Jöhet az IMF (?) (Hitlervideó)

Hozzászólások

Hát igen, sajnos reális. Lesz IMF megállapodás is és maradunk ugyanott, ahol az elmúlt 20 évben voltunk, csak 100%-os GDP arányos növekvő államadóssággal.

2006 óta arról pofáznak, hogy "jövőre tetőzik az államadósság", de csak nőni tud.

Ki van ez találva. A gyors halál helyett a lassú jön...

Hát igen, sajnos reális. Lesz IMF megállapodás

mondjuk az is realis helyzetertekeles, hogy te pont ezt tartod az egeszben realisnak, LOL. Bocs.

A legnagyobb napi cukisag az volt, amikor valami narancsos hulye kitalalta: csinaljunk egy allamadossag csokkento alapot, amibe barki, legyen az maganszemely, ceg, whatever ontheti be a zset. Merthogy kiszamolta valami okos, hogy fejenkent (hasra utes alapjan) 2M HUF a tartozas, es ha mindenki beadna ennyit, akkor szabad orszag lennenk.

Namost errol csak annyit, hogy ez egy feneketlen vodor, ami sosem fog semennyire megtelni, amiben az is kozre jatszik, hogy meg ha nem is veszunk fel egy cent ujabb adossagot, eleg valamelyik fideszes ostulok (pl. kosha, szigyarto) reszerol egy otromba beszolas, ami meggyengiti a forintot, es voila! maris 15%-kal tobb a tartozasod.

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

Sajnos én normális megegyezésre nem számítok. Legalábbis Brüsszel a rózsaszín bugyit is elő fogja írni nekünk férfiaknak tangával, hogy beilleszkedjünk a közös európai értékrendszerbe.

Visszafizetjük a végtörlesztést, a válságadókat, megmentünk pár bankot, kötelező magánnyugdíjpénztár tagság újra, elég gyorsan elérjük a 100%-os államadósságot.

Az IMF számomra eddig meglepő módon teljesíthető feltételeket állított.

tekintve, hogy kedvenc kormanyunk hogyan alazz/ta az IMF-et, en azert szoritok, hogy elobb hasonlo modon alazzak meg a narancsos delegaciot (beleertve II. viktort is, akar oda mer menni, akar nem), es csak azutan irja ala az IMF a hitelcsomagot.

Ami pedig a normalis felteteleket illeti, az a vonat mar elment. Most a gazdasag(politika) olyan szinten kaka, hogy sajnos ez csak alom, oruljunk, ha kapunk. Koszonjuk, viktor+gyurika!

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

Érdekes, hogy vannak itthon, akik a feltétel nélküli fegyverletételnek szurkolnak.

Elég szűk látókörre vall. A nép megszavazza a Jobbikot és minden elölről fog kezdődni az IMF/EU körül.

Mert ugye az EU és Orbán őrülten fafejűek, ezért járunk körbe-körbe. Most annak szurkolsz, hogy az EU legalább olyan primitív legyen, mint Orbán. Gratulálok, az első adandó alkalommal kiugrana Magyarország egy ilyen szerződés mögül, egyoldalúan.

Csak reménykedem, de se Orbán, se az EU nincs annyira intelligens, hogy értelmes szerződést kössenek. Éppen ezért 4 évente mindig újrakezdődik minden. Egyik nagyobb marha, mint a másik.

Épp ezért volt gáláns az IMF első ajánlata, hogy teljesíthető dolgokat kért és nem folytatta a buzerálást.

Ez lenne az egyedüli megoldás, nem pedig Magyarország megleckéztetése.

Egy jó megállapodással messzebbre lehetne jutni. Csak a sok köcsög újságíró jelenleg a 2/3-ados Jobbikért küzd, ezért szorgalmazza a minél szigorúbb bánásmódot.

Az ujsagirok inkabb azert kuzdenek jelenleg, hogy olyan kepviselokre kepmutatokra szavazzon a buta polgar, akiknek nem Magyarorszag a hazaja. Es a szomoru az egeszben, hogy igazabol csak a munkajukat vegzik. Megnezed a sok sotet agymosott baloldali meg liberalis gyokeret, lathatod te is, hogy a Jobbikot is megvetik a Fidesz mellett, es ordogtol valonak tartjak mindkettot, mert te hiteltelenebbul hazudsz, mint az ujsagok.

Ettol fuggetlenul sok intezkedesnek en sem orulok, elen az uj uthasznalati dijazassal meg az uj oktatasi torvennyel, de ettol fuggetlenul a narancsok tobb olyan torvenyt meghoztak, amit mar 20 eve meg kellett volna. Az meg megint csak mindent elarul, hogy akinek Magyarorszag a hazaja a parlamentben, az tamogatta az MNB-PSZAF osszevonast.

eleve ez a militans szohasznalat problemas. Nem csak toled. Nincs ugyanis haboru, hanem kovetkezmenyek vannak. Az elmultnyolcev kifejezes utan illo lenne egy ujabbat megtanulni: elmultmasfelev. Ez utobbi ugyan alig hatoda az elozonek, de megis 6x kartekonyabb. Ha a kovetkezmenyeket nezzuk.

Most annak szurkolsz, hogy az EU legalább olyan primitív legyen, mint Orbán. Gratulálok, az első adandó alkalommal kiugrana Magyarország egy ilyen szerződés mögül, egyoldalúan.

