ispCP Omega: halott ötlet?

Jövő héten előfizetek egy VPS-re, amire szeretnék valami control panelt rakni. Hosszas keresgélés után az ispCP Omega mellett döntöttem, de a weboldaluk láttán kicsit elgondolkodtam rajta. Szerintetek fog fejlődni ez a project még? Bár egy januári hírben azt ígérik, hogy hamarosan kiadnak egy új verziót, de látszólag halott az egész közösség. A fórumon egy-két friss hozzászólás van, de jobban zavar a sok régi megválaszolatlan téma. Mintha sebtiben otthagyta volna mindenki az oldalt.

Szóval a kérdés, hogy fel merjem-e rakni az Omegát, hátha újból fellendül a projekt fejlesztése vagy alapból halott az egész? DirectAdmin még ami tettszett, de sajnos az fizetős és magáncélra lenne a szerver...

Hozzászólások

Ha ram hallgatsz, ne. Tenyleg olyan feature-szegeny, mint amilyennek latszik. Inkabb vagy aldozz be egy cPanel licencre, vagy manageld kezzel.

Bar, elgondolkodtam, mert a 15 napos cPanel licenc lejarata utan is recc nelkul mukodik a szerver (dev szerver volt), szerintem az a frissitesekre vonatkozik. Esetleg meg lehet jatszani, egy probat meger.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Köszönöm, de úgy emlékszem, hogy mikor legutóbb cPanelt tesztelgettem, akkor a trial periódus lejárta után blokkolta a szolgáltatásokat és érvényes license kódot kéregetett. Meg aztán nem lenne jó frissítések nélkül maradni. Alapvetően nincs is nagy igényem, amit az ispCP tud az tökéletesen megfelel, csak bizonytalan vagyok a jövőjében. Most úgy néz ki, hogy nekiálltak az 1.1.0 verziónak és ígérgetik, hogy a fejlesztése is fel fog gyorsulni. De kicsit szkeptikus is vagyok, mert a közösség elég kihaltnak látszik...

Rosszul emlekszel, a cPanelhez nem is jar license kod. Van egy kozponti license szerver, az IP alapjan donti el, hogy milyen licenszed van.

Hat, tenyleg nincs nagy nyuzsges korulotte, megmondom oszinten, nem is csodalom. Ha csak ezzel kell foglalkoznom, egy honap alatt ertelmesebbet osszerakok.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Van egy project, I-Mscp. Konkrétan az IspCP-t vették alapul, és kiegészítették pár feature-al, és mai napig is fejlesztik (igaz még beta állapotban van, de nem bugos, mert egyrészt IspCP klón+pár új funkció, másrészt meg 2 hónapja használom nagy megelégedéssel)
http://i-mscp.net

Akadnak benne apróbb bugok (pont ma jött ki az rc) de nem olyanok, hogy frissítesz és elszáll az egész :D
Mondjuk lehetne benne pár plusz dolog (mailman, cron, stb) amik simán még jobbá tehetnék. IspConfigban pl ezek megvannak, csak nekem az nem vált be, a felülete nem eléggé átgondolt.

Nekem foleg a logikajaval volt bajom, nem tudja ertelmezni azt, ha pl. nincs resellerem, akkor is kell gyartani egy fake resellert - feleslegesen.

Aztan, nem tudom, ezt javitottak-e, de pl. az FTP user hozzaadasanal nem tudsz megadni home-nak specifikus mappat, csak oda, ahol o szeretne. MySQL-bol ha beadagolom neki, akkor egyebkent egy mukodo rendszert kapok, de a feluletrol fel eve meg nem lehetett megmondani, hogy en azt szeretnem, ha ez az ember a /var/www/hup.hu/htdocs/images/old ala tudjon kizarolag belepni. Igazabol meg azt sem sikerult kitalalni, hogy hova engedne, mert dokumentacio, az nagyon nincs.

Kritikus meg szamomra, hogy a spam, virus beallitasok egyaltalan nem kezelhetok a cuccal. Meg Mr. Atyauristenkent belepve sem. De meg csak engedelyezni se lehet. Ennyi erovel piszkalhatnam az egeszet shellbol.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Régi topik, de az archiv miatt:
Én a mai napig az IspCP Omega-t használom annyival megfejelve, hogy Courier-t leváltottam Dovecot+Sieve+SpamAsassin+Roundcube kombóval, így gyönyörűen megy az öntanuló spam szűrés, szerver szinten történő levél leválogatás.
1 dolog hiányzik csak benne: Cron
Ezt leszámítva jól használható. több szerveren, összesen 6-700 weblapot, 1500 e-mail címet szolgálnak ki azt kell mondjam gond nélkül.

Anno tettem egy próbát az I-mscp-vel. De látván, hogy az Ispcp Omegával ellentétben itt a legtöbb jelszót kódolatlanul tárolja SQL-ben, akkor kicsit elbizonytalanodtam a biztonságról alkotott képükről. + Az egyik kollégám nagyon sokat szívott vele az e-mail kezeléssel: nem jöttek létre a címek, ha létre a címek, levelek látszólag ok nélkül visszapattantak, a catch all nem ment rendesen. Ez kb 1.5 éve volt, bizonyára azóta változott. Én akkor a projektet egyelőre gyenge próbálkozásnak könyveltem és maradtam az akkot már jól bevált IspCP Omega-nál.
Nyílván át lehetne írni a megfelelő phpkat, hogy kódolva tárolja a jelszavakat, kidebugolni, hogy mit nem ad át rendesen a Postfix+Docecot-nak, de tekintve, hogy folyamatosan frissítik, ezek általában felülíródnának. Kár vele vesződni, amíg fejlesztői oldalon nem változik a koncenpció.