Törött monitor

Üdv!

Öcsémnek sikerült az alábbi képeken látható sérülést okozni:

DSC06321

DSC06319

A kérdésem az lenne el lehet-e tüntetni a kék pacát? A külső réteg nem repedt meg talán valami köztes üveg réteg törött meg mert a kék szín alatt is van még kép, csak kéknek látszik :D Amúgy egy kis folttal kezdődött majd úgy nőtt ekkorára, de már úgy néz ki megállapodott.

Az ötleteket előre is köszönöm!

Üdv:
DC

Hozzászólások

Javíthatatlan. Lcd panelt lehetne cserélni mert az elektronika, káva, stb sértetlenek, de lehet, hogy többe kerülne mint egy új monitor vásárlása (kivéve, ha iszonyat nagy szerencséd van és találsz egy elektronika hibást ugyan ebből a típusból).

Szerintem indulás a boltba, és öcsi zsebpénzét felhasználva új monitort kell nézned...

Az új monitor már megvan a zsebpénzből(amúgy a sajátját sikerült betörnie) :D csak gondoltam ezt befogom második monitornak mert a többi területen jó képet ad, sőt még ott is van valami ahol törött (bár elsődleges monitornak elég zavaró), de ha még a kékséget is el lehetett volna tüntetni akkor jó lett volna! Azért köszi!

hmm, nekem is tft monitorom van, egyszer ráesett a router, és az okozott egy hasonló dolgot, csak jóval kisebb mértékben. Azt hittem, örökre ottmarad, de nagyon óvatosan lekapartam, és hihetetlen, de eltűnt... Valószínűleg nálam csak a védőréteg karcolódott, ami valamiért az elszíneződést is kiválthatta, de itt nem tudom mi a helyzet.

Nem. Antennatoronyból zuhant le, felhívtak és kicsúszott a kezemből. Nokia 3110 classic. Amikor víz alá került azután vettem egy másik ugyanilyet, az villanyoszlopról esett le (szintén telefonhívás miatt). Annak a kijelzőjének az alja kiugrott a helyéről, amikor visszaakartam nyomni a helyére akkor tört be. A kollégám 46méteres kéményről ejtette el a szintén 3110-es nokiáját. Annak berepedt a kijelzője de úgy, hogy még látható volt a lényeg a telefonon. Azt használta még kb. 2 hónapig (néha elejtette a térerőt) aztán egyszer nem akart bekapcsolni. :/

Nokia 6220 vagy 6230 (én ezeket már nem bírom megjegyezni :) szemem láttára esett le először másfél méterről, majd pattanás után le a hetedik emeletről az aszfaltra, onnan beugrott egy olvadozó hókupacba. Tulaj anyázott, aztán lement érte, majd nyugodtan konstatálta, hogy még csak ki sem kapcsolt.

Nekem van egy vezérlőhibás Samtron 94v monitorom, bár kicsi a valószínűsége, hogy ugyanez a típusú monitorod van.

A hibát lehet javítani egy hasonló méretű TFT monitorból kiszedett kijelzővel.
Teljesen mind1 milyen gyártó, ha a méret egyezik.
De sokkal ésszerűbb a jó elektronikát átszerelni egy hibás de jó kijelzővel rendelkező példányba. (okosok kedvéért, nemkondi hiba, hanem vezérlő processzor panel hiba)
A kijelző kiszerelésekor a "baromira vékony" szalag jel-kábel leszakad(hat) így csak erős idegzetűek részére javasolt a kijelző cserélése +ban porszemcsék kerül(het)nek a kijelző belső oldalára.
Vannak olyan gyártók akik kb 2x drágábban adják a a TFT monitorokat, DE ! van egy üveg(féle) lap a kijelző előtt így nehezebb betörni.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090
http://elütöttek.hu/