helyett.
Van olyan hónap, hogy a tartalék kábelt csak akkor veszem elő a táskámból, ha elkéri valamelyik kollégám.

--

Akkor nem neked valo. Munkahelyre, az asztalra, ahol a napom nagy reszet toltom pl. kivalo lenne.

Nyilvanvaloan a te eletstilusod/ertekrended/preferenciaid pont olyanok, hogy a Microsoft mindig mellelo, a Linux/Google meg mindig betalal, nincs kivetel. Nincs ezzel semmi baj, de ez nem feltetlen az atlag.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Tévedsz, nekem telefonban eddig az Apple talált be. Semmilyen Linux, semmilyen Google nincs benne. És nem hiányolom belőle ezt a funkciót. Pont, hogy nem az a droid vagyok, akinek egy valami adja be.

"Nyilvanvaloan a te eletstilusod/ertekrended/preferenciaid pont olyanok, hogy a Microsoft mindig mellelo,"

Ahogy láttam, a világ szerint lőtt eddig keményen mellé a Microsoft, de nem is értem a vagdalkozásod, te mondtad, hogy tegyük félre a szoftvert. Kizárólag a hardverről volt szó. A személyeskedéseid kezdenek fárasztani.

Az átlagot sem értem. Nem sajnálok prémium árat fizetni (pl. iPhone), ha látom értelmét. Szarért, szemkinyomásért nem fizetek.

--
trey @ gépház

Igen, nem fandroid vagyok. Szívesen megkritizálom azt is, amit én használok. A kritikáktól függetlenül mai napig az iPhone-t találom legjobb választásnak. De azt nem állítom, hogy azon ne lehetne javítani. Sőt, ha a pénzem kell az Apple-nek, el is várom, hogy jövő kedden ütős dolgokkal álljanak elő. Különben tőlem egy petákot sem látnak.

--
trey @ gépház

Ez csak szemléletbeli különbség ám.
A samu belerakta zászlós hajójába, és csak úgy "mellesleg" mondja,hogy zet is tudja.
Egyébként az S3 midnen paraméterében a felső kategóriát, vagy közel felső katórgiát képvisel. A procin át, a képernyőig, a felszereltség, érzékelők hada, szoftveres finomságok, stb...
Jah, és tudja a vezeték nélküli töltést is.
Szemben a nokiával, aki ettől komoly áttörést vár.
--

Na de látod, ha ez járna a készülékhez szériában, akkor egyrészt nem kéne venned ilyet, másrészt ha szabványos is lenne, rögtön lenne annyi a családban, ahány telefon van. Sőt, a munkahelyeden is lenne, talán még az asztalodnál is.

Ehhez persze az kell, hogy az elején "úri huncutság" legyen. Aztán, ha ráharapnak az emberek, akkor elterjed, ha nem, akkor nem.

Ezzel csak azért nem értek egyet, mivel azért nagy szám, hogy benne van, mivel amúgy nem nagy szám a technológia. Jó, Samu nem erre hegyezte ki, de ez szerintem sokkal fontosabb dolog, mint pl a szemkövetős képernyőkikapcsoló. Persze nem ártana hozzá egy széria dokkoló, mert így elég lehúzásszaga van.

hát nekem van egy iphone töltő a 230-ba dugva az ágy mellett és van egy a laptop dokkolójának az USB-jébe dugva a munkahelyen.

Mindkét helyen ugye a telefont rá kell dugni, ha ez egyszer történik egy nap, az OK. De mivel rövid a kábel, és néha ide-oda megyek, ezért sokszor kihúzom, feldugom, aztán újra. És sokszor elfelejtem visszadugni.

Örülnék neki, ha csak leraknám egy területre aztán felvenném onnan, dugdosás nélkül.

De mondjuk csak ezért nem vennék másik telefont, viszont ha vásárlás előtt állnék és az utolsó két állva maradt versenyző közül az egyik tudná a másik meg nem, akkor lehet, hogy ez döntene.

Hol mondtam, hogy ők az elsők?

Egyébként kik a mások, úgy a populárisabb körből? Mert ott árválkodik egy SGS3, egy iPhone, amihez kell egy csúnya tok, hogy vezetéknélkül tölteni lehessen, meg most a Lumia. Melyik az a baromi sok többi, amelyik olyan sokat tett, hogy elterjedjen ez a technológia a mindennapokban?

