"Módosítania kell androidos mobiljait a HTC-nek"

"Meghozta első végleges ítéletét az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság az Apple által a HTC ellen indított eljárásban. A döntés értelmében a HTC-nek módosítania kell az androidos telefonok szoftverét, különben április után nem importálhatja azokat az Egyesült Államokba. [...] A Bizottság most egyetlen, az 5,946,647-es számú Apple-szabadalom kérdésében hozott ítéletet. Ez a szabadalom azt az eljárást fedi le, amely szerint a telefon képernyőjén megjelenített szöveget a rendszer elemzi, és az egyes mintáknak megfelelő részleteket "használhatóvá" alakítja - például az SMS-ben kapott telefonszámból kattintható linket csinál, amelyre rátapintva hívható is."

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

Ezt a SonyEricssonom is tudja, szintén androiddal. De csodálkoznék, ha tetszőleges okostelefon nem tudná. Mindegyik gyártót egyenként be kell perelnie az Apple-nek, vagy ez most olyan precedens értékű döntésnek számít, amely után rögtön szabadalom/szabály/törvény-sértővé válnak a többiek?

Az én buta SE-m is tudja. Igaz, kicsit korlátozottan fogja fel, hogy mi a telefonszám és mi nem. Gondolom ez ennek a "szabadalomnak" a lényege. Habár szerintem egy normális emberi igény, hogy egy kommunikációs eszköz szoftvere alapvető és jól meghatározható adatokat (név, email cím, telefonszám, esetleg cím, url, stb.) képes legyen különböző szövegekben, üzenetekben automatikusan felismerni és minimális beavatkozással a megfelelő módon, -helyre elmenteni.
Nem igazán értem, hogy a bíró miért nem zavarta el ezt az egész szenny társaságot a f.szba.

Szerintem egyszerűen csak az import telókat szívatják, a hazai gyártó érdekében.
Fő, hogy az USA-ban vigyáznak a jogegyenlőségre (legalább is a filmekben).

--
Linux és Windows mint szerelemgyerek és zabigyerek. :D (c) <- ez is Apple szabadalom!
A fenti gondolataim valójában Apple találmányok!

Ezt az eljárást 10 éves telefonok is tuják, igaz nem tapizással hanem dzsojsztikozással.

Szerencsére a szabadalom territoriális jellege miatt csak az USA-t érinti. (Meghát erre felé amúgy sincs szoftver-szabadalom.)

Ezt még a w200i butatelefonom is tudja.

--
Linux és Windows mint szerelemgyerek és zabigyerek. :D (c) <- ez is Apple szabadalom!
A fenti gondolataim valójában Apple találmányok!

Jogos! Nem értem miért nem lehet elfogadni, hogy a téglatestet az Apple találta fel és az azt burkoló műanyagot is. A többieknek ott a gömb, gúla stb. Csináljanak olyan alakú telókat.

--
Linux és Windows mint szerelemgyerek és zabigyerek. :D (c) <- ez is Apple szabadalom!
A fenti gondolataim valójában Apple találmányok!

USÁ-ban kb. úgy működik a szabadalmi bejegyzés, hogy beadod az igényedet és a kutya nem vizsgálja. Vagyis nincs újdonságvizsgálat, meghirdetés stb., vagyis a 37 hónapos átfutási idő, mint a világ többi országában. Sarkítva: bejelentés -> közzététel. Utólag a bíróság dönt a jogi viták kérdésében. Avagy, ha beadod a papírzacskót, mint szabadalmat, amiben elfér a tablet (annak okán, hogy védi a portól és olcsóbb megoldás, mint a szattyánbőr), akkor bejegyzik. Tömkelegével árasztják el az USA szabadalmi hivatalát (nem tudom, ott hogy hívják a "SZTNH"-t.) Simán előfordulhat, hogy valamit úgy védenek le, hogy a kutya nem veszi észre. Viszont a 250 milliós piac csábító a világpiac szereplőinek. Ergo, az USA-ban forgalomba hozni új terméket == garantált grandiózus szopás.

A Skype Click to Call kiegészítő is erre szolgál már ezeréve...

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Szarjanak sünt. Jó sokat és szép nagyokat. Legyen köztük idegrángásos is.

Multkor mar irtam, ennek a vege az lesz, hogy a telefont fogjak csak arulni, aztan a szoftwert letolti hozza az user vagy az elado. Akkor majd lam kit fog az Apple perelni es kitol fogja a MS a sarcot behajtani?

--
FeZo

Namost az új HTC szoftver csak US only lesz, vagy az egész világon minden telefonjukból eltűnik a feature? Mi ilyenkor a szokás?

Aki ennek a tetű cégnek a cuccát megvette, az nézzen jó mélyen magába. Az egyszer biztos, hogy én soha nem fogom megvenni egyetlen szarukat sem, még akkor sem ha esetleg nem lesz más a földön. Inkább vések kőbe.

Kérdés:

Hogy létezhet ilyen szabadalma az apple-nek? Ilyen featúra régebbi - 5-10 - éves telefonokban is volt már. Ennek fényében a HTC hogyhogy nem fellebbez?

Másik kérdés: Miért a HTC-nek kell intézkednie? Ezt minden androidos teló tudja, tehát
a) A google-t kéne szopatni
b) A többi gyártót kéne szopatni

Nehogy egyszer olyannak szóljon be az alma, aki válaszul felvásárolja. :)
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal