Valamit nagyon el***tak a DNS-ekkel

Más is jelezte már, de mostmár én is egyre többet észreveszek dns hibákat, illetve a dns szerver elérhetetlenségét, vagy épp azt a válasz, mely szerint közismert domainek nem léteznek.
(volt már saját domainnel is, ami biztosan tudom, hogy megy, de google.hu, index.hu, hup.hu, ncore.cc, ibm.com stb. domainekkel is).
Kicsivel később próbálkozva persze megy minden (ez akár fél perc-1 perc múlva is lehet), ekkor másik dns válaszol, ha válaszol.

Üzenem az illetékeseknek, hogy nézzenek a körmükre a fő magyar dns-eknél, és javítsák meg, vagy ha nem az ő hibájuk, akkor hajítsák ki/tiltsák le azt a pistike dns szerverét, aki megbolondítja az egészet. Ha meg egyszerűen dos vagy dns mérgezés, akkor tegyenek ellene.

UI: Jelen esetben főleg digi dns-ekről van szó.

Hozzászólások

sajat rezolver dns-t birod (mondjuk 127.0.0.1-en)? Vagy pl. az opendns-t?

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Van saját dns a szerveren, csak forwardersnek a szolgáltató dns-e van megadva. De ki fogom venni ha nem javítják.
OpenDNS-t azért nem szeretem, mert minden domaint felold egy ilyen hülye search site ipjére, és emiatt volt már gond, hogy benéztem hogy hát megy a domain, meg létezik, meg ping, stb....
Akkor már inkább a többi publikus dnsből valamelyik :). Szerencsére van jópár.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Dehogynem ertem: keptelen voltal dekodolni egy osszetett mondatot. Ennyi tortent, bocs, hogy tularaztalak. Tudom, nehez az embernek feltenni a kezet, es beismerni, hogy "ezt bizony beneztem". A tobbseg inkabb meg neki all feljebb, veri magat, es alairja a szegenysegi bizonyitvanyat. Ahogyan te is ezt tetted, husika...

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Persze, beismerem, amint érteni fogom, hogy mi az amit "benéztem". Ha nem egyenesen a szarrágással kezdenéd, tudnád, hogy nem az a típus vagyok, aki nem ismeri el ha tévedett. Esetleg megmagyaráznád, mi az amit képtelen voltam "dekódolni"? Tudom, nehéz ezzel kezdeni, a te fajtád inkább veri magát, és aláírja a szegénységi bizonyítványát. Ahogy te is ezt tetted... Thank you, Captain Spammer!

oke, ime. Ezt irtad: "ha valaki ping-gel nezi, megy-e a dns". Viszont hnsz2002 nem a DNS szerver elerhetoseget nezi pinggel, hanem a sajat domainnevet (nem DNS!), ami azert ad vissza fals negativot, mert a www.belaa.hu-ra is valaszol egy vadidegen szerver, pedig o a www.bela.hu-t akarta nezni.

Ami pedig a "szarragast" illeti, en ezzel nyitottam: "szerintem olvasd el megegyszer, amit irt, hatha megerted a dilemmajat", mire te jottel a bofogos tahosagoddal. Szoval, ezek utan, cicuka, sepregess eloszor egy kicsit a sajat hazad tajan, es ne told ram a sajat bumburnyaksagodat...

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Aham... Akkor először is igen, benéztem, dns helyett dn-t kellett volna írnom. Hatalmasat hibáztam, de TE kiszúrtad és rácuppantál. Igen, pont a lényeget láttad meg a hozzászólásomban. Pont arra akartam rávilágítani, hogy a domain name server-t pingeli (nem!)...
Itt most 2 lehetőség van:
1. Az a problémád, hogy de igenis, azt, hogy "megy a domain" teljesen jó dolog ping-gel nézni.
2. Az a problémád, hogy domain név helyett dns-t írtam.
Első esetben inkább nem is mondok semmit, második esetben pedig ez pont a szarrágás netovábbja.

Csak így halvány betűkkel, megjegyzésként, nem vagyok se husika, se cicuka, te viszon egy ordas nagy buzi lehetsz...