LOL. Az en vagyalmom egy dolog, de mind az EU, mind az IMF magasan a narancsos kormany folott allnak, de legalabbis (politikai) kulturaltsagban mindenkeppen. Mondjuk ez a fideszt tekintve nem egy magasan levo lec, de azert megis jo ezt megjegyezni.

Kicsi hazank meg nem fog kiugrani, ezt mindenki tudja, meg viktor+matolcsy is, mert akkor az euro arfolyama aligha all meg 500 Ft elott. Nem akarok josolgatni, de erdemes nezegetni a gorog hireket + izlelgetni az allamcsod kifejezest.

Csak reménykedem, de se Orbán, se az EU nincs annyira intelligens, hogy értelmes szerződést kössenek.

Mondom, lehetett volna azt kotni: 1 evvel ezelott, de az a vonat elment. Most, hogy ertsed mirol van szo: az orszag (=a kormany) lement kutyaba, es varja, hogy alazzak, mert nem tehet mast, olyan szinten elcsesztek. Mindossze annyit tehet frusztraciojanak levezetesekent, hogy itthon szabadsagharckent (aka. fegyverletetel vilagosban) adja elo a sztorit, hogy oruljon a hazai szurkolotabor.

Ez lenne az egyedüli megoldás, nem pedig Magyarország megleckéztetése.

Az IMF egy penzugyi vallalkozas vastag arcborrel. Nekik az a biznisz, ha viszik (es kesobb vissza is fizetik) a penzuket, ezert ennek a celnak rendelnek ala mindent. Szoval a megegyezes nem rajtuk fog mulni, ahogy eddig sem rajtuk mult. Btw. lehet, hogy felreertheto voltam, de nem az orszagot kene megleckeztetniuk, hanem a fideszes vezerkart. Mert a ketto nagyon nem ugyanaz.

Csak a sok köcsög újságíró jelenleg a 2/3-ados Jobbikért küzd, ezért szorgalmazza a minél szigorúbb bánásmódot.

Nem akarok a "kocsog ujsagirok" neveben beszelni, de ha valakinek nem koszolodott naracssargara a gallerja, akkor abban meg lehet nemi igazsagerzet. Na ez koveteli az orban+matolcsy valagak durva banasmodjat.

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

A kemény feltételek azt jelentik, hogy amint lenyugszik minden vesszük a kalapunkat és csá.

Aha. Majd "ha lenyugszik minden, akkor lepunk"... Mert ez igy megy, igaz? Egyreszt mostansag azt kezdik nyugaton mondani, hogy a valsag hatasai meg vagy 10 evig erezhetoek lesznek. A nemeteknel. Probald megsaccolni, hogy akkor nalunk vajon meddig. A "vesszuk a kalapunkat" meg kb. akkor kovetkezik be, ha az allamadossag az utolso centig vissza lesz pengetve.

OK, azt valoban megteheti az orszag( vezetese), hogy nem fizet vissza egy huncut garast se, de annak kellemetlen kovetkezmenye van: (teljesen logikusan) senki nem vesz tobbe a budos eletben magyar allampapirt, azaz a kulfodi toke (be)aramlasa megall. Nem tudom, eddig birod kovetni, es latod, hogy ez miert lenne problema?

Mondjuk en az addig nyujtozkodj, amig a takarod er hive vagyok, szoval eleve nem ertem, miert kolt (barmelyik) kormany tobbet, mint amit adokbol beszed. (Mondjuk az ungarise adozasi vircsaft is meger egy miset, de ma mar en legyek az utolso, aki megdorgalja azt, aki azt mondja, hogy "ezeknek minek?") Ha ehhez tartana magat, akkor eleve nem lenne mirol beszelni, nem kellene IMF, a HUF:CHF arany* 1:5 lenne, stb.

*: jovanna, feleberdtem mar... :-)

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

Hiaba nyomtatsz penzt, ha nincs mogotte ertek. A penznek attol van erteke, hogy az ot kiallito orszag gazdasaga all - valahol. Na most ha itt siman beinditanak a penzverdet, akkor csak wc papir jonne ki belole.
Az adossag az nem csak egy osszeg, amit ki kell fizetni, az egy... nem tudom hogy mondjam... ertek. Vagy valami, aminek erteke van, es ezt az erteket neked ki kell fizetni. Namarmost, ha ertektelen penzzel fizetsz erte, azt a helyen fogjak kezelni, vagyis az adossagnak csak az aranyos reszet fogjak jovairni. Amivel ott tartunk, hogyaszondja... sehol.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nem minden euróövezeti ország volt akkora ökör, mint Magyarország, hogy svájci frankban adósodjon el.

Bokros Lajos nem véletlen csinálta az évi 20-30% inflációt. Én még emlékszem azokra az időkre. Nyomta a pénzt, mint állat. El is tűnt az adósság, a nyugdíj, a szociális támogatások, meg minden vele együtt.

lehet, hogy felreertettelek, de meg mindig nem ertem, hogy Mo. hogyan nyomtathat eurot (vagy akar CHF-et)? IMHO ez sima penzhamisitas lenne (allami szinten).

Bokros Lajos nem véletlen csinálta az évi 20-30% inflációt. [...] El is tűnt az adósság,

En nem ugy emlekszem, hogy eltunt az allamadossag. Inkabb 'csak' arrol volt szo, hogy a nagy kakat megusztuk. Amugy Bajnai 1 evenek vegere egesz turheto lett a helyzet, csak hat azota egy kisse elromlottak a dolgok...