Én most ölni tudnék érte.
Eltörtem a spica micro aljzatát. Most az akkut közvetlenül töltöm... Se normális töltöttségjelzés, se kényelem. Még két hétig nem fogom tudni leadni a két napos javításra.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Ezért van nekem egy iPhone dock az asztalomon a lakásban és egy usb-dock kábel a táskámban. Ha egyik sincs nálam, akkor meg az autó fejegységéről töltöm föl.
Nem érzem olyan marha nagy előrelépésnek az indukciós töltés egy sima dokkolóval szemben. Erre is rárakom és kész.

szerk: Ja és eközben persze az iPhone wifin/mobil hálózaton syncelget magának iCloud-al és az otthoni wifin a MBP-val. Egyedül a fénykép importoknál kapcsolódok közvetlenül kábellel.
-----------------------------------------------------
MacBook Pro - Mac Pro - PowerMac G4 - Hackintosh

Hat, embertol fugg, hogy keves-e. En pl. utalom a WP7 kotottsegeit, de nagyon tetszik a csempes felulet (tudom, egyedul vagyok). Meg a felbontas is keves volt nekem a valtashoz eddig.

Az asszony viszont L800-at kert maganak, mert odavolt a ciankek verzioert, nem erdeklik az appok (nehanytol eltekintve, ami van WP7-re is, pl. Tube Map, meg TFL Bus Countdown).

Szoval sokfelek vagyunk. Nem egy-egy feature miatt valtasz, hanem az osszkep miatt. Es nem mindenki ragaszkodik az elozo mobil OS-hez.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Igen, mert alapvetően ha nagyon fotózni akarok, fényképezőt viszek.
És az átlagembernem a mobiljával akar CKM/playboy fotósorozat minőséget lőni.
De ha mégis, nem vesz egy olyan okostelefont, ami minden másra közel közép kategória, jóindulattal is. Ez egy kiugró célfeladat, de egy okostelefonnak sokkal több funkcióban is jól kell teljesitenie. Nagy baromira célfeladatra akarom használni, arra van céleszköz. Köszönjük meg a nokiának a 42Megapixelt, nem ezzel fogok fotózni. Ha ilyen tudású gép kell akkor komolyabban fotózok, akkor meg fotós márka, cserélhető ojjektivvel, táskával, vakuval, megszóval célszerszám.
Mondom másképp.
A nokia hiába rak bele csavarhúzót az átlag nem szerel vele autót, aki meg akar, annak van csavarkulcs készlete, mert többféle méretű csavar létezik.
Ellenben inkább legyen benne LTE, értelmes böngésző,normális gui, emberi üzemidő, lehetőleg nem aranyáron, stb...
Ha ennyire el akarja adni a fotós teljesitményét csináljon egy rendes fényképezőt, és
azon a piacon is vesse meg a lábát. A telót akarok nem fényképezőt veszek, és forditva.
--

az indexen "iPhone-gyilkos"-ként emlegetik :) vajon hirdet náluk a nokia? :)

Hát lehet, hogy Sztefenelllop monnyonle, meg fújmájkrémszoft, de ez nekem tetszik, és végre nem egy tucatfon, vagy iPeniszfon... Nem biztos, hogy annyira szar ötlet ez a Win-Nokia "partnerkapcsolat" Most már tényleg várom a Nokia újabb szösszeneteit, de tovább megyek, egyre kíváncsibb leszek a Microsoft Surface piaci szereplésére... Engem nem idegesítene, ha végre a redmondi trollhadsereg is összerakna valami jó dolgot! Ettől még az a tény nem változik, hogy nálam már rég eljött a tudjátok mi...... (félénken suttogva: a Linux desktop éve) De hordozható gépnek a Surface-t, telónak meg ezt a Nokiát el tudnám viselni....

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || 12.04

OS-t megnézném, telefon hardverileg is korrektnek tűnik, de könyörgöm... mi ez a ronda gyerekjáték kacat kinézet?!

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

van ott matt fekete is. Az élénk "kanári" színek célközönsége nem "mi" vagyunk, így szerintem reálisan nem is tudjuk megítélni.
Pl, én kiröhögtem volna azt, aki a színes "befőttesgumi" karszalagokat piacképesnek ítélte volna pár éve. Aztán mekkora divat lett,még férfiaknál is.
A magenta/pink/neon szvsz zavaróan harsány szín, aztán mégis mennyi ilyen kigeészítőt aggatnak magukra a fiatalok/trendi nők?