Nem a DNS elérhetőségét nézem pinggel, ez arra volt a válasz, hogy ha az opendns-t állítod be, akkor az felold neked minden nemlétező/elírt domainnevet, erre írtam, hogy volt már, hogy elnéztem emiatt pl. konfigot, és néztem hogy miért nem fogad levelet, miért nem megy az oldal, stb.
Ezt nem sikerült értelmezni.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Tökéletesen értelmeztem. Pont ezért is írtam, mert nem az opendns-re kell fogni, ha benézed egy domain név működését.
"benéztem hogy hát megy a domain, meg létezik, meg ping"
Kiemeltem mi miatt született meg a hozzászólásom. Nem tudok többet segíteni, már bánom, hogy egyáltalán hozzászóltam.

A 2. valaszt jelolnem meg. De hogy megsem "szarragasrol" van szo (ha mar a te primitiv fogalmaidat kell hasznalnom), annak az az oka, hogy nem elirasrol van szo, akarhogy is probalkoztal (dn vs. dns), hanem arrol van szo, hogy ordas hulyeseget,v mert nem ertetted meg, amit hnsz2002 irt. En ennyit irtam neked.

Mondom, az a kisebbik gond, hogy benezted, mindenkivel megesik. A nagyobbik gond az, hogy az elejetol kezdve taho modon reagaltad le. Amikor pedig mar szamodra is nyilvanvalo, hogy hulyet csinaltal magadbol, akkor ahelyett, hogy szepitenel (csak ennyi lett volna az egesz: "bocs, igazad volt") tovabb adod onmagad mucika, a primitiv taplot.

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

"szerintem olvasd el megegyszer, amit irt, hatha megerted a dilemmajat :-)"
Erre nem mondhatom, hogy "bocs,igazad volt", mert a "dilemmáját" értem, értettem és most is értem. Te ragadtál le ott, hogy dns-t írtam és nem domain nevet. Rajtad kívül mindenki értette, és mindenkinek nyilvánvaló volt mire gondolok.

Azt elismerem, hogy nem volt ép kedves ez a hozzászólásom, de még mindig jogosnak találom, mivel itt épp te írtál hülyeséget. Bölcsebb lett volna esetleg kijavítanod hogy nem dns, hanem domain név. De nyilván mindenki ismer, tudjuk, melyik utat választod, betrollantasz.

Felőlem nyugodtan lejárathatod magad továbbra is, de ez a husika, cicuka, mucika (Várjál, ezen jót röhögtem :) ezt írtad: "ha mar a te primitiv fogalmaidat kell hasznalnom") annyira kiveri nálam a biztosítékot, szerencsés vagy, hogy nem állsz itt előttem. Mire jó most ez a primitív provokáció? Mit szeretnél ezzel elérni? Fel akarsz dühíteni? Tovább szítani az helyzetet az nem primitív? Van egy javaslatom, fejezzük be. Én kérek bocsánatot, felvállalom, elismerem, hogy hülyeséget írtam, ezzel együtt bocsánatot kérek hnsz2002-től. Cseppet sem fájt, és remélem ezzel megvolt a napi örömöd. Szép estét!

A UPC is beledöglött ebbe délelőtt folyamán.

--
falura elmegy, városban meg úgy sem nézik...

A hiba nálunk is jelentkezik.

A szerverünk időszakosan ellenőrzi h a rajta hostolt domain-ek dns rekordjai még ránk mutatnak-e. Az utóbbi 3-4 napja folyamatosan jönnek a jelzések, hogy "jó, nem jó, jó, nem jó". Pedig a 8.8.8.8 -hoz és a 8.8.4.4 -hez fordulunk a kérésekkel.

Eddig is fordult elő néha, hogy egy-egy lekérdezés hibázott, de az elmúlt pár napban ez feltűnővé vált. Pedig van nálunk olyan domain, amit a godaddy-nél reggeltek és .tv végű.

UPC, egyik pillanatban jó, aztán pár perc akadozás... :(
Mi a franc van, másnál is van még ilyen gond, vagy csak én szívok???

-pilisig-