Egyelőre nem sikerült az Apple-nek megakadályoztatnia a Samsung Galaxy eszközök USA-beli árusítását

Címkék

Nem sikerült az Apple-nek rávennie az ügyben eljáró bírót arra, hogy az ideiglenesen megakadályozza a Samsung-ot abban, hogy smartphone készülékeit és tabletjeit az Egyesült Államokban árusítsa. Pénteken a kaliforniai San Jose-ban Lucy Koh helyileg illetékes bíró elutasította az Apple azon kérését, hogy hozzon ideiglenes intézkedést a Samsung ellen. Az Apple még áprilisban perelte be a Samsung-ot, azt állítva, hogy a dél-koreai gyártó Galaxy termékcsaládjának smartphone és tablet tagjai nem mások, mint az iPhone és iPad készülékek másolatai. Az ítélet után az Apple szóvivője hivatkozott az Apple korábbi álláspontjára, miszerint a Samsung készülékek csupán másolatok. A Samsung képviselője üdvözölte a döntést. A Samsung pár nappal ezelőtt Ausztráliában sikeresen elérte, hogy vonják vissza az ellene korábban hozott, szintén az Apple által kért ideiglenes intézkedést.

Az Apple vs. Android készülékgyártók harc folytatódik...

Hozzászólások

Hülye ez az Apple... harcol és bele fog bukni, ahelyett, hogy azt csinálná mint a másik debill kolosszus, az rájött, hogy itt neki fejlesztésben úgysem terem babér, inkább védelmi pénzt szed. Gyanítom, hogy így egyelőre több profit marad neki mintha eladni próbálna. A gy.k. a M$-ról lenne szó.:-)

Csak azért marad így több profit a Microsoftnak mert senki nem veszi a termékeit ebben kategóriában. Kényszerpálya ez és nem tudatot választás következménye.
Az ilyen összecsapások (Apple vs. Samsung ma, Apple vs. Google&Samsung a jövőben) jelzik, hogy a jövő informatikai piacán kik lesznek a meghatározó erők. A Microsoftnak nem osztottal lapot, csak kívülről szemlélheti a jövőbeli domináns szerepért folytatott harcokat.

Csak védelmi-pénzek szedéséből nem tudnak tartósan megélni. Az első cégnél amelyik felveszi a kesztyűt elveszthetik a szabadalmaikat. Akkor pedig a korábbi megállapodások is buknak. A Google-be nem mert még belekötni a Microsoft, okkal tartanak egy velük egy súlycsoportban velő ellenféllel való összecsapástól. A Motorola már a Google-é és megengedhetik maguknak a Moto mobilok átmeneti kitiltását is a fő piacokról, mert nem abból vannak nagy bevételeik.

Sosem volt nálam magasan jegyezve az Apple, de ezzel csak további mélységeket ér el. Látja, hogy jobb a másik és nem jobbat hoz ki (pölö iPhone 5 a 4S helyett), hanem perel, betiltat.

Nem vagyok egy apple fun, de nem nehéz átlátnom miért perel az apple. A Samsung Galaxy Tab 10.1 pontosan úgy néz ki mint egy iPhone 4. Üvölt, hogy a design nem volt több, mint az iPhon 4 "fénymásolása", elforgatása és átméretezése.
Azt is értem, hogy egy ilyen keresettel nehéz előhozakodni, de az iPadra (tegyük szívünkre a kezünket) kicsit sem hasonlít. Ezt a keresetet csak egy "szimpatizáló" bíró nem foglya elutasítani (értsd teli szájjal röhögni).
Azt is értem, hogy egy most nyíló, szélesedő piacon szeretnének minél jobb pozíciót megszerezni, de a Samsung nem Napster, azt nem lehet, vagy ilyen nehéz támadni.
Azt is értem, hogy az amerikai haszonszemlélet nem képes versenyezni (még gyerekmunka és öngyilkosságba menekülő alulfizetett - rabszolga - munkások árán sem http://index.hu/tech/2011/05/12/nem_vidam_dolog_iphone-t_gyartani/ ) a koreaival.

