Kegyetlen lassú...

Próbáltuk úgy is, hogy router nélkül netezünk.. Két modem is van itthon (az egyiket pár hete hozták), mind a kettővel rossz a sebesség.. A gépekkel minden rendben van.

http://www.speedtest.net/result/1176490650.png
Napok óta, majdnem egy hete (1-2 nap volt jó) ilyen a sebesség.. (200Kbit-2 Mbit között ingadozik a letöltés)
Néha helyreáll pár órára és akkor azt hiszem, hogy rendben van.
A feltöltéssel semmi bajom nincs, de a letöltés legtöbbször 1 Mbit alatt van, ami ugyebár garantáltként van meghatározva és ez elvileg egy 5Mbites csomag.

Ojj de szép, most mértem: http://www.speedtest.net/result/1176515320.png :D :D

Most a ping értékekkel is kezd gond lenni. 25-30-as pingeket mérek, de eddig mindig 15-17 körül szokott lenni...

Meg marha jó Youtube-on van egy 53 másodperces videó és 5 percig kínlódok vele, amíg végig betölti...

Nemsokára vége a hónapnak és eldől, hogy felbonthatjuk-e a szerződést -mindenféle következmények nélkül - a hűségidőn belül.. Valószínű, mert elégtelen a szolgáltatás minősége.. Mi több néha szánalmas.. Van amikor speedtest-el nem is tudok mérni.

Hozzászólások

neked tényleg nincs jobb dolgod mint egész nap a neted sebességét mérni?:D

Mondjuk úgy, (enyhén szólva) nem vagyok embercentrikus, nagyrészt ennek inkább (elvileg) csak hátránya van, bár bizonyos szinten jó is. Konkrétan én így jól érzem magam. Egész kiskorom óta bennem van ez az egyedüllét.. A többiek erre a "magába zárkózó típus" kifejezést használják.
Nem vagyok átlagos ember, de szó nincs arról, hogy irritáló figura lennék. Eszembe nem jutna másokat bármi miatt is b*szogatni, vagy ilyesmi.. Senkinek sem ártottam se lelkileg, se fizikailag. Utóbbit nem is tudnám megtenni, semmi erőm nincs. Egyszerűen csak nem szeretem a tömeget. Képes vagyok napokig beszéd nélkül ellenni, akkor érzem jól magam, ha a gépem előtt ülve azt csinálhatok amit szeretnék. Általában ezt meg is teszem, amint látszik. Jó, nem arról van szó, van egypár ember akikkel néha beszélgetek erről-arról, de nem járok semmilyen társasági összejövetelekre...

Mindez talán nevelőapámhoz vezethető vissza. Játszótérre is úgy mentünk ki, hogy ne vegye észre. Tönkretette a gyermekkorunkat. De inkább nem írnék róla semmit. Én magam sem tudom mire fogjam a dolgot, vannak eredendően különc lelkületű emberek. Azt hiszem jó pszichológiai alany lennék...

Lehet, hogy hasznomra válna, de egy-két embert elnézve inkább megfontolandó. Errefelé (Csepel és környéke) nem nagyon találsz jóindulatú embert... Annyi, hogy utazok és hallom néhány ember beszélgetését (szitutól függően mehetne idézőjelbe is), pont elég ahhoz, hogy megítéljem a helyzetet..
Falun például jobb, mert ott mindenki ismer mindenkit. Nyáron néha elszoktunk menni erre-arra, édesanyám ismerőseihez, ott rendesek az emberek. Helytől függő, errefelé sajnos más a mentalitás...

Akkor en az ellenteted voltam. Lehet hogy a neten en is tul sok midnent megosztok magamrol, de ahhoz 1 ora is eleg az en elettempommal, hogy "teleszarjak" igen sok web2-es feluletet. (de ezt most ne keverjuk ide).

Ennek ellenere mindenkeppen erdemes megprobalni emberekkel IRL baratkozni. En amikor csak tehettem, megtettem, es sosem bantam meg, mikor bajba kerultem, nagyon jo erzes volt, hogy mennyien allnak mellettem, mikozben neha ugy ereztem, hogy reszben en voltam a paraszt (olyanok alltak mellem a bajban, akiktol nem is vartam volan, tenyleg jol tud esni). Sot, mikor tobb tarsasaggal logtam parhuzamosan, egyik tagjaiban csalodtam, maradtak meg boven barataim.

