Android market: nektek is lassu es fagyos?

Fórumok

Tobben tapasztaltuk Android userek (HTC Wildfire, Galaxy Mini, ZTE Blade), hogy a marketen az update tetulassu lett, es idonkent a telefon az update-eles helyett a "force close"-t valasztja. Miert kellett ezt igy elkefelni? Regen teljesen jol mukodott. Es a betoltesi idok is evekke konvertalodtak barminel, ami markettel kapcsolatos, regen szinte poccre lehetett ott mindent csinalni, most meg kapom arcomba a toltest jelzo forgo karikat.

Arrol nem is beszelve, hogy ha egy appnal van update available, akkor 3 kattintas az update (ami nem is lenne akkora baj, ha nem kene a kattintasok kozt tobb mint 10 masodpercet, akar perceket(!) is varni), igy erdemes megvarni a kettot, hogy legyen "update all" gomb. Nem gaz ez igy egy kicsit? Ehhez jon hozza, hogy a permission change-nel is utalom vegig nyomkodni az accept and download-ig a gombokat.

A kerdes roviden: nincs valami ilyen dolgokat ignoralo egy kattintassal mindent update-elo es acceptelo script? Nem akarok 5 percenkent csak azert nyomni egyet a telefonomon, mert update-elhetnekje van, es ilyen lassura irtak meg az uj Marketet.

Eleg gyanus, hogy ez volt az utolso Androidos telefonom, most is masfel perce tolti be az app2sd update gombjat (AJÉ)

Hozzászólások

"automatikus frissítést be lehet pipálni a beállítások között. Azaz egy pipával az összes alkalmazásra be lehet állítani, hogy automatikusan frissüljön vagy egyik sem"

ezt mar az elozo is tudta pl. A gyomberkenyer frissitest meg a sec update-eket nem tudjak OTA-n kuldeni, de az ilyen baromsagokat igen (illetve az altalad emlitett update is "majd erkezik", vagy "apk-zzam fel", ha turelmetlen vagyok :) ).

Nekem mukodik. Wifi? Mobilnet? Nem lehet, hogy terhelt a neted?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Valoban lassu az uj market es szerintem rosszabb is, de csilliard core van a telefonoknal is, lassu kis kacatok meg nemszamitanak. Kb. ez van most. Vegyed meg a uj triple dupla giga mega mobilat aztan majd jolesz. Tisztara mint a PC.

Ense 3G-n, se Wifin nem tapasztalok lassulast. Wayteq Libra, 2.2, 3.1.5-os market.

Galaxy 3: sajna nekem is lassú. Bár nem is nagyon használom.

HTD HD-n, Galaxy S2-n, tableten nálam jó, bár 100Mbit-es a kapcsolat..

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Én amit néztem mostanába androidos telefon, szinte kivétel nélkül N-es van benne.

Árnövelő?? Bemész a boltba mezei userként, és 1500Ft-ért veszel TP-Link USB wifi adaptert (jó, ez épp csak G-s, de a példa szempontjából lényegtelen) mindenféle kedvezmény nélkül... Ha belegondolsz, hogy ebbe az 1500Ft-ba már van a boltnak, a nagykernek, a beszállítónak, a nemzetközi disztribútornak, és még a gyárnak is haszna... Egy ilyen cucc előállítása a gyárnak mondjuk 100Ft, amiből 50Ft kb. az anyag. Eladja 500Ft-ért. A többi a terjesztők haszna kb.
Ha odamegy akármilyen nagy cég hozzájuk, hogy hahó srácok, nekünk kéne 1 millió darab N-es wifi chip, szerinted mennyilért veszik meg? 30Ft/db? Van annyi egyáltalán?
Hidd el, ez egy fillért nem dob az árán semminek.
--
Discover It - Have a lot of fun!

jaa, tehát az ajtóig 100, házon belül 300(-at papíron tudó) lenne ha a telefon bírná és nem lenne a hálózatban lassabb eszköz (54Mbit). A tapasztalataim szerint 15Mbit az amit a telefon a wifi-n átlagba töltöget és 5Mbit amit fel. hrgy84 köszi a helpdesket :)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Nekem ZTE Blade van, 2.2-vel (Froyo) tetű lassú, visszaraktam az előző verziót, és kinyírtam a MarketUpdater-t :)
Kipróbáltam viszont Cyanogenmod-al (n204), azzal hasít. Szóval nem lesz az olyan rossz, de a tendencia elszomorít. Remélem, hamarosan megjelennek az alternatív market szoftverek is, amik kevésbé csillivillik, cserébe használhatóak.

kozben a GMail for Android kezdte el azt jatszani (neha root elott is csinalta, de tegnap ugye felment a cyanogenmod, azota permanens), hogy a leveleket megkapom, de nem kapok rola ertesitest, ellenben ott pihen az echo "mukodj" | sendmail -s utan az inbox(1) (nem, inboxban van, nem teszi spambe a webes felulet szerint) nem mutatja az istennek sem az olvasatlan leveleket, csak az olvasottakat, meg ()-ben, hogy hany olvasatlannak lenne meg ott a helye

szerk.: kozben mindemelle volt olyan kedves, hogy reboot utan levette a pipat is az application Sync-ben a "Sync GMail"-rol (de a pipa visszatetele nem oldotta meg a problemat termeszetesen).

szerk.: ismeretlen okokbol megoldodott