De bassza meg, az apple igazgató tanácsában nincs senki aki előbbre látna a holnapi napnál és javasolna valami puhább, de hatékonyabb, lejáratókampányt tudna kitalálni?

----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

Az Apple sorsa nem ezen múlik. A technológiai kérdések eldőltek, vesztett. Azonban van egy csinos pénzhalom amiből ezt a piacot szőröstől-bőröstől meg tudja venni. Inkább azt kérdezd meg okosan költik e el, Az ilyen mellékvágányok csak arra jók, hogy lassítsák a folyamatot amit már látnak, mellesleg politika. Nem neked szól hanem azoknak akik prémium életérzést várnak, nekik fontos valójában hogy a táska/óra/telefon valódi legyen és szimbolizáljon társadalmi helyet. Valamint az ezen osztályba vágyó alsóbb réteg számára is fontos üzenet az eredetiség védelem. Nagy fail lenne ha leszarnák.
Sajna a technológiai iparnak még mindig sikerült eltitkolnia, hogy bizonyos fejlesztésekre hátrányos ha szabadalommal hosszú távra kötik meg. Az Apple kitalált pár új ez nem vitás (nekem ezek szinte csak ergonómiai találmányok, de persze ezért vagyunk különbözőek) . Ebből viszont nem lehet évtizedekig megélni. Legyen ez 2 év vagy valami hasonló rövidebb időszak, nevetséges, hogy technológiai avulást is túlélik ezek a szabadalmak..

"A technológiai kérdések eldőltek, vesztett."

Aztán áruld már el, hogy ezt mégis miből következtetted ki? :D

Tegnap voltam magentáéknál, ahol most nagyon nyomják a galaxy tab 10.1-et, és ha már így ki volt pakolva, gondoltam magam is ránézek...
Lehet benne akármekkora proci, akárhány gigányi RAM, ez a termék akkor is egy marék hígfos lesz... Az oprendszer lomha, a UI borzalmas, átláthatatlan, a hardver külső borítása bóvli kategória. Mellette ott volt a moto Xoom, ami még ennél is gagyibb képet festett.

A linugz fanoknak számítanak csak azok az értékek, amelyek leírják, hogy hány mag próbálja kínszenvedések árán működésre bírni szerencsétlen androidot, de az átlag usert csak az érdekli, hogy a termék amit megvesz, működjön megfelelően.

Egy (1. gen) iPad után ezek labdába sem tudnak rúgni.

Korábban nem is tudta kihasználni az Android a több magot. Csak úgy voltak várva a jövőbeli frissítésre, igaz inkább csak mobilokban. Az Android tabletek rohamtempóban készültek az iPad megjelenése után, meg is látszik rajtuk. Idővel szerintem biztosan kinövik a gyerekbetegségeiket.

Még soha nem vettem számítógépet kinézet alapján, tehát nem értem, mire a felhajtás.
Amúgy most nézem egy bolt árlistájában: Ipad 2 32G 664Euro, Galaxy Tab 10.1 32G 699Euro. Tehát azt sem lehet mondani, hogy az emberek azért vesznek Galaxy-t, mert úgy néz ki, mint egy Ipad, csak olcsóbb. Mert drágább, mégis azt veszik, olyannyira, hogy a konkurense betiltással akar (tud) harcolni ellene.
Azt sem értem, hogy a standard kinézet: egy tepsi kijelző, alatta gombbal hogyan lehet szellemi tulajdon. Ez szánalmasabb, mint a duplaklikk.