Az, hogy azt az idot, amikor hus-ver emberekkel kellene baratkoznod egy gep elott toltod (a te korodban peldanak szilveszter ejfel tokeletes), azzal annyit ersz el, hogy beszelsz olyan emberekkel, akik vadidegenek is maradnak szamodra, ha te bajban lennel, nem sok hupper menne egybol ugy a segitsegedre, mint ahogy az embernek az IRL baratai (de meg a hup legkedveltebb usereinek se mennenek csak ugy a segitsegere).

Baratkozni pedig akarhol lehet, erre en vagyok az elo pelda. Engem valahogy midnenki megtalal, sosem ismerek fel senkit, multkor buliban odajott hozzam egy srac, hogy ugyanazon a benzinkuton tankoltunk es tok jot elbeszelgettunk, mi az, hogy nem emlekszem ra (azota is beszelunk havi 1-2x kb.). De legrosszabb esetben is szerintem a volt osztalyaidbol ossze tudsz szedni arra par embert, hogy neha megigyal par sort, es leszolitgass par csajt, vagy ugy kield az itt latvanyosan kirobbano kommunikacios igenyedet, sokaknak mar az eleg a masik elfogadasahoz, hogy nem vagy rossz szandeku (eleg jo emberismero vagyok, es tudom, hogy te nem vagy az, ez ritka ebben az orszagban, es ahogy kivettem a szavaidbol, a te kornyekeden is vadasszak az ilyeneket).

Felsooktatasi intezmenybe jarsz? (korod alapjan elvileg ott tarthatsz) Egyetemista korban szerintem sokkal konnyebb baratkozni, mint barmikor maskor! De ha meg a kozepoktatas padjait koptatod, akkor is talalnod kene valakit, aki elmegy veled iszogatni es ismerkedni. Vagy esetleg munkatarsakkal, azokkal is jo iszogatni, bar en tudom milyen vagyok, ha iszok, elottuk nem akartam ugy viselkedni, igy ezt mindig is fenntartassal kezeltem.

Irtad, hogy nem tudnal senkit bantani, mert ahhoz kevesnek erzed magad: nos tudd, az eletben sokszor ki kell allnod magadert. Es a hupon is latom, hogy neha meg se veded magad, ahogy egy egeszseges ember megtenne. Nem mersz visszapofazni se rendesen, mert felsz (jelen esetben tudod) hogy alulmaradsz. Marpedig az eletben ezt nagyon meg kell tanulni, neha meg nekem is verekednem kellett kamaszkoromban, utana senki nem azt nezte, hogy ki mekkora pofont kapott, hanem hogy igenis odaalltam, es megtettem midnent, hogy ne gazoljon csak ugy at rajtam a nalam 20-30 kiloval tobb osztalytars (le is szallt rolam, azota pedig teljesen joba lettunk, ma is tartjuk a kapcsolatot)

Egyebkent egy kerdes: hogy talaltad meg ezt az odlalt? Es miert erezted ugy, hogy neked ide regisztralnod kell? (legtobbunket a Linux/Unix meg az informatikai tema hozott ide, de benned ezt nem latom, es ismerosod se nagyon ajanlhatta). Meg mibol itelted meg, hogy itt meg fogunk erteni? Mas portalokon is torzskommenteloskodsz esetleg? Lehet ki kene nezned egy olyan helyet (huppal parhuzamosan, nem innen akarlak elkuldeni), ahol te meg akar okosnak is szamitanal (nem informatikait javaslok, mert itt mar lerugtak huppertarsaim az onbizalmad ebben a temaban, meg jobbat is tenne neked egy site, ahol lanyok is vannak). Kisebb kozossegek sorozest is szerveznek, akikkel anno DC-ztem, azokkal mai napig nagyon joba vagyok (lanyokkal is) IRL is.

Es hogy egy off kerdest megvalaszoljak: en azert szeretek nevtelen emberrekkel kommentvaltosdit jatszani, mert pl. itt belefutok a tokeletlensegembe, es megismerem a sajat hibaimat (abbol tanul a legjobban az ember), megtanulom helyen kezelni a kritikakat, vitakat, es mindezekre frappans, szukseg eseten akar pofatlan valaszokat tanulok meg adni. Es emellett ugyanugy kielem a kommunikacios kenyszerem (eloben be nem all a szam, ha csondben vagyok, akik ismernek, aggodni kezdenek, hogy valami bajom van).