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

"Hiaba nyomtatsz penzt, ha nincs mogotte ertek."
ahahahahhaha
meg az a szerencse, hogy az amcsi FED (ami nemis amcsi allami kezben van) fedezettel nyomja a dollart es ezert az amerikaiaknak nincs semmi gazdasagi problemajuk. az aranyfedezetrol is csak azert alltak at, mert unatkoztak....

szoltam, hogy hozhatod a pohar vizet, kisgyerek? Keress magadnak valakit a sajat sulycsoportodban. Mondjuk egy kozepsos ovis csoportbol valogatnek neked ellenfelet, mert felek, hogy a nagycsoportosok romma alaznak azt a kis mafla fejedet. A trollszuro megint hizott eggyel, de hat nagy az az allatkert...

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

A virtualis penz fedezet nelkul miota er tobbet, mint a virtualis WC papir? Mert hogy meg mindig ugyanazt a kort tancoljuk korbe, a penznek akkor van erteke, ha van mogotte valami. Ami mogott nincs semmi, az olyan, mintha WC papir lenne, mert pont arra jo csak. Bar, a merete miatt sokszor arra sem.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Hosszutavon annyit is fog erni, amennyi mogotte a termeles, de ez egyelore ugy tunik, hogy csak a kinaiak agyaig jutott el, az EU szakembereit ez az alap tudnivalo egyelore messzirol elkerulte.

Arra a tenyre hogy a virtualis penzben "hisznek" az a legjobb bizonyitek, hogy USA a ket vilaghaboru kozt elsokent talalta ki a virtualis penzgyartast fedezet nelkul, es aztan veletlen hirtelen o lett a vilag ura joideig, meg a vilag legerosebb gazdasagu allama, meg az ENSZ is korejuk epulhetett emiatt a zsenialis huzas miatt. Senkit nem erdekelt, hogy honnan lett annyi dollar meg hogy, volt es kesz, elfogadjak azota is mindenhol fizetoeszkoznek.

Igen, csak tudod az USA-ban van valami, amit ugy hivnak, hogy potencial. Es ez itthon hianycikk. Ha most elkezdenenk fosni a forintot, abbol csak 1000 Ft-os EUR jonne ki, semmi egyeb mas, mert az itthoni gazdasag mar a multban sem teljesitett tul jol. Sot, ugy is lehetne mondani, hogy sehogyan sem teljesitett.

Nagyon nehez ket ennyire eltero gazdasagu es tortenelmu orszagot osszehasonlitani. A penzpiac nagyon erzekeny arra, hogy mennyire lehet benned megbizni, es elsosorban ez a bizalom az, ami hianyzik Magyarorszag iranyaban. Marpedig, ha nincs bizalmi toked, arra epiteni sem lehet, mert csak furcsan fognak rad nezni. Es a bizalmat nem ingyen osztogatjak, azt ki kell erdemelni, amit csak hosszu es faradsagos munkaval lehet elerni, tobbek kozt a mostani valsag ertelmes megoldasa lenne az egyik olyan mozzanat, amivel talan elobbre lehetne lepni. Azonban, mivel jelenleg nincs bizalma senkinek az orszagban, a valutankban, meg ugy altalaban semmiben, ami ugy kezdodik, hogy Magyar..., ezert a jelenlegi valsagban nem lehet megoldas a virtualis penz, mert ahhoz az kell, hogy a valutank, amibol a penzt ki akarjuk adni, az alljon valahol. Jelenleg a beka segge az a szint, ahol a valutank all, es innen ezzel a modszerrel csak lefele tudunk menni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Ez sajnos igy igaz, de ettol meg onmagaban nem WC papir a virtualis penz, mert en azellen a kijelentesed ellen irtam amit irtam.

Az 1000Ft-os Euro meg iparnak es exportnak eppen jol is johetne, ha ugyesen szamolnank ki (persze lehet balfek modon hiperinflaciot is generalni, vigyazni kell ezzel), szoval nem vinnek azt fel olyan konnyen a kulfoldi bankok penznyomtatasainkkal parhuazmosan, csak van egy csoport, akik mar a 350Ft-os Eurot is nagyon megszivnak, azert nem jatszhatunk ezzel: ez a csoport a devizahitelesek csoportja, nem beszelve arrol, hogy az allamadossag nagy resze is devizaban van, itt kezdodik a pofatlansag az egeszben, hazautazik az IMF az EU nyomasara (az az IMF, aki mar komoly ehezo diktaturakkal is megegyezett gond nelkul), es maris 8Ft-tal tobbe kerul az Euro.

igen, de azert tegyuk hozza, hogy az elmult 21 evben barki kerult hatalomra, politikust ultetett a szakemberek helyere, bizok abban, hogy tudni fogja a kormany esszel kezelni az MNB-PSZAF osszevonas utan a dolgokat, de ez olyan dolog, hogy sajnos eleg egyszer nemodafigyelnie. Egyelore nem erzem biztositottnak, hogy oda a megfelelo szakember fog ulni, nem pedig valaki poltikai okokbol, es ehhez jon hozza, hogy a tobbi Parlamentben levo part sem akarna hozzaertobbet odaallitani, barmennyire is allitani fogjak ezt majd remelhetoleg nem Captain Hindsightkent

de maga az osszevonasi lepes a megfelelo szakember odaultetesevel midnenkeppen jo

ezt az osszevonast 2008 ban maga az eu javasolta...
nem a politikai akarat a lenyeg...ezt az orszagot mar reg nem a politikusok iranyitjak...mindenkinek megmondjak mit tehet es mit nem.
ha eljut egy bizonyos hatarig, amit a penzugyi hatalom mar nem acceptal, akkor jonnek a "gondok".
a politika nem mas, mint kulonbozo gazdasagi erdekcsoportok erdekervenyesito eszkoze.
ok teszik legalissa es torvenyesse a mutyit (ld: olajszokites, devizahitelezes, stb.).
kulonben meg halalra rohogom magam, amikor ezzel a szakerto ember dumaval jonnek.
szerinted akik ott vannak ok hozzak a donteseket? mindenki tudja mit kellene tenni, csak nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megtehessuk.