Kb 1.5 éve hogy kipróbáltam a ipad (v1) -et. Mivel (veled ellentétben) csak a személyes véleményemet mondom, egy használhatatlan lassú és haszontalan berendezés volt. Helyette (ezért) egy galaxy tab került beszerzésre.
Jelenleg nincs androidos készülékem, nem felel meg az igényeimnek. A kollégáimnak egytől egyig az van s-e xperia minitől motorola droidon keresztül galaxy s2-ig. Mivel Piroskának ez tetszik, Józsinak meg a másik. Olyat nem lehet csinálni, hogy mindenkinek tessen, még akkor sem ha jól álcázott orosz borotva. A számok tekintetében ez nagyon látszik, és ez még durvább lesz. A kérdés csak az volt: megérett e az android arra, hogy mindenki operációs rendszere legyen, az általam tapasztaltak szerint igen.
A változatossága, a kötetlensége, a kezelhetősége okán a lehetőségek tárháza van előtte.
Előhozhatjuk az idei Apple előrukkolást, 4S ugye? "far beyond" Ez a fejlődés? Amikor megpróbálunk eladni újdonságként a más platform sajátosságait, miközben pereljük a gyártókat akik a másikat használják?
Hogy értsd: nem mindenki filmnézésre, és játékra használja a kütyüit.

Kb 1.5 éve hogy kipróbáltam a ipad (v1) -et. Mivel (veled ellentétben) csak a személyes véleményemet mondom, egy használhatatlan lassú és haszontalan berendezés volt. Helyette (ezért) egy galaxy tab került beszerzésre.

Biztos nem valami kínai másolatot sikerült beszerezni... Szerintem a világon nincs még egy ember, aki alátámasztaná a hülyeségedet.

A kérdés csak az volt: megérett e az android arra, hogy mindenki operációs rendszere legyen, az általam tapasztaltak szerint igen.

Naná, amíg az utolsó szakadt ZTE is Androiddal jön ki, persze hogy képes lesz tömeg-rendszerré válni.

Hogy értsd: nem mindenki filmnézésre, és játékra használja a kütyüit.

Valóban, van aki zenélésre, van aki prezentálni, de még olyan is akad, aki írodai kiegészítőként használja... nahát, mik vannak?

A kiferdített közmondás szerint: Isten barmai lassan őrölnek. Azért remélem hogy sikerül eljutni odáig hogy egyszer ezt az egész egymást szopató és minket fejő léha bandát (jogészek) kirakják egy lakatlan szigetre. Ott aztán írhatják a beadványaikat, be is vehetik őket és játszhatják a bíróságosdit a saját kötségükre. Az itt maradt normális emberek pedig végre nyugodtan dolgozhatnak és élhetnek. (Tudom, utópia.)

Az ügyvédekről egy Fábry műsor jutott eszembe,amiben a Fábry megkérdezte(kicsit morbid):
"Azt a viccet ismerik hogy lezuhan egy repülő 100 ügyvéddel?--Én sem,de jól kezdődik."
Az Apple pedig az egér ötletét lopta a Xeroxtól.
Ennek ellnére lehet hogy a Samsung másolta az ájfont,nekem csak próbaképpen volt iPhone a kezemben,elég jónak tűnt,de használatáról nem tudok nyilatkozni.
Mindenesetre érdekes az index cikk(olvastam már erről).1000-3000év alatt csak a technológia fejlődött,a rabszolgatartó társadalmak ugyanugy megvannak csak most kinai piacgazdaságnak hívják őket és büszkék vagyunk a gazdasági növekedésre és a tőzsdére.(nem mintha a többi/nyugati társadalomban nem lennének rabszolgák)
Csak anno a rabszolgatartó társadalmak legalább bevallották hogy azok,most pedig a "demokrácia"és piacgazdaság álarca mögé bújnak.
A Kinai ipar lassan felfalja a világot,közben félrenézünk,pedig tudjuk hogy ott kommunizmus van és elnyomás.Lehet hogy igazat mondtak nekünk,amikor a szocializmusban azt tanították hogy a kapitalizmusban ember embernek farkasa?

"A Kinai ipar lassan felfalja a világot,közben félrenézünk,pedig tudjuk hogy ott kommunizmus van és elnyomás."

Ráadásul ezt tudják azok a kapitalista vállalatok is, akik öntik be jó ideje vagonszám a pénzt az országba. És ebből a pénzből aztán felfalják azokat, akik a pénzt öntik oda.

