A 37-es Körzet

Fórumok

Kedves Hupperek,

Hupságom 10 éve alatt még nem kértem kb. semmit, de most eljött az idő, hogy vidékre szakadt huptagok segítségét kérjem.

Szükségem volna egy 37-es telefonkörzetbe (Gyöngyös és környéke) tartozó PSTN telefonszámra, melyet elhordoznék egy VoIP szolgáltatóhoz (továbbiakban: ITSP).

Ezt ideális esetben úgy lehetne megvalósítani, hogy ha valakinek van fölös Telekom vonala, egyszeri adminisztrációval átíratja a nevemre és én meg az ITSP-nek adott megbízással elhordozom, ami után a fizikai végponton a szolgáltatás megszűnik és mindenki boldog.

A nem annyira ideális eset sem vészes, itt egy beengedő nyilatkozatra (mint egy albérletbe rendelt Internet-kapcsolat esetében) volna szükségem egy olyan címen, ahol 37-es körzetben lehetséges számot igényelni. Erre a címre igényelnék a Telekomtól egy analóg vonalat a saját nevem alatt (saját rendes címemmel mint számlázási cím), de a vonal fizikai kiépítésre nem lenne szükség, mert csak kb. másfél hónapot élne ez az előfizetés, mielőtt az ITSP elviszi. (Itt valószínüleg le kell jattolnom a végponti szerelőt, hogy ne csináljon semmit, csak jelentse le készre a létesítést.)

Számíthatok a segítségetekre? Minden felmerülő költséget állnék.

ui: más megoldások (mint pl. ITSP-től közvetlenül igényelni 37-es számot) nem játszanak, kimondottan Telekomos kell, hogy legyen amit elhordozok.

Köszönöm.

Hozzászólások

Szabad tudni, hogy mennyivel jobb a Telekomosnak tűnő VoIP-ra hordozott szám, mint a VoIP szolgáltató által adott 37-es?

Hali!

Ha most rendelsz egy új számot a telekomtól akkor annak valószínűleg nem csak a szerelőnek jattolás lesz a költsége. Szerintem hűségidő alapból parkol az új szolgáltatásokon (anélkül irreálisan drága szokott lenni), jól számold ki, hogy úgy is megéri-e...

Üdv:
Feri

Sajna VoIP-nak nem jó ez sem:

- Telekom saját VoIP rendszerében működik csak, a Telekom által managelt eszközökön.
- Valószínűleg analóg hurok a vége annak is az ONT egyik portján.

Persze attól még el lehet hordozni ezt a számot is, alapvetően technológiafüggetlen a számkérdés.