Nem lesz ICS frissítés a Samsung Galaxy S-hez és a Samsung Galaxy Tab-hoz

A The Verge szerint a Samsung közölte: sem a Samsung Galaxy S telefonhoz, sem a Samsung Galaxy Tab tablethez (nem keverendő a Samsung Galaxy Tab 10.1-gyel) nem lesz Android 4.0 (kódnevén "Ice Cream Sandwich") frissítés. Az ok: a Samsung szerint ezekben a hardverekben nincs elegendő CPU erő és RAM mennyiség ahhoz, hogy az új OS megfelelően fusson a Samsung saját TouchWiz érintőképernyő-felületével. Ez a hír masszív szívás azoknak a Galaxy S tulajdonosoknak, akik arra számítottak, hogy a telefonjukban levő 1GHz-es Hummingbird processzor a mellette levő RAM társaságában elegendő lesz az ICS-hez, főleg azért, mert az ugyanilyen hardverrel rendelkező Nexus S már kapja az Android 4.0 frissítést.

Hozzászólások

Nincs a f***t nincs eleg, csak samsung lusta diszno tarsasag, mint a tobbi gyarto, es szeretne eladni az uj modelleket, igy kb. 2 ev utan mar abszolut nem frissitgetnek.

Cyanogenmod-ot nekik, azok megcsinaljak az osregi desire-re is az ICS-t.

Igazából már van ICS Galaxy S-re, jelenleg RC1-es stádiumban van. Állítólag símán fut rajta, ez a gyenge hardver szöveg marhaság.
A Samsung arra nem vette a fáradtságot, hogy a gagyi Home Desk appját Gingerbreadhez frissítse, pedig ez kellene ahhoz, hogy a gyári docking station-t normálisan használi lehessen....
Szánalmas egy ekkora cégtől...
üdv
gaboro

Nem úgy volt, hogy a Google nem engedi a saját felületeket az ICS-en? Nexus One után még mindig nem szoktam meg a Galaxy S II-t.

Tegnap olvastam egy cikket, csak nem talalom.
Az van, hogy csak a rendszeren tartani lesz kotelezo a holo temat, de melle nyugodtan fel lehet rakni mas temakat is, sot azokat akar defaultta is lehet tenni. Azert van ez igy, mert app oldalrol lehetoseg lesz az uj API-ban letiltani az egyedi kinezeteket, hogy az app mindenutt ugyanugy nezzen ki, es ez a fallback tema lesz a holo.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Lassan eljut oda ez a platform is, hogy az alaprendszer (a gusztustalan TouchWiz) megeszi az erőforrásokat az alkalmazások elől. Amikor megvettem a GalaxyS-t akkor pár hónap ismerkedés után a samsung rendszere ment a kukába és telepítettem egy minimál főzött romot. Ami nagyságrendekkel gyorsabb és használhatóbb mint a gyári volt.

--
maszili

Hát akkor én Galaxy Ace-szel nem is reménykedek.
---------------------------
Oszt jónapot!

Galaxy S tulajként mondom, ha a kész Cyanogenmod 9-ben nem lesz az az idegesítő battery drain bug, mint a 7-esben, akkor teljesen elégedett leszek vele.

Ha a Samsung csinálná, akkor jövő év május-június tájékán dobnának ki valamit, amit utána 3-4 hónapig foldozgatnának, amíg használható nem lesz. A phone.apk bug kijavítása is legalább 4 hónapba tellett nekik, ha nem többe...
Ettől függetlenül ez nem szép hozzáállás a részükről...

Ezért nem veszek androidos telefont.

Innen látszik, hogy tapasztalat nélkül nehéz jó döntést hozni, viszont a rossz döntést terjeszteni....
A fenti hozzászólás nagyon kicsi telefonos tapasztalat, és abszolút hiányos android ismerettel született. Utóbbi bocsánatos bűn, előbbi is, csak abban az esetben nem, ha épp arról nyilatkozik valaki, mert van egy tulajdonsága az egyik gyártó által forgalmazott mobilnak, hogy 1 évvel a megjelenése után nem támogatja a jelentős frissítéseket rajta, hanem csak a hibajavításokra szorítkozik. Na de tegyük fel tévedek. Milyen telefonod van ami több mint 1 éves, és a gyártó komplett rendszerfrissítést ad rá (új funkciókkal, más működéssel és háttérrel)?
Utána visszatérünk rá, miért nem gond ez androiddal.

És tervezed hogy i3gs-ről i4-ről vagy netalán egy i4s-ről egy kifutott termékre váltsál? Mert akkor jó hírem, van. Mert ha most i3 felhasználó lennél akkor sajnos nem lenne semmire lehetőséged. Ellenben a lelkes amatőrök és a rendszer nyíltsága lehetővé teszi, hogy a gyártótól független előállítású szoftverrel (akár önerőből) friss legyen az operációs rendszered.

