WEB-es CD/DVD mozi, zene, könyv és egyéb katalógus

Fórumok

Kezdenek a dogok a fejemre nőni. Mindenféle duplikátumok, mintha meglenne vagy mégsem ... Kell egy jó nyilvántartó program. Van egy kis házi szerverem rajta Apache PHP és MySQL - Debian Squeeze - és több munkaállomás, a távoli elérés sem lenne utolsó.
Keresek egy nyilvántartó programot amivel műfajonként, szinészenként, írónként, csoportosítva, kereshetően lehetne ezeket az adatokat tárolni és WEB -es felületen megnézni.
Amit eddig találtam, tulajdonképpen biztató "openDB" - Open Media Collection Database (http://opendb.iamvegan.net/wiki/) de a telepítési leírás eléggé szegényes :(
Tudtok valami hasonlót? Debian csomag előnyben.

Hozzászólások

Belenéztem a telepítő csomagba, még egy install scriptet sem találtam benne :( Ez így nagyon sivár.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

akko megkezdjük:

- mi az amiben el szeretnél térni egy táblázattól?

(lásd táblázat és adatbázis különbsége)

- zenére tudok ajánlani jó tag-olvasó és katalogizáló programokat, jelenleg csak windows-ra

- ha egy egyszerű táblázatos dolgot akarsz, most épp saját célokra egy ilyent fejlesztek, egyszerű ajax-os táblázat szerkesztés, és keresés benne

Jó kérdés! Szeretném nem túldimenzionálni a dolgot. Pl. a könyvekről rengeteg adatot le lehet írni, akár a tartalom jegyzékét is lehet csatolni (sok WEB -es könyváruház használ effélét). A filmeknél kiteszik a borítókat, felsorolják a stáblistát és a szereplőket. Ráadásul tovább lehetne lépni a színész rendező adatlapjára. A zene, arról rengeteg mindent lehet tudni ...
Szerintem nem, egyszerű táblázat, és osztályozási lehetőségek a szűréshez (pop, rock, jazz és klasszikus ha a zenéről beszélünk), esetleg egy link lehetőség, amire rákattintva imdb filmkatalógus stb. elérhető.
Morfondírozok valami hasonlón - ki kellene próbálni egy php generátort is, hátha az adatbázis definiálása után ez elég is lehet ... Sajnos a php nem a kenyerem, és nagyon utálom :(

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Én szétbontva oldottam meg a feladatot. A média típusa szerinti válogatás fejben történik. A könyveket a LibraryThing oldalon tartom nyilván. A CD-ket digitalizáltam, és az mpd-vel „tartom nyilván”. DVD nem sok van (és a számuk már nem fog nőni), kb. 15 db, azokat fejben tartom nyilván.
A csak digitálisan tárolt médiához egy DLNA megoldás is megfelelő lehet. Mind az mpd-vel, mind a DLNA-val szinte automatikusan megtörténik az kategorizálás és a szűrés is. Ráadásul ezek nem csak nyilvántartanak, hanem el is indítják a lejátszást.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Ááá, szóval nem csak egyszerű raktározás a cél, hanem kapcsolt információk kezelése is? Ez így már nem annyira kis project.

Engedd meg: Biztos, hogy megéri ez neked? Mármint, tényleg van olyan, hogy felmerül, hogy egy adott színész egy adott filmjének vajon mi a címe, de max egy 30 mp-s kereséssel google megmondja a címet, te meg megnézed az xls-ben, hogy ott van-e. Vagy segíts, mond milyen feladatokra, problémákra ötleteled a rendszert?

Így elsőre biztos, hogy jobban jársz, ha pl. a filmek katalogizálását ráhagyod egy filmlejátszóra, aminek megfelelően fejlett a library kezelő része (nem tudom, hogy hogy lehet pl. ilyen rendszerben DVD-ket tárolni, vagy távoli fájlokat, nem használok ilyent, én filmeket is alig tartok meg). Azt is érdemes meggondolnod, hogy van-e értelme EGY programra ráaggatni minden adattípus katalogizálását ahelyett, hogy library-kba rakod a tartalmaid programonként (lásd ugyan ezt zenelejátszóban).

A "raktározás" nem lehet cél (nálam). A könyvek, azok fizikai könyvek, polcokon, dobozokban (sajnos), két földrajzi helyen - ezt a gyűjteményt már nem igen akarom szaporítani. A zene is van CD/DVD és rengeteg mp3 (ez tuti szaporodni fog). A filmek is DVD-n (ck. 3.000 db ekkora diszk kapacitásom nincs) vegyesen, van DVD formátum, és mindenféle tömörítés (itt próbálok legalább konténer szinten egyformára szabni, de sokszor nem lehet csak komoly minőség romlással). Stílusában is van minden, mi szemnek, agynak ingere.
Sajnos "beteges" gyűjtő vagyok, sokszor nem is tudom már mi mindenem van, újra beszerzem, kell valami amivel gyorsan tudom beazonosítani, hogy már van (olyan sem lenne rossz, hogy ha valami véletlenszerű választást csinálna, mondjuk zenés vígjáték ma estére :)
Ennyit a vágyakról és ötletekről. Egyenlőre egy egyszerű lista is elég, legfeljebb egy "megjegyzés" rovat kellhet ami bármit tartalmazhat (pl.
épp hol van, vagy egy link stb.) Az SQL szerencsére egyszerűen és megbízhatóan bővíthető, alakítható, a kódról persze ezt már nem lehet elmondani - kíváncsi vagyok erre a PHP kódgenerátorra, mennyit kell belepiszkálni a generált kódba, hogy jó legyen.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Próbálkozom az sqlmaestro group PHP generátorával. Csináltam egy "hihetetlenül bonnyolult" SQL táblát:


CREATE TABLE 'movie'
(
  'serial_id'   bigint(20) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  'dt_stamp'    timestamp NOT NULL DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP,
  'titel_hu'    char(128) NOT NULL,
  'title_orig'  char(128) NOT NULL,
  'media_info'  char(32) NOT NULL,
  'date_public' year(4) NOT NULL,
  'misc'        varchar(2048) NOT NULL,
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=2 DEFAULT CHARSET=utf8;

Volt egy kis "hirig" a "Smarty" lib és közöttem a könyvtárak írási jogosultsága miatt, de ezt sikerült megoldani (chown tovis:www-data -R box/* és chmod g+w templates_c -re).
Viszont annyira nem tetszik:
- még nem látom mennyi meló lesz ezt magyarítani
- az "akció" linkek a generált lap legértékesebb részén helyezkedik el
- a 'madia_info' mező egyáltalán nem jelenik meg, sem a listában sem a listában, sem a formban.
- a formban a year(4) -re is egy kalendárium jellegű "applettel" kellene beállítanom a dátumot, azonban ez nem tárolódik le!?
Így ez egy kicsit gáz. Nem tűnik olyan eget verőnek ez a tábla, hogy ilyen hibák keletkezzenek. Tény, hogy semmit nem próbáltam konfigurálni, csak feldobtam a generátort egy wines gépre, rámutattam a host -ra és a táblára, aztán csináld!
Használ valaki ilyen PHP generátort?

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.