amiért a hupot szeretjük

"Arról valóban nem tehetsz, hogy épp nem megy a clustrmaps, arról viszont, hogy a farkad 25 mikronját a clustrmaps-al és boincstats-al próbálod kompenzálni.:) Áruld el, mennyid dob hozzá?:) Meg tudsz már dugni vele.. hogy családodban maradjon.. mondjuk egy csótányt?:)"

[ link ]

Hozzászólások

Annyira szánalmas látni, hogy te mindenkit fikázol, de ha téged kritizálnak, akkor raplizol mint a bálkirálynő. :) Nyugodj már el. Kevesebb hisztit.

Esc-kel nem tudom mi a bajod. A múltkor még, amíg engem szidott, igen nagy spanod volt. Idézgetted itt nagy mellénnyel. Láttam volt utána egy kis összezördülések. :))) Kezeld le ezt ember módjára.

--
trey @ gépház

nem hiaba mondjak azt, hogy nem az a legeny, aki adja (mert erre meg berczi gabu is kepes), hanem aki (ferfi modon) allja. Na erre nem kepes az emlitett kis mama kedvence...

Amugy Esc kerdesere a linkelt topikban (hogy miert van berczi gabor bucijaban ez a bizarr defekt) mukedvelo lelekbuvarkent az lenne a legvalszinubb valasz, hogy 5 eves koraban 2 gorbe orru kislany a homokozoban (erted? homokozoban) jatek kozben megbogyorozte gabut, akinek innentol fogva huzalozodott bele a bucijaba az ordas antiszemita nezet.

Melto buntetese pedig mi is lehetne mas, mint 2 het korulmeteles :-) Aztan magyarazhatna a nyilasnyalas haveroknak, hogy miert nem megy veluk egyutt pisilni...

Viktor az eletrol es a halalrol

kossz a tajekoztatas Capt. de neha kell az embernek az a fajta szorakozas is, amikor a devians elemeket elvisszuk ebedelni, es lenyomunk egy kicsit a sajat foztjukbol is a torkukon. Mondhatom, meglehetosen szorakoztato is lehet a procedura, ahogy sir a mama kedvence, hogy mar megint ekezik az arcat. Tekintsd ezt ugy, hogy neha napjan tukrot tartunk ele. Mondom, ha valakiben maradt meg csak egy iciri-piciri szobatisztasag, akkor veszi az adast. Ha meg nem (mint pl. ez a gyoker), akkor inkabb ot kellene sajnalnod, hogy szegeny olyan bonyolult lelek, mint egy sarga bogre...

Viktor az eletrol es a halalrol

Nem tartom magam elfogultnak, mindössze képes vagyok a kommentjeiből kiolvasni a mondanivalót anélkül, hogy fennakadnék az esetleg másokat irritáló részeken.

"Néhány szóban összefoglalnád nekem?"

Nehéz lesz, magyarórán sem mentek az ilyen feladatok. :) De azért írok valamit.

Én úgy látom, ő eleve máshogy áll egy vitához hozzá, mint a legtöbb ember. Kialakul benne egy nagyon határozott kép arról, hogy melyik álláspont a helyes, és ha valaki ezzel nem ért egyet, az számára azt jelenti, hogy az illető hülye. Innentől kezdve amíg az illető nem bizonyítja kétséget kizáróan álláspontja helyességét, addig így is fogja őt kezelni (lásd: hupmeme). Ez persze nem azt jelenti, hogy nem képes az álláspontját megváltoztatni, ehhez az kell, hogy a vitapartner kétségkizáró módon bizonyítsa, hogy amit mond, az helyes. Aki elvárja, hogy krisa74 bizonyítsa az álláspontja helyességét, az a vitát - számára - elvesztette.

--
Don't be an Ubuntard!

Én most nem értek veled egyet, te autista, retardált barom.

(Remélem érted. És akkor most jótékonyan elsiklottam afelett, hogy a hozzászólásainak 99% személyeskedő offtopik, a tartalmainak nagy része pedig az őt ért vélt sérelemek felhánytorgatása az oldal különböző részein, valamit az oldal moderátora kéréseinek sorozatos figyelmen kívül hagyása.)

