Tron: Örökség 3D

Elmentünk megnézni. Beszarás. Az év filmje eddig. Az elején van benne utalás a szabad szoftverekre, ha jól láttam egy Linux konzol is felbukkant benne egy pillanatra (udev), de ez nem 100%. Maga a film látványban és zenében 10/10. Jeff Bridges pedig régi kedvencek egyike. Azt hiszem, hogy érdemes lenne megnézni még egyszer. A promó keretében csináltak rólunk (a kölök és én) egy 3D képet a Tron lemezzel. Kinyomtatták, el lehetett hozni. Baromira jól néz ki.

Hozzászólások

kösz, hogy írod, indexen nagyon lehúzták, pedig vártam a filmet

Itt is van nem egy, nem két ember, aki lehúzza filmet. Nem vagyunk egyformák. Én még nem láttam, de szerintem én is megnézem moziban.
Az 1982-es Tron-t láttam. Nagy rajongója vagyok. Remélem ez legalább olyan jó lesz, mint az. :-)
Sok játék is készült belőle. Én a gl-tron-t szeretem, jó kis fénymotorozás. :-)

De indexen azt is írta a srác, hogy már az első se tetszett neki. Könyörgöm, akkor mégis mit várt? Nagyon jó volt, nekem bejött, szerintem érdemes megnézni.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Én egy hosszabb bemutatót néztem moziban, ilyen werkfilmszerű, de jelenetek voltak a filmből kivágva.
Nagyon korrekt, és igen, linux konzol van benne :)

Már a trailer kapcsán is felmerült a kérdés, hogy milyen OS (http://hup.hu/node/84481), mire föleszméltem, hogy meg kéne jegyezni a parancsokat és a paraméterezést, már csak a kill parancs maradt meg bennem, ha minden igaz, ps is volt... Ettől még ez lehetett nem Linux és nem szabad szoftver. De ha mégis, hú, mikor is készült a film szerint az a vas? :)

Nevezzuk inkabb a dolgot szokasos iroi marhasagnak. Az uname alapjan az ott egy sun4m ami valoban 20 evvel ezelotti konstrukcio, egy 32 bites sparc, nem i386. Ezen a gepen 20 evvel ezelott eleg nehezen kepzelheto el a linux, meg ma is erosen kuriozumnak szamit. :) Az mar sokkal viccesebb, h a wm az egy twm. A tobbi kozmetikazott vacak ertelem nelkul. Kedvencem peldanak okaert a login:backdoor tipusu tores. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

mikor kell jegyet foglalni? éjfélkor kerülnek ki az új időpontok?

Mutasd a képet :)

--
fantázisdús aláírás v1.09

Az előzetes alapján (@1:10) bepróbáltam:

jac@Amilo ~ $ ping 20.11.20.16.22.16
ping: unknown host 20.11.20.16.22.16

Kár, pedig már reménykedtem valami eredményben...

---
Mostly Harmless

Szerintem ez helyi hálós IP cím, ami nincs netre kötve. Nekem egyébként sem fordulna meg a fejemben olyasmi, hogy egy filmben látott IP címet pingeljek, vagy akármilyen ilyen jellegű dolog. Mondjuk a filmkészítőknek ez óriási reklámlehetőség is lehetett volna. Még lehet is, persze egy másik film esetében. Lassan már szinte mindenhol reklámot lát az ember. :-)

"Nekem egyébként sem fordulna meg a fejemben olyasmi, hogy egy filmben látott IP címet pingeljek"

Doom 3-ben simán elsütötték. Volt benne egy PDA bejegyzés, amiben volt egy URL:

http://martianbuddy.com

Ezen az URL-en volt egy kód, ami egy zárt nyitott a játékban. Szóval nem új a dolog.

--
trey @ gépház

"Nekem egyébként sem fordulna meg a fejemben olyasmi, hogy egy filmben látott IP címet pingeljek"
Azt hiszem, valamelyik Rainbow Six játékban követték el azt a hibát, hogy elfelejtettek lefoglalni egy játékban feltűnő domain nevet, aminek eredményeként néhány nappal a játék megjelenése után pornó oldal volt az adott helyen, és azt az UbiSoft végül horribilis összegért volt kénytelen megvásárolni. Azt a részt a netes közösségek csak rainbow sixxx-ként emlegették.

Ez az oka annak, hogy általában a filmekben 555-el kezdődnek a telefonszámok, és csak fals IP-ket mutatnak.

Egyébként állítólag Zach Braff a Scrubs valamelyik epizódjában egy valóban létezős saját tulajdonú számot adott meg, és aki felhívta, azzal elcsevegett a sorozatról. Ezt a feleségem mondta, de ha igaz, jófejségből ötös. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Igen-igen, bizony más!

Éveken át sok fejtérés tokozott nekem az, hogy bár elég sok terméket küldünk Mexicóba (autóalkatrész-gyártás), onnan nem jött még vissza sem panasz sem termék, lényegében egy fizikai /dev/null.

Szóval, így már összeállt a kép:
Kevin Flynn nem "a számítógépbe" került húsz éve, hanem kiruccant Mexikóba a hétvégére, ott belenyalt a tequilába, s úgy látta, hogy mindenkinek világít a ruhája és a motorja pedig falat húz...

Szerk.: Pedig csak elfelejtette kinyitni a bicikliláncot. :)

---
Mostly Harmless

Szerintem is csak elvakultan lehúzták pl. az Indexes cikkben, korrekt, nézhető film. Michael Sheen (Castor / Zuse), a fehérhajú csávó az üveg sétapálcával, egyáltalán nem játssza túl a szerepét, szerintem tipikus "a villain with style", ő az abszolút kedvencem a filmből.

Fun volt, amikor nem bírt belépni a terminálon jelszó híján, viszont a backdoor nevű felhasználóval már sikerült neki. :)

Elmentünk megnézni. Beszarás. Az év filmje eddig.

Eddig? Baszod, mindjárt újév... :D

Ugy elmennek en is egyszer moziba! Sajnos ebben az erdelyi kisvarosban meg hagyomanyos mozi sincs, nemhogy 3D.
Marad a torrent...

--
FeZo