Hát ha egyszer képtelenek az állami vízfejektől (BKV, MÁV, Magyar Posta, stb.) megszabadulni, és csak pumpálják bele a sok pénzt, hogy fedezni tudják a nokiás dobozokat... Hidd el, rohadtul nem az IMF-en múlik. Az csak hosszabítja az agóniát, ha sikerül. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy politikusaink semmi másból nem fognak tanulni, csak az államcsődből... Lehet, hogy abból sem.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Az EU teljes kontrollt akar Magyarország felett lehet, de tegyük hozzá: Gazdaságilag.
Az elmúlt 20 év elqrásai miatt ezt én nem tudom akkora bajnak érezni. És ha csőd lesz, az __NEM__(!) az EU miatt lesz, hanem a dilettáns balf*sz kormányzataink miatt, akik csak szavazatot vásárolni, meg állami pénzeket haveroknak kipumpálni képesek, semmi mást nem tudnak, és nem is akarnak, emelik az adókat, ezáltal kevesebb munkahely van, folyományaként kevesebben fizetnek több adót. A vitya-féle szocializmusból meg köszönöm, nem kérek, akkor inkább az EU, és legyen magánnyugdíjam, és tudjak céget alapítani, ha valami világmegváltó ötletem van, és a politika vonuljon ki a francba a magánéletemből!

aminél még az államcsőd is jobb
Nézz el Esztergomba. Azt ugye tudod, hogy államcsődöt éhséglázadások, és zavargások szoktak követni. Ennyire vért akarsz?

"Minél több a tilalom és a szabály, a nép annál szegényebb, minél több a fegyver, a nép annál nyugtalanabb, minél több a rendelet, annál nagyobb a felfordulás, minél több a törvény, annál több a tolvaj és a rabló.
(Lao-Ce)"

Ez alapján kimondható: viktor bátyónk a nép elszegényítésén dolgozik gőzerővel, nem akar ő gazdag prosperáló nemzetet a legkevésbé sem. A genyó EU azt akarna, de nem hagyjuk nekik!
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

GerzSonka:

Az EU nagyobb szarban van, mint mi. Épp most szándékozik bedőlni az egész unió, annyi a hozzáértő Brüsszelben.

Szerintem Magyarország szempontjából részletkérdés, hogy Orbán, vagy Barroso dönti be.

IMF részről ez már nem ennyire egyértelmű. Az IMF mögött vannak jól teljesítő gazdaságok, nem csak kóklerek.

Az "EU szarban van" rész azt jelenti, hogy nem lesz akkora gazdasági növekedés, mint amilyen válság nélkül lehetne. Ne hidd, hogy az eurot veszni hagyják, ez csak a spekulánsok propagandája. Ha kell, visszajön a drachma, a líra, meg még néhány környező valuta, de az eurozóna egy-két nehéz év után prosperálni fog, és mindegyik fényévekre áll az államcsődtől. A problémát mindössze az jelenti, hogy most kezdtek el olyan tárgyalásokat, amit a valuta-unió előtt kellett volna, tudniillik szerintem, és egy nagy rakás elemző szerint is mérhetetlen ostobaság volt valuta-uniót létrehozni monetáris unió nélkül. Ergo: egy válságos időszak után az lesz a végkifejlet, hogy azokban az országokban lesz euro, akik hajlandóak az egységes közös költségvetés intézményének alávetni magukat - kb úgy mint az USÁ-ban. Bizonyos adójogszabályok, és a BTK helyi szinten működik, de a költségvetés fő számai Brüsszelben dőlnek el.

Az IMF pedig főleg az EU, és az USA (nagyobb szarban, mint az EU) pénzéből gazdálkodhat, ezért van komoly szava a kölcsönszerződés szövegezésében az EU döntéshozóinak.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Teljesen kívülállóként figyelem a magyar politika kisebb-nagyobb történéseit.

Tegnap a hírtvn, gondolom karácsonyi műsor gyanánt felvonultattak egy írót, egy pszichológust meg még egy alakot (egyik sem volt gazdasági szakértő), s ezek jól elsiratták a kormány minden baját...

Hogy a miniszterelnök merész lépéseket tesz, s nem engedik neki, hogy a Wall Streetnek az az életcélja a Magyar államot csődbe vinni. Milyen jó lesz majd, ha nem lesz államadóság, s majd a nagy pénzügyi függetlenség helyettesíti. Hogy Magyarország az EU egy bástyája, s ha elesik, majd jönnek a többiek... stb.

Ez valami kormányközeli TV?

Fura... én azt hittem, hogy ezen a portálon olyanok írogatnak, akik mondjuk a százalékszámítás alapjaival mondjuk tisztában vannak.

8 év alatt 2,5-szeresére felduzzasztották az államadósságot, ami már olyan mértéket jelent, hogy újabb hitelek nélkül már a kamatok sem törleszthetőek. A görögök és a digók vannak ennél nagyobb slamasztikában egy ugyanilyen spirálban, csak őket nem fogják becsődöltetni.