--
trey @ gépház

-1, szelsosegek helyett altalaban jobb szokott lenni az arany kozeput. A cenzura nem jo. Nem orulnek egy orwelli/narancsos/... felulrol megmondjak mit lehet tenni, es hogy mi a jo vilagnak. De a szolasszabadsag sem jo, felteve, hogy ugyanazt ertjuk alatta. OK, a szolasszabadsag jo, mert az ember szabadon elmondhatja a velemenyet, es az alapveto emberi jogok (egyike volt kicsi hazankban is, nyugodjek bekeben, hatha meg feltamad) elvalaszthatatlan resze.

Ha letrehozol egy csilivili forumot, es aztan hatradolsz, hogy tessek, lehet trecselni, akkor mindig lesz par vandal, aki azt szetdulja. Eppen ezert, a mukodokepesseg, meg a normalisabb tobbseg vedelme erdekeben korlatozni kell a szolasszabadsagot ugy, hogy a nem kivanatos tartalmak ne tegyek hasznalhatatlanna a csilivili forumot. De itt jon a catch: a "nem kivanatos" definiciojat viszont ugy kell megvalasztani, hogy az a legkevesbe alljon az ertelmes parbeszed utjaba. Na ez a muveszet, hogy az emlitett 2 veglet kozott ovatosan egyensulyozni.

Ha trey produkciojat ertekelni kellene, akkor (biztataskent) egy 4-est adnek. Mondom ezt ugy, hogy engem is negativan erintett a szolasszabadsag itteni korlatos lehetosege, es ertetlenul neztem, ahogy 1-2 altalam amugy ertekelt embert is kibannolt. De amig meg a gabucino-fele genetikai selejteknek is sikerul rendszeresen visszasirniuk magukat, addig nem olyan nagy a baj...

Viktor az eletrol es a halalrol

Nem Gabu mellett vagy ellen írtam, amit írtam.

A cenzúra nem azt jelenti, hogy felülről megmondják mit szabad tenni, hanem azt hogy megszabják, mi jelenhet meg és mi nem. Mondani/írni != tenni.
Másrészt, a hatalom mindig, mindenhol előírja, hogy mit nem szabad tenni. Továbbá, teljesen természetes, hogy a hatalomnak van egy elképzelése, "hogy mi a jó a világnak" - ha nem lenne ilyen, akkor nem tudna mi alpján cselekedni, megbénulna vagy sodródna az árral.

"De amig meg a gabucino-fele genetikai selejteknek..."

Ezen mondatod fényében stílusod nem különb a Gabuénál.

Ezen mondatod fényében stílusod nem különb a Gabuénál.

ugy erted, hogy a 3 hetes regisztracioddal 1 mondatom alapjan levittel az o szintjere? Gratulalok, ez komoly teljesitmeny. Kicsit jatszadozz el azzal a gondolattal is, hogy a valosag sajnos neha eleg durva tud lenni. Ha pedig a tukor csunyat mutat, az nem feltetlen az o gorbesege miatt van...

Viktor az eletrol es a halalrol

"De amig meg a gabucino-fele genetikai selejteknek is sikerul rendszeresen visszasirniuk magukat, addig nem olyan nagy a baj..."

Azt hiszem tőlem most kapnál bant, főleg, hogy nem először személyeskedsz vele kapcsolatosan. Te tartod magad különbnek????

Gabu jó szakember, értelmes. A megnyilvánulásai néha kemények, de nem beszél sületlenségeket. Nem tudom mennyivel jobb az az ember, aki szakmailag egy kalap szar, viszont igen durva megnyilvánulásai vannak bizonyos személyekkel szemben. Kíváncsi lennék hányszor mentél volna mamihoz-papihoz sírva, amiatt amit kaptál volna néhány hozzászólásodért mondjuk 10-12 éve (valszeg igen sok csatornát utálnál IRC-n).

Itt a fórumon is olyan emberek osztják az észt, fikáznak embereket, akik szakmailag semmit nem tudnak felmutatni, hacsak olyasmit nem, hogy egyik a helyről másikra jól bedumálták magukat. Szakmailag nem nagyon sikerült még megfognotok Gabu-t, aztán azóta személyében próbáljátok meg támadni. Komolyan óvodában láttam ilyet utoljára (na jó talán ált. iskolában, mikor az eminens gyereket cikizik anyuci-apuci kedvencei).

