OSX Panther vs. Beige G3

Fórumok

OSX Panther vs. Beige G3

Hozzászólások

Sziasztok!

Az lenne a kerdesem, hogy egy PPC G3 (Beige) -ra lehetseges e valami trukkel OSX 10.3-at, azaz panthert telepiteni. Tudom letezik az XPostFacto nevu okossag, de Chain-Q kollega emlitette h. letezik valami patch is az osx telepitohoz h. felmenjen regebbi gepekre is. A gep jelenleg szepen mukodik egy Jaguarral, de van par program amihez szuksegem lenne a Pantherre.

Masodik kerdes: Miert nem szeretne bootolni egy Blue&White G3 egy Panther telepito cd-t? Olvastam olyat h. USB-s billentyuzet nelkul nem hajlandoo bootolni, de lehet ez total baromsag.

Elore is koszi a segitseget.

Udv.

[quote:c95d0716b3="djsmiley"]Az lenne a kerdesem, hogy egy PPC G3 (Beige) -ra lehetseges e valami trukkel OSX 10.3-at, azaz panthert telepiteni. Tudom letezik az XPostFacto nevu okossag, de Chain-Q kollega emlitette h. letezik valami patch is az osx telepitohoz h. felmenjen regebbi gepekre is.

10.3 és újabb rendszerek csak G3-as CPU-n futnak. A XPostFacto maga a patch, illetve tartalmaz egy modosított kernelt.

[quote:c95d0716b3="djsmiley"]Miert nem szeretne bootolni egy Blue&White G3 egy Panther telepito cd-t? Olvastam olyat h. USB-s billentyuzet nelkul nem hajlandoo bootolni, de lehet ez total baromsag.

Ilyenről én még nem hallottam, de meg kéne nézni, hogy a gép megkapta-e az utolsó Open Firmware frissítést.
Az is lehet, hogy az install CD-d egy speciális géphez (mondjuk G5) készült változat, és nem az Universal kiadás.
Ha az ALT-ot nyomva tartod bekapcsoláskor, akkor az Open Firmware bootmenüjében sem látszik a CD?

Taracque

Hello!

Beige-ben G3-as CPU van, azert nem tamogatja a Panther (Apple forumon olvastam) mert 2Mb-os VGA van benne (de az enyemben egy 16Mb-os Rage van). Na, majd megnezem XpostFactoval, csak ezt a koruljarast + Classic telepitest akartam kisporolni :)

A Blue&White -on a FirmWare total friss, up2date a gep, a boot menut meg nem oprobaltuk, helyileg nem nalam van a gep, de holnap kozeleben leszek es belekukkantok a boot menube.
StartupDisk nevu util mindenesetre nem szeretne beallitani h. CD-rol bootoljon a cucc.

Udv.

[quote:9139adfae1="djsmiley"]azert nem tamogatja a Panther (Apple forumon olvastam) mert 2Mb-os VGA van benne ... Na, majd megnezem XpostFactoval, csak ezt a koruljarast + Classic telepitest akartam kisporolni

Hát sajnos azt nem fogod megúszni, de a gépen csak van valami OS nem?
Amúgy nem a vidijóval van a gond, hanem az USB támogatás hiányával. Hivatalosan a 10.3 csak olyan gépen fut, aminek van alaplapi USB-je (ez marketing fogás, vegyél új gépet ha akarod futtatni.)
[quote:9139adfae1="djsmiley"]A Blue&White -on a FirmWare total friss, up2date a gep, a boot menut meg nem oprobaltuk, helyileg nem nalam van a gep, de holnap kozeleben.

Akkor vagy nem arra a gépre való, vagy egy rosszúl megírt változat...

Taracque

Hi!

[quote:1667cc555b="Taracque"]
Hát sajnos azt nem fogod megúszni, de a gépen csak van valami OS nem?

Jaguar van rajta jelenleg, de van keznel par Classic 8-tol felfele :)

[quote:1667cc555b="Taracque"]
Akkor vagy nem arra a gépre való, vagy egy rosszúl megírt változat...

Ez a dolog pedig holnap kiderul.

Koszi a segitseget.

Udv.