Ezek után arról pofázni, hogy a másfél év alatt miért nem hozták helyre 8 év pusztítását, pazarlását, országszétlopását, meglehetősen ordenáré cinizmusnak tartom, egy fafejű, buta, szemellenzős bányaló értelmi szintjének.

250%-on áll az államadósságunk 2002-höz képest. 250%-on!!! Mindeközben bedőlt az amerikai bankrendszer, az EUban meg a görögök, felkészülnek az olaszok és a portugálok. Ezután az EU első dolga az volt, hogy a 3%-os deficithez ragaszkodtak, a minimális mozgásteret is elvették a kormánytól, mondván, hogy az előző két ciklust végighazudta ilyen téren a magyar kormányzat. Az egy dolog ugye, hogy nem ugyanaz a kormányzat... csak ez őket rohadtul nem érdekli.

Úgyhogy az alapvető számtan-mértani ismeretek hiányában (mennyi a törlesztés és mennyi a bevétel amiből ezt fizetni lehet) meglehetősen tajtparaszt dolog a hitlerezés.

ooo, ize. Ha mar ennyire felhaboritott ez a video, na meg az elmultnyolcev, akkor esetleg kommentalnad mondjuk az elmultmasfelev intezkedeseit (pl. mynp elrablasat) is?

Mert igazad van, jogos az elmultnyolcevezes, de ha 2010 tavasza ota minden honap felert egy megelozo evvel, mert a megoldasok helyett (es en legyek az utolso, aki a tempot kerne szamon) csak rontottak a helyzeten. De akkor talan illo lenne visszabb venni. Egy picit...

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

a bajnai-kormany 1 evet minden mertekado forum elismerte. Meg 1-2 normalisabb fideszes is (pl. Varga Mihaly, amikor nem figyelt oda, es nem az elvart kommunikaciot folytatta), csak hat az ugye nem illett bele az 'elmultnyolcev' koncepciojaba + az "eltoroljuk a komcsikat a fold szinerol is" torekvesek koze.

Btw. akarhol is folytatta volna az mszp, tul eros volt mar a nep reszerol a buntetni akaras az 'elmultnyolcevert' - teljesen jogosan. Csak az a baj, hogy ami utana jott, az sokkal rosszabb lett. Mert se Veresert, se Draskovicsert nem voltam oda, de Matolcsy az a meglepetest okozo ember, aki mindig uberelni tudja az elozo melyrepuleset, es az ember allandoan csak amul, hogy ennek a bozo-nak teljesen elgurult a gyogyszere...

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

Én jobboldali vagyok alapvetően, de az elmúlt 20 év alatt először jutottam el odáig, hogy nem cseszegetem a baloldai szavazókat.

Mert sajnos igazuk van rengeteg dologban, de a palettán csak idiótákból lehet választani.

Az, hogy ki melyik barmot tolerálja jobban, csak ízlés kérdése.

az elmúlt 20 év alatt először jutottam el odáig, hogy nem cseszegetem a baloldai szavazókat.

igen, az valoban nem visz elore. Mert ha nyakig is ulunk a materiaban, csak meg rosszabb lesz, ha elfogadod a fityesz militans nyelvezetet, miszerint 'a haza nem lehet ellenzekben', 'aki magyar, az mind rank szavaz', es: 'az allam/alkotmany en vagyok'. Ez a megoszto retorika mind csak arra jo, hogy az ember ne a problemakra figyeljen (szar kormanyzat), hanem a szomszedjara (=biztos komcsi).

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

Tudod, kb. az itt lévők közül mindenki tisztában van az elmúlt nyolc év felelőtlen gazdaságpolitikájával, de egy kétharmados többség mellett kormányzó párttól több észt és realitást várna el az ember. A jövő évi, mintegy 1400 milliárdos (ami IMF megegyezés hiányába plusz 300 millával lesz megfejelve) kiigazítás több, mint feléről a fidesz elmúlt másfél éves pénzügyi politikája tehet. Tehát nem arról van szó, hogy 2012-ben nem kéne meghúzni a gatyaszíjjat, hanem arról, hogy nem ennyire.

- A 16 százalékos adóátrendezés (nem reform) mint egy 550 milliárdod hagyott kint a módosabb családoknál, akik egyértelműen nem hazai elköltésre fordították a lóvét, hanem adósságuk kifizetésére, befektetésre, ill. nem hazai termékek megvásárlására. Miközben a szerény keresetűeket még tovább paszírozták bele a betonba. Jövőre is leginkább mi szopjuk meg.

- Ebből a kormány mintegy 200 milliárdos ÁFA bevételre számított, amiből nem lett semmi, idén februárban ezért kellett kvázi költségvetést módosítani (ez 200 milliárd zárolásáról szolt). Itt már 750 milliárdnál tartunk.

- A nyugdíj kassza jövő évi hiánya ugyanúgy 600 milliárd körül lesz, aminek egy részét ugyan idén kompenzálták az ellopott MANYUP pénzekből, de ebből jövőre már egy fillér sem marad.