És még visszatérve a régi szép időkre. Igen voltak fikázások akkor is, de a lámaság miatt, és igenis sokkal jobb volt, mint most, amikor teleözönlik a hülyék a szakmai fórumokat, aztán semmi értelmes dolog nem folyik csak a fos (de az durván). Semmi olyan, hogy "hát kisfiam hülye vagy mint a tök, hogy ezt meg azt így állítod be olvass utána, vagy ezt nézd meg, és ez alapján állítsd be", csak olyan, hogy "nézd a fejét hogy néz ki", "jaj ez egy rohadt náci" stb. Esetleg jön a kedvencem az autós hasonlat, vagy valami hasonló okosság.

S a legborzalmasabb, hogy anno igen kevesen voltak ilyenek, azok is inkább a pofájukat befogták. Manapság szinte senki nem ír a fórumra, akit tisztelni tudnék tudása miatt (csak párat sorolnék fel: wooh, bra, gabu, pontscho stb.)
PaxTeam-et is hogy fikázta valamelyik? Hogy tipikus magyar? Talán valami ilyesmi volt. Szakmailag nem tudott senki belekötni...

Na ez itt a probléma.
Én is faszláma vagyok, de komolyan már kezdem úgy érezni, hogy az idejárok 99%-nál értelmesebb vagyok (igen nagy gond!). Azért fikázni meg valakit, pont liberális emberként, hogy hogy néz ki, mit vall, vagy éppen milyen a genetikai kódja...

Van egy olyan jelenség, hogy egy "extrém" helyzet vagy személyiség valamiféle kompenzációs gondolkodást vált ki. A Stockholm szindróma pld ilyen. Te meg gabu szindrómás lettél. Neked muszáj pozitívumokat beleképzelned, hogy elfogadhatóvá váljon számodra a sok negatív megnyilvánulása. Csakhogy ezek különböző dimenziókban vannak, nem összegezhetők. A "jó szakember, értelmes" véleményed nem adható hozzá a fröcsögéseihez, hogy ezáltal valamiféle bocsánatos bűnné szelídüljön az itteni munkássága.

> PaxTeam-et is hogy fikázta valamelyik?

Legyél következetes, képzelj e mögé is valami pozitívat!

> Azért fikázni meg valakit, pont liberális emberként, hogy

Ezt is meg lehet szakmailag érteni, játékelmélet: "tit for tat" stratégia.

Szóval legyél következetes, ha az egyik embert kimagyarázod magadnak, akkor magyarázd ki mindet. Vagy egyiket se.

Nem kell itt semmit belemagyarázni. Csak az, hogy itt páran már őt tartjátok a legnagyobb ellenségnek igen vicces. Szerintem kicsit károsabb az, amikor hozzá nem értő ember tanácsot ad, ráadásul teljesen hülyeséget mond, utána pedig a kérdező ezt a rossz tanácsot meg is fogadja, mert azt hiszi a másik hozzáértő. Hidd el, hogy pl. ha én Gabuval leülnek egy sörre, 5 perc múlva elkezdenénk egymást fojtogatni, mivel nagyon különbözünk (én eléggé liberális vagyok hozzá képest). BTW az ő kommentjei legalább feldobják a napomat, nem erőltetettek, és vitát eredményeznek, amit mondjuk fellehetne használni arra, hogy szakmai vita kialakuljon, de ált. abba fullad, mivel mindenki elkezd személyeskedni.

Milyen pozitívumot képzeljek mögé? Az ember ilyenkor max. elkezd google-zni ezerrel, hogy ha nem ért hozzá, valamennyire képben legyen, lehet fejlődni. Ezen kívűl mit?

"BTW az ő kommentjei legalább feldobják a napomat, nem erőltetettek, és vitát eredményeznek, amit mondjuk fellehetne használni arra, hogy szakmai vita kialakuljon, de ált. abba fullad, mivel mindenki elkezd személyeskedni."

Most mondanám, hogy azért, mert ők is tudják, hogy egy szakmai vitát elveszítenének, de ez nagyon troll szagú lenne. :)

--
Don't be an Ubuntard!

Az en problemam nem az veled, hogy 'faszlama' vagy (legalabbis sajat bevallasod szerint), hanem, hogy csak egy 1 eves kopasz vagy. Mert mi masnak is lenne betudhato az, hogy azon haborodsz fel, hogy egy fofoglalkozasu trollal valaki szemelyeskedik? Igazsagtalannak tartod, ha valakivel megetetik a sajat foztjet? En nem. Van az a nagyon mely igazsag, amit gabucsino nem kepes a maga majd 40 evevel sem abszolvalni, hogy amilyen mertekkel mersz, neked is olyannal mernek. Igy mukodik a vilag. Van, aki belyeget gyujt, van, aki baratokat, es van, aki ellensegeket.

Nem tudom, hanyszor mentem volna sirni mami-papihoz (kossz, hogy aggodsz miattam), valoszinuleg egyszer sem, mert nalad (meg kirsa74 pajtinal) egy kicsit erettebben tudom kezelni a vesztesegeket, ill. a fenti listabol en nem az ellensegeket gyujtom. Btw. az irc-s vilag kimaradt az eletembol, de valahogy sosem ereztem hianyat.

Szakmailag nem nagyon sikerült még megfognotok Gabu-t

Nos, nekem nem celom, hogy barkit is 'megfogjak' szakmailag. Sokan nem ertik, hogy bar a kontraszt miatt talan jobb szinben tunnek fel a tobbiek kozott, ha rajuk bizonyitjak (vagy csak ugy hiszik!), hogy azok ugyetlenek, de a valosagban ettol egy szemernyit nem lesznek jobbak.

Mondjuk, gabucsino eseteben ebben az is kozrejatszhatott, hogy szakmailag nem is igen lattam megnyilvanulni. Amikor meg kb. igen, pl. a citromail-es spam forumbeli topikban, akkor ott bizony oltari nagy hulyeseghez ragaszkodott, de nyilvanvaloan inkabb korulmetelkedne, mintsem, hogy beismerje. Lehet, hogy azt a szalat eppen nem kovetted, vagy te sem vagy nala okosabb (abban) a temaban, mindegy. Egyet viszont szerenytelenseg nelkul is elmondhatok: (anti)spam vonalon egy kicsit tobbet letettem nala is es nalad is, ugyhogy nem igazan zaklat fel az, hogy a szakmai kompetenciamat hova lovod be.

Én is faszláma vagyok, de komolyan már kezdem úgy érezni, hogy az idejárok 99%-nál értelmesebb vagyok (igen nagy gond!).

Hat, ha tenyleg igy van, akkor az valoban igen nagy gond. De az meg nyagobb gond, hogy ezt a hup ~18k usere hasonlokeppen gondolja... szoval valojaban talan meg sem olyan nagy a gond.

A regi idok utani nosztalgiad meg egyeni szoc. problema. Van, aki a regi fikazos idoket preferalja, van aki a mostanit, en meg ha szabad ilyet mondani: a felnott es ertelmes emberek parbeszedet, amikor egyik fel sem legyozni vagy megalazni akarja a masikat, meg akkor sem ha az 'faszlama' (mint te - sajat bevallasod szerint), es akkor is napirendre tud terni a dolog felett, ha az allaspontok nem kozelednek egymashoz, legalabb minimalisan tisztelve a masik embert, amibe az is beletartozik, hogy megengedem neki, hogy kitartson a hulyesege mellett. En ezt hianyolom igazan. Mondjuk ebbe az is kozrejatszhat, hogy sok itt a fiatal es meg belul eretlen kommentelo, akiknek raadasul a gyerekszoba is lemaradt. Van, aki aztan ezt potolni tudja, de sajnos van, aki nem...

Viktor az eletrol es a halalrol

Úhisten 1 éve vagyok csak regisztrálva. OMFG. Most ha 8+ éves nickemmel írnék, akkor sokkal, de sokkal jobb lenne? Sőt ha még azt is mondanám, hogy másfél évig nem is mertem regisztrálni? Amúgy igazad van a farkam, legalább 3 centivel hosszabb is, ha legalább 8 éves nickkel irogatok (lemértem). Barátnőm is úgy szereti, mindig is mondja, hogy 'Ugye ma is azzal a nickkel voltál bejelentkezve hupon?'.
Nem azt mondtam, hogy igazságtalan, hanem azt, hogy nevetséges. Nevetséges, hogy különb embernek tartod magad, felháborodsz a stílusan, és közben elmebeteg módjára fikázod (átnézted, hogy az utóbbi időben milyen jelzőkkel illeted, és csak leginkább csak a külsejét (mint a csajok)? Ugyanúgy. Ja utána meg neked lehet, mert hát ő is ezt csinálja. (Tanítónéni, de hát ő kezdte)

Hát a sértődöttséged viszont nem ezt mutatja.

Jó akkor nézd vissza a régebbi megnyilvánulásait mondjuk olyan 5+ évvel ezelőttről (mondjuk, ha már ennyi idős nicked van, lehet illene emlékezned rá), amikor is ugyanilyen stílussal osztotta a népet, de szakmai dolgokat is mondott (akkor még lehet úgy érezte volt értelme, ellenben most, mikor már nagy része az értelmes embereknek lelépett inkább, vagy max röhögni jár ide, és flamelni).

Arra, hogy mennyi hup user van, mennyi az aki tényleg normális, értelmes, és mennyi a zaj/értelem arány, most ne kezdjük el fejtegetni.

Szóval az férfi párbeszéd, hogy valakit genetikai selejtnek hívsz, és megjegyzéseket teszel a külsejére, úgy hogy ő már ki van bannolva. Én nem akarlak meggyőzni, hogy szeresd Gabut, mert tényleg miért szeretnéd. De legalább ne elmebegteg módjára fikázd folyamatosan, egy óvodás szinvonalán.

Ok antispam vonalon letettél, tényleg írtál könyvet (Amit nem olvastam), meg van a clapf (amit nem használok). Mondhatom most azt, hogy be-be viszont üzemeltetés terén én is raktam le valamit az asztalra. Viszont amikor benézel valamit, akkor is ugyanolyan vehemenciával véded az igazad, és aki beszól valamit, az meg csak a személyed miatt teheti meg szerinted?

Ja igen és a régi idők, hülye voltál meghúztad magad, ha máskor nem, akkor azután, hogy megszopattak, utána elolvasgattál néhány manualt, meg tanultál, és utána már megértetted, hogy miért is oltottak le annyira.

> de szakmai dolgokat is mondott (akkor még lehet úgy érezte volt értelme,

Előjött a stockholm kényszer, már megint bele akarsz magyarázni valamit a tényekbe. Felesleges, senki sem várja el tőled.

> ellenben most, mikor már nagy része az értelmes embereknek lelépett inkább

Tévedés: az értelmes emberek nem léptek le, csak egyszerűen csendben vannak.

"Az en problemam nem az veled, hogy 'faszlama' vagy (legalabbis sajat bevallasod szerint), hanem, hogy csak egy 1 eves kopasz vagy."

És akkor mi van? Egy év rengeteg idő egy közösség megismerésére, ráadásul ilyenkor még külső szemlélő, nem elfogult senkivel szemben, így talán jobban meg tudja ítélni egy-egy tag valódi értékét, mint egy régi tag.

A hozzászólás többi részéhez csak annyit, hogy én úgy látom, küldetéseddé vált, hogy igazságot ossz gabucino személye felett. (Az, hogy a belső igazságérzeted, vagy személyes sértettség vezérel, az mindegy.) Már trey-nek is nekimész azért, mert még ő is elnézőbb, mint szerinted lennie kellene. Így pedig te is csak fröcsögsz, csak a stílusod kevésbé nyers.

--
Don't be an Ubuntard!

mivel itt ez a tema - mint fentebb megtudtuk - "unalmas" lett, amondo vagyok, folytassuk a hfp-n a dolgot - ha igeny van ra. Reszemrol ebben a topikban lezartam az ugyet, de igeny szerint a hfp-n avagy privat uzenetben tudok ra megfeleni (amit nyilvanosan is felvallalok, tehat a cimzett erezze magat feljogositva a publikus kozlesere).

haga, neked mar irtam levelet...

Viktor az eletrol es a halalrol

különleges személyes adat:
a) a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra,
b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

csak mert latom, hogy nehezen rakod ossze az esemenyeket (igy par nap utan meg foleg): par embernek meg kellett indokolni, hogy miert irtam nehany kemenyebb kommentet gabucsino ellen. user/1-nek azonban "unalmas" volt mar a thread, amit en tiszteletben tartottam. Azon meg jokat rotyogok, hogy par papirtigris fikanick "nem jon oda utanam". Volt akinek irtam emailt, le se ***rta. No komment, azaz egy LOL megis...

Viktor az eletrol es a halalrol