> Azért remélem hogy sikerül eljutni odáig hogy egyszer ezt az egész egymást szopató és minket fejő léha bandát (jogészek) kirakják egy lakatlan szigetre... Az itt maradt normális emberek pedig végre nyugodtan dolgozhatnak és élhetnek. (Tudom, utópia.)

Volt már ilyen. Úgy hívták: Szovjetunió.

"Volt már ilyen. Úgy hívták: Szovjetunió."
Igen és most úgy hívják hogy Oroszország.
És hatalmasabb és erősebb mint a Szovjetunió valaha is volt.
Timi Te biztosan a módszerváltás nyertesei között vagy,az a kb 5-10%,akinek jobb most mint a szocializmusban.
Én sose voltam kommunista,sőt a rokonaim sem,sőt a nagyszüleimtől elvettek egy nagy házat mert kulák volt, a rokonaimtól meg földeket.
Ennek ellenére a szocializmus még mindíg élhetőbb volt,mint ez a kapitalista "demokráciának"nevezett valami,ahol az emberek 80-85%-ának az élete értelme az hogy hogyan fizesse ki a havi rezsiszámlákat,hogy közben még enni is tudjon valamit.
Hosszászólásodból látom hogy te a másik 15-20%hoz tartozol.

""Volt már ilyen. Úgy hívták: Szovjetunió."
Igen és most úgy hívják hogy Oroszország.
És hatalmasabb és erősebb mint a Szovjetunió valaha is volt."

Ezek szerint a szocialista Szovjetunió veszített a (vad)kapitalista Oroszországgal szemben. 1:0 a kapitalizmus javára.

"Hosszászólásodból látom hogy te a másik 15-20%hoz tartozol."

Vagy csak ő élt benne, és tudja, milyen is volt.

KisKresz

Oroszországban nincs vadkapitalizmus,az nálunk van.
Tájékoztatlak hogy a Gazprom(a világ legnagyobb földgázkitermelője)1994- részleges privatizálás tárgya lesz: a 40 százalékos állami tulajdon megtartása mellett az alkalmazottak kedvezményes áron vásárolhatták meg a részvények 15 százalékát, a többit főleg hazai és (a törvényi előírások szerint maximum 9 százalék erejéig) külföldi befektetők. 2008 júniusában független nyugati szakértők a Gazprom értékét 350 milliárd dollárra becsülték; ez a vállalat adja az orosz állami adóbevételek 27, valamint az orosz GDP 9 százalékát.
Szóval az alkalmazottak vásárolhattak 15%-ot kedvezményesen és a külföldiek csak 9%-ot vehettek belőle.Ezt nem nevezném vadkapitalizmusnak,az nálunk van.
Ehhez képest nálunk igencsak nemigen volt munkavállalói résztulajdonosi program,ellenben a stratégiai ágazatokat(MOL,Főgáz,Antenna Hungaria,regionlis áram és gázszolgáltatók,Ferihegy,egyetlen,így stratégiai nemzetközi repülőtér)külföldi,részben ÁLLAMI cégeknek privatizálták bagóért,akik rögtön a többszörösére emelték az árakat.Példának okáért a németek eddig kevesebbet fizettek az orosz gázért,mint mi.MOL-nak most vette meg az állam a~25%-át,eddig 1db aranyrészvénye volt.
Én és a szüleim benne éltek,és tudom hogy ennél jobb volt,legalább létbiztonság volt és nem az hogy az ismerőseim azért kaparnak hogy 80-90e nettóért rabszolgák lehessenek 1 multinál.
Ipar ugyanis szinte nincs,az Audi,Suzuki,Opel adja az export 20%-át.A Monarhia alatt a magyar mezőgazdaság volt a legjobb Európában,1945-1990 közt is megéltek belőle rendesen a parasztok,ehhez képest nézd meg ,most mi van(szlovák "tej",kinai fokhagyma,kinai makói paprika,spanyol paradicsom)