Sikerült megfogni.
A lényeg, hogy az android azért érdekes mert a telefonod használati idejében, ha magadra hagynak tudsz vele bármit kezdeni.
Ha megnézed látod hogy a gyártók max. 1-2 évig hajlandók a termék fejlesztésére, de leginkább az a taktika, míg nem tekintik kifutott terméknek, addig adnak hozzá ilyen támogatást.
Azon gyártók, amelyeknél a termékvonal nem 1 db termékből és annak a frissített változataiból áll még talán valahogy megérthető, de jogosan bosszant mindenkit a drága készülék ilyen támogatásának kiesése.
Az iphone esetén is az van hogy amelyik nem discontinued az kap frissítést a többi meg le van .... A negatívum itt az, hogy az a pár hónap előny amit azzal nyersz, hogy itt nincs igazi termékpaletta, és így olcsóbb a támogatás. Az nem kompenzálja azt a tényt, hogy amikor a gyártó úgy dönt nem támogatja, akkor nincs más lehetőséged csak ezt elfogadni.
Persze elhiszem, hogy a szál postere i4-el rendelkezik és kizárólag ezért nem vesz androidot :)

Mintha ilyeneket iPhone témakörben nem lehetne összevadászni... Itt a családban van 2 iPhone és egy androidos telefon. Nekem bizonygathatja akárki, hogy mennyire jó az egyik, meg mennyire jó a másik, mert naponta látom. Egyik sem jobb a másiknál. A jó szó a "más". Itt most csak a szoftveres dolgokról beszélek.

--
trey @ gépház

"személyes preferenciám" - nem állítottam egyikről sem, hogy jobb lenne, mint a másik. (Én nem szeretnék "főzött romokkal" kókányolni, akinek ez ok, az használja boldogan. Az iphone sem hibátlan, de az én telefonideálomhoz közelebb áll, mint $random android telefon. Tudom, írjak blogot...)

Tehát a Google -- rengeteg telefonhoz alkalmas -- oprendszere csak akkor éri meg, ha a Google telefonjait veszed, különben elképzelhető, hogy 1 év után (mint esetemben az SGS-sel) magadra maradsz, és hegesztheted rá a custom ROM-ot.
"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

"erdekel" kar, hogy ezt ceges oldalrol nehez vedeni, ha figyelembe vesszuk az okostelefonok tamadhatosagat a kulonbozo virusok altal, akkor meg user oldalrol is nehez vedeni. Tudod, vannak akiket annyira nem erdekel az ilyesmi, hogy tuzfal es virusiro nelkul hajtjak az updateletlen XP-juket, de ettol ez meg nem jo hivatalos hozzaallasnak.

Tudom, magam ellen beszelek, de attol meg tenyleg sajnalatos teny, hogy a gyartok jo resze 1 ev utan lesz*ja a kiadott telefonokat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Ha akkora foshalom, mint a jelenlegi Gingerbread, akkor inkább ne is csináljanak. :D
"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Nekem már 4.03 van rajta, bár nem official, és még rc, de ez kicsit sem zavar. :)
És az egész rendszer gyorsabb lett, szóval elégedett vagyok.
Ennek a telefonnak az a nagy szerencséje, hogy majdnem egy az egyben nexus s, így még 1-2 évig lesz erre minden..
Ha véletlen nem töröm össze, nem lopják el, akkor nem váltok. Felesleges a dual core.

Biztos, hogy en nem vagyok guru felhasznalo, de nekem tokeletes a legutolso kieses frissites a szigszalaghoz. Az elozo borzalom volt, 8h es nyekk volt az akunak. A mostani birja majd 2 napig low hasznalt mellett. Ha nem ad uj frissitest a kies a fene banja, nekem jol megy ugy aogy most van, a regi nokiakat sem frissitettem sosem es megis jok voltak. :)

A régi nokiák idejében komrumisszumképesek voltak az emberek az ilyen hibákkal szemben...
De mióta nem telefont veszünk, hanem célszámítógépet már sokaknál nem így van...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Én már a Windows Mobile meg az iPhone 2g idejében meguntam a főzött romokkal való szopkodást, plusz időm sincs rá. Ebből a szempontból (régebbi hw-k támogatása) úgy tűnik jelenleg az Apple a legrendesebb, 3gs-re is felmegy a legújabb firmware.

--
Gábriel Ákos

Megfordítva kérdést:
Ha ilyen sok erőforrást zabál az ICS akkor minek rakjam fel azokra az eszközökre amikre elérhető lesz?

Nem az ICS zabál ilyen sokat, hanem:
1, a Samsung bloatware-nek (ÉS az ICS-nek) nincs elég nagy rom a telefonban
2, a Samsung nem akarja a bloatware-jét ICS kompatibilissé tenni, hiszen már van újabb verzió az S2-n (amire lesz is ICS), de azt meg nem akarja elérhetővé tenni S1 alatt
3, azt, hogy a telefon alkalmas a futtatására, ők is beismerték, hiszen különben a Nexus S-en se tudna futni (a két telefon hardverileg pedig elég közel áll egymáshoz)

Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, innen veszem:
http://samsung-updates.com/334-breaking-news-galaxy-s-series-can-be-upg…

Ez kb. olyan, mintha valaki csokorba gyűjtött volna 20-30 linux disztrót, majd azt ábrázolta volna, hogy a kernelük mennyire volt/van elmaradva az éppen aktuális mainline linux kerneltől. Aztán ezzel akarná bizonyítani, hogy a linux mennyivel szarabb mint mondjuk a FreeBSD, ahol az egész rendszer up-to-date.

Jelenleg az RC4.1 van telepítve. Minden működik és én úgy tapasztalom, hogy gyorsabb mint az a gyári rendszer (eclair) amivel vettem a telefont.
A régi rendszert úgy tudtam lecserélni hogy a marketből telepítettem egy alkalmazást amivel root-olni lehetett a telefont. Attól kezdve a 3 gombos boot menüből telepítettem a zip fájlba csomagolt rendszereket.

--
maszili

Sajnos nem emlékszem már a nevére. De most, hogy jobban belegondolok talán nem is a marketből lett telepítve hanem egy letölthető alkalmazás volt amit a telefonra kellett telepíteni majd elindítani.
Asszem ez volt az. http://android.rook.hu/2010/11/12/z4root-rootolas-egy-kattintassal/

--
maszili