Azt sokkal inkább tartom releváns kérdésnek, hogy ez a folyamatos tv-reklám szagú felület mennyire használható/nem zavaró a napi használatban.

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

tényleg kicsit reklám felület hatása van. engem a focipálya szélén lévő átforduló reklám táblákra emlékeztet.
amúgy szerintem ez is csak megszokás kérdése lehet, mint akár a unity. a kérdés így az, hogy meg akarják e ezt szokni az emberek. én csak egy okot látok erre, ha a előzetes terveiknek megfelelően nagyon jól fog együttműködni az asztali win8-al. de talán még ez is kevés lesz, mert inkább valami baromi jó imázs kellene, amivel kedvet csinálnak, de ez sem az ms-nek sem a nokiának nincs jelenleg. szerintem az lesz, hogy a többség várni fog, hogy majd akkor vesz max ilyet ha látja, hogy sikeres a platform, viszont pont ezért nem fognak sokan beleugrani ebbe a kísérletbe így nem is lesz sikeres.

A felület szerintem nem zavaró, mivel én ezt használom Androidon is (Launcher7). Igaz, hogy az animációk többsége ki van kapcsolva, mert feleslegesnek éreztem.

A színek az öltözködésben pedig nem más tradíció, ami az előző század öröksége (http://rcwg.scrippscollege.edu/files/2011/06/william-heick-hats.jpg). Egy ideje már nekem is sok olyan ingem / pólóm /stb., ami korábban sehogy sem fért volna bele a "rendes" viseletbe, és a munkahelyen is teljesen elfogadott. Azelőtt én is idegenkedtem, de van benne egy felszabadító érzés...

Ez a marha miért rázza bemutatás közben állandóan azt a telefont? Rugós felhúzó mechanika van benne? A telefon amúgy nem rossz hardver, de az a csempés izé nagyon nem tetszik. Csúnya a felület.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Kövezzetek meg, de nekem teccik. Persze én mindíg a közízléssel ellentétesen polarizálódok, nekem az Apple gépe is akkor jöttek be amikor másnak nem.

Ki akar fogadni, hogy a Nokia/MS bebukja ezt a próbálkozást is!?

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

Kellene egy "[Like]" gomb ide a fórumba :D))))
Tény, hogy szerintem az Apple műhelyében már forrasztják szét a telefont, hogy megnézzék milyen szabadalmi pert lehet rájuk varrni. Ha nem lehet, akkor majd melléjük állnak és úgy mennek neki a konkurenciának.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

Nem, valóban úgy gondoltam, hogy lehet sikeres lesz a WP7. Aztán látva, hogy mi hiányzik belőle nagyon, elég gyorsan megváltozott a véleményem. Viszont most megint az a véleményem, hogy a WP8-ban megvan a potenciál, mert egy rakás hiányosságot kiküszöböltek, ami a WP7-ben megvolt. Most sem állítom biztosan, hogy sikeres lesz (bármit is jelentsen ez), csak én még nem írnám le. De szerintem nagyban függ a sorsa a W8 fogadtatásától. Ha az elterjed, akkor szerintem a WP8-nak is megnyílik az út, ha nem, akkor ennek kisebb az esélye. De én nem írnám le felhasználóként "vallási alapon", ha megengeded. Fejlesztőként meg még kevésbé. ;)

"Ennek egy kicsit olyan vágyvezérelt gondolkodás szaga van :D"

Én meg úgy gondolom, hogy - veled ellentétben - előbb megvárom a tényleges számokat, mint hogy előre lehúzzam a klotyót annak a lehetőségét, hogy foglalkozzam ezzel, vagy bármelyik más platformmal. Lehet, hogy másnak belefér az, hogy érzelmi alapon döntsön, nekem egy dolog számít, az, hogy hány potenciális vásárlóm van az adott platformon. Éppen ezért tartom mondjuk nagy nullának a Badát és Maemo vonalat. Lehet, hogy ez itt nem népszerű álláspont, de ez van. :) Ha felétek ezt hívják wishful thinkingnek, akkor felőlem nevezheted annak... ;D

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

... es a reszvenyar visszakuszott.

----------------------
while (!sleep) sheep++;