--- IMHO, ha maradnak a Bajnai-Oszkó páros elképzelései mellett, akkor a jövő évi kiigazítást kb. a feléből meg lehetett volna úszni. És mielőtt még mondanád, leírom én, nem vagyok se MSZP, se SZDSZ buti (nálam az SZDSZ meghalt 1994-ben)

- A MANYUP pénzek ellopása eleve kiveri a biztosítékot nálam, mivel úgy tapsolták el az idén ezt az összeget, hogy gyakorlatilag a saját hülyeségük miatt semmilyen látszatja sincsen, ráadásúl magas fostak a magántulajdon szentségére (amit egy jobboldali párttól elvárna az ember). Jövőre meg nem lesz ekkora forrásuk a lyukak betömésére, ha csak tényleges nem tudnak hozzányúlni az MNB valutatartalékához.

- A maradék MANYUP pénzek beállamosítása, és mintegy 100 ezer MANYUP tag bepalizása már tényleg kiveri a biztosítékot nálam, a magántulajdon védelméről meg az előbb írtam. Innentől kezdve bármire rátehetik a kezüket, folyószámlára, megtakarításra, stb.

- Ez utóbbi azért is egy szemét húzás a részükről, mivel a végtörlesztéshez a valuta keretet az MNB bocsájtotta rendelkezésre a bankok számára, magyarul idén december végéig csökkent az ország valuta tartaléka. Ennek a húzásnak volt az egyik eredménye, a forint/euró árfolyam elszállása.

- Az elszállt árfolyam miatt gyakorlatilag az államadósság nem, hogy csökkent, hanem nőt.

Emellett a fidesz egyfajta orosz útra tért, szétrombolva a hazai demokráciának látszó intézmények maradékát is.

- ÁSZ fidesz kézben.

- Köztársasági elnök egy bábú (és az egyik legnagyobb kommer, akit csak a föld a hátán hordott).

- Költségvetési Tanács szintén.

- A médiák szoros ellenőrzés alatt tudnak csak működni (vagy, mert állami médiumról van szó, vagy, mert a belebegtetett bírságok miatt kemény öncenzúrára kényszerülnek), és hidd el, előbb-utóbb megtalálják a módját a netes médiumok korlátozásának is. Ráadásul kilenc évig a saját embereik fognak ücsörögni ott.

- Bíróság, ügyészség centralizálása megtörtént. Szájerné pozíccióba való ültetése már kimeríti a pofátlanság fogalmát.

- Az alkotmányuk (nem az enyém) alapvetően korlátozza az alapvető jogainkat, arról már nem is beszélve, hogy olyan passzusokat betonoz be, amik vagy nem indokoltak (egykulcsos adó), vagy már ők is a megszegésükre kényszerülnek (elfogadott költségvetés meg nem változtathatósága ill. államadóssági passzusok).

- Választási törvény olyan mértékű átírás, és a választókerületek átszabása, ami lehetővé teszi a 2014-es győzelmüket, és jelen törvény szerint 2002-ben, 2006-ban is ők nyerték volna meg a választást, annak ellenére, hogy nem kaptak többséget a szavazások alkalmával. A kis pártok ellehetetlenítése is megérne egy misét.

Egyszóval azt tudom mondani, hogy ha még tudtam is volna azonosulni a fidesz gazdaságpolitikájával, a demokrácia totális szétverésével, és az egyértelműen orosz/kínai útra való téréssel nálam abszolúte elvágták magukat.

És egy kis adalék: http://index.indavideo.hu/video/Matolcsy

Nem kommentálom, de annyit megjegyeznék, hogy hazudik, mint ha könyvből olvasná, Viktorral egyetemben. Ennél kevesebbért akarták bitóra húzni Gyurcsányt anno a Kossuth téren.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

szep osszefoglalo. Masfel eve Szanyiek csinaltak egy facebook brainstormingot, hogy mivel vagjanak vissza az akkori ellenzek 'bankarkormany' csufolodasara. Ma mar sajnos adja magat: 'narancsgalleros bunozes'.

Innentől kezdve bármire rátehetik a kezüket, folyószámlára, megtakarításra, stb.

Ezert irtam, hogy most meg rohogunk a video fikciojan, hogy a fizeteseteket kozvetlenul az allam kapja majd, de vard csak ki a veget...

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

K... Dejo. Csak tudod, az ilyet nem egy valsag kellos kozepen szokas megejteni.
Arrol nem beszelve, hogy a nyugdijadnak meg lehet integetni. Mert garancia, az nincs ra, hogy fogsz kapni. Cserebe csak 61% az ado a fizeteseden. A tobbit te be szoktad rakni bankba? Ideje lenne elkezdeni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Jelenleg a gavallér egykulcsos adóval ez a szám 61%.

gavaller, ... az... de sajnos jelenleg ostoba. Arrol nem is beszelve, hogy a -10%-ot (ami csak x szazezer brutto folott effektiv, alatta eppenseggel megszivtad) milyen aron kaptad meg?

Elvettek a nyugdijadat, nott a torlesztoreszleted, jovore ujabb adok jonnek, szoval az a -10% valojaban siman +3-5-10% lesz 2 heten belul. Valoban gavaller...

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

Nekem nem. Pont ellenkező irányba megyek, mint a többiek, rohamosan nő az életszínvonalam.

2006-ban felmértem, hogy a bankok mennyire szeretnek engem, meg Gyurcsány hozzáértése is tisztázódott.
Éveken át fogtam vissza a családi fogyasztásunkat, hogy legyen tartalék, most meg előtörlesztettem.

Ha ehhez az egykulcsos adót hozzáadod a gyermek kedvezménnyel, akkor magad is rájöhetsz, hogy mekkora nyertes vagyok.
Minimális államilag támogatott forint hitel, alacsony adók,... Az éves nettó jövedelem / hitel mutatóm 40% körül mozog (ez Magyarországnál 80%).