Ja es nekem voltak nagyon zuros barataim (megvannak meg, csak mar nem zurosek). Meg olyanok is, akik mar nagyon ugy tunt, hogy elvesztettek az eletben az osszes eselyuket, es elrontottak az egesz eletuket. Hatalmas lelki supportot tudtam nekik nyujtani, mai napig nagyon ragaszkodnak hozzam (apjuk helyett en faragtam beloluk embert, akar rajuk is orditottam, ha tenyleg nagyon nagy hulyeseget keszultek csinalni, es ram hallgattak csak). Innentol kezdve az "itt csak aljanep lakik" elmeleted ugy megbukott, ahogy van. Az "aljanep"-pel a legkonnyebb megbaratkozni, mert egy tokeletes emberen nem lehet segiteni (persze pl. a kisebbsegben vannak kivetelek, akiken ha segitesz, utana meg beled is kotnek, de az lesir az emberekrol)

kieg.: egy sport is nagyon sokat segitene rajtad. Vagy legrosszabb esetben egy kondiberlet, napi 1 ora "gyuras". Konditeremben teljesen normalis emberekkel talalkoznal (kiveve egy-ket nepos gyokeret, de oda azok se kotekedni jarnak). Legrosszabb esetben estenkent futas (bar ott az emberekkel ismerkedes kiesett, de feszultseglevezetesnek tokeletes)

Sok sikert kivanok az uj eletedhez. Meg emgteheted, hogy kocakztatod az eleted minoseget, mert nincs vesztenivalod

Köszönöm az ötleteket, biztatást és kérdéseket, nagyon jó volt olvasni! :-)

Majd megfontolom és a lehetőségekhez mérten megpróbálok tenni ezt-azt.. Ezt a kondis dolgot is megfontolom, rám fér.. :-)
"(persze pl. a kisebbsegben vannak kivetelek, akiken ha segitesz, utana meg beled is kotnek, de az lesir az emberekrol)"

'Velük' amúgy se állok szóba, anélkül is bele kötnek az emberbe, hogy bármit is tettél volna, minden ok nélkül...

"Felsooktatasi intezmenybe jarsz?" - Ezen kívül még egy évem van a középiskolából, semmit nem várok jobban a végénél..

"Egyebkent egy kerdes: hogy talaltad meg ezt az odlalt?"
Az oldalt egy (nem személyes) ismerősöm ajánlotta. Még jó pár éve. Egy torrent oldalon volt valaki aki szépen elmagyarázta msn-en (akkor még használtam msn-t) a Linux alapokat, segített az Ubuntuban, úgymond megadta a kezdő lökést, mellékelt egy pár oldalt.. Régebb óta olvasom az oldalt, csak 1 éve regisztráltam. Több olyan írás is volt itt, ami alapján sikerült megcsinálni ezt-azt Ubuntun.

"Es miert erezted ugy, hogy neked ide regisztralnod kell? (legtobbunket a Linux/Unix meg az informatikai tema hozott ide, de benned ezt nem latom, es ismerosod se nagyon ajanlhatta)."

Valamilyen szinten megvan bennem is ez, bár nem szeretnék rendszergazdai szintig elmélyedni a dolgokban, csak egy kicsit elmerülni. Bennem, volt eleinte, hogy olvasgatom a cikkeket, nézem, hogy mit csinálnak a "nagyok" stb.. Aztán, hogy hogyan jutottam el idáig, hát magam sem tudom. Kialakult egy hagyomány nálam, hogy az írásaim 99%-a blogba megy. Aminek nagy része nem épp jó rám nézve. Bár csináltam azért jó dolgokat is. Például segítettem feliratot fordítani (vagy javítottam) vagy épp torrent klienst meg egyéb programokat magyarítani.

"Meg mibol itelted meg, hogy itt meg fogunk erteni?" - Konkrétan semmiből. Ez tűnt a legnormálisabb társaságnak. Ez tűnt a legszínvonalasabb oldalnak azok közül, amiket megnéztem... De azért egy páran megértenek. Például te is és örülök, hogy van aki segíteni próbál. Annyiból jó legalább, hogy egy "mezei felhasználó" is véleményt mond/szavaz stb. Programozni meg ilyesmi tényleg nem szoktam, bár az is érdekel.. Egyes demoscene produkciókat elnézve azért megjön az ember kedve. Jó lenne egy ilyet az alapoktól szépen felépíteni. Pont, mint a legózás... :-)
Épp olyannyira vagyok HUP függő, mint torrent függő.

"Mas portalokon is torzskommenteloskodsz esetleg?" - Hát ezt különösebben nem mondanám, vagy legalábbis nem ilyen intenzitással. Van 1 hely ezen kívül, ahova írok, de nem túl gyakran. Ha a torrent oldal is számít, akkor két hely van és oda elég gyakran írok. Kialakult egy jó kis közösség, akivel elég jól el tudok szórakozni. Ott lassan már 2700. hozzászólásnál tartok.

"Az "aljanep"-pel a legkonnyebb megbaratkozni, mert egy tokeletes emberen nem lehet segiteni" - Nem csak olyan emberrel érdemes barátkozni, aki segítségre szorul. Tökéletes ember meg, mint tudjuk: nincs.. Tökéletes boldogságban élő ember, na olyan "talán" van..:-)

lehet hogy a való életben nem beszélsz, de itt segget csinálsz a szádból.(talán pont ezért?) A gyermekkorodat meg ne keverd ide, szánalmas ha egy lassan 20éves ember a gyerekkorával kapálózik, hogy ő azért ilyen amilyen. Saját magadat csapod be ha erre próbálod fogni a szerencsétlenkedéseidet. A számítógép téged csak egyre mélyebbre és mélyebbre fog húzni. Semmivel se érezd magad többnek, mint egy wow/cs/akármi előtt sorvadó zombi.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ha egyszer magadat kell majd eltartani, ezzel a hozzállással már most kezdheted gyűjteni a kartondobozokat, meg kabátokat.

Én csak a való életbeli közösségektől való elzárkózásomat próbáltam visszavezetni a gyerekkoromhoz, te értelmezed ezt félre. Nem feltétlenül nevezném szerencsétlenkedésnek se. Tény, hogy több írásom enyhén szólva ellenszenvet kelt az emberekben amiben félig-meddig van némi szándékosság is.. Mármint nem magában az ellenszenv kiváltásában (unszimpatikusság, ha lehet így mondani), hanem az írásban. Tehát én egész nap filmeket töltök, amikből a legtöbbjét meg is nézem. Miért? Mert így érzem jól magam.

"Semmivel se érezd magad többnek, mint egy wow/cs/akármi előtt sorvadó zombi." - Hát most Istenem... Vannak ilyenek is, mi baj velük? Jobb, mintha kocsmába járna az ember, aztán leinná az agyát, vagy épp ahogy nevelőapám tette, játékterembe elgépezné a fizetését. Vagy épp lottózna. Mivel jobb az aki diszkóba jár és szétb*ssza droggal az agyát? Sok emberre rá lehet fogni a zombi jelzőt, ha így gondolkodsz. Mindenki azt teszi, amiben megtalálja a boldogságot, amivel jól érzi magát. Én egyik réteget se nézem le..

Nem ezt mondtam.. Csak ezek a legfőbb bajai.
De nem sok értelmét látom annak, hogy elmész diszkóba, villognak a fények és össze-vissza ugrálsz. Vagy teljesen mindegy. Nekem nem jó és kész...
Bár ma már szinte elengedhetetlen kelléke a drog a diszkónak.. Sokak szerint csak azért, hogy fel tudj pörögni, mert anélkül semmi értelme. Teljesen mindegy, hogy party-drog, vagy bármi más..

Nem az én stílusom..

Kocsma: Számomra nem megfelelő hely.. Akik odajárnak azok odajárnak. Nekem mindegy.. Tegye mindenki azt, amit jónak lát, vagy éppen amit gondol.
Igen, szerintem nem jó. Én soha semennyi alkoholos italt nem ittam még és nem is akarok. Jó, lehet mértékkel meg minden, de én még úgyse csinálom. Mert minek? Számomra nem okoz élményt/örömet. Akkor meg minek?
Azokat meg végképp nem értem, akik a sárga földig isszák magukat. Nevelőapám is egy ilyen alak volt. Undorító..
Azokat se, akik állandóan a másnaposságról beszélnek, így kocsma, úgy kocsma...

Ha szórakozni szeretnék mindenképpen más helyet választok magamnak..

Akkor menj nek az első nagyobbancska buckának/hegynek, ami eléd kerül, menj fel a tetejére, majd nézz ki egy másikat, és arra is usw. amíg el nem fáradsz annyira, hogy a legközelebbi lakott/tömegközlekedéssel ellátott helyre még épp, hogy el bírsz vánszorogni :-) Aztán ha akarsz, csatlakozol másokhoz, ha nem, akkor meg nem....

Látom nem sikerült a lényeget megérteni, és a válaszod is csak mellébeszélés és csámcsogás pár kiragadott mondaton, de nekiugrok mégegyszer:

Ember, nincs életed!

A második bekezdésed pedig egy hatalmas nagy NC. A földi élet 99,99%-ának több célja van, mint neked. A maradékba nyugodtan belerakhatod a zombikat, akiket emlegettem. Igaz ők legalább szinteket lépdelnek, te csak torrentezel, pattogsz a neted minőségén, meg rejszolsz a linux-ra. Este pedig azzal ringatod magad álomba hogy jobb vagy mint egy drogos/alkoholista. És mindezt persze azért, mert csepel környékén csak alávaló emberek laknak :D Hát ehhez tényleg csak gratulálni tudok!

"Ember, nincs életed!"
A többség szemszögéből nézve nincs életem..

"A földi élet 99,99%-ának több célja van, mint neked."

Nekem az nem élet ("járható út"), amit a többség csinál (elfogadom, hogy ezt csinálják. Azért, mert nekik ez jó.), nekik pedig az nem, amit én... De gyakorlatilag mindannyiunknak ugyanaz a célja ilyen szempontból: Szórakozni...
A földi élet célja az, amit te kitűzöl, vagy ahogy épp jól érzed magad.
Szerinted mi(k) a földi élet célja(i)?

"pattogsz a neted minőségén, meg rejszolsz a linux-ra" - Az elsőt jogosan teszem, a másodiknak pedig örülök, hogy van.
"mert csepel környékén csak alávaló emberek laknak :D" - Nem ezt mondtam, de a többség olyan..

Nem mások elismeréséért (gratulációjáért), hanem a saját magam öröméért élek.

Most épp így látom a dolgot, lehet változni fog tizen-huszon-harminc-akárhány év múlva...

Most itt vagyok pl. en. Megvetsz, mert iszok midnen heten legalabb ketszer. Mindezt 5 eve. Idonkent emlekezetkieses szintjeig iszom magam. Ennek ellenere max pontos ZH-kat irtam sorban ebben a felevben, elozo felevben ugy csinaltam osztondijas atlagot, hogy mellette dolgoztam, atmentem a 20%-os atmenesi aranyu tantargyon legeslegelsore. Innentol szerinted tenyleg olyan rossz az az alkohol? Amiert megiszok parszor par poharral en amr egy elhetetlen utat jarok, csak mert neha kikapcsolodok?

Marpedig a kultura megkoveteli az ismerkedeshez (sajnos vagy nem sajnos) az alkohol idonkenti megfontolt fogyasztasat, tobb ismerosod is elmenne veled egy-ket sorre szerintem

en is volt, hogy honapokig nem ittam egy fogadalom miatt, a barataim uyganugy megvoltak, de probaltak mindig az orrom ala tolni a piat. En is legtobbszor autovezetes moge bujtam, azzal mindig megusztam az ivast.

Idosebb (inkabb erettebb) korban mar nem feltetlen musthave az alkohol, az teny, de sok ember konnyebben baratkozik, ha iszik egy minimalisat

"Amiert megiszok parszor par poharral en amr egy elhetetlen utat jarok, csak mert neha kikapcsolodok?" - Nem azt mondtam, csak számomra nem járható út, a kikapcsolódás meg mindenki számára mást jelent és azt se mondtam, hogy emiatt bárkit is megvetnék vagy lenéznék. Szó se róla... De kétlem, hogy bármiféle örömet okozna ez nekem vagy akárcsak egy kicsivel is jobban érezném magam. Persze nem mondom, hogy teljesen kizárt, de a közeljövőben szerintem nem valószínű. Reális esélyt legalábbis nem látok rá, ennek ellenére elképzelhető. Elképzelhető, hogy egy-két "felest" a távoli jövőben majd valamikor megiszok, dehogy "padlóra küldjem magam", az nem fog bekövetkezni. Önszántamból legalábbis biztos nem.. A heti kétszeri alkalom is még most jelen pillanatban elképzelhetetlen. Havonta egyszer, azt is csak így kipróbálás szinten.
"Marpedig a kultura megkoveteli" - Elhiszem, hogy így van és tiszteletben tartom azokat akik így gondolják, így tesznek.
Szóval megeshet, hogy ezt kipróbálom.
Ami ennél rosszabb és tényleg nem értem meg, az a dohányzás... Azt viszont bátran kijelentem, hogy lehetetlen, hogy akár 1 szálat is elszívjak és nem hinném, hogy ez is a kultúra részét képezni (bár az alkoholnál is kételkedek ebben), ha mégis, akkor a társadalomban van a hiba. Sokan idegességlevezetőnek használják, el tudnék képzelni erre jobb megoldást is...

a dohanyzas nekem is kimaradt (harom havonta par slukk/1szal volt a max), de azert hagytam ki, mert lattam, hogy ha raszokok mennyi penzt fog elvinni (es mar 16 evesen is gaznak tartottam ezt apamek zsebebol kihuzni).

Mire kereso ember lettem, addigra mar midnenki leszokoban volt, mar ervelnem sem kellett a visszautasitast

Szerintem meg ki kene probalnod az alkoholt egy-ket ismerosoddel. Megnyilnal az emberek fele, es nehany meg el is fogadna+vegre kitorne beloled egy batorsag, amit regota magadba fojtottal.

Es attol, hogy megiszol par sort par bort par felest, mindezt 20 evig heti 2 alkalommal, meg mindig nem foigsz _semmilyen_ eszlelheto agykarosodast tapasztalni (esetleg a majad fog kinlodni)

"nem foigsz _semmilyen_ eszlelheto agykarosodast tapasztalni (esetleg a majad fog kinlodni)"

Nekünk a biológia tanárunk azt mondta, hogy másodpercek alatt felmegy a fejedbe és károsítja az agysejteket, ennek ellenére azt mondta, hogy nekem ki kéne próbálni, mivel tudta rólam, hogy én még nem adtam ilyesmire a fejem..
Szóval lehet van ebben némi igazság:-)
Van aki 2-3 pohártól vagy kevesebbtől kidől, van aki 5-6-ig bírja. Majd megfontolom, ha iszok is, szerintem először csak fél pohárral.. A heti 2 alkalom az így most mindenképpen nagyon sűrű.. Elsőre legalábbis, és ami azt illeti a májamat se szeretném roncsolni, de alkalomadtán talán megengedhető..
De gondolom te se ugrottál bele rögtön a mély vízbe. Tudnál az első alkalomról (alkalmak) mesélni?

15 evesen haver megkinalt az apja piaibol, tobbiek boroztak en egybol Ouzo-t kertem, mert annak tetszett az illata. Lehuztam kisero nelkul, aztan tudtam meg, hogy 37%-os :D

Meg ezzel parhuzamosan 15 evesen neha anyamekkal is mentunk csalad latogatoba, ott egyszer tojaslikort kostoltam.

Ezeknek nem ereztem a hatasat, egyszer vettem magamnak 15 evesen egy ket decis vodkat az alattunki evfolyam golyabalja elott. Akkor rugtam be eloszor, de midnenre emlekszem, vicces volt a tanaraim elott probalni viselkedni :D

Hanyni eloszor egy uveg pezsgotol hanytam, azok ezek utan voltak

OMFG

A ferfiak kevesebb testreszuket hordjak kint, mas gyanus jelek is voltak ("zavar, hogy a lanyok bamulnak"), tehat muszaj ezt megtennem:

http://www.youtube.com/watch?v=Ic93AKpR_pQ : hanyszor kell ezt a videot megnezned ahhoz, hogy meg tudd mondani, hogy hany tojas kell a receptbe, es hogy mit rontott el a tojasnal (ha 1x eleg akkor rossz hireim vannak)

nem vagyok a technikai részletekre kíváncsi, csak különlegesen durván fogalmazok.

changeStyle(friendly);

menj el sportolni. kész, nincs ennél jobb vagy részletesebb tanács, ezt KELL csinálnod. fizikailag fejlődsz (pl. izomzat), fizikai/szellemi téren is fejlődsz (pl. mozgáskoordináció), szellemileg is fejlődsz (pl. anatómia), AFK-skilled is lesz (pl. kommunikálni kell a sporttársakkal), az egésznek meg ez lesz a vége: egy szép nyári napon mész az utcán, egy lány téged figyel. hoppáré, már ki tudsz állni magadért! hoppáré, már nem szakad össze a gerinced a saját tömeged alatt! aztakurva, ez orvos akar lenni, meg lehet kérdezni, $KENŐCS jó-e. uh, van egy barátnőm. uh, vannak céljaim, és nem csak vegetálok.

én aikidozom, de nem akarok beleesni a hibába, hogy reklámozzam. válassz egy sportot (óriásműlesiklástől versenytáncon át taekwondoig BÁRMI lehet), tedd oda magad, de mint az állat, és megszokod -> páratlan fejlődésen mész át!

Flash verzió nálad mi?

Jobb ülésen ülő plázaszissza szájának állásából, mellkilengéséből és lábszögeléséből is lehet következni motorteljesítményre.
Magyarán felejtsd már el flashes szarokra való hivatkozást.

Az ember nem tudhatja hogy jó, nem véletlenül megtört-e a "rövid" kábel, nem cseszted szét a hosszú kábelt, biztosan jók-e a pc/hálókártya/win/lin/pf/modem/router/spf beállításai, bocs, de főleg esetedben.

És akkor olyan magabiztosan tudod mondani, hogy júj a flés izémizé szar szerint is fos, de az iskolában is halszagú más szoknyája alatt...

Űrhajósokkal el lehet játszani a távgyógyítást, Bob csimpánzzal szinte reménytelen, ugyanis rapszodikus a visszajelzés.
--
Solaris Express
Opera

Nem csak Speedtest-el szoktam mérni, tehát nem csak erre hivatkozok. Szinte mindig használom a http://www.sebessegmero.com/hu/ -t, az se ad jobb értéket és ami igaz, igaz. Tényleg trágya a net. Az előző ilyen témájú bejegyzésemnél is pont azt használtam, mert nem ment a speedtest.

Tessék itt egy mérés: Kép

Egyébként ezen a laptopon 10.2.152.26-os 32 bites Flash player van fenn. A többin nem tudom fejből mi van.

Sok hülyeséget szoktam csinálni, de a kábeleket nem szokásom cseszegetni. 5 év alatt csak néhányszor lett kihúzva a modem kábel a routerből, illetve a router hálózati adaptere, ez mind mostanában történt. Eddig se volt valami jó, de aztán...
Remélem pár hét és eltűnik ez a Matávos rémség innen.. A Fibernet a nyerő errefelé.

A netrádiók is olyanok, hogy pár másodpercig, esetleg néhány percig mennek, majd megszakadnak.

A laptopról meg most gyalultam le a win2000-et és tettem fel egy 30 napos Win7-et.. A másik laptopon továbbra is XP van, az asztali gépnél pedig szintén Win7 és próbáltam Ubuntu live CD-vel is, azzal is ugyanez.

Sebességet ismert ftp-ről mérünk, amikor is pontosan tudjuk a "cél" elhelyezését, kimenő/bemenő vonali karakterisztikáját.
Nem egyre, hanem többre, belföld, külföld felosztásban.
Ping/pong játékra is ez vonatkozik.

Nem egy helyszínről, nem egy géppel, és főleg nem bizonytalan állapotú gépekkel (értsd, szárul beállított gép eredményeit nem hasonlítom össze másik szárul beállított gép eredményeivel). Persze lehet többéves mérésekkel is operálni szar gépekről és bizonyos korrelációt kihozni. Kérdés, hogy utána mihez is jó lesz ez.

Minden egyéb módszer így találgatás és lényegében a mutató új összehasonlítása a seggnyílással mérnöki tudományosságú módszertant idéz bőrmeny előadásában, és az ex has eredményét adja vissza.
--
Solaris Express
Opera

No akkor most egy nagyon profán dolgot kérdek: a kábel rendeben van? A hátsó szomszédunknak volt nagyon hosszú ideig pocsék a netje csak azért, mert a földben fut a kábel, és egyszer félig elkapálta. Ha a szomszéd ugyanilyen netje hasít, akkor lehet akár az is, hogy ez a probléma…

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

4x is tettünk hibabejelentést, nem csinálnak semmit (legalábbis semmi érdemlegeset). A 72 óra természetesen letelt és SMS értesítőket is kaptunk (Elkezdték a hibajavítást, befejezték stb.) Egyszer azt mondták, hogy érzékelhető a lassulás, aztán azt, hogy nem és nincsenek szinkronszakadások se vagy mi... Majd kihoztak egy új modemet, mondván, hogy az majd megoldja a problémát. Hát látszik... Most épp azt tárgyalják - lassan 1 hónapja -, hogy fel lehet-e mondani a szerződést mindenféle szankció nélkül. Már egyszer mondták, hogy igen, mert nem tudják teljesíteni, ami elő van írva, csak akkor visszamentünk egy lassabb csomagba.
A T-s helpdeskkel én nem kommunikálni szeretnék, hanem tudatni velük - ami remélem sikerült -, hogy nagyon nem tetszik a szolgáltatásuk. Van egy szerelő az utcában, aki már rég váltott Fiber-re, csak amikor ide költöztünk, akkor még nem volt... Ő is mondta, hogy drága és rossz. Ez van sajnos, ez egy ilyen hely.. Nem mindenhol perfekt a T-s brigád...

Ha nézték hurok szintjére lemenve a dolgot és nemleges a válasz a hiba fennállására, akkor vélhetően valóban nem forgalomkorlátozást kaptál a nyakadba.
Az, hogy az előfizetői hurok fizikailag hosszú (messze vagy a központtól) az nem sok jót jelent: hosszú drót, sok külső zavart össze bír szedni, olyat is, amit a jó ég sem fog nekilátni -gazdaságosan- kimérni. Elmegy egy pékség mellett a kábel - be/ki kapcsolgat a kemence, és máris kapod a szemetet a kábelen, ha nincs szerencséd.

Mivel több alkalmommal feladtátok hibára, és nem sikerült megoldani a problémát a T lehetőségein belül, így -ahogy egyszer már meg is tettétek- vagy a kisebb garantált sebességű csomagra váltás, vagy az ADSL-technológia helyett más megoldás választása a két lehetőségetek. A T sem tud csodát tenni, ha a fajlagosan legdrágább vonalszakasz csak nagy jóindulattal nevezhető adsl-re alkalmasnak - teljes előfizetői hurkot kicserélni, rendszertelenül jelentkező zavarforrást vadászni nem éri meg neki.

Nem lehet, hogy a torrent miatt meghaladtál valami extra limitet és lekorlátoztak?

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Nincs tudomásom limitről, soha nem is korlátoztak le és tudtommal ahová "menni készülök" (a Fibernetnél) sincs semmilyen adatforgalomra vonatkozó korlátozás, annak ellenére, hogy az nem adsl, hanem kábelnet. Ha pedig korlátoznak, akkor úgy tudom, hogy az úgy zajlik, hogy a hónap végéig egy bizonyos egy bizonyos maximális sebességen (például mobilnet esetében 32kbps vagy 128kbps) netezhetsz. Itt ilyesmiről szól sincs. Néha visszamegy rendesre a sebesség (600kB/s körülire) egy ideig, aztán meg lassú és ingadozik meg különféle problémák vannak.
A szolgáltató szerint távol vagyunk a központtól.

pedig van limit, legalabbis en igy tudom. Anno kaptunk egy szerzodest (nem gagyi csomag), abban az all:

"A Magyar Telekom Nyrt. fenntartja a jogot, hogy a havi 350 GB letöltött adatforgalmat elérő Kábelnet szolgáltatásra előfizetők internet-hozzáférésének sávszélességét az adott hónap fennmaradó részére 128 kbit/s-ra korlátozza."

"Egyszerűen élvezet olvasni zolika szokásos torrent/net/router/index/youtube kínlódásait, nagyon "karakteresek" az írásai, melyek mögül kiviláglik egy az élettől és könyvektől elzárt fiatal személyiség létbizonytalansága, és esetlen csetlés-botlásai üdítő szivárványkövek a frusztrálóan poshadt lelkű linuxos felhasználók magányában."

No rainbow, no sugar

van valami kérdés is?

Az enyém is lassú egyébként. Kb. 400 kilobit. Éjjel, hajnal három körül szokott felmenni, akár két megabitig is. Aztán reggel 8 körül újra leül.

Valószínű az ADSL bírná, csak az uplinket sokan használják egyszerre, és az nem bírja.