Nem vágna földhöz az sem, ha a lakáshitelemen a THM-et éves 30%-40%-ra beemelnék.

Mindezt a színvonalat a devizahitelesek nyomorának köszönhetem. Ezért vitték le az SZJA-t, vezették be a gyermek kedvezményt,...
A probléma csak ott van, hogy nem célzott, hanem általános támogatások voltak, ennek következtében egyesek meggazdagodnak a többiek nyomorából.

Már leírtam, hogy a támogatott forinthitelemet a devizások adójából is fizetik.
Teljesen flúgos ez az egész ország.

Az egykulcsos adóban nincs igazad.
- Oszkó a felső kulcsot 15 millióra rakta volna
- azért, mert devizahitele csak a módosabb polgároknak van
- ők voltak bajban
(célzott támogatás jobb lehetett volna, (levonni adóból))
- a szegények nem magyar terméket, hanem vietnami csirkét esznek

Polgárság nélkül nincs demokrácia: lásd roma sor, ahol egy szavazat 3000.

2010 választó szavazás volt, mert az MSZP helyett a Fidesz korrumpálta a cigányokat.

Az 500 milliárd nem valós összeg, mert abban a bajba jutott devizahiteles polgár fizeti még a romák segélyét.

A valódi összeg, ami rossz helyre ment 250 milliárd körül lehet. Persze felháborító, hogy liberális hülyék elvárnák, hogy a romákat is a bajba jutott devizások tartsák el...

devizahitele csak a módosabb polgároknak van

fail. Gyakorlatilag az orszag egesz lakossaga devizaban van eladosodva (pl. lakas, kocsi, szabadfelhasznalasu hitel eseten), mert a forinthitelek kamata mar hosszu evek ota szornyu magas.

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

Hogyan lehet a sajtót korlátozni?

Bocs a hülye kérdésért, de a kurucot már vagy 5 éve nem bírják felszámolni. Minden egyes kísérlet után erősödtek.

Már nem 1990 van, hogy az összes csatornán az SZDSZ-t éltetjük!

A TV még 64% körül mozog, az internet 20%, de rövid időn belül fordulni fog. A jelenlegi sajtó a néphülyítést már nem fogja tudni ilyen formában folytatni.

Lehetetlen a kontroll ezért nem értem az aggodalmat. Inkább egyik néphülyítő kezéből egy másikba próbálják átjátszani a meglévő birodalmat. Maffia harc, erről szól az egész, nem a szabad sajtóról!

Emellett a kormányt jelenleg az elnyomott magyar sajtó fikázza a legjobban!

A kormanyt mindigis az a sajtotermek szidta, amelyik az ellenzektol kapja a fizeteset. Most kicsit extremebb a helyzet, mert ugy tunik, hogy par EU-s politikus is ugy dontott, hogy befektet egy piciket a magyarok sajtojaba. Es amig ezek a marhasagok megjelenhetnek, amig nem csak a kurucon, hanem mindenhol mashol is irogathatnak mindent kovetkezmeny nelkul, addig egyvalamit biztosan kimondhatunk: Magyarorszagon sajtoszabadsag van. Ebbol egyenesen kovetkezik, hogy minden ember hulye, aki az altalam emlitett Facebook csoporthoz csatlakozott, mert szerintuk mar regen a kormany kezeben van az egesz media. Amig ezek a hazaarulo "Brusszelnek drukkolunk" cikkek megjelenhetnek, addig ez nem igaz.

Ja es furcsamod itt katasztrofalisan cenzurazzuk a sajtonkat, meg se jelenhet amit mi leirunk engedely nelkul allitolag, publikusan mi csak vigyazzunk mit mondunk, addig a nagyszaju franciak nem csak a publikus dolgokat kontrollaljak, hanem minden faeknel bonyolultabb titkositasi algoritmust is betiltottak arrafele, mert egy nagy Nyugat-Europai demokraciaban olyan marha termeszetes, hogy mig masokat fikazunk a publikus Internetes termekekert, addig a sajatjainknak titljuk, hogy ne lathassuk a maganbeszelgeteseit. Kivancsi vagyok ki cserelne a franciakkal, ahol privatban sem irhatja le a velemenyet az ember.

Olvasgasd végig a médiatörvényt és már is rájössz.

-- A királyi médiák (M1, M2, Dunatévék, MAgyar rádió) gyakorlatilag a hivatalos kormánypropagandát nyomják.

-- A kertévék, elkerülendő a tetemes bírságot inkább semmiről sem szólnak.

-- A nyomtatott sajtó visszaesett, de nem azért, mert az ország lakossága fejest ugrott az online médiákba, hanem mert az napi szinten újságot olvasók tábora a Blik és Bors felé csúszott.

Ezzel a három ténnyel gyakorlatilag le lehet fedni a hazai népesség több, mint 60 százalékának lehetőségeit az információhoz való jutás szempontjából. És itt nem az igényekről beszéltem, csak a lehetőségekről.

Az online médiák, hírportálok és blogok kissé túl vannak értékelve. Ha az első három hírportál látogatotságát nézzük, együtt nem tudnak összerakni egy 100-150 ezres napi olvasottságot, ráadásúl az egymásra hajazó politikai beállítottságú hírportálok között nagy az átjárás felhasználók tekintetébe.

A hazai blogok csak szeretnének olyan szinten véleményformálóak lenni, mint a nyugati társaik. Napi pár száz vagy ezres klikk nem egy teljesítmény.

Ezzel oda akarok kilyukadni, hogy a napi szinten netező hazai felhasználók tetemes része, mondhatni, a többség, baromira nem a napi hírek, elemzések, stb. beszerzésére használja a netet, hanem más egyéb dolgokra. MI, akik innen tájékozódunk, egy elenyésző kisebbség vagyunk a nagyobb tömegekhez képest.

"Emellett a kormányt jelenleg az elnyomott magyar sajtó fikázza a legjobban!"

De frankó, hogy ezt a lehetőséget még meghagyják nekik. Legalább a látszata még megvan a szabad sajtónak. Akár csak oroszországban. Ott is lehet írni-ezt azt, de ha komolyabb sztori kerül az előtérbe, akkor a hatalom lecsap izibe.

Egy hazai példa: nézd meg, milyen szinten próbálták meghurcolni az atlatszo.hu főszerkesztőjét a médiatörvényre való hivatkozással, milyen módszerekkel próbálták elhallgattatni a portált.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

A kuruc 1 millió körüli, viszont a határon túl is olvassák (hetente).

A kuruc infot a szabad Gyurcsány sajtó és az elnyomott Orbán sajtó egyformán üldözi. Mert ugye bármit mondani azért már mégse...

Az MSZP kormány megkorrumpálta az amerikai szolgáltatót és fél évig bezárt. Draskovics az USA parlamentjének levelet írt, hogy tiltsátok már be a nagy szabadságban.

Ez így demokratikus. Hekkerek is volt, hogy lebénították (kormány pénzelte). Milliók közpénzből, csak azért, hogy elhallgattassák. Nem sírok a sajtószabadságért, mert sosem volt.

Amikor szavazás volt a világ legantidemokratikusabb emberéről és Gyurcsány nyerésre állt, hasonlóan meghekkelték a honlapot.

"A kuruc infot a szabad Gyurcsány sajtó és az elnyomott Orbán sajtó egyformán üldözi. Mert ugye bármit mondani azért már mégse..."

Ha igazán üldöznék, akkor már régen elérhetetlen lenne. A kurucinfo egy aljas politikai játékszer szerves része, eszköz, mellyel ijesztgetni tudja egymást a két legnagyobb párt. kb. ennyi. Az 1 milliós heti látogatottságot meg gondolom te sem veszed komolyan.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Látszik, hogy nem vagy képben a dolgokkal. Fél évre sikerült elérhetetlenné tenni a kurucot Gyurcsánynak.

Neked nem tetszik a kuruc.info, szerinted demokratikus elhallgattatni.
Orbánnak nem tetszik a Klubrádió, szerinte is demokratikus elhallgattatni.

Hol itt a baj? Véded az egyik gonosztevőt, szapulod a másikat, miközben mindkettő ugyanazt csinálja. Médiadiktatúrát.

Látom mégiscsak igazam van, a legnagyobb orcája azoknak van akik egy százalékszámítást nem tudnak elvégezni...

Lásd még: Kávéházi Konrád

Néha már úgy vagyok vele, hogy jöjjön a legrosszabb, nemzetközi szinten: pukkadjon ki a kínai építőipari lufi, ami magával rántaná egész kínát, dőljenek be az eu perifériaállamai, ezzel az eu, ezek hatására az usa se bírna megmaradni.
Oké, 10-egynéhány évig nagyon szar lesz, de utána jön a fellendülés, és a gazdasági szektor lényegesen nagyobb kontrollja. Egy dologtól tartanék csak a nyilvánvalókon felül: hogy ebből az oroszok és a közel-kelet profitálna, márpedig ők még annyira se értik ezt a demokrácia nevű izét mint mi.
Viszont ennek a globális toldozgatás-foldozgatásnak ami most van, nem látom a végét, úgy tűnik, hogy csak elodázzák az elkerülhetetlent, sok helyen ez csak még nagyobb koppot fog okozni.

Róma 1.5 milliós város volt az ókorban. A birodalom bukása után a lélekszáma 100.000 körülire zuhant vissza.

A görög területeken a népességszám regenerálódásához 1000 év kellett.

Görögországból 1 év alatt a lakosság 10%-a emigrált, 1.2 millió ember.

A világégéseknek vannak káros mellékhatásai.

Azért Rómát külső okok is néptelenítették, szerintem egy ilyen válságot inkább a '29-eshez lehet hasonlítani. És persze, tudom, hogy nem lesz kellemes, de ahogy látom a mostani válságkezelések 90%-a csak még több kockázatot visz a rendszerbe, hogy az azonnali összeomlást elkerülje.

"pukkadjon ki a kínai építőipari lufi"

ami mogott van ipar, az nem lufi. A lufi ott kezdodik, hogy fedezet nelkuli virtualis penz. Ami azt illeti, Kina meg eroszakosan csokkenti is a Yuan erteket, hogy megerosebb es megolcsobb legyen az exportja (az lesz egyszer a legnagyobb problemaja, hogy a tobbiek osszeomlottak es erosodik a Yuan emiatt), es ezzel parhuzamosan inflalodhat egeszsegesen, de itt orszagunkban az a teny, hogy egyaltalan lehetett svajci frank hitelt felvenni barmikor is a bankbol, egy eletre elrontotta az iparunkat es az exportunkat, mert mar a lakossag is elvarja alanyi jogon, hogy ne menjen 300 fole az Euro

Hát ja, kezd már az itthoni politika is egy "Mein Kampf"-ra emlékeztetni... :(

A szokás hatalma